• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte maddiyat ne kadar önemli sizce?

Yaptığım yoruma katılıyorum polemik yaratmakta istemem ama bu devir de iş güç kolay bulunmuyor “işsiz güçsüz” diye adlandırmayalım lütfen o biraz ağır itam olur.

tüm yazıları okumadım ama anladığım kadarıyla adamın bir mesleği, eğitimi yok. işsiz güçsüzden kasıt bu durumda birinin her zaman işle ilgili sıkıntı yaşayacak olması. ben öyle algıladım.
bu dönemde eğitimliler için de zor ama ihtimal yüksek en azından.

• Beğen
Reactions: 000
Bence olmaz.
Salt mantık evliliğini sağlıklı bulmuyorum.
Ama salt aşk evliliği de sağlıklı değil.
Evlilik kararı verirken bence hem aşk hem mantık tarafı olmalı.

Sizde mantık tarafı hiç yok; aşk tarafı da sadece 2 aylık bir ilişki temelinde var.

Bence şu an kendi halinizde kalın ve uzun uzun düşünün.
Üzgünüm ama bence olmaz gibi.

kardeşi askerde annesi çalışmıyor birtek babası çalışıyor ona da ara ara ücretsiz izin veriyorlar ara sıra güvenlik işleri çıkıyor ama beğenip gitmiyor daha iyi bir iş bulana kadar gidebilirdi aslında evleri de kira zor geçiniyorlar

bu yorumum herkes için geçerli. bu devirde maddi sıkıntı yaşarken iş beğenmeyip gitmeyen insan bence sorumsuzun tekidir.
hani hırsız uğursuz tacizci iş yeridir, ahlaksız bir yerdir, bunu görür gitmez anlarım. ama her iş yerinin böyle olmayacağını da herkes biliyor.
kusura bakmayın ama bence sizi yağlı kapı görmüş, kendimi atayım hayatımı kurtarayım diyor.

Yanlıs anlamazsam ben bı uyum goremedım canım, evlılıgı tecrube etmıs biri olarak maddiyat çok çok onemlı

Yas farkina takilmiyorum ama zenginler icin :KK64:
Yani hem maddiyat sikintisi hemde yas farki olmaz gibi
Erkekler cocuk gibi oluyo zaten beklentiler farkli olabilir
Orn. Siz bir eviniz olsun istersiniz o sifir araba derdindedir gibi yorulabilirsiniz

Şöyle söyleyeyim bebeğimİn aylık mama tutarı 500 tl bez ise 150 lira (o da indirimli hali). Kıyafeti ek gıdası meyvesi e hiç oyuncaksızda olmuyor haliyle. Evde bebek var diye doğalgazda çok yanıyo. Evlenince Bebek istemeyecekseniz belki geçinilir bilemedim. Ki sadece bebekten örnek verdm bebeğine bakmak için ücretsiz izin bile kullanamayacaksın belkide. kendimize hiç girmedim sonuçta insanız isteklerimiz var. bu kadar yazacaklarım 🤷‍♀️

Denkliğin evlilikte önemini sonradan anlıyorsun zaten. Mesela sen her sene tatile gitmeyi ihtiyaç olarak görürken adam için bu lükstür. Dolayısıyla tatile gitmek bile mesele olabilir.
Yada sen organik yumurta alırken o koli almanın daha doğru olduğunu savunabilir.
Oyuncakların en ucuzu 100lira artık. Çocuğun bir oyuncağı arkadaşında görüp isterse alamamak da sorun.
Bizim çocuk benim arkadaşın oğlunda görüp akülü araba diye aylarca ağladı, para biriktirdi kumbarasında. En sonunda birikmiş gibi yapıp aldık. Ama sıkıntımız olsaydı hevesi kursağınfa kalsaydı sorun olurdu aramızda

Sizin mesleginiz nedir? Mesele adamin su an issiz olmasi mi? Guvenlik gorevlisiyken de boyle dusunceleriniz var miydi?
Benim de çok iyi bir mesleğim yok üniversite mezunuyum ama satış departmanındayım ve yoğun bir tempoyla ayakta çalışıyorum yani ne kadar süre dayanabilirim kaç yaşına kadar bilmiyorum evet mesele işsiz olması daha da önemlisi istediği gibi bir iş bulana kadar gelen güvenlik işlerini reddedip evde oturarak beklemeyi tercih etmesi

Benim de çok iyi bir mesleğim yok üniversite mezunuyum ama satış departmanındayım ve yoğun bir tempoyla ayakta çalışıyorum yani ne kadar süre dayanabilirim kaç yaşına kadar bilmiyorum evet mesele işsiz olması daha da önemlisi istediği gibi bir iş bulana kadar gelen güvenlik işlerini reddedip evde oturarak beklemeyi tercih etmesi
Adam dayak yedi diyorsunuz ama,tekrar bunu yasamak istemeyebilir. Bilemedim. Umarim o da siz de kendinize uygun isler bulur calisirsiniz. Ulkenin durumu pek parlak degil,kimse istedigi gibi is bulamiyor,bu salgin olaylarindan sonra daha da kotu olacak

Adam dayak yedi diyorsunuz ama,tekrar bunu yasamak istemeyebilir. Bilemedim. Umarim o da siz de kendinize uygun isler bulur calisirsiniz. Ulkenin durumu pek parlak degil,kimse istedigi gibi is bulamiyor,bu salgin olaylarindan sonra daha da kotu olacak
Evet bende o yüzden tekrar güvenliğe girmesini istememiştim hatta son zamanlarda da virüs nedeniyle çalışmasını istemedim ama rahat güvenlik işleri de vardı az insanla muhattap olacağı türden bir de 7 aydır çalışmıyor benim için de zor oluyor

Bu sorunun cevabını sizin maddiyata ve hayat standartlarına verdiğiniz önem belirler. Esimle ilk evlendiğimiz zaman maddi sıkıntılar vardı. Ben yaptım ama bu sizin yapabilirsiniz demek değil.
Aynı zamanda eğitim durumlarınız ne. Siz üni mezunu o lise terk ise bu da sorun.
Yas da bence sorun. Yedi yaş bence siz küçük olsanız bile fazla. O daha gel git akıllıdır. Uzak durun derim

Evlenme olmaz bu adamla ancak iş sahibi olursa evlenirsin bunu da açık, açık söyle
Ki niyetini duruşunu bilsin aşk karın doyurmuyor

Şöyle söyleyeyim: Evi gecindirebilmek lazım. Ailesinin parasının olup olmadığı kimseyi bağlamaz. Insan istediği herseyi kendisi de yapar. Adamin eli iş tutuyor mu, çalışkan mı bunlar önemli şeyler..birde şöyle düşünün: diyelim ki evlendiniz ilerde ve durum aynı olduğu gibi devam edecek. Siz çocuk istediniz. O zaman adam aileyi gecindirebilir mi, ona bakın. Bende akademisyenim aslında işim var, ama çocuklara ilk kendim bakmak istediğim için evdeyim ve eşim evi gecindiriyor.

Siz 32 yaşındasınız düzeninizi kurmuşsunuz ama sevgiliniz daha 25 yaşında. Şu an ki durumu normal yani. Ben yaşa hiç takılan biri değilim ama 25 yaş erkeği de çekilmez yahu çocuk mu pışpışlayacaksınız. Maddiyatta gayet önemli ayrıca o yüzden olmaz bu ilişki bitirin derim.

Tabi ki önemli
Daha yolun çok basında ve işi gücü yok.
Ama siz 32 yasında kadınsınız.
Kafa dengi olur şartlar uygun olur vs ama düzgün işi yok vs yaşı da küçük ben olsam ayrılırdım.

Siz 32 yaşındasınız düzeninizi kurmuşsunuz ama sevgiliniz daha 25 yaşında. Şu an ki durumu normal yani. Ben yaşa hiç takılan biri değilim ama 25 yaş erkeği de çekilmez yahu çocuk mu pışpışlayacaksınız. Maddiyatta gayet önemli ayrıca o yüzden olmaz bu ilişki bitirin derim.
Evlenme olmaz bu adamla ancak iş sahibi olursa evlenirsin bunu da açık, açık söyle
Ki niyetini duruşunu bilsin aşk karın doyurmuyor
Ben düzenli bir işe girmeden ailemle tanıştırmayacağımı söyledim o da bir yıldan önce evlenemeyiz benim işe girip para biriktirmem lazım diyor el ele verip herşey halledilebilir belki ama ailesinin de durumu kötü evlenme sürecinde yardım edebileceklerini sanmıyorum çünkü kendileri zor geçiniyor

Back
X