çikolatacım bugün aileme bahsettim. düşündüğün şeye bak dediler. düzgün biri mi seni seviyor mu ona bak. tanı biraz daha dediler. babam düğününü de ben yaparım eşyanı da alırım hiç kafa yorma. ama tanı dediler.Bu arada benim babamda 35 yaşında evlenmiş.
Hiç birikim yapmamış. Gezip yemiş. Bekar kafası iste.
Sonra annemle evlendiler. Çok şükür oldu herşey.
Çoğu erkek bekarken birikim yapmıyor. Tabi yapsa iyi olur ama yapmadı diye hiç yapmayacak diye bir durum yok.
15 Bine rahat birikim yaparsınız. Tek çocuk istiyorsanız daha da birikimli bir hayat olur.
Bir de mühendis maaşları daha hızlı artıyor.
Bence olur bu iş..
Bu arada düğün çok gereksiz. Ben inşallah evlenirsem nikah ardından da yakınlarımı çağırdığım bir yemek istiyorum. Güzel bir mekânda yemek. Yeterli bence.. öyle 200 kişilik yemekli düğüne gerek yok. 100 bin ona veremem.
Gelişmeleri yazın mutlaka..
Inşallah güzel şeyler olur..
çok önyargılı bir yaklaşım. şu an için annesiyle oldukça mesafeli. zaten kadın kendi hayatını kurmuş evlenmiş.bende daha önce yazmistim. o simdi görüsmedigi annesi yarin birgün bas taci olacak, anama ev alalim, anami yanimiza alalim diye devam edecek.....
Evli biri olarak o kadar toz pembe bakamıyorum olaya, söyleyeyim.valla baya baya aşık oluyorum.beni çok aşağıya düşüreceğini zannetmiyorum. sonuçta çalışan maaşlı biri. sadece düğün masraflarına dahil olamayacak. ailem destek olabilir benim de ailemin de durumu var. inan zenginlerle evlenenleri de gördük. 1 yılda ayrıldılar.sadece biraz daha tanımak lazım. ayrıca yıllardır keyfimin kahyasıyım inan hiç mutlu etmemeye başladı. beni seven değer veren ve tabiki benim de sevdiğim birine ihtiyacım var.
genelde maddi yonu dusuk olan maddi yönü yuksek olana yaslanırGelır denkliği aynı olmak zorunda değil fakat görgü denklıği olmazsa sıkıntı. Maddi imkanları ölçüsünde sızı dusunerek bırseyler yaparlarsa guzel. Ama maddı imkanımız yok dıyıp herseyı sızden beklerlerse, her fırsatta ne koparırsak o kar gozuyle bakarlarsa bu iş olmaz. Bende aynı durumu yasadım maddı ımkan yok dıye nişana gelırken yedıklerı yemegın parasını bıle ıstedıler. Öncelıkle gorgu ve sıze karsı saygıları varmı ona dıkkat edın.
ben de onu merak ettim. Ben 33 yaşındayım. Uzun yıllardır kronik hastalıklarım var. Şu korona döneminde ev alabilmek için çaba gösteriyorum. ( bu yaz olacak gibi umarım. Hayırlısı olsun )35 yasina kadar neden bisey edinememis?
Illa ev olmaz da ikinci el ayagini yerden kesecek bi araba olur, ne bileyim kenarda bi miktar birikim olur...
5 bin tl cok küçük bir para degil. Asgari ucretin bi tik ustu alirken bile az bucuk birikmiş param vardi.
Tirtikci ailelerle ilgili bı konu vardı konu sahibinin geliri daha yüksek diye esine bı haller olmuş. Kadınlar için genel anlamda böyle meseleler dert olmuyor ama erkek kompleks yapabiliyor ya da kadını para makinesi gibi görüp iyice tembellik edebiliyor. Evren o kadar ileri gidemedi bence kadının erkekten daha iyi durumda olması hala ilişkiler için bir mesele. Adam ancak aşırı entel bir tipse umursamaz bu meseleyi ama gelenekselse benim icin mesele yok demesine inanmayin
[/QUOTE
doğru söylüyorsunuz. Gerçekçi olmak gerekiyor. böyle durumlar içinde kadın zorlanıyor. Sonunda kompleksini, havasını herşeyini kadın çekiyor.Tirtikci ailelerle ilgili bı konu vardı konu sahibinin geliri daha yüksek diye esine bı haller olmuş. Kadınlar için genel anlamda böyle meseleler dert olmuyor ama erkek kompleks yapabiliyor ya da kadını para makinesi gibi görüp iyice tembellik edebiliyor. Evren o kadar ileri gidemedi bence kadının erkekten daha iyi durumda olması hala ilişkiler için bir mesele. Adam ancak aşırı entel bir tipse umursamaz bu meseleyi ama gelenekselse benim icin mesele yok demesine inanmayin
Hayirlisi olsun. Ben de ayni sekilde yillarca cok yuksek gelirim olmamasina ragmen birikim yaptim. Simdi bir tane daha ev almaya calisiyorum. Insan yasarsa diye yarinlari dusunmeli, ona gore hareket etmeli bence. Bunlari dusunmeyen sorumsuzdur bana gore.ben de onu merak ettim. Ben 33 yaşındayım. Uzun yıllardır kronik hastalıklarım var. Şu korona döneminde ev alabilmek için çaba gösteriyorum. ( bu yaz olacak gibi umarım. Hayırlısı olsun )
birikim yapmaya çalışıyorum.
hasta bir insan olmama rağmen. Bizim yaşlarımızda biraz tuhaf geldi. Geliri de iyi.
sakin bunu yapmayin..tum sorumluluğu uzerinize alip onun emek vermedigi bir surec yaratmayin..emek vermezse kiymet de vermez. herseyi yapip sonunda kiymetsiz olugundan sikayet eden cok insan var. muhakkak ona da odeme kalemleri, ayarlanacak isler cikartin..sakin tüm sorumlulugu uzerinize almayin. 2 sene sonra bu adam evlilikte hic sorumluluk almiyor basligi acmanizi istemem.sadece düğün masraflarına dahil olamayacak.
Çok sevindim..çikolatacım bugün aileme bahsettim. düşündüğün şeye bak dediler. düzgün biri mi seni seviyor mu ona bak. tanı biraz daha dediler. babam düğününü de ben yaparım eşyanı da alırım hiç kafa yorma. ama tanı dediler.
çikolatacım bugün aileme bahsettim. düşündüğün şeye bak dediler. düzgün biri mi seni seviyor mu ona bak. tanı biraz daha dediler. babam düğününü de ben yaparım eşyanı da alırım hiç kafa yorma. ama tanı dediler.
daha önce de yazmıştım kayınvalide olmayacak gibi görünüyor. kadın evlenmiş çok mesafeliler. tanışmıcam bile kendisiyle galiba öyle söyliyim. baba da yok zaten. bir de soranlar olmuş neden birikimi yok diye 6-7 yıllık bir iş hayatı var. yalnız yaşıyor. üniversiteye geç gitmiş. maaşı da bu sene bu kadar olmuş. öncesinde daha da düşükmüş.Ailesiyle tanistiniz mi? Nasil birileri?
Bence yazdiginiz gelir seviyeleriyle babaniza düğün ve esya yaptirmayin. Kendiniz yapin.
Bu forumda milyon kere gördük.
Evliligin 2. Haftasi kayinvalide "ne kadar meraklisin bize yamanmaya, baban başından atmak icin dugununu bile yapti yolladi seni" muamelesi yapabilir. Hatta yuksek ihtimal yapar, yapmama ihtimali de var tabi ki. Bunun bir onyargi oldugunun farkindayim.
Benim esimin ailesi ciddi zengin ama evlenirken hic bisey istemedim. Bu bile baya laf olmustu. Sonra 4 milyonluk bir ev begendim 5 sene önce. Kayinvalidem onu aldi bize. Ne alakaysa cok kiymetli oldum. Cok sacma ama bu isler böyle oluyor.
Ben evledim aynı yastayiz o geç atandı ama benim kadaralmiyo ben öğretmen im arabam var söyle sorun oluyo bazen o daha çok para hesabı yapiyo bı de düğün takılar ev eşya tam istediğim gibi olmadı tabi sevince sesim çıkmadı herşeye tabi orta halli idare eder böyle şeyleri sorun yapmayacaksan ne ala ya ister istemez sorun hissediyon ama işte yansıtıp yansitmaman önemli bı de değerini bilsinler istiyorsunarkadaşlar merhaba. 35 yaşında ve hiç evlenmemiş biriyim. 10 bin tl maaşım evim ve arabam ve bir miktar param var. bir süredir görüştüğüm biri var. kısa bir süre sayılır. aynı yaştayız ve hiç evlilik yapmamış. fakat benim yarım kadar maaş alıyor. evi arabası ve parası yok. ailesinin de durumu yok. yaa sizce çok mu alakasız biri kafam karışık. bu şekilde evlenen var mı
Her zaman mütevazı olmak iyidir ama senin kıymetini de bilsinler.arkadaşlar merhaba. 35 yaşında ve hiç evlenmemiş biriyim. 10 bin tl maaşım evim ve arabam ve bir miktar param var. bir süredir görüştüğüm biri var. kısa bir süre sayılır. aynı yaştayız ve hiç evlilik yapmamış. fakat benim yarım kadar maaş alıyor. evi arabası ve parası yok. ailesinin de durumu yok. yaa sizce çok mu alakasız biri kafam karışık. bu şekilde evlenen var mı
ya aslında bu konuyu konuşmadık. sadece maddi durumundan çıkarım yapıyorum. daha 2 ay oldu.Ben anlayamadım adam düğüne tek kuruş koymayacak mı? Öylece ceketini alıp mı gelecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?