İş hayatı sana göre değil, çalışırsan ben huzursuz olurum, ev işlerini kim yapcak...bunun gibi sebepler.onların kültüründe kadınların çalışması ters çok mücadele ettim ama artık kabullendim bu durumu. ihtiyacımız yok çok şükür ama kendi paramı kazanmak bi başka olurdu tabi. o kadar oku yüksek lisans yap iş hayatını tatmadan ev hanımı ol. koymuyor değil.
E koyar tabi konu sahibesi, ağır haksızlık çünkü.

Gerçi böyle durumlarda haksızlık edenden çok haksızlığa boyun eğeni suçluyorum ben artık ama neyse, sizi kırmayalım önce beyefendiyle başlayalım:
1. "Ben huzursuz olurum" demiş paşamız. Kıyamam yazık. Ben egitimi ve meslegi olan bi kadın olarak senden "Harçlık" isterken hiç huzursuz olmam çünkü.
Harçlık, hani şu bayramlarda çocukların eline tutuşturulan, okula giderken ceplerine sıkıştırılan para.
Ya da ögrenmek için zaman, emek ve para harcadıgım onca bilgi bi kösede çürürken hiç huzursuz olmam. 5 yıl sonra senden boşansam (ya da boşanmasam ama zincirlerimi kırsam o da olmadı sen insafa gelsen) ve ben iş arasam mesela sırf kaç yıldır işsiz sektörü unutmuştur bu kadın diye beni almayıp yeni mezun bi kızı aldıklarında da hiç huzursuz olmam.
Çünkü önemli olan paşanın iç huzuru. Evet.
2. Ev işlerini kim yapacak demiş. "Anan" dicem yanlış anlaşılcak.

E ama koskoca adam küçücük bebek gibi bana kim bakcak, mamamı suyumu kim vercek, altımı ay pardon arkamı kim toparlıcak diye sorunca cevap belli yani: büyüyemediysen annen yapsın.

Büyüdüysen eşinle paylaş müştereken yapın.
3. Kültür gelenek görenek olayına hic girmiyorum zira kisilerin iradesini hiçe sayan, herhangi bir dini, dili, ırkı, cinsiyeti digerine üstün gören hicbi gelenege inanmıyorum. Yok olup giderler umarım.
Size gelince paranızın hesabını yapabiliyor musunuz bunu en iyi bilecek kisi yine sizsiniz. Bi ay kabaca bi gelirler giderler tablosu tutun mesela telefonunuzda, fişleri bi köşede biriktirin. Harcamayıp kenara atsam daha iyiymis dediginiz kalemler var mı bi bakın. Somut bi seyler olsun önünüzde ona göre karar verin.
Eşinizin şu saçma sapan hallerine ve imalarına da pabuç bırakmayın ve bi iş bulun bence.