Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

maaş kartı eline alsin ...
en iyis yöntem bu..
yetmiyor desin bide kocasinin neye harcadığı düşünsün öle degil mi.
sigara mi içiyor.. içmesin beyefendi..
borcu bende konu sahibi de takip etsin sadece kocasi degil..
ben bile ediyorum herşeyin kuruş kuruşuna..
eşim de maaş kartim ..
ama gözüm kulagimda...
Adam da 200₺ ile geçiniyorsa hiç lafım yok.

ayda 200tl için çalışmam şahsen, benim 10 yaşındaki kızımın harçliği ayda 200tl
siz koca kadınsınzı neyinize yetiyor o para
Daha öncede yazmıştım bunu çok taşlandım burda ama yine yazıcam çünkü bu benim görüşürüm benim hayatım ben çalıştığım parayı eve istersem harcarım, evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur.
Evi geçindirmek eşinizin sorumluluğu değil ikinizin sorumluluğudur. Tabi eşiniz de ev işleri eşimin sorumluluğu ben elimi sürmem diye düşünüyorsa o zaman haklısınız paranızı vermemekte

Evi geçindirmek eşinizin sorumluluğu değil ikinizin sorumluluğudur. Tabi eşiniz de ev işleri eşimin sorumluluğu ben elimi sürmem diye düşünüyorsa o zaman haklısınız paranızı vermemekte

hayır evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur. Aynı yazdığım gibi.
Ben istersem çalışırım, istemesem çalışmam, ki uzun bir süre çalışmadım çocuklarıma kendim bakmak istediğim için.
Konumuz ev işi değil şuan.

Maaş kartınız niye eşinizde?
200 TL nedir Allah aşkına ayrıca..
Liseye giderken yani bundan 12 sene önce aylığım 150 TL idi.

Geçen dışarı çıktım öylesine.
Bi mağazadan bir etek bir kazak aldım ikisi 90 TL tuttu indirimden.
Kahve içtim pasta yedim 25 TL.

E git gel parası ekle en az 120 TL..

Bir günde...
2 saatte.
güzel bir gün geçirmişsiniz , imrendim bende bu aralar işlerim çok yoğun :(

güzel bir gün geçirmişsiniz , imrendim bende bu aralar işlerim çok yoğun :(
Ben de uzun zamandır yapmamıştım çocuktan dolayı
İlaç gibi gelmişti valla.
Şimdi dışarısı buz kesti çıkamıyorum...
Bahar gelse de tekrar çıkabşlsem modundayım

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:
200 tl neye yeter ki

hayır evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur. Aynı yazdığım gibi.
Ben istersem çalışırım, istemesem çalışmam, ki uzun bir süre çalışmadım çocuklarıma kendim bakmak istediğim için.
Konumuz ev işi değil şuan.
Sizin eviniz sizin kocanız ne istiyorsanız yaparsınız ama evi geçindirmek genel olarak sadece kocanın görevi değildir siz evinizi nasıl yönetiyorsanız yönetin ama bu böyledir diyemezsiniz benim evimde bu böyledir diyebilirsiniz

Sizin eviniz sizin kocanız ne istiyorsanız yaparsınız ama evi geçindirmek genel olarak sadece kocanın görevi değildir siz evinizi nasıl yönetiyorsanız yönetin ama bu böyledir diyemezsiniz benim evimde bu böyledir diyebilirsiniz

farkındaysanız zaten kendi adıma yazıyorum, ilk yorumumda benim görüşüm benim hayatım dedim
siz yorum yazarken başkaları adına mı yaziyorsunuz?
beni başkasının ne yaptığı ilgilendirmez, herkes istediği gibi yaşar. Maaş kartını eşinede verebilir, eşinden harçlık da alabilir, evi kadında yönetebilir vs.

neredeyse butun odemelerimiz otomatik odemede, kimisi benim kimisi onun hesabindan kesiliyor.
Birbirimize de gerektiginde havale ederiz, kimi zaman tum maasimi esime gonderdigim olur duruma gore, sonr aihtiyacim oldugunda o geri gonderir falan.
Kartlarimiz kendimizde durur, neticede bunun acil durumu falan var yani, 200 tl ile disari cikarsin, basina bir sey gelir, daha fazlasi gerekir o an, ne yapacaksiniz oyle durumda.
IT devrinde hayati zorlastirmaya gerek yok. Siz kartinizi kimseye vermeyin, borc varsa tamam bazi seylerden kisilir, birikim yapilmaz falan, o konuda bir sey diyemeyecegim. Belki de gercekten 200 tl kaliyordur maasinizdan. Ona da bir sey diyemeyecegim. Ama en azindan sizin o paraya erisiminizin olmasi gerekir.

Elbetteki hayat müşterek eşler birlikte calisip evlerini gecindirebilirlee ama maas kartin neden onda duruyor.maasini kendin cek yine odemeler icin ona verebilirsin ama senin maas kartini elinde tutma hakkini ina verme. Daha oncede yazmistim bizim bir akraba hemsireydi kadinin yillarca maas karti esindeydi sonra emekli oldu yine maas karti esinde. Kadinin eline 3 kurus veriyor. Kadin agliyor torunlari var cocuklarima 1 parca mendil bile alamiyorum diye. Eger en baştan böyle alıştırirsan sonra elinden alamazsin. Bizim evde bütün ödemeleri ben yapiyorum. Esimde bende calisiyoruz kendi maasimi ben aliyorum .esimde kendi aldigini bana veriyor . Böylelikle ev sahibi araba sahibi olduk ama maas kartini almam.

[/QUOTE]
farkındaysanız zaten kendi adıma yazıyorum, ilk yorumumda benim görüşüm benim hayatım dedim
siz yorum yazarken başkaları adına mı yaziyorsunuz?
beni başkasının ne yaptığı ilgilendirmez, herkes istediği gibi yaşar. Maaş kartını eşinede verebilir, eşinden harçlık da alabilir, evi kadında yönetebilir vs.
Hani konu üzerinden yazıyoruzya burda. Konu sahibine evlilikte maddiyatın nasıl olması gerektiği hakkında Bi fikir veriyoruz. Siz kendi evinizde böyle olduğunu anlatıyor ve yanlış yönlendiriyorsunuz. Aynı şeyi bir erkek yapsa bütün yükü kadının üzerine yıksa kendi maaşına da el sürdürmese burada herkes boşan derdi. O yüzden konu sahibi size söylüyorum olması gereken masrafların da kalan paranın da paylaşılmasıdır.

Kartınızı eşinizden alın. Evin geçimi için belli bir tutar ödeyin.
Borcunuz varsa tabi ki el ele verip ödeyeceksiniz ama koca ay içinde 200 TL nedir yahu.
Maaş kartını eşlerine veren kadınlara kızıyorum. Köle misiniz hayat arkadaşı mı belli değil.

Hani konu üzerinden yazıyoruzya burda. Konu sahibine evlilikte maddiyatın nasıl olması gerektiği hakkında Bi fikir veriyoruz. Siz kendi evinizde böyle olduğunu anlatıyor ve yanlış yönlendiriyorsunuz. Aynı şeyi bir erkek yapsa bütün yükü kadının üzerine yıksa kendi maaşına da el sürdürmese burada herkes boşan derdi. O yüzden konu sahibi size söylüyorum olması gereken masrafların da kalan paranın da paylaşılmasıdır.

konu üzerinden yaziyoruz tabiki çünkü konu sahibi zaten durumun yanlış olduğunun farkında.
Kimine göre konu sahibinin hayatı normal geliyordur eminim, ne yani 200 lirada neyine yetmiyor diye düşünende vardır. Ben şimdi burda herkesin tek tek fikrini değiştirmek için mi uğraşayım. Öyle bir misyonum yok. Herkes kendi hayatından örnek verebilir, size göre de sizinki normaldir bana doğru gelmeyebilir mesela? onu yapacaz. Siz memnunsanız öyle yaşarsınız, ben bu şekilde memnunum bu şekilde yaşamaya devam edeceğim.
Ayrıca maddi manevi bütün yükü kadının üzerine yıkan erkeklerin konularını da okudum burda. Dediğim gibi herkes istediği şekilde yaşar.

2 kere kuafore gtseniz kisisel bakim urunu alsaniz biter zaten o para. Kendi emeginizi niye esinize verirsiniz anlamam. Size mi guvndi evlenirken? Kadinin parasini alip bidr kendi kazanir gibi harclik veren adamlardan midem bulaniyor.

Back
X