Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

200 tl ye ayda bir kere saç kestirirsiniz ancak,çocuğa haftalık verilir ancak o para. Kartınızı vermeyin,belirli bir kısmını siz eşinize verin gerisi hesabınızda kalsın

Siz çalışmadan önce eşiniz bu borçları ödemiyor muydu? İş bulamasanız nasıl ödeyecekti? Valla ben vermem çalışsam kartımı falan. Birkaç ödemeyi bana yükler gerisine karıştırtmam. Siz eşinizin aylık harcamalarını ay ay görüyor musunuz? Nakit akışını, banka ekstrelerini inceleyip tespit ediyor musunuz da sizi 200₺ ile sınırlandırmasına müsade ediyorsunuz? Eğer öyleyse bir sıkıntı yok. Ama kendisi özgür sizin harcamalarınız eşinizin kontrolü altındaysa vah vah size.

Vermeyin efendim şu maaş kartlarınızı eşinize kızmamak elde değil gerçekten çalış didin kartı adama ver hesap kitabınız sizin yok mu borçları düşünerek maaşınızın içinden ne kadar harcayacağınızı bilirsiniz harçlık da ne oluyor anlayamıyorum.

Bende iki aydır çalışıyorum ama maaş kartımı alamaz borçlardan dolayı aylık 2000 sana veririm 800 benim olur dedim ama yine ihtiyacım olduğunda isterim para borç olabilir ama bizimde ihtiyaçlarımız var al kartını ihtiyacın olan para sende kalsın artan parayı eşine ver

Böyle şeyler eve giren gelir ve giderle alakalıdır, harçlıksız kaldığımız zamanlar da oldu bizim. Eşiniz size vermeyip kendi gönlünce harcıyorsa yaptığı doğru değil, ama gelen para direk gidiyorsa adam napsın. Borç varken idare etmek gerekiyor...

Gelirler giderler ne? Yanlis anlamayin ama 200 lira liseye giden cocuga haftalik verilir gibi.
Bi ped bi agda bi kuafore gitsen biter zaten. Kalmiyorsa ayri, esin buna layik goruyorsa apayri konu.

Yani yıllarca babamla annem bu şekilde yaşadı. Annem öğretmen emeklisi babamı kaybedince çok bocaladı. Her şeyi geçtim insan para idaresini öğrenmesi gerekli. Bankamatikten para çekemezdi. Her şeyi sıfırdan öğrettim. Bir arkadaşım da aynı şekilde fatura bile yatıramam diye ayrılmıyor. Çok mutsuz oysa. Özgüvenini kaybediyor insan bence yavaş yavaş. Kartı alın ve ödencekleri bölüşüp kullanın derim. Dünyanın türlü türlü hali var. Her insan her şeyi öğrenmeli. Hem de o sizin paranız neden çalışıyorsunuz o halde. Hiç paraya ellemeyeceksiniz. Yine 200 kalırsa kalsın ama siz de kalsın yani.

O kaaa değil sen de yani nerede Nişantaşında mı saç kestiriyorsunuz😁
Yoo,Bursa’dayım. Bursa’nın en köklü zamanında zincir halinde olan son yıllarda dağılan sadece Bademli ve Balatta asıl orjinali kalan,diğerlerinin sadece isim sonuna bişeyler ekleyerek aynı havayı yaratmaya çalıştıkları S.... isimli yerde ve benzerlerinde yani kısacası İyi dediğin yerde kesim 150 tl canım,siz 30 liraya mı kestiriyorsunuz? Burda o paraya düz fön çekiyorlar.
200 tl bir kadın için kuaför masrafı bile olamazdı vurgu.

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:

maaş kartınız sizde dursun. Ne kadar gönlünüzden kopuyorsa siz ona verseniz. Maaşınız 2500 desek siz ona ayda 1500 verin. Evin hiçbi giderine karışmayın mesela yine.
Kendi ihtiyaçlarınızı ve birikiminizi kalanla kendiniz yönetin. 200tl çok az. Kendinize 200tl bırakacaksanız bile maaş kartı sizde dursun. Kendi isteğinizle havale yapın geçin madem bir süre buna katlanılacak.

bizim şu am borcumuz yok. Evleneli 5 yıl olmuş daha kiradayız para biriktiryoruz. Benim maaşıma dokunmama kararı aldık ama bende duruyor para. Market alışverişi vs ben eşimin ek kredi kartıyla yapıyorum eşim ödüyor sonra.
Benim maaşım BENİM hesabımda birikiyor. Ben döviz yapıyorum altın yapıyorum vs. ev alacağımız zaman ekleyeceğim tabi ki. Çok istersem ihtiyacım olursa eşime söylemeden de alır kullanırım. Hesabımı açıp da burda eksik para var diye hesap sormaz.
Yani siz evlenirken de çalışmıyormuşsunuz anladığım. Sizin paranıza güvenip mi borca girdiniz ki? Ya da para işlerinden hiç anlamam borca harca beni dahil etme al para burda mı dediniz? Ben bu kadar saf dışı kalamam çünkü. Mizacım el vermez.
ben birikim yapmayı ve parayla oynamayı severim ilk çalışmaya başladığım günden beri. 10 yıldır da çalışıyorum. Madem siz de artık çalışıyorsunuz bence biraz elinize alın bir şeyleri.

Büyük konuşmuyorum ama benim maaş Kartıma el koymaya kalksa çalışmazdım.Eşim maaşı alır, kirayı falan tüm ödemeleri yapar.Kalan parayı bende ki karta aktarır. Asla parasız kalmam. Eger bendeki para artarsa kenara atarız.Market pazar herseyle ben ılgılendıgım ıcın paranın bende durması mantıklı. Kartınızı alın derim

Benim sulalemde parayi tutma işleri kadinindir. Eve giren çıkanı kadın bilir maaşının tamamını erkekler karısına verir ihtiyacı neyse de karısına haber verip karsilikli öyle harcarlar. Hiçbir kadının da buradaki erkekler gibi suistimal ettiğini görmedim. Şimdi bankacılık işleri çıktı ortak hesap açıp eşler parasını oraya atar. İhtiyacı olan yine içinden alır ya da öncesinde harçlık olarak ayırırlar. Kadınlar güvenceleri için çalışmalıdır ama siz olayı çok yanlış anlamissiniz.

Yoo,Bursa’dayım. Bursa’nın en köklü zamanında zincir halinde olan son yıllarda dağılan sadece Bademli ve Balatta asıl orjinali kalan,diğerlerinin sadece isim sonuna bişeyler ekleyerek aynı havayı yaratmaya çalıştıkları S.... isimli yerde ve benzerlerinde yani kısacası İyi dediğin yerde kesim 150 tl canım,siz 30 liraya mı kestiriyorsunuz? Burda o paraya düz fön çekiyorlar.
Güleceğim geldi bı de uzun uzun tanitmissiniz. Biz dandik yamuk yumuk kestiriyoruz ucuza eheh

Benim sulalemde parayi tutma işleri kadinindir. Eve giren çıkanı kadın bilir maaşının tamamını erkekler karısına verir ihtiyacı neyse de karısına haber verip karsilikli öyle harcarlar. Hiçbir kadının da buradaki erkekler gibi suistimal ettiğini görmedim. Şimdi bankacılık işleri çıktı ortak hesap açıp eşler parasını oraya atar. İhtiyacı olan yine içinden alır ya da öncesinde harçlık olarak ayırırlar. Kadınlar güvenceleri için çalışmalıdır ama siz olayı çok yanlış anlamissiniz.
Biz de böyleyiz herkes de razı şükür 🌺

Aa siz de Bursadasınız 150 ye kadar fiyatları biliyorum da 200 duymadım fön 30 TL ise gene iyiymiş 😁

herkes kartı vermesine ya da 200 tl si kalmasına takılmış. 200 tl yi az bulup benim aylık harcamam bilmem ne kadar diyenler burada konu sizin evliliğinizdeki ekonomik durum değil. Önemli olan burada borçlardan sonra ne kadar para kaldığı. Konu sahibinin dediğine göre borçlardan zaten kalmıyor daha fazlası. Kart konu sahibinde olsa yine borçlardan aynı miktar kalacak. Ne diyecek kadın borçlar dursun ben paramı vermem mi dityecek. Ne önemi var şu durumda kartın kimde olduğunun. Boş yere gaza gelip işi bırakmayın bence.
Ama 200 tl cok az gerçekten. Çalışan bir kadın her ay kuaföre gitse zaten 200 tl.
Yani bu enflasyonda 200 tl ile 1 ayda hiçbir şey yapılamaz ki

Ya ayda 200 tl nedir ki ? Aradan 1 yıl geçmiş şimdi de 150 ye düşmüş. Maaş kartınızı alın o adamdan. Diğer yorumlardan anladığım kadarıyla eşiniz zaten güvenilir biri değil. Bi yerde gizli bir birikiminiz olmalı

İstanbul Anadolu yakasında şehir merkezinde iyi bir semtte oturuyorum. 80e kesiyor buradaki kuaförler.
30a mahalle arası kuaförlere düşmeye gerek yok yani. 70-80e gayet güzel kesim yapan iyi kuaförler mevcut türkiye nin en pahalı şehrinde.

Back
X