evlilikte maddiyat?

hazel1811

35inde lolita
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
249
14
33
son zamanlarda aklıma takılan bir soru bu . aşk tabiki önemli bir evlilik için.ama mantıklı düşününce ise maddiyatın daha önemli oldugunu dşünmeye başladım..ki ben bundan 1 2 yıl önce hiç bu fikri savunmazdım cok saçma gelirdi.ama şu anda karşıma ciddi niyetli biri çıktıgı zaman ilk olarak maddi olarak ilerde beni rahat yaşatırmı düşüncesi geliyor aklıma. hepsini geçtim işi ne kadar saglam diye düşünüyorum ve belkide tanıyınca cok sevebilecegim insanları elimin tersiyle itiyorum...yanlış yaptıgımı hissediyorum bu durum hoşuma gitmiyor ama hayatında gercekleri var öyle degilmi. siz ne düşünüyosunuz bu konuda.tecrübeleriniz veya düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum

Bende oyleyim ya ne yapcagmi sasirdim sevdigm biri var suan ama maddi acidan biraz skntilari var ilerde ne olur diye dusunuorum.. maddiyata bakmayip ask evliligi yapanlarin tecrubelerini yazmasni rica ediorm sonuc ne oluor ?

___dega___

Rizik kaderin degismez cizgilerindendir. Yani imtihan vesilesidir. Kiminle evlenirsen evlen ayni refah duzeyinde yasarsin. Bence onemli olan erkegin kac para kazandigi degil. Tutumlu olsun, sorumlulugunu bilsin, har vurup harman savurmasin kafi. Cunku savurgan erkek cok can sikiyor. Yoksa dedigim gibi eve girecek rizik belli Allah katinda. Mesela zengin diye evlenirsin hort iflas kaldin deli duzde. Adamin gucune bakin ama maddi gucune degil, karakterinin gucune bakin.

Rizik kaderin degismez cizgilerindendir. Yani imtihan vesilesidir. Kiminle evlenirsen evlen ayni refah duzeyinde yasarsin. Bence onemli olan erkegin kac para kazandigi degil. Tutumlu olsun, sorumlulugunu bilsin, har vurup harman savurmasin kafi. Cunku savurgan erkek cok can sikiyor. Yoksa dedigim gibi eve girecek rizik belli Allah katinda. Mesela zengin diye evlenirsin hort iflas kaldin deli duzde. Adamin gucune bakin ama maddi gucune degil, karakterinin gucune bakin.

katiliyorum..burda neler okuyoruz..durumu iyi olup cimri olsa ya da evden disari izinsiz cikmayip para hesabi sorsa vs..maddiyat tabi bu devirde onemli ama daha da onemlisi karakter.yani esin maasi az olursa kadin da calisir katkida bulunur.

*Yanlis konu.

.

Son düzenleme:
Bence evleneceğiniz erkeğin maddiyatından çok kişiliğine odaklanın. Asgari ücret alıyordur ama yetmezse daha da çalışırım ekmeğimi taştan çıkarırım diyebilecek, eşine evine çocuklarına sahip çıkabilecek biriyse aldığı maaşa bakmayın.
Bu devirde artık erkekler kadın parası yemek istiyorlar, çalışan bir bayan olarak "bu nasılsa memur, işi garanti maaşı da iyi, gül gibi geçinir gideriz" mantığında erkekler yüzünden evliliğe şüpheyle bakar oldum.

Arkadaşlar genç, bekar bir insanın maddi durumunun iyi olması çok zor. Eğer iyiyse büyük ihtimal ailesi sayesindedir. Peşinen söyleyeyim, o aile de ömür billah size rahat vermez. Bu gelin bizim servetimizin üstüne kondu diye düşünüp, size eziyet ederler, sizden beklentileri hiç bitmez.
Bahsettiğiniz bir işse evet bu önemli ama çok önemli değil, rızık Allah tealanın taahhüdü altındadır. Kaldı ki bugün zengin olan veya iyi işi olan birinin yarın ne olacağını bilemezsiniz. O zaman evlilik kriteriniz boşa çıkar elinizde kocaman bir hiç kalır.
Kimse kırılmasın ama kızların bu düşüncesini çok çirkin buluyorum. Siz para ve maddiyatla karşıdakini ölçerseniz, onlarda sizin para karşılığı alınabilecek bir meta olduğunuzu düşünür.
Bu şekilde davranıp zengin olduğu eşiyle evlenen bir çok tanıdığım niyetlerinin aksiyle tokat yediler.

Arkadaşlar genç, bekar bir insanın maddi durumunun iyi olması çok zor. Eğer iyiyse büyük ihtimal ailesi sayesindedir. Peşinen söyleyeyim, o aile de ömür billah size rahat vermez. Bu gelin bizim servetimizin üstüne kondu diye düşünüp, size eziyet ederler, sizden beklentileri hiç bitmez.
Bahsettiğiniz bir işse evet bu önemli ama çok önemli değil, rızık Allah tealanın taahhüdü altındadır. Kaldı ki bugün zengin olan veya iyi işi olan birinin yarın ne olacağını bilemezsiniz. O zaman evlilik kriteriniz boşa çıkar elinizde kocaman bir hiç kalır.
Kimse kırılmasın ama kızların bu düşüncesini çok çirkin buluyorum. Siz para ve maddiyatla karşıdakini ölçerseniz, onlarda sizin para karşılığı alınabilecek bir meta olduğunuzu düşünür.
Bu şekilde davranıp zengin olduğu eşiyle evlenen bir çok tanıdığım niyetlerinin aksiyle tokat yediler.

haklısınız.benmle ciddi dşünen biri var ama bitirdiği bölm gazetclk ve iş imkanı cok zor bulundugumz yerde.başka işte yapamaz. bu yuzden kafam karıştı ya ilerde sorun olabilir gibi duruyo

Maddiyati degil ama bi mesleginin olmali ve caliskan olmasi onemli..yoksa bgn cok zengindir bi kivilcima bakar herseyi gider..ekmegini tastan cikarir derler ya bu karakterde olsun yeter...

Ayrica beni rahat yasatir mi dusuncesi de bana hep itici gelmistir..rahat yasama hedefiolan hirsli olsun mesleginde ilerlesin kendini gelistirsin..elin adamindan paradan ziyade huzur sadakat beklentiniz olsun..

Son düzenleyen: Moderatör:
Insan en azından babasının evindeki şartları arıyor.
Bazen daha fazlasını.
Aslında biraz tok gözlü olmak gerekiyor da başarabilene.

Eşimle beraberliğimizin ilk 4 yılı düzenli işi olmadı.
Cebinde parası kalmadığı da oldu.
Şimdi düşünüp çok sabırlıymışım diyorum mesela, şimdiki aklımla katlanamazdım herhalde çünkü sorumsuzluğu da vardı.
Iyi ki safmışım da katlanmışım (:

Yani ilk kriter maddiyatsa birçok fırsatı tepiyor olabilirsiniz.
Neyin iyi veya kötü olduğu yaşanmadan bilinmeyeceği için bunu da bilemezsiniz.

Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

haklısınız.benmle ciddi dşünen biri var ama bitirdiği bölm gazetclk ve iş imkanı cok zor bulundugumz yerde.başka işte yapamaz. bu yuzden kafam karıştı ya ilerde sorun olabilir gibi duruyo

İş dışında diğer kriterleri sana uyuyor mu? mesela aile yapısı, görüşleri, sana değer vermesi... Bunlar önemli şeyler.

sana sadık,güvenebileceğin biri olduktan sonra hiç kaçırma bence. insan zenginken iflas edebilir ya da çok fakirken zengin olabilir çok klasik olacak ama hayatta değişmeyecek tek şey karakteridir, karakteri dışındaki değişimleri de belirleyen karakteri olur diye düşünüyorum :)

son zamanlarda aklıma takılan bir soru bu . aşk tabiki önemli bir evlilik için.ama mantıklı düşününce ise maddiyatın daha önemli oldugunu dşünmeye başladım..ki ben bundan 1 2 yıl önce hiç bu fikri savunmazdım cok saçma gelirdi.ama şu anda karşıma ciddi niyetli biri çıktıgı zaman ilk olarak maddi olarak ilerde beni rahat yaşatırmı düşüncesi geliyor aklıma. hepsini geçtim işi ne kadar saglam diye düşünüyorum ve belkide tanıyınca cok sevebilecegim insanları elimin tersiyle itiyorum...yanlış yaptıgımı hissediyorum bu durum hoşuma gitmiyor ama hayatında gercekleri var öyle degilmi. siz ne düşünüyosunuz bu konuda.tecrübeleriniz veya düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum

Niye başkasının sizi maddi olarak rahat yaşatmasını bekliyorsunuz?Siz niye kendi kendinizi rahat yaşatmıyorsunuz?Eliniz ayağınız tutmuyor mu?Çalışırsanız başka erkeğe muhtaç kalmazsınız,aşk evliliği yaparsınız.Babanız okutmadı mı?

uyumluyuz her konuda ama iş canımı cok sıkıyor.
Peki sen çalışıyor musun? Ne bileyim yada çalışabileceğin bir mesleğin var mı?
Gazetecilikten iyi para kazanan çok insan var. Kim bilir belki iyi bir iş bulabilir. Başka bir işte çalışsa bile onunla maddi sıkıntıları çekip, zorluklara birlikte göğüs gerecek kadar seviyor musun? bu sorunun cevabını kendine vermen lazım.

Niye başkasının sizi maddi olarak rahat yaşatmasını bekliyorsunuz?Siz niye kendi kendinizi rahat yaşatmıyorsunuz?Eliniz ayağınız tutmuyor mu?Çalışırsanız başka erkeğe muhtaç kalmazsınız,aşk evliliği yaparsınız.Babanız okutmadı mı?

evet babam okutmadı ne oldu ___????

bence evlilikte maddiyattan önce maneviyata bakılmalı ki benim tüm ilişkilerimde ben önce karaktere bakmışımdır evet çoğu kez üzüldüm belki de değmedi ama benim içim rahat en azından insanlık ön planda benim için her daim
şu var parayı insan kazanır maddiyat endir ki iki gönül bir olunca ALLAH da saağlık sıhhat verdikten sonra gül gibi geçiinilir gidilir ayağını yorganına göre uzatırsın olur biter ama maddiyata bakarsan ve kararkteri kötü olursa o mutsuzluğu önlemini almayı ne bilim işte mutlu olmayhı o paralarla sağlayamazsın
annem hep der altın leğenin olsa nolur ki içine kan kustuktan sonra diye o açıdan kalbe karaktere bakılmalı

maddiyattan önce kişilik önemli bence yani bakın mesela bir adamla tanıştınız adamın harika bir işi var maddi durumu yerinde evlendiniz adam kaza geçirdi ve o işte çalışacak durumu artık yokk eee ne olacak şimdi yani rızık kaderdir ben aşk oldugum adamın karakterine bakıyorum cebine degil haa cebi hiç mi önemli degil önemli tabi ama herşeyden önce karakter yoksa bir adam limon satıpta evini geçindirir tabi karakteri varsa yoksa her zaman açsınız demektir

Bence bunda yanlis bir sey yok sekerim, herkesin hayat gorusu farklidir.

Mesela ben duygusal ve romantigim, karsimdakine asik olduktan sonra maddiyat gozumde 0. Benim maddi durumum iyi ama karsaimdakinde kesinlikle maddiyata bakmam.

Baska bir arkadasim var, deliler gibi asik olmadigi ama iyi anlastigi, kendi mantik cercevesinde maddi olarak rahata hayat surebilecegi biriyle evlendi, mutlu. Bu evlilik beni mutlu etmez, ama onu ediyor, her insan farkli farkli.

Seni mantik mutlu ediyor, mantigin en onemli kosullarindan biri de maddiyat, haklisin. Ben bunda yanlis bir sey goremiyorum. Ama sirf zengin diye hic anlasamadigin, uyusmadigin, taban tabana zit oldugun biriyle olmak da felakete yol acar. Arkadaslarin dedigi gibi kisilik de cok onemli, karsindaki oynak bir tipse, istedigi kadar zengin olsun, kafan rahat yasayamazsin.

evet babam okutmadı ne oldu ___????

Eliniz ayağınız da mı tutmuyor?Babam okutmadı derken,izin mi vermedi?Vermediyse çok üzücü.Ama dediğim gibi evli bir kadın olarak söylüyorum,ev hanımlığına karşı olan kadınlardan değilim,ama eğer kadının erkekten maddiyat beklentisi varsa o zaman çalışıp eve para getirmeli,o zaman erkeğin eline bakmaz,geçinme sıkıntısı da olmaz,bu adam beni rahat yaşatır mı diye de düşünmesine de gerek kalmaz.

Back
X