• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Manipüle Edilmek

esmerdalda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2014
23
49
88
Samsun
Sizlere biraz eşimden bahsetmek istiyorum. Artık kendimden şüphe etme seviyesindeyim. 36 yaşındayım. Çalışıyorum. Eşimle 9 yıldır tanışıyoruz 5 yıldır evliyiz. Flört döneminde dünyanın en harika erkeği olduğu, kadın ruhundan anladığı yanılgısına kapılıp evlenme kararımda bu özelliklerinin %100 etkisi olmuştu. Ancak evlilik sürecinde gariplikler yaşamaya başladım. Mesela hiçbir tartışmadan haklı çıkamıyordum asla kabul etmiyordu haksız da olunabileceğini. Üstelik neden haklı haksız davası güdüyorsun diyerek konuyu saptırıyordu. Bir kere olsun özür dilediğini veya gönlümü aldığını görmedim. Herhangi bir problem varsa bunun müsebbibi muhakkak bendim o asla hata yapmazdı. Depresif ve melankolik bir karakter olduğumu biliyordu ve bunu çok iyi kullanmaya başladı. Nasıl olsa bu kız mutsuz, nasıl olsa geçimsiz. Eline karakterimle ilgili bütün kozları vermiştim çünkü. Sanki kendi maskesi görünmesin diye bir çeşit kurban seçilmiştim.

Dışardan gören birisi için çok tatlı, cana yakın, hoşsohbet, espritüel biridir. Bu özelliklerini inkar edemem. Evlilik içinde beni dövüyor sövüyor da diyemem. Ama bir çeşit psikolojik savaş içindeyim sanki kurallarını hiç bilmediğim…

Mesela eşimin çocukluğunu, çocuklukta yaşadığı üzüntüleri vb şeyleri bilmem. Hatırlamıyorum der. Seni daha derinlemesine tanımak istiyorum derim tanıyorsun ya işte der. Neye zaafı var, nelere sinirlenir, basacağım damarı nedir ben bunların hiçbirini bilmiyorum arkadaşlar. Yüzeysel bir ilişki içindeyim deyim yerindeyse. Devamlı onun çok iyi bir insan olduğu, insanların ben yerine ona inanacağı, zaten geçimsizlik konusunda mimli olduğum konusunda manipüle edildiğimi hissediyorum. Manipülasyonlarına karşı koyduğum zamanlarda aramız bozuluyor soğuk savaş başlıyor. Evde poker face gezen bir eşim var. Hatta hayatı poker face yaşayan.

Kendim için gittiğim bunları anlattığım psikiyatrist narsistik kişilik bozukluğu olabileceğini belirtti. Hayatımda ilk defa antidepresan kullanmaya başladım. Ben onu tehlikeli buluyorum artık. Bu durumları yaşayan var mı aranızda. Yüzeysel iyi aile babası olmayı, eve kahvaltılık almayı, evlilik icabı yapması gereken yükümlülükleri yapıyor olmayı yeterli görüyor. Beraber zaman geçirme teklifimi hep reddediyor. Beni alıp bir yemeğe götürmez aynı zamanda cimrilik te var. Bu arada kendi işini yapıyor. Ama 5 yıldır doğru düzgün para kazandırmayan hobi gibi takıldığı bir iş. O konuda da manipüle ediliyorum. İşleri oturtmaya çalışıyorken bana anlayış göstermiyorsun diye. 3,5 yaşında ikizlerimiz var. Çok ilgili bir babadır. Ama ben duygusuzluktan yoruldum. Anlayışlı maskesinin arkasına saklanmasından yoruldum. Ailemi bırakıp onun şehrine gelmiş biriyim bir de. Normal olmayan bir şeyler var hissediyorum. Kendimi onun projesinin bir parçası gibi hissediyorum. Okuyanlara teşekkür ederim. Biraz uzun olduysa affola.

bana biraz takıntı yapmışsınız gibi geldi.

seni tanımak istiyorum, hadi bana çocukluğunu anlat demeniz vs garip. neden basacak bi damar arıyorsunuz ki, bu çok normal bi davranış mı sizce? 9 yıldır tanıyorsunuz bu kişiyi. huyunu suyunu elbet bilirsiniz ama siz savaştaymışsınız gibi kaçak dövüşmeye yer arıyorsunuz.

Bu tür şeyler yaşadım. Siz kendinizden ödün verdikçe daha çok artacak ve inanın tek yolu yolunuzu ayırmak. Başarabiliyorsanız hiç durmayın başaramıyorsanız da onu bir doktora görünmesi için teşvik edin. Bu arada şu manipüle olayı ile ilgili spesifik bir örnek verebilir misiniz?

Cevap veriyorum eşiniz ciddi bir narsist kişilik bozukluğu var manüpüle edilmeye hiçbir zaman haklı olmamaya alışmanız lazım yada kaçarak uzaklaşmanız kesinlikle düzelmez yaş aldıkça çok daha agresif olur poker facesi de kalmaz tedaviyi de kendi isterse belki biraz düzelme ki oda yine etraf için kendi egosu eleştirilmemek için karar sizin

Ben sizi çok iyi anladim.""""insanları kırıyor delirtiyorlar.sonra da bu delirmiş diyorlar"""".facede deli kız var.:KK53:o çok paylaşırdı bunu.gercekten öyle bazı insanlar psikopat gibidir.ruhsuz ve vurdumduymazdır.hep kendini haklı görür ve gönül almazlar.cok var bunlardan ben de yaşadım.erkekler hep mi böyle bilmiyorum.sen ise duygusalsindir.ince düşünürsün seni kırarlar sonra da üste çıkarlar,ve sen alıngan olursun,vs olursun...

Ben de anladım biraz seni aslında ama ne önerebilirim bilmiyorum.
Ama bence öyle direk sormayın, erkekler öyle direk soru sorunca cevap vermek istemiyorlar.

Evlilik içinde yalnız hissetmek çoğu kadının kaderi maalesef.
Çoğu erkek "Erkekler ağlamaz, erkek adam ağır olur karı(!) gibi dırdır konuşmaz" kafasıyla büyütüldüğü için duygularını gizliyor, paylaşmamayı tercih ediyor. Çünkü paylaşsa dökülecek, çözülecek. Ben buna bağlıyorum birçok iletişimsizliği. Anne babası nasıldır eşinizin?

Sizlere biraz eşimden bahsetmek istiyorum. Artık kendimden şüphe etme seviyesindeyim. 36 yaşındayım. Çalışıyorum. Eşimle 9 yıldır tanışıyoruz 5 yıldır evliyiz. Flört döneminde dünyanın en harika erkeği olduğu, kadın ruhundan anladığı yanılgısına kapılıp evlenme kararımda bu özelliklerinin %100 etkisi olmuştu. Ancak evlilik sürecinde gariplikler yaşamaya başladım. Mesela hiçbir tartışmadan haklı çıkamıyordum asla kabul etmiyordu haksız da olunabileceğini. Üstelik neden haklı haksız davası güdüyorsun diyerek konuyu saptırıyordu. Bir kere olsun özür dilediğini veya gönlümü aldığını görmedim. Herhangi bir problem varsa bunun müsebbibi muhakkak bendim o asla hata yapmazdı. Depresif ve melankolik bir karakter olduğumu biliyordu ve bunu çok iyi kullanmaya başladı. Nasıl olsa bu kız mutsuz, nasıl olsa geçimsiz. Eline karakterimle ilgili bütün kozları vermiştim çünkü. Sanki kendi maskesi görünmesin diye bir çeşit kurban seçilmiştim.

Dışardan gören birisi için çok tatlı, cana yakın, hoşsohbet, espritüel biridir. Bu özelliklerini inkar edemem. Evlilik içinde beni dövüyor sövüyor da diyemem. Ama bir çeşit psikolojik savaş içindeyim sanki kurallarını hiç bilmediğim…

Mesela eşimin çocukluğunu, çocuklukta yaşadığı üzüntüleri vb şeyleri bilmem. Hatırlamıyorum der. Seni daha derinlemesine tanımak istiyorum derim tanıyorsun ya işte der. Neye zaafı var, nelere sinirlenir, basacağım damarı nedir ben bunların hiçbirini bilmiyorum arkadaşlar. Yüzeysel bir ilişki içindeyim deyim yerindeyse. Devamlı onun çok iyi bir insan olduğu, insanların ben yerine ona inanacağı, zaten geçimsizlik konusunda mimli olduğum konusunda manipüle edildiğimi hissediyorum. Manipülasyonlarına karşı koyduğum zamanlarda aramız bozuluyor soğuk savaş başlıyor. Evde poker face gezen bir eşim var. Hatta hayatı poker face yaşayan.

Kendim için gittiğim bunları anlattığım psikiyatrist narsistik kişilik bozukluğu olabileceğini belirtti. Hayatımda ilk defa antidepresan kullanmaya başladım. Ben onu tehlikeli buluyorum artık. Bu durumları yaşayan var mı aranızda. Yüzeysel iyi aile babası olmayı, eve kahvaltılık almayı, evlilik icabı yapması gereken yükümlülükleri yapıyor olmayı yeterli görüyor. Beraber zaman geçirme teklifimi hep reddediyor. Beni alıp bir yemeğe götürmez aynı zamanda cimrilik te var. Bu arada kendi işini yapıyor. Ama 5 yıldır doğru düzgün para kazandırmayan hobi gibi takıldığı bir iş. O konuda da manipüle ediliyorum. İşleri oturtmaya çalışıyorken bana anlayış göstermiyorsun diye. 3,5 yaşında ikizlerimiz var. Çok ilgili bir babadır. Ama ben duygusuzluktan yoruldum. Anlayışlı maskesinin arkasına saklanmasından yoruldum. Ailemi bırakıp onun şehrine gelmiş biriyim bir de. Normal olmayan bir şeyler var hissediyorum. Kendimi onun projesinin bir parçası gibi hissediyorum. Okuyanlara teşekkür ederim. Biraz uzun olduysa affola.

iş konusu şöyle, kimi, insan işler kötü bile gitse kendi işinin sahibi olma unvanını bırakamaz. belki narsizmle ilgili olabilir bu durumda..

onun dışında hep korkuyorum ben de bu tarz bir eş/anne olmam inşallah diye... :/

su kisim cok enteresan geldi bana,
her anlamiyla,
9 yildir birlikte oldugunuz insani tanimamaniz anlamiyla da,
basacak damar aramaniz anlamiyla da.

manipule edilme konusunu da orneklendirebilir misiniz arkadaslarin sordugu gibi,
cok anlayamadim,hangi buyuk kararinizda sizi manipule ettigini dusunuyorsunuz?

su kisim cok enteresan geldi bana,
her anlamiyla,
9 yildir birlikte oldugunuz insani tanimamaniz anlamiyla da,
basacak damar aramaniz anlamiyla da.

manipule edilme konusunu da orneklendirebilir misiniz arkadaslarin sordugu gibi,
cok anlayamadim,hangi buyuk kararinizda sizi manipule ettigini dusunuyorsunuz?

Basacak damar arıyor çünkü muhtemelen duygusal manada bir hayat görmek istiyor.
Bazı kişileri kırmak gerekir, içinde ne olduğunu görmek için diye çok sevdiğim bir laf var. O geldi aklıma.

Erkeklerin birçoğunun genel özelliği aslında. Kendileriyle ilgili hiçbir şey anlatmayıp kendileriyle ilgili çok açık vermemek. Ve eğer kadının zayıf noktalarını öğrendiyse, ki biz bayanlar çoğunlukla koz veriyoruz bu konuda, işine gelmediği her durumda kullanmak.
Biten evliliğimde de aynen böyle bir adamla yaşadım bir süre. Fiziksel ve psikolojik şiddet de vardı ve ayrıldım. sizi çok iyi anlıyorum.
Sürekli olayları kendi lehine manipüle eden bir adam çekilmiyor. Kaynağı belirsiz bir ego fazlalığı ile her durumun suçlusunu karşı taraf ilan etmek psikolojik bir rahatsızlık aslında. Ki gittiğiniz doktor da söylemiş zaten. Zaten böyle kişiler dışarıya karşı kendilerini hep iyi gösterme eğilimindedir. Ama gerçek yüzlerini yaşayan bilir.
Siz güçlü olmaya çalışın çok fazla dillendirmeyin kaygılarınızı. Faydadan çok zarar getiriyor çünkü anlatmak.

Tek çocuk olduğunu belirtmeyi unutmuşum. Annesi de kendisi gibi ciddi anlamda duyarsız bir insan. Hastayım ölüyorum de haa öyle mi der. Senin hiçbir derdinle ilgilenmez. Manipüle örneği vericek olursam. Evliliğin ilk zamanlarında sorun yaşarken bana hep şunu diyordu. "Benim o kadar çok arkadaşım var ki beni çok iyi bilirler git beni onlara sor benim kötü bir eş olmam mümkün değil"... Adamın referans verdiği kitleye bak. Hani eski nişanlıma vs sor dese yine anlicam. Neden damar arıyorum biliyor musunuz. Bir konu hakkında tartışmışsanız ama bu senin söylediğin her lafı yutuyor ise orada bir anormallik ararsın. Söyleyin kırıldığınız bir şey olduğunda ifade etmez misiniz ya da en kötü ihtimalle davranışlarınıza yansıtmaz mısınız Bu adamda hiçbir reaksiyon görmüyorum. Duyguları olmayan bir insan buluyorum. Ben onun gibi davranamıyorum çünkü. Kendimi, duygularımı, beklentilerimi ifade etmeye çalıştığım her girişim benim fazla hassas, kıymet bilmez, alıngan olmamla sonuçlanıyor. Ve herşey başa sarıyor

Manipule edilmemiş ya da yaşamiş ancak manipule edildiginin farkina varmamis kisiler sizi anlamayacaktir. Savaş aramadiginizi biliyorum. Adamin girecek bir deligi yok ruhsal manada. yani siz ona dokunamiyorsunuz manevi anlamda. Ancak şunu belirteyim kesinlikle bunun bir yolu yok. Bende psikologa katiliyorum esiniz bir narsist olabilir güclü ihtimalle.Ve narsistler karşisindakini tüketir ama asla degişmezler. Ancak onu boşverirsen belki dikkatini cekebilirsin.Ona dokunmaya calistikca kendisi bunun farkinda olacak ve narsistligi beslenecek kendine hayranligi beslenecek ama asla geri bildirim olarak size dokunmayacaktir. Isiniz zor

Tek çocuk olduğunu belirtmeyi unutmuşum. Annesi de kendisi gibi ciddi anlamda duyarsız bir insan. Hastayım ölüyorum de haa öyle mi der. Senin hiçbir derdinle ilgilenmez. Manipüle örneği vericek olursam. Evliliğin ilk zamanlarında sorun yaşarken bana hep şunu diyordu. "Benim o kadar çok arkadaşım var ki beni çok iyi bilirler git beni onlara sor benim kötü bir eş olmam mümkün değil"... Adamın referans verdiği kitleye bak. Hani eski nişanlıma vs sor dese yine anlicam. Neden damar arıyorum biliyor musunuz. Bir konu hakkında tartışmışsanız ama bu senin söylediğin her lafı yutuyor ise orada bir anormallik ararsın. Söyleyin kırıldığınız bir şey olduğunda ifade etmez misiniz ya da en kötü ihtimalle davranışlarınıza yansıtmaz mısınız Bu adamda hiçbir reaksiyon görmüyorum. Duyguları olmayan bir insan buluyorum. Ben onun gibi davranamıyorum çünkü. Kendimi, duygularımı, beklentilerimi ifade etmeye çalıştığım her girişim benim fazla hassas, kıymet bilmez, alıngan olmamla sonuçlanıyor. Ve herşey başa sarıyor

anliyorum,
peki siz bu suclamalari kabul etseniz, elbette suc olarak degil de,
evet benim ozelligim bu, ben hassasim alinganim vs vs,
sen de bu huyumu bilerek davran deseniz bir adim olur mu?

kisilikleriniz cok zitmis birbirine anladigim,
evlilik oncesi 4 yillik donemde goremediniz mi bunu?

yani o arkadaslarina referans verdigi noktada,
emin ol ben de su kadar yillik sevgilimi o arkadaslarin kadar taniyabildim ve sorun sende diyebilir misiniz?

kendinizi korumayi ogrenmeniz lazim,
ama hala damara basma olayi bana dogru gelmiyor.

eger ki sevdiklerimizin de damarina basacaksak evliligin ne anlami var ki?

İlk paragrafları okurken benimde aklıma kişilik bozukluğu geldi valla. Tatsız bir durum canım. Dışarıdan bakan farklı görürken senin bu durumda olman, hele bide biraz melankolik ve geçimsiz biri gibi bilen varsa seni derdinide tam anlatsan anlamayacaktır insanlarda. Peki, hiç mi iyi bir şey yok çocuklara ilgisi dışında ? cinsel hayatınız nasıl mesela?

Karşıdakini tanimak biraz gözlem işidir. Karşıdakinin kendini anlatması ise röportaj şeklinde olmaz zamanı geldikçe insanı etkileyen olaylar anlatılır. Hala eşimin bilmediğim özellikleri çıkar konuşma konularımız değiştikçe. Savaşı bırakıp gozlemleyin sadece. Manipule edildiğinizi hissettiğiniz an kavgayı bırakın mesela. Oda değiştirin konuyu kapatın. Mesela esimin alınıp küsme huyu vardır. Ben bilmiyordum tesadüfen gelişti. Kavga etmeyi sevmez küser kenara çekilir yaptığım yemeği de yemezdi. Ben ne yaptım? Hiç bozuntuya vermedim her şey normal seyrindeymis gibi davrandım. Yemeğimi pisirdim çayımı yaptım umursamadım bir iki üç gün neyse. Kendi geldi konuşalım diye. Bir de soruyor sorun olduğunu biliyorsun ne diye sormuyorsun? Dedim benim için sorun yok küsen sensen sorun sende demek ki gel konuşalım ben buradayım ne o öyle tripler sen buna devam ettikçe ben sormayacagim dedim. Daha da küsmez :)

emin ol ben de su kadar yillik sevgilimi o arkadaslarin kadar taniyabildim ve sorun sende diyebilir misiniz?

eger ki sevdiklerimizin de damarina basacaksak evliligin ne anlami var ki?[/QUOTE]
anliyorum,

eger ki sevdiklerimizin de damarina basacaksak evliligin ne anlami var ki?

İçgüdüsel bir arayış olmalı benimki. Karşındaki insanın sınırlarını bilmek istiyorsun çünkü. Guardı hep yüksek, hep savunmada olur mu bir insan.

Back
X