evlilikte maddi paylaşımı merak ediyorum

vallah bencede senin paran benim param olmasi doğru değil, ama bence herkes kendisi daha iyi bilir. Biz şöyle bi uygulama yapiyoruz. Eşimin maaşiylan tüm masraflarimizi karşiliyor benim maaşimada mümkün oldunca elememe çalişiyor, biriktiriyoruz.

3,5 yıldır sevgili,50 gündür evliyiz.Eşim bana ilk gün evlenme teklif etti.Yıldırım aşkıydı bizimkisi.6 ay sonra nişanlandık.Nişandan önce bile birbirimize inanılmaz güvendik.Birlikte araba aldık.Para bizim aramıza asla girmedi,giremez de.O zaman bankacıydık.Şimdi kendi işimizi yapıyoruz.Ailelerimizin durumu iyi olduğu halde,bize hükmetme isteklerinden düğünümüzü de beraber yaptık,işimizi de beraber kurduk.Bunun da çok faydasını görüyoruz.Herşeyi kendi isteğimiz doğrultusunda yaşıyoruz.

Evlilik de herşeyi paylaşırken,parayı paylaşmamak diye birşey kabul edilemez.Sevgi de bu gibi konular söz konusu olmaz.Ben çalışıyorum fakat eşleri çalışmayan erkekler de mali konuları eşleri ile paylaşmalı diye düşünüyorum.Madem hayat müşterek,herşey paylaşılmalı..Sevgiler..

Hayatımızı birleştirmişiz kesemizimi ayırıcaz çok ayıp valla. Biz ikimizde çalışıyoruz. Evimizde senin paran benim param olmaz. Bazı harcamalarımızı eşimin maaşına denk getirdik. Bazılarını benimkine. Maaşlarımızdan borçlarımızı yatırırız. Kendimize ayırırız kalanıyla da birşeyler yapmaya çalışırız. Altın, bankaya para atmak vs. gibi. Ama paralar hep bende durur. Eşim alır bana verir. Sonrada benden ister günlük harcamalarını.

benimde hep merak ettiğim bir konudur bu

şimdi evli olan iş arkadaşıma sordum ev kendilerine ait

kızımızın tüm masrafları evin tüm faturaları bana ait,mutfak ve market masraflarıda hanıma ait dedi

bizim ortak bir para kutumuz var. eşim de ben de maaşımızı oraya koyarız. faturalarımızı öderiz, harçlıklaırmızı alırız(ben genellikle 50 tl şeklinde alıyorum, bittikten 20-50 bişey alıyorum yanımda bulunsun diye). eşim daha fazla harçlık alır; çünkü mesela iş dönüşü markete uğrarız ya da zücaciyeden, bir mağazadan falan bişeye takılır gözüm ödemelerimizi eşim yapar.

Bizdede Durum genel olarak aynı. Eşimin maaş kartı bendedir. bi kısım maaşınıda elden alıyo onuda getirip veriyo kuruşuna kadar. tüm ödemeleri ben yapıyorum kalan paranın ne kadar olduğunu bile bilmez:) servise gidip geldiği için gün içerisinde paraya ihtiyacı yok o yuzden fazla para olmaz üstünde 20-30 veririm gelirken ekmek falan alır bitince parası yine veririrm:) geri kalan herşey benden sorulur. zaten alışverişi falan hep birlikte yaptığımız için ayrı bi harcaması olmaz. şimdi kart ve kredi borçlarımız var birikim yapamıyoruz ama yıl sonunda bittiğinde borçlar kendi maaşım komple birikim olarak biriktirilecek ve onun maaşıyla tüm ev idaresi sağlanacak tabi benim tarafımdan:) yani eşte bitiyo herşey bana göre..

Back
X