• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Manipüle Edilmek

Bazı erkekler eşine saygı duyarak onun fikrini alarak ona sarılarak seni seviyorum der.Beden dilini iyi okumak lazım benim eşim beden diliyle sever sözle asla değil ne biliyim ilginç bir adam :)))

Çok iyi bir baba ise ve sizi aldatmıyorsa ,bence şuan tüm erkekler face de oyun da hiç merak etme benim de ikizlerim var babaları çok ilgili,ama asla seni seviyorum demez sorsam yalandan çünkü sevmiyor söylemeyi adamın huyu bu 18 yıldır aynı,asla özür dilemez huyu böyle deyip geçiyorum.Evliliğimiz nasıl mı dersen valla bn takılmıyorum böyle şeylere kendimi üzmüyorum.Kendime değer veriyorum .O da bana hep yardımcı ne dersem ikiletmez.Saatinde evinde her nekadar 2 kelam zor etsek te oyun dan kafayı kaldırıp.Diyeceğim o ki evlatlarımız için iyi babaların fazla da üstüne gitmemek gerek

Mecburen ben de böyle düşünüyorum. Çocukların gözleri önünde birşey yaşamiyoruz asla. Ben bile benimle böyle ilgilenen bir babam olsun isterken cocukları niye ayırayım babalarından. Evlilikte kisilik mücadelesi veriyorum sadece ve bundan iki taraf ta vazgeçmiyor.

9 yıldır birliktesin nasıl tanıyamadın adamı?
Piskolog gibi hadi çocukluğunu anlat vs komik Yani
Sen bu tanıma olayını evlenmeden önce yapıcaktın
Tamam adam narsist olabilir buna birşey diyemem iş konusu kesinlikle haklısın ona da birşey diyemem
Ama sende çok normal gelmedin bAna kızma ama

Seni delirtmek için alttan alttan çalışıp sonra kendini geri çekip hata sendeymiş gibi , senin psikolojini bozan o değilmiş gibi algı yaratmaya çalışıyor. Dışarıya karşı iyidir ama içerdekini sadece sen bilirsin, böyle insanlar var canım maalesef.

Daha ilk paragragraftan Narsistik Kişilik Bozukluğu demiştim bir psikolog olarak...

Basacak damar arıyor çünkü muhtemelen duygusal manada bir hayat görmek istiyor.
Bazı kişileri kırmak gerekir, içinde ne olduğunu görmek için diye çok sevdiğim bir laf var. O geldi aklıma.

Bence basacak damarı şey açısından yazmış, hani neye sinirlenecek, neye sinirlenmeyecek bilmiyorum gibisinden.

Bende böyle bir narsistle evliyim. O her zaman en iyi ve haklıdır.

Eğer iyi günümdeysem he canım diye geçiştiririm. Ama geçiştirildiğini anlar, evet haklısın dediğim için de kavga çıkaramaz. Eğer kötü günümdeysem de her şeyi yüzüne vurur, çataçat kavga ederim. Bütün kötülüklerini ve kibrini yüzüne vururum. Zannettiği kadar müthiş bi adam olmadığını örneklerle anlatır ve özgüvenini zedelemeye çalışırım.

Adamın kişiliğini biliyorsun ve ona yenilme. Manipüle etmesine izin verme, çünkü sen kendini ve karşındakinin hasta olduğunu biliyorsun..

Evlilik bu savaş değil diye şaşıranlar olacaktır ancak bir oğlunuz varsa ve baba oğul birbirine inanılmaz düşkünse, ayda 1-2 defa olan bu durumları tolere edebiliyorsunuz.

Proje falan fazla abartmışsınız gibi geldi bana.Eşiniz hasta olabilir ama sizi proje olarak görmesi falan ne biliyim abartı değil mi biraz sizce de? Fi dizisini hatırladım.Eşiniz narsist olabilir.Doktora gitmekle ilgili ne düşünüyor?

Sizlere biraz eşimden bahsetmek istiyorum. Artık kendimden şüphe etme seviyesindeyim. 36 yaşındayım. Çalışıyorum. Eşimle 9 yıldır tanışıyoruz 5 yıldır evliyiz. Flört döneminde dünyanın en harika erkeği olduğu, kadın ruhundan anladığı yanılgısına kapılıp evlenme kararımda bu özelliklerinin %100 etkisi olmuştu. Ancak evlilik sürecinde gariplikler yaşamaya başladım. Mesela hiçbir tartışmadan haklı çıkamıyordum asla kabul etmiyordu haksız da olunabileceğini. Üstelik neden haklı haksız davası güdüyorsun diyerek konuyu saptırıyordu. Bir kere olsun özür dilediğini veya gönlümü aldığını görmedim. Herhangi bir problem varsa bunun müsebbibi muhakkak bendim o asla hata yapmazdı. Depresif ve melankolik bir karakter olduğumu biliyordu ve bunu çok iyi kullanmaya başladı. Nasıl olsa bu kız mutsuz, nasıl olsa geçimsiz. Eline karakterimle ilgili bütün kozları vermiştim çünkü. Sanki kendi maskesi görünmesin diye bir çeşit kurban seçilmiştim.

Dışardan gören birisi için çok tatlı, cana yakın, hoşsohbet, espritüel biridir. Bu özelliklerini inkar edemem. Evlilik içinde beni dövüyor sövüyor da diyemem. Ama bir çeşit psikolojik savaş içindeyim sanki kurallarını hiç bilmediğim…

Mesela eşimin çocukluğunu, çocuklukta yaşadığı üzüntüleri vb şeyleri bilmem. Hatırlamıyorum der. Seni daha derinlemesine tanımak istiyorum derim tanıyorsun ya işte der. Neye zaafı var, nelere sinirlenir, basacağım damarı nedir ben bunların hiçbirini bilmiyorum arkadaşlar. Yüzeysel bir ilişki içindeyim deyim yerindeyse. Devamlı onun çok iyi bir insan olduğu, insanların ben yerine ona inanacağı, zaten geçimsizlik konusunda mimli olduğum konusunda manipüle edildiğimi hissediyorum. Manipülasyonlarına karşı koyduğum zamanlarda aramız bozuluyor soğuk savaş başlıyor. Evde poker face gezen bir eşim var. Hatta hayatı poker face yaşayan.

Kendim için gittiğim bunları anlattığım psikiyatrist narsistik kişilik bozukluğu olabileceğini belirtti. Hayatımda ilk defa antidepresan kullanmaya başladım. Ben onu tehlikeli buluyorum artık. Bu durumları yaşayan var mı aranızda. Yüzeysel iyi aile babası olmayı, eve kahvaltılık almayı, evlilik icabı yapması gereken yükümlülükleri yapıyor olmayı yeterli görüyor. Beraber zaman geçirme teklifimi hep reddediyor. Beni alıp bir yemeğe götürmez aynı zamanda cimrilik te var. Bu arada kendi işini yapıyor. Ama 5 yıldır doğru düzgün para kazandırmayan hobi gibi takıldığı bir iş. O konuda da manipüle ediliyorum. İşleri oturtmaya çalışıyorken bana anlayış göstermiyorsun diye. 3,5 yaşında ikizlerimiz var. Çok ilgili bir babadır. Ama ben duygusuzluktan yoruldum. Anlayışlı maskesinin arkasına saklanmasından yoruldum. Ailemi bırakıp onun şehrine gelmiş biriyim bir de. Normal olmayan bir şeyler var hissediyorum. Kendimi onun projesinin bir parçası gibi hissediyorum. Okuyanlara teşekkür ederim. Biraz uzun olduysa affola.
Aynı anlattığınız gibi bir sevgilim var. Önceleri kendini pek belli etmiyordu aşktı cicim ayları pek anlayamadım. Hep o haklı hep o haklı. Ayrıca zayıf noktalarımı da öğrendiği için beni hep oralardan vurmaya çalışıyor. Ben de çok duygusal hemen incinen kırılan bir kızım. Bir çene var anlatamam. Başa çıkamıyorum. Kendisi her istediğini yapıyor, tatile de çıkıyor arkadaşlarıyla da gidiyor. Azıcık sesimi çıkarsam tepeme biniyor. Ama öyle bir yansıtıyor ki kendini sanki ben onun gittiği gibi tatile gitsem vs hiç sesini çıkarmicakmış gibi. Ama biliyorum ki şirret gibi burnumdan getirir. Sürekli ilişki boyunca yaptığı şeylerden bahşediyor ben bunu yaptım ben şunu yaptım bu ilişkiyi yürüten benim bilmemne. Sanki ben hiçbi şey yapmıyormuşum gibi. Kendini duygularını doğru dürüst ifade etmez çözmek için uğraş dur. Gerçekten yorucu ve sıkıcı. Allah kolaylık versin.

Canım senin sorular da biraz garip yahu ben senden daha çok korktum eşin ilgisiz ve çok konuşkan biri değil anladığım kadarıyla en fazla sinsi dersin de sen baya psikolojik terimler kullanmışsın senin sandığın kadar bu konular üzerine düşündüğünü sanmıyorum

Sizlere biraz eşimden bahsetmek istiyorum. Artık kendimden şüphe etme seviyesindeyim. 36 yaşındayım. Çalışıyorum. Eşimle 9 yıldır tanışıyoruz 5 yıldır evliyiz. Flört döneminde dünyanın en harika erkeği olduğu, kadın ruhundan anladığı yanılgısına kapılıp evlenme kararımda bu özelliklerinin %100 etkisi olmuştu. Ancak evlilik sürecinde gariplikler yaşamaya başladım. Mesela hiçbir tartışmadan haklı çıkamıyordum asla kabul etmiyordu haksız da olunabileceğini. Üstelik neden haklı haksız davası güdüyorsun diyerek konuyu saptırıyordu. Bir kere olsun özür dilediğini veya gönlümü aldığını görmedim. Herhangi bir problem varsa bunun müsebbibi muhakkak bendim o asla hata yapmazdı. Depresif ve melankolik bir karakter olduğumu biliyordu ve bunu çok iyi kullanmaya başladı. Nasıl olsa bu kız mutsuz, nasıl olsa geçimsiz. Eline karakterimle ilgili bütün kozları vermiştim çünkü. Sanki kendi maskesi görünmesin diye bir çeşit kurban seçilmiştim.

Dışardan gören birisi için çok tatlı, cana yakın, hoşsohbet, espritüel biridir. Bu özelliklerini inkar edemem. Evlilik içinde beni dövüyor sövüyor da diyemem. Ama bir çeşit psikolojik savaş içindeyim sanki kurallarını hiç bilmediğim…

Mesela eşimin çocukluğunu, çocuklukta yaşadığı üzüntüleri vb şeyleri bilmem. Hatırlamıyorum der. Seni daha derinlemesine tanımak istiyorum derim tanıyorsun ya işte der. Neye zaafı var, nelere sinirlenir, basacağım damarı nedir ben bunların hiçbirini bilmiyorum arkadaşlar. Yüzeysel bir ilişki içindeyim deyim yerindeyse. Devamlı onun çok iyi bir insan olduğu, insanların ben yerine ona inanacağı, zaten geçimsizlik konusunda mimli olduğum konusunda manipüle edildiğimi hissediyorum. Manipülasyonlarına karşı koyduğum zamanlarda aramız bozuluyor soğuk savaş başlıyor. Evde poker face gezen bir eşim var. Hatta hayatı poker face yaşayan.

Kendim için gittiğim bunları anlattığım psikiyatrist narsistik kişilik bozukluğu olabileceğini belirtti. Hayatımda ilk defa antidepresan kullanmaya başladım. Ben onu tehlikeli buluyorum artık. Bu durumları yaşayan var mı aranızda. Yüzeysel iyi aile babası olmayı, eve kahvaltılık almayı, evlilik icabı yapması gereken yükümlülükleri yapıyor olmayı yeterli görüyor. Beraber zaman geçirme teklifimi hep reddediyor. Beni alıp bir yemeğe götürmez aynı zamanda cimrilik te var. Bu arada kendi işini yapıyor. Ama 5 yıldır doğru düzgün para kazandırmayan hobi gibi takıldığı bir iş. O konuda da manipüle ediliyorum. İşleri oturtmaya çalışıyorken bana anlayış göstermiyorsun diye. 3,5 yaşında ikizlerimiz var. Çok ilgili bir babadır. Ama ben duygusuzluktan yoruldum. Anlayışlı maskesinin arkasına saklanmasından yoruldum. Ailemi bırakıp onun şehrine gelmiş biriyim bir de. Normal olmayan bir şeyler var hissediyorum. Kendimi onun projesinin bir parçası gibi hissediyorum. Okuyanlara teşekkür ederim. Biraz uzun olduysa affola.
Açıkçası bende narsist biri olduğunu düşündüm
Hayatında sanki hiç falso vermiyormuş en doğru oymuş gibi davranması bir ruhaf
İnsan hiç mi onca yıllık karısına çocukken şöyle bir olay oldu annem böyleydi vs. diye anlatmaz
Ayrıca hiç kimse hatasız yüzde yüz iyi değildir her durumda haklı olamaz
İşine doğru düzgün gitmeyen evin geçimini büyük kısmını karşılamayan adama elbette baskı yapılır

Seni delirtmek için alttan alttan çalışıp sonra kendini geri çekip hata sendeymiş gibi , senin psikolojini bozan o değilmiş gibi algı yaratmaya çalışıyor. Dışarıya karşı iyidir ama içerdekini sadece sen bilirsin, böyle insanlar var canım maalesef.
Var böyle insanlar
Benim iş arkadaşım var böyle malesef
tane tane konuşur hoş sohbettir alttan alta hep kendi dediğini yaptırmaya çalışır alttan alta dedikodu yapar iş yapmaz yapar gibi davranır senin işinin üstüne konar
Sohbet eder ama kendi yüzeysel konuşur sen en derin sırlarını öğrenmeye çalışır
Bir tartışma olursa herkes seni haksız görür ne var bu kadınla anlaşılmayacak ama geçimsizmişsin denir
Tam çıldırmalık
Allah konu sahibinin yardımcısı olsun

Bir insana sadece tek taraflı anlatımla narsistik kişilik bozukluğu tanısı koymak ilginç. Bu tanılar öyle kolay koyulmaz. Yorumlarda da konu sahibinin de yaptığı en büyük hata bu. Kullandığınız terimler psikoloji ile ilgili birşeyler okuyup arastirdiginizi gösteriyor. En büyük yanılgiyi burada yasamissiniz. Herşeyden biraz biraz bilmek herşeyi bütünüyle bilmek anlamına gelmez. Kişi bazı yanlış davranışları sergiliyorsa buna direk davranış bozukluğu demek için çok fazla kriter var. Süresi, şıklığı, günlük yaşam aktivitelerini etkileyip etkilememesi, herkese aynı şekilde davranmasi...vs. Bu kadar etiket dolu, yargilayici yazı ilk kez okudum. Ayrıca eşinizi gormeden, onu dinlemeden, veya ikili görüşme yapmadan size eşinizin narsist olduğunun söylenmesi ve sizin bu tanı koyma durumunuzun desteklenmesi korkunç bir mesleki hatadır. Eşinizin ve kendinizin bireysel farklılıklarıni kabullenmekte zorlanıyorsanız aile danışmanlığıni öneririm. Ayrıca burada yapılan aynısı bende de vardı boşa gitsin yazıları inanın beni benden alıyor. Nasıl aynısı olabilir nereden biliyorsun boşa diyerek belki birinin aklına fikir sokmaya nasıl cesaret ediyorsun. Hayatı çok zorlastiriyorsunuz, kendinizi yoruyorsunuz...

Var böyle insanlar
Benim iş arkadaşım var böyle malesef
tane tane konuşur hoş sohbettir alttan alta hep kendi dediğini yaptırmaya çalışır alttan alta dedikodu yapar iş yapmaz yapar gibi davranır senin işinin üstüne konar
Sohbet eder ama kendi yüzeysel konuşur sen en derin sırlarını öğrenmeye çalışır
Bir tartışma olursa herkes seni haksız görür ne var bu kadınla anlaşılmayacak ama geçimsizmişsin denir
Tam çıldırmalık
Allah konu sahibinin yardımcısı olsun
Aynen öyle canım insanları delirtene kadar uğraşıp sonra aaa bu zaten deliydi demeye getiriyorlar. Çok var böyle sinsiler zaten ne çektiysek bunlardan çektik.

yani açıkçası 9 senedir beraber olduğunuz hem de iki çocuk sahıbı olduğunuz bır adamı hala tanıyamıyorum zaaflarını bılmıyorum demenız garip geldi, üstelik flört ederek evlenmişsiniz tanımadan vs de değil. bunlara neden bu kadar sene sonra takıldınız ?

Anlattığınız her şey birebir olmasada sevgilimi tarif ediyor. Sadece poker face vr cimri biri değil. daha geçen hafta bizde bir ayrılık yaşayıp barıştık bununla ilgili konu açmıştım. Sizin bu yazdığınız yaşadıklarınızı 2 yıl içerisinde yaşadım diyebilirim. Bir kaç seçenek var ya boşanacaksınız, ya onun istediği gibi biri olup ne diyorsa he, evet tamam aynen diyip geçeceksiniz, yada kendinizi savundurmak zorunda bırakılacağınız , kendinizi birden açıklama yapmaya çalışırken bulacagınız anlar yaklaştığı anda kaçacaksınız kısacası iletişime duvar öreceksiniz, kendinizden taviz vermemeye çalışacaksınız. O da bu tatmini yaşayamayacağını anladığında tekrar bu tatmini sağlamanız için size yine o doğru insan figürünü oynamaya başlayacak

Bende böyle bir narsistle evliyim. O her zaman en iyi ve haklıdır.

Eğer iyi günümdeysem he canım diye geçiştiririm. Ama geçiştirildiğini anlar, evet haklısın dediğim için de kavga çıkaramaz. Eğer kötü günümdeysem de her şeyi yüzüne vurur, çataçat kavga ederim. Bütün kötülüklerini ve kibrini yüzüne vururum. Zannettiği kadar müthiş bi adam olmadığını örneklerle anlatır ve özgüvenini zedelemeye çalışırım.

Adamın kişiliğini biliyorsun ve ona yenilme. Manipüle etmesine izin verme, çünkü sen kendini ve karşındakinin hasta olduğunu biliyorsun..

Evlilik bu savaş değil diye şaşıranlar olacaktır ancak bir oğlunuz varsa ve baba oğul birbirine inanılmaz düşkünse, ayda 1-2 defa olan bu durumları tolere edebiliyorsunuz.

Yalnız olmadığımı bilmek o kadar iyi geldiki bana. Yaşım küçük sizlerden ama iki yıldır süren ciddi ilişkimde aynı şeyleri yaşıyorum. Bende sizin gibi bazen geçiştirip bazen çat çat vuruyorum yüzüne. Yalanı olsun hatası olsun bile kıvırmanın bi yolunu bulur kabul etmez ama içten içe fikrimi değiştiremediğini düşündüğü için zafer kazanmış gibi hissetmez önemli olanda bunu onlara hissettirmemek yoksa dahada tepemize çıkarlar

O kadar sene tanıyamadın mı diyenlere saygı duyuyorum. Evet tanıyamadım. Uzun mesafe iliskisi ve ayda bir 2 gün görüşmeyle kimin hangi huyunu tanıyabiliriz. Ha derseniz ki hak etmişsin ona da saygı duyarım. Onunla evlenene kadar yeteri kadar ilişkim oldu erkekleri tanımayan biri değilim. Her bakımdan aradığım kriterde biri olması evlenmem için yeterli sanırım. Hepiniz flört döneminizde çocukluk hikayelerini dinleyip huyunu suyunu şıp diye çözdünüz demek ki alkışlıyorum sizleri. Başınıza gelmemiş veya hic duymamış olabilirsiniz ama sizin duymamanız bu karakterde insanların var olmadığı anlamına gelmiyor. Bunun adı psikolojik istismardır. Ben de kocama konduramazdım ama maalesef birebir narsistik özellikler taşıyor.

İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon diye bir kitap var, mutlaka okuyun. Yardımcı olur. Narsistle Ateşkes isimli bir kitap daha var, ben okumadım ama güvendiğim bir ekip tarafından hazırlandı, onu da bir araştırmanızı öneririm.

Hiç bir yazılabilir okumadan cevap yazıyorum. Kimse size boşanın vs deme hakkına sahip değil. Lütfen önce birlikte evlilik danışmanına gidin. Sizi suçlamak için demiyorum ama belki abarttiginiz durum da olabilir, belki de tamamen siz haklısınız.
Sakın pat diye evliliğinizi kesip atmayin

Back
X