• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte maddiyat

ben hiç harçlık yada aylık bir para almadım işime ara vereli bir kaç ay oldu ama düzen hala aynı bizde...haftalık beraber market alışverişi yaparız... evde birşeye ihtiyaç olursa söylerim akşam gelirken alır... diğer ıvır zıvırlarıda birlikte yaparız... faturalar otomatik ödemede... evde acil durumlarda kullanmak için biraz nakit olur. çok gerekmedikçe kimse dokunmaz... cüzdanımın her zaman ucra köşesinde unutulmuş gene acil durum için nakit param olur... ama günlük yada aylık bir harçlık henüz hiç almadım eşimden... zaten benim istememe gerek kalmıyor ki...bizde hep bir düzen var... sizde zamanla oturtacaksınızdır... ama yerinizde olsam iş hayatına bu kadar hevesliyken ve yıllarca meslek sahibi olmak için emek vermişken kesinlikle kendi paramı kazanırdım... özel nedenlerimden ötürü ayrıldım... zaman zaman sıkılsamda evde olmaktan henüz pişman değilim. ama kalkıp eşim bana sizdeki gibi imalarda bulunsa özel durum falan dinlemez işime dönerdim...

Çok aşık oldum o yüzden evlendim

Doğru söylüyosunuz bende bu kafa yapısındayım ailem bu kadar okuttu geceleri sabahlara kadar ders çalıştım kendi ayaklarım üzerinde durmak için ama eşimle farklıyız ve ben aşık oldum o da benim için hayat tarzını değiştirdi çok değişti o yüzden çok mücadele verdim ama şu an şu zamanda mutlu olmayı seçtim.Geçen hafta cvme ulaşmış bi şirket aradı bende konuyu tatlılıkla dile getirdim bi gidip sadece görüşelim ortada zaten bişey yok dedim büyük olay çıktı kaç kere kapanan konuları konuşcaz diye çalışırsan huzur olmaz bu evde diyo bende bunu göze alamıyorum inşallah ilerde bu durumdan ötürü pişmanlık yaşamam
Eşin ne iş yapıyor ?

Şu konuda bile sivrilmek için konu sahibine yüklenmek nedir ya :KK53:
Karar mercisi gibi net yorumlar :olamaz:
Konu sahibi çalışmak için eşinizi ikna edin.
Niye yüklenildiğini bende anlamadım fikir alışverişi yapmak için var burası komedi saçmalık falan dencek bi durumda olduğumu da düşünmüyorum çok şükür bi seçim yaptım doğru olmayabilir ben de doğru bulmadığımı paylaştım zaten ama kendim de savurganlık yapıyo muyum fikir danışmak istedim konu başka yerlere kaydı

Mbr markanın ismi sephorada var mucize etkili ürünleri var gerçekten pahalı ama bi kremin 6 ay gittiğini düşünürsek çok da pahalı değil bence erkeklerin bu konuyu anlamasını beklemek hata olurdu zaten

yeni evlendik ama eşim bana hiç para vermiyor yada bırakmıyor o bırakmayınca bende istemiyorum dogal olarak yada cekınıyorum onun düşünmesi lazım diye yoksa bir gün unutur 2 gun unutur tamam istediğin biley varmı alalım diyo ama herseyi onla almak zorunda degilim sizce ne yapmam lazım tesekkurler

Kızlar hepinize yorumlarınız için çook teşekkür ederim tek tek cevap yazamasam da satır satır hepsini okudum fikirleriniz beni aydınlattı sağolun

Bence sen buradakileri küçümsüyorsun, Türkiye şartlarında 4500 ile işe başlamak, sıfır iş hayatı sadece staj tecrübesi ile:) mesleğiniz nedir merak ettim hangi okullardan mezunsunuz?? Kimse kimseye altın tepside sunmuyor maalesef biraz abartı var gibi geldi bana. Babası çılgın zengin londra da eğitim almış arkadaşım bile Türkiyese 3 bin üstünde iş bulamadı üstelik 3 yıl ingiltere Tecrübesi varken :))
Çok doğru ilk işe başlarken meslek ne olursa olsun 2.500 ü 3000i geçmez.zamanla zam ala ala yüksele yüksele büyür tabi maaş.ama ilk yillar üni mezunlari icin verilen maaş budur.bende bankada işe girebilirdim okulum bitince ama bu rakamlar pek işime gelmedi ozaman.keşke gelseymiş işime. şimdiki akıl ozaman olucaktı bende

Bizde alişverişi eşim yapar banada aylik bi harclik verir nakit.zaten ayda 1000lira ev alisverisine gidiyor size ne kadar veriyor esiniz hem alisveris hem harçlik olarak

yeni evlendik ama eşim bana hiç para vermiyor yada bırakmıyor o bırakmayınca bende istemiyorum dogal olarak yada cekınıyorum onun düşünmesi lazım diye yoksa bir gün unutur 2 gun unutur tamam istediğin biley varmı alalım diyo ama herseyi onla almak zorunda degilim sizce ne yapmam lazım tesekkurler
Calis.

Şu çalışan kadınların çalışmayanları eziklemesinden gına geldi. Yahu yeni evliyim diyor belki zamanla girecek bir işe kadın size ömür boyu evde oturacağım mı yazmış? Her çalışanında ömür boyu çalışabilme garantisi var mı ayrıca hayat bu yani çalışamaz hale gelebilir bir insan. Herşey para değil bu hayatta. Fikir istiyor insan gibi yönlendirilebilir çok kibirli yorumlar var.
Ben daha 2.5 aylık evliyim başka şehire gelin geldim atamam yapılacak birkaç ay içinde. Bir susmadılar yok çalış yok kocanın eline bakma. Sizene yani kovalayan mı var belki evliliğime alıimaya çalışıcam belki kendi tercihimle çalışmıcam. Sanki her çalışan kadın el üstünde yaşıyor çoğunun maaş kartı kocasının elinde.

Benim eşim de çalışmama izin vermiyor. Kafası bu konuda çok geride. Bende sigortamı ödettiriyorum. Canım ne isterse alıyorum ve ayrıca birikim yapıyorum.
Madem onun keyfi yüzünden çalışmıyorum, kendimi güvence altına almak zorundayım. En ufak bir imada da bulunamaz madem çalıştırmıyor, kabullenecek. 1 ay gecikmeli yatırdı sigortamı, bence bi yokladı beni kabul edip susucam mı diye. Ortalığı ayağa kaldırdım, iş başvurusunda bulundum. Ben senin keyfinle uğraşamam girer çalışırım dedim. Anında toparladı bi daha da o oldu hiç cesaret edemedi. Valla kusura bakmayacaklar hem çalışmaya yok deyip hem de imada bulunacak he. Parçalarım onu.

Kızlar hepinize yorumlarınız için çook teşekkür ederim tek tek cevap yazamasam da satır satır hepsini okudum fikirleriniz beni aydınlattı sağolun
Canım takılıyoruz biz de kendi aramızda yoksa paylasiminda saçmalık olacak birşey yok.Gule gule kullan aldıklarını,sefan olsun.

Bütçe ayarlamayla ilgili diyeceğim bişey yok ama çalışın demeye geldim.Bazıları ikna edin eşinizi demiş de ikna etmeye de gerek yok.Hem çalıştırmıyor hem de daha şimdiden imada bulunuyorsa ileride sıkıntı yaşayacağınız belli.Geçenlerde Mehmet Aslantuğ'un Hülya Avşar'ın programındaki sözlerini bulun , dinleyin mutlaka.Kariyeriniz de varmış.Bence eşinizin derdi ev işi vs değil , çalışan kadının kendisine bağımlı olmayacağını düşünüyor.Bütçe ayarlamadan önce düşünmeniz gereken sorun bu olmalı.

Şu çalışan kadınların çalışmayanları eziklemesinden gına geldi. Yahu yeni evliyim diyor belki zamanla girecek bir işe kadın size ömür boyu evde oturacağım mı yazmış? Her çalışanında ömür boyu çalışabilme garantisi var mı ayrıca hayat bu yani çalışamaz hale gelebilir bir insan. Herşey para değil bu hayatta. Fikir istiyor insan gibi yönlendirilebilir çok kibirli yorumlar var.
Ben daha 2.5 aylık evliyim başka şehire gelin geldim atamam yapılacak birkaç ay içinde. Bir susmadılar yok çalış yok kocanın eline bakma. Sizene yani kovalayan mı var belki evliliğime alıimaya çalışıcam belki kendi tercihimle çalışmıcam. Sanki her çalışan kadın el üstünde yaşıyor çoğunun maaş kartı kocasının elinde.
Bende bundan emin olsam bilsem ki çalışınca çok değerli olcam bunun mücadelesini vericem ama bırak el üstünde olmayı eşim huzursuz olduğunda bana hayatı kahreden bi insan şu an için üstüne giderek çalışırsam evliliğim çok kötü bi hal alıcak biliyorum beni aramıcak sormucak tavır alcak açıkçası daha 6 aylıkken dediğin gibi evliliğe alışmaya çalışırken böyle bişeyi göZe alamıyorum
Benim eşim de çalışmama izin vermiyor. Kafası bu konuda çok geride. Bende sigortamı ödettiriyorum. Canım ne isterse alıyorum ve ayrıca birikim yapıyorum.
Madem onun keyfi yüzünden çalışmıyorum, kendimi güvence altına almak zorundayım. En ufak bir imada da bulunamaz madem çalıştırmıyor, kabullenecek. 1 ay gecikmeli yatırdı sigortamı, bence bi yokladı beni kabul edip susucam mı diye. Ortalığı ayağa kaldırdım, iş başvurusunda bulundum. Ben senin keyfinle uğraşamam girer çalışırım dedim. Anında toparladı bi daha da o oldu hiç cesaret edemedi. Valla kusura bakmayacaklar hem çalışmaya yok deyip hem de imada bulunacak he. Parçalarım onu.
Benimde sigortamı ödüyo bu konuda bende isteğimi belirttim o da başlattı hemen.birikim yapma konusunda ben çok kötüyüm hiç yapamıyorum elime geçeni harcıyorum bakıyorum param var çok harcamamışım hemen alışverişe çıkıyorum genç kızlıktan ev hanımlığına geçiş yapamadım daha sanırım
Bütçe ayarlamayla ilgili diyeceğim bişey yok ama çalışın demeye geldim.Bazıları ikna edin eşinizi demiş de ikna etmeye de gerek yok.Hem çalıştırmıyor hem de imada bulunuyorsa ileride sıkıntı yaşayacağınız belli.Geçenlerde Mehmet Aslantuğ'un Hülya Avşar'ın programındaki sözlerini bulun , dinleyin mutlaka.Kariyeriniz de varmış.Bence eşinizin derdi ev işi vs değil , çalışan kadının kendisine bağımlı olmayacağını düşünüyor.Bütçe ayarlamadan önce düşünmeniz gereken sorun bu olmalı.
Sorunun ev işi olmadığının bende farkındayım eşim güçlü kadın istemiyo karşısında aynı zamanda çok kıskanç kıskançlığı arttığında araya öyle bi mesafe sokuyo ki evlenmeden önce bu sebepten haftalarca konuşmazdı benimle durum böyleyken çalışcam demek işle evliliğim arasınsa bi tercih yapmak gibi oluyo

İş bulamamak, atanamamak ya da çocuklarına bakıcı ayarlayamadığı için çalışmamak ayrı bir şey de tamamen keyfekeder bir şekilde “kocam bana bakmak zorunda, izin vermiyor, evde yatmak” daha güzel gibi sebeplerle çalışmayan kadınlar bi zahmet burda “boşanıyorum birikimim yok” gibi konularla görmeyeyim.

Komşum var 21 yaşında bir kız, lise mezunu, 1,5 yaşında oğlu var. Kocasından ütü istemiş, kocası alamam demiş tartışmışlar. Benimle dertleşti. Şu anda zincir marketlerden birisinde çalışıyor. Hayatından çok memnun.

Bende bundan emin olsam bilsem ki çalışınca çok değerli olcam bunun mücadelesini vericem ama bırak el üstünde olmayı eşim huzursuz olduğunda bana hayatı kahreden bi insan şu an için üstüne giderek çalışırsam evliliğim çok kötü bi hal alıcak biliyorum beni aramıcak sormucak tavır alcak açıkçası daha 6 aylıkken dediğin gibi evliliğe alışmaya çalışırken böyle bişeyi göZe alamıyorum

Benimde sigortamı ödüyo bu konuda bende isteğimi belirttim o da başlattı hemen.birikim yapma konusunda ben çok kötüyüm hiç yapamıyorum elime geçeni harcıyorum bakıyorum param var çok harcamamışım hemen alışverişe çıkıyorum genç kızlıktan ev hanımlığına geçiş yapamadım daha sanırım

Sorunun ev işi olmadığının bende farkındayım eşim güçlü kadın istemiyo karşısında aynı zamanda çok kıskanç kıskançlığı arttığında araya öyle bi mesafe sokuyo ki evlenmeden önce bu sebepten haftalarca konuşmazdı benimle durum böyleyken çalışcam demek işle evliliğim arasınsa bi tercih yapmak gibi oluyo
Zamanla yumuşar alışır bu sürede çalışma ihtimalin olduğunu hep bilsin. Birikim konusunda kendini frenlemeye çalış. Ne kadar harcıyorsun bilemiyorum ama mesela gram altın al kenara koy her ay. Birgün olur bir açık kapatır gratis şu bu hep var sonuçta bitmez onların cazibesi

Eşiniz sizinle egosu arasında seçim yapıp rahatça kendi egosunu seçip sizi ezmekte beis görmüyor ama siz işle evlilik arasında seçim yapmanız gerekince siniyorsunuz. Çok üzüldüm sizin adınıza

Back
X