Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Borç yüzünden delireceğim artık 🤯 işten ayrılmıştım şimdi 6 ay oldu işe başladım borç var yetmiyor diye dün maaşım yattı öde öde 150tl para kaldı 1 ay 150 TL için çalışıyor gibi hissediyorum 😕 her evde durumlar böylemi acaba.
Eski mesajllariniza baktim da esinizin luks araba takintisi varmis. Kendi sirf zevkinden luks araclara binip size ayda 200 tl veriyosa ayrilin o isten. Arabasini satsin gerekiyosa gecindirsin evi. Hem siz de cocugunuzla vakit gecirsiniz doya doya. Cocugunuzun size esinizin arabaya oldugundan daha cok ihtiyaci vardir eminim ki.

Borç yüzünden delireceğim artık 🤯 işten ayrılmıştım şimdi 6 ay oldu işe başladım borç var yetmiyor diye dün maaşım yattı öde öde 150tl para kaldı 1 ay 150 TL için çalışıyor gibi hissediyorum 😕 her evde durumlar böylemi acaba.
Borç ne borcu?
Eşiniz de sizinle aynı şartlarda mı harcıyor? Yani kalan para onun için de aynı mı?
Yoksa sigarasını , alkolünü tüketiyor, üstüne başına harcıyor ama size gelince mi 200 lira?
O para ya yol parası olur ya yemek parası diyeceğim de. Herhalde dışarda öğlen yemeği yiyen birine o da yetmez.

Borçlar eşiniz ve size ait değil mi? İşte onları ödemek için çalışıyorsunuz. Maaş kartınızın eşinizde olması ne kadar yanlışsa i sizin bakış açınız da o kadar yanlış. Eğer borç eşinizin kumar borcuyla ödemeyin tabii ki. Ama eve alınan buzdolabının, halının borcuysa sizin de borcunuzdur.

Eşinizde de hiç para kalmıyorsa ve kendisine para harcamıyorsa o zaman anlarım ama kendi istediği gibi harcayıp size harçlık veriyorsa haksızlık bu. Bir de ne olursa olsun paranızı kendiniz kontrol edin, kartınız sizde dursun. Tüm mesajları okumadım ama aralarda okuduklarımdan anladığım kadarıyla güvenilmez bir eşiniz var. Para kazandığınız halde beş parasız ortada kalabilirsiniz. Kendi paranızı kendiniz kontrol edin, eğer elinizde para kalıyorsa yatırım yapın. Ben kendimce altını, dövizi takip ederim, maaşım yatar yatmaz kredi kartımı öderim, biraz kendime nakit ayırıp kalanıyla gram altın alırım. Birikim yapmayı çok severim. Hem de beni güvende hissettiriyor.

1 yıl önce yazdığınız mesajda toplam 6000 TL geliriniz olduğunu ama 200 bin TL'ye kredi çektiğinizi yazmışsınız. Bu kadar gelire bu meblağ da kredi çıkıyor mu 😳.

maaş kartınız sizde dursun. Ne kadar gönlünüzden kopuyorsa siz ona verseniz. Maaşınız 2500 desek siz ona ayda 1500 verin. Evin hiçbi giderine karışmayın mesela yine.
Kendi ihtiyaçlarınızı ve birikiminizi kalanla kendiniz yönetin. 200tl çok az. Kendinize 200tl bırakacaksanız bile maaş kartı sizde dursun. Kendi isteğinizle havale yapın geçin madem bir süre buna katlanılacak.

bizim şu am borcumuz yok. Evleneli 5 yıl olmuş daha kiradayız para biriktiryoruz. Benim maaşıma dokunmama kararı aldık ama bende duruyor para. Market alışverişi vs ben eşimin ek kredi kartıyla yapıyorum eşim ödüyor sonra.
Benim maaşım BENİM hesabımda birikiyor. Ben döviz yapıyorum altın yapıyorum vs. ev alacağımız zaman ekleyeceğim tabi ki. Çok istersem ihtiyacım olursa eşime söylemeden de alır kullanırım. Hesabımı açıp da burda eksik para var diye hesap sormaz.
Yani siz evlenirken de çalışmıyormuşsunuz anladığım. Sizin paranıza güvenip mi borca girdiniz ki? Ya da para işlerinden hiç anlamam borca harca beni dahil etme al para burda mı dediniz? Ben bu kadar saf dışı kalamam çünkü. Mizacım el vermez.
ben birikim yapmayı ve parayla oynamayı severim ilk çalışmaya başladığım günden beri. 10 yıldır da çalışıyorum. Madem siz de artık çalışıyorsunuz bence biraz elinize alın bir şeyleri.
Katilyorum ben de sizin gibiyim mutlaka insanin para idaresini ogrenmesi gerektigini düşünüyorum ama elbette borca gidiyorsa yapicak bir sey yok. Konu sahibine gelince sadece gelir giderden haberdar olsa bence iyi olur ve gercekten borca giden para varsa yapicak bir sey yok. Ama hesabinda kalsa o da gelir gider dengesini kurmayi ogrenir diye düşünüyorum.
Biz de evlendikten beri esim öder kira ve faturaları. Bir kere kredi karti borcu fazlaydi o da ben istiyorum diye sarjli supurge almisti. O ay ben de fatura ve kredi karti borcunu odemesine yardim ettim. Biz nişanlıyken soyle anlasmistik once onun maasi harcanicak iki kisiyiz zaten oldukca benim maasima dokunmiycaz ev ya da araba icin biriktiricez. Ama ben de harciyorum elbette mümkün olmuyor tamamini biriktirmeye. Online kurs aliyorum ona para harciyorum bazen canim bir sey cekiypr ya da evin ihtiyacı icin internetten alisveris yapiyorum. Yani 200 tl bana da az geldi borc o kadar gidiyorsa sabredin tabi

Katilyorum ben de sizin gibiyim mutlaka insanin para idaresini ogrenmesi gerektigini düşünüyorum ama elbette borca gidiyorsa yapicak bir sey yok. Konu sahibine gelince sadece gelir giderden haberdar olsa bence iyi olur ve gercekten borca giden para varsa yapicak bir sey yok. Ama hesabinda kalsa o da gelir gider dengesini kurmayi ogrenir diye düşünüyorum.
Biz de evlendikten beri esim öder kira ve faturaları. Bir kere kredi karti borcu fazlaydi o da ben istiyorum diye sarjli supurge almisti. O ay ben de fatura ve kredi karti borcunu odemesine yardim ettim. Biz nişanlıyken soyle anlasmistik once onun maasi harcanicak iki kisiyiz zaten oldukca benim maasima dokunmiycaz ev ya da araba icin biriktiricez. Ama ben de harciyorum elbette mümkün olmuyor tamamini biriktirmeye. Online kurs aliyorum ona para harciyorum bazen canim bir sey cekiypr ya da evin ihtiyacı icin internetten alisveris yapiyorum. Yani 200 tl bana da az geldi borc o kadar gidiyorsa sabredin tabi

yani evet kadının gelir gider olaylarından bu kadar uzak durması çok mantıklı değil. Bu sadece kocanın suçu değil bence. Karşındaki insan ben bilmem diyip çekilirse bence sonuç 200 lira harçlık olur.
Borç varsa beraber ödenir keyfe harcanaksa beraber harcanır.
benim kuzenim de çok para harcardı bekarken. Kredi kartları almış başını gitmiş. Evlendiklerinde kocası hop noluyor böyle harcanır mı bana ver paranı kredi kartını ne istiyorsan ben alıcam diyor. Öyle para biriktirmeye başladılar. Ama konu sahibinin öyle bir durumu da olduğunu düşünmüyorum elinde sadece 200 lira ne alack da ne borçlanacak.

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:
Biz paralari bir yerde toplariz. Ve ay sonunda bir ayi idare etmek için para ayiririz. Her ay o ayirdigimizdan idare ederiz. Bi de eşim çok fazla sigara içerdi. Onu birakti. Dedimki farzet yine içiyorsun her gun onun parasini bana ver. Sakliycam. Bir sene sonra baya para topladim. Ara sira markete gidince aldigim paranin ustunu falan ayri bir yere sakladim. Eşim yerinj biliyor ama bakmiyor. Orda da azdan çokdan biriktirmeye çalisiyorum. Ama eşim para konusunda dardaysak bile benden birşey esirgemiyor. Çunki tutumlu biri olduğumu biliyor para harcamam gerekirse benimçin onemli olduğunu gosterir. Bu yuzden asla benimle parayi ne yaptin ne kadar verdin gibi şeyler komuşmadi. Zaten zorlanmadikca harcamayan biriyim

Eski mesajllariniza baktim da esinizin luks araba takintisi varmis. Kendi sirf zevkinden luks araclara binip size ayda 200 tl veriyosa ayrilin o isten. Arabasini satsin gerekiyosa gecindirsin evi. Hem siz de cocugunuzla vakit gecirsiniz doya doya. Cocugunuzun size esinizin arabaya oldugundan daha cok ihtiyaci vardir eminim ki.
İnanın kızımın geleceği için çalışıyorum onun büyüyüp ünüversite zamanı gelince istediği okulu, bölümü seçsin diye. Onun adına hesap açtım çünkü aylık para kesiliyor maaşımdan 18 yaşına gelince kızım kullanabilecek.

maaş kartınız sizde dursun. Ne kadar gönlünüzden kopuyorsa siz ona verseniz. Maaşınız 2500 desek siz ona ayda 1500 verin. Evin hiçbi giderine karışmayın mesela yine.
Kendi ihtiyaçlarınızı ve birikiminizi kalanla kendiniz yönetin. 200tl çok az. Kendinize 200tl bırakacaksanız bile maaş kartı sizde dursun. Kendi isteğinizle havale yapın geçin madem bir süre buna katlanılacak.

bizim şu am borcumuz yok. Evleneli 5 yıl olmuş daha kiradayız para biriktiryoruz. Benim maaşıma dokunmama kararı aldık ama bende duruyor para. Market alışverişi vs ben eşimin ek kredi kartıyla yapıyorum eşim ödüyor sonra.
Benim maaşım BENİM hesabımda birikiyor. Ben döviz yapıyorum altın yapıyorum vs. ev alacağımız zaman ekleyeceğim tabi ki. Çok istersem ihtiyacım olursa eşime söylemeden de alır kullanırım. Hesabımı açıp da burda eksik para var diye hesap sormaz.
Yani siz evlenirken de çalışmıyormuşsunuz anladığım. Sizin paranıza güvenip mi borca girdiniz ki? Ya da para işlerinden hiç anlamam borca harca beni dahil etme al para burda mı dediniz? Ben bu kadar saf dışı kalamam çünkü. Mizacım el vermez.
ben birikim yapmayı ve parayla oynamayı severim ilk çalışmaya başladığım günden beri. 10 yıldır da çalışıyorum. Madem siz de artık çalışıyorsunuz bence biraz elinize alın bir şeyleri.
Sen ne istersen söyle ben alırım der, evde eksik bişey bırakmıyorum der, kredi çekmiştim ben mutfak dolabı için onun kredisini öderken lazım der der durur.. Sorun gerçekten artık maaş kartı değil 5 yıldır borçtan gelen stres sıkıntı.. Evlenmeden önce bukadar borç olacağını tabiki bilmiyordum. Ne altınım kaldı ne birikimi.. 😟

Eşşek gibi çalış ayda 200 tlye geçin. Yok canım yerinizde olsam evde otururdum net.
Evde olmak çözüm olsa gerçekten evde otururdum KIZIMIN hesabında biriken para için çalışıyorum 18 yaşına gelince okusun yeterki bi mesleği olsun. Evde olsam borç var diye onun için para birikmiycek. 😠

Biz paralari bir yerde toplariz. Ve ay sonunda bir ayi idare etmek için para ayiririz. Her ay o ayirdigimizdan idare ederiz. Bi de eşim çok fazla sigara içerdi. Onu birakti. Dedimki farzet yine içiyorsun her gun onun parasini bana ver. Sakliycam. Bir sene sonra baya para topladim. Ara sira markete gidince aldigim paranin ustunu falan ayri bir yere sakladim. Eşim yerinj biliyor ama bakmiyor. Orda da azdan çokdan biriktirmeye çalisiyorum. Ama eşim para konusunda dardaysak bile benden birşey esirgemiyor. Çunki tutumlu biri olduğumu biliyor para harcamam gerekirse benimçin onemli olduğunu gosterir. Bu yuzden asla benimle parayi ne yaptin ne kadar verdin gibi şeyler komuşmadi. Zaten zorlanmadikca harcamayan biriyim
Bende tutumluyum aslında teyzemin kuaför salonu var 2 saat yardım ederim ücret ödemeden saç bakımı vs yaptırırım. Çalıştığım yer yeme içme sektöründe kahve yemek tatlı gibi şeyler içn harcama yapmama gerek kalmaz.
Kızdığım şey 5yılda bitmiycek borç olması ve evlilik öncesi böyle bişey bilmiyordum yatırım yapılsın tabikide herkes ister ama ay sonu ufacık bir meblağ kalacak kadar borç olmasın. Bu mantığım eşime uymuyor borç ödenmez se bişeye sahip olunmaz der.

25 sayfa yazı yazılmış konu sahibi cözüme değil kendine ah vah çektirmeye konu açtırmış ‘’he bacım he napacan çekecen‘’
istediği yorum bu zaten :)

Çalıştığı yer yeme içme sektoruymüş zaten kahveye, tatlıya para vermeme gerek yok diyor...Eşim ne istersen söyle ben alırım diyormuş., evde eksik yokmuş...Yani konu sahibi halinden memnun , o zaman bu konu niye var???

İnanın kızımın geleceği için çalışıyorum onun büyüyüp ünüversite zamanı gelince istediği okulu, bölümü seçsin diye. Onun adına hesap açtım çünkü aylık para kesiliyor maaşımdan 18 yaşına gelince kızım kullanabilecek.
Yaa siz cok tatli bir annesiniz gercekten cok saygi duydum. Ama ben hayatta en cok mutlu anne isterdim. Eminim kiziniz da ayni seyi ister. Yaptiklariniz cok guzel ama bu sizi mutsuz ediyorsa da dengeleyin bence. Umarim cocuklarinizla harika bir hayatiniz olur :)

Eşim de ben de aynı parayı harçlık olarak alıp geri kalanı ev için ayırıyoruz. O harçlıklar bize ait yani ister giyim, kişisel bakım ürünü alırız ister birilerine bağışlarız, özel harcamalarımız için. Ve 200 TL cidden çok az... Hem ben çalışacağım hem de 200 TLye göz yumacağım. Hiç adil değil. Emek sömürüsü resmen. Onun sabit geliri var benim düzensiz gelirim var. Ben o ay hiç kazanamamış bile olsam sabit harçlık tutarımız değişmez. Yani sen kazanmadın ben kazandım ben 5 alayım sen 3 al demez ikimiz de 3 alırız ya da gelire göre 5 .

Eşim de ben de aynı parayı harçlık olarak alıp geri kalanı ev için ayırıyoruz. O harçlıklar bize ait yani ister giyim, kişisel bakım ürünü alırız ister birilerine bağışlarız, özel harcamalarımız için. Ve 200 TL cidden çok az... Hem ben çalışacağım hem de 200 TLye göz yumacağım. Hiç adil değil. Emek sömürüsü resmen. Onun sabit geliri var benim düzensiz gelirim var. Ben o ay hiç kazanamamış bile olsam sabit harçlık tutarımız değişmez. Yani sen kazanmadın ben kazandım ben 5 alayım sen 3 al demez ikimiz de 3 alırız ya da gelire göre 5 .
Herkes böyle düşünse keşke. Malesef ama bu konuda bazen çok cömert oluyoruz. 😟

Back
X