• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Manipüle Edilmek

4 yil. Sonra evlenip cocuk yapmissiniz ama esinizin cocuklugunu bilmediginiz simdi akliniza gelmis. Kusura bakmayin ama siz de cok normal gelmediniz bana.

İnternetten tanışıp 4 yıl uzak mesafe ilişki yaşamanın bir neticesi. Kendin ettin kendin buldun demeyin. Onunla tanışıp sevmeyen kanı kaynamayan bir kişi bile görmedim. Hayatta başıma gelmez dememek lazım galiba. Ajite etmiyorum yaşadığım hiçbir şeyi. Kişilik çatışması yaşanıyor ciddi anlamda. İnsanın kullanıldığını hissetmesi berbat bir şey. Boşanmaksa o da konuşuluyor merak etmeyin.

Tek çocuk olduğunu belirtmeyi unutmuşum. Annesi de kendisi gibi ciddi anlamda duyarsız bir insan. Hastayım ölüyorum de haa öyle mi der. Senin hiçbir derdinle ilgilenmez. Manipüle örneği vericek olursam. Evliliğin ilk zamanlarında sorun yaşarken bana hep şunu diyordu. "Benim o kadar çok arkadaşım var ki beni çok iyi bilirler git beni onlara sor benim kötü bir eş olmam mümkün değil"... Adamın referans verdiği kitleye bak. Hani eski nişanlıma vs sor dese yine anlicam. Neden damar arıyorum biliyor musunuz. Bir konu hakkında tartışmışsanız ama bu senin söylediğin her lafı yutuyor ise orada bir anormallik ararsın. Söyleyin kırıldığınız bir şey olduğunda ifade etmez misiniz ya da en kötü ihtimalle davranışlarınıza yansıtmaz mısınız Bu adamda hiçbir reaksiyon görmüyorum. Duyguları olmayan bir insan buluyorum. Ben onun gibi davranamıyorum çünkü. Kendimi, duygularımı, beklentilerimi ifade etmeye çalıştığım her girişim benim fazla hassas, kıymet bilmez, alıngan olmamla sonuçlanıyor. Ve herşey başa sarıyor

Üni. zamanında bi sevgilim olmuştu. Adamın karşısında çileden çıksan durur izler ve hatta ufaktan sırıtabilirdi. Ben bu adamı patlattım. Annesinin davranış biçimini kopyaladığını fark ettim. Ağladığında, bırakırmış annesi, saatlerce hiçbir şekilde muhatap almaz, sakinleştirmezmiş. Çocuk kendi kendine tek bir odanın içinde döne döne sakinleşirmiş. Sarılma, sevgi teması eksik bir ailede büyümüş. Baya bi dökülmüştü bana. Eşiniz de muhtemelen 0-6 yaş arası anne babasından kopyaladı bu etki tepki biçimini. Bu bahsettiğim kişi de tek erkek çocuktu.

İçgüdüsel bir arayış olmalı benimki. Karşındaki insanın sınırlarını bilmek istiyorsun çünkü. Guardı hep yüksek, hep savunmada olur mu bir insan.

keske esiniz de sizinle gelseymis terapiye,
sizin tarafinizdan bu istekleriniz ve dusunceleriniz icgudusel olabilir, cok da haklisiniz da anlattiginiz kadariyla,
ama inanilmaz rahatsiz edici bir ev ortaminiz olmali su halde,

gec de olsa bunu cozmeyi hedefleyin bence,
esinizi zorla goturun bir iki seansa.

Üni. zamanında bi sevgilim olmuştu. Adamın karşısında çileden çıksan durur izler ve hatta ufaktan sırıtabilirdi. Ben bu adamı patlattım. Annesinin davranış biçimini kopyaladığını fark ettim. Ağladığında, bırakırmış annesi, saatlerce hiçbir şekilde muhatap almaz, sakinleştirmezmiş. Çocuk kendi kendine tek bir odanın içinde döne döne sakinleşirmiş. Sarılma, sevgi teması eksik bir ailede büyümüş. Baya bi dökülmüştü bana. Eşiniz de muhtemelen 0-6 yaş arası anne babasından kopyaladı bu etki tepki biçimini. Bu bahsettiğim kişi de tek erkek çocuktu.
Aynen karşısında çileden çık sinir krizi geçir "bir saniye çok abarttın sakin olur musun" tarzında can manay misali ellerini kavuşturarak seni izler. 2 kere kriz geçirip elime ne geçtiyse fırlattığımı biliyorum.

korkunc :KK57:

keske esiniz de sizinle gelseymis terapiye,
sizin tarafinizdan bu istekleriniz ve dusunceleriniz icgudusel olabilir, cok da haklisiniz da anlattiginiz kadariyla,
ama inanilmaz rahatsiz edici bir ev ortaminiz olmali su halde,

gec de olsa bunu cozmeyi hedefleyin bence,
esinizi zorla goturun bir iki seansa.

Gitmeye direnmiyor zaten. "Bakın görün beni, tabi ki sorun benden kaynaklı değil" demeye, kendini göstermeye koşa koşa gelir. Yeter ki ona sahne olsun. Ama biliyorum psikolog ona bir iki hoşuna gitmeyeceği bir şey söylese bir daha gitmeyecek. Hata bana da gitmemem için baskı yapacak kendi yöntemleriyle. Sonra evin hali ne olur nereye gider kestiremiyorum.

Gitmeye direnmiyor zaten. "Bakın görün beni, tabi ki sorun benden kaynaklı değil" demeye, kendini göstermeye koşa koşa gelir. Yeter ki ona sahne olsun. Ama biliyorum psikolog ona bir iki hoşuna gitmeyeceği bir şey söylese bir daha gitmeyecek. Hata bana da gitmemem için baskı yapacak kendi yöntemleriyle. Sonra evin hali ne olur nereye gider kestiremiyorum.

olsun onu da denedim dersiniz en azindan,
bu sekilde huzursuz ortamda cocuklariniz da etkilenirler, unutmayin.

Aynen karşısında çileden çık sinir krizi geçir "bir saniye çok abarttın sakin olur musun" tarzında can manay misali ellerini kavuşturarak seni izler. 2 kere kriz geçirip elime ne geçtiyse fırlattığımı biliyorum.

Anlıyorum, ben bu bahsettiğim çocuğun suratına yumruk atıp gözlüğünü kırdım da sırıttı karşımda.

Evet korkunç. Adam bunu normalleştiriyor işte. Bilgisayar oyunları ile büyümüş, her şeyle acımasızca alay edebilen türden duygusuz biriydi. Öyle bi kalkanı vardı etrafında.

anliyorum,
peki siz bu suclamalari kabul etseniz, elbette suc olarak degil de,
evet benim ozelligim bu, ben hassasim alinganim vs vs,
sen de bu huyumu bilerek davran deseniz bir adim olur mu?

kisilikleriniz cok zitmis birbirine anladigim,
evlilik oncesi 4 yillik donemde goremediniz mi bunu?

yani o arkadaslarina referans verdigi noktada,
emin ol ben de su kadar yillik sevgilimi o arkadaslarin kadar taniyabildim ve sorun sende diyebilir misiniz?

kendinizi korumayi ogrenmeniz lazim,
ama hala damara basma olayi bana dogru gelmiyor.

eger ki sevdiklerimizin de damarina basacaksak evliligin ne anlami var ki?

Tamam der. Ama demiş olmak için der. Sen de anlaşıldım yaşasın diye sevindiğinle kalırsın çünkü ertesi gün yine aynı şeyler devam eder. Narsistlerin en büyük özelliği empati duygusundan yoksun olmaları.

Anne babası ailesi vs yok mu anlatacak
Biz ne zaman biraraya gelsek cocuklugundan bir hatıra bir anı bir olay mutlaka anlatılır mesela sormama gerek bile olmadı hic bi zaman
Biraz sizide takıntılı buldum doktor neden antidepresan verdi ?

Anlıyorum, ben bu bahsettiğim çocuğun suratına yumruk atıp gözlüğünü kırdım da sırıttı karşımda.

Evet korkunç. Adam bunu normalleştiriyor işte. Bilgisayar oyunları ile büyümüş, her şeyle acımasızca alay edebilen türden duygusuz biriydi. Öyle bi kalkanı vardı etrafında.

Üstelik böyle tepki gösterdiğin ya da bağırdığın için yine seni suçlar. Abartıyorsundur her zamanki gibi. Büyütecek birşey yoktur ki... Kendinden şüphe etmenin akabinde pislik gibi hissetmeye başlarsın. Karşındaki kişi eşin çünkü. İçgüdüsel olarak ona inanmaya, fikirlerine saygı duymaya meylin var çünkü. Çok kötü bir çıkmaz. Yaşamayan anlamaz.

Zaman neleri değiştirdi onda[/QUOTE

Aynı ev için de iki yabancı gibiyiz uzun zamandır. Artık onu çözmek için uğraşmıyorum. Çünkü evliliğimiz normal değil ki. Sorunlarımızı çözmek için konuşmak lazım değil mi? Ama karşında muhattap bulamıyorsun. Bulsan da zaten baştan kaybetmişsindir. Çünkü o hep haklıdır. Aile terapisti dersin psikolog dersin asla gitmez. Hatta o sana der sen git benim bişeyim yok der. Onun narsist olduğunu tek başıma iki ayrı psikoloğa giderek kendim öğrendim. Ruhsuz duygusuz biri işte. Cenaze bilmez hastalık bilmez. Gerçekten hisleri yok.

Adamın duygusal kimliğini tanimissiniz aslinsa.. Hala derinlik ariyorsunuz. Hatta psikolog teşhis bile koymuş Narsist kişilik ! Çizgileri belli.. Tepkimelerinii kontrol altına alabilen bir insan çok sinir bozucu olabilir kendimden bikiyorum.. Delirdigim an sanki power tuşuna basılmış gibi kapatıyorum kendimi asla konusamam Sabit bir noktaya kitlenirim Eşim sinirlendigimi farkeder ama benden cevap alamadığı için daha çok sinirlenir.. İki tarafta sakinleşince direkt konuşabilirim.. Eksiğini fazlasını.. Fakat eşinizde hiç paylaşım yokmuş.. O zaman eşinizin kartlarıyla oynayın.. Zaaf olarak baz aldığını bildiğiniz tüm noktalarinizi bilerek önüne serin ve tepki vereceginizden emin olduğu anda onun gibi davranın.. Karşısında duvar görme hissi nasılmış yaşamadan anlamayacak belli ki..

Tam tarif ettiğiniz porsiyon da görümcem var.. Her gün burun burunayiz..Narsist olduğu kesinkes belli.. Ben umursmayarak keyfini çıkarıyorum.. Sizinde yapacağınız belli !

Evlilik terapistinide mutlaka denemeniz gerekli.. Boşanmaya gitmeden önce son durak olmalı.. Keza denedikleriniz çare olmazsa başka şansınız yok gibi..

Üstelik böyle tepki gösterdiğin ya da bağırdığın için yine seni suçlar. Abartıyorsundur her zamanki gibi. Büyütecek birşey yoktur ki... Kendinden şüphe etmenin akabinde pislik gibi hissetmeye başlarsın. Karşındaki kişi eşin çünkü. İçgüdüsel olarak ona inanmaya, fikirlerine saygı duymaya meylin var çünkü. Çok kötü bir çıkmaz. Yaşamayan anlamaz.

Evet. Bu yüzden yolun başında kıçına tekmeyi bastım o çocuğun ve Gangsta'nın eski sevgililer listesinin salak bir parçası olarak kaldı. Size verebileceğim tavsiyeler hoşunuza gitmeyecek muhtemelen ama dertleşerek dökün burada içinizi. Birine hisleri konusunda sürekli abarttığını söyleyerek onu küçümsemek, o çileden çıkarken karşısında izlemek ve hiçbir şartta sulh için olumlu bir el uzatmamak, bunu savaşa döndürerek asla özür dilememek, ihtiyaçlarınızı fikirlerinizi görmezden gelmek, duygusal anlamda uzak durmak ve sizi suçlaması... Bunların hepsi duygusal şiddettir. Sizi daha öfkeli hale getiren tüm sebeplerin altında gördüğünüz bu şiddet var.

Ona göre bilin, çizin yolunuzu.

ben de genel anlamda poker face gezerim. kimseye anlatmam geçmişimi, ailemi, derdimi, üzüntümü, sevincimi. burda anonim olduğum için devirip döküyorum.

ama benim sevgilim anlar benim neye üzüldüğümü veya sinirlendiğimi. ortalığı yakıp yıkmam ama o bilir.

illa her şeyi bilale anlatır gibi anlatmasına gerek yok, adamın ne hissettiğini anlamak isteseniz anlarsınız sanıyorum.

Aynı ev için de iki yabancı gibiyiz uzun zamandır. Artık onu çözmek için uğraşmıyorum. Çünkü evliliğimiz normal değil ki. Sorunlarımızı çözmek için konuşmak lazım değil mi? Ama karşında muhattap bulamıyorsun. Bulsan da zaten baştan kaybetmişsindir. Çünkü o hep haklıdır. Aile terapisti dersin psikolog dersin asla gitmez. Hatta o sana der sen git benim bişeyim yok der. Onun narsist olduğunu tek başıma iki ayrı psikoloğa giderek kendim öğrendim. Ruhsuz duygusuz biri işte. Cenaze bilmez hastalık bilmez. Gerçekten hisleri yok.

Narsist kişilik bozukluğu olan insandan bosanmak lazım. Kötü eş oldukları gibi, daha da kötü anne baba oluyorlar. Terapiye gitmeye ihmal etmeyin. Esiniz ne derse desin. Kendiniz tekrar guclenseniz neyin ne olduğunu daha net görürsünüz. Narsistler ilk herşeyin olur, sizin onların hiçi olmaniz için

Çok iyi bir baba ise ve sizi aldatmıyorsa ,bence şuan tüm erkekler face de oyun da hiç merak etme benim de ikizlerim var babaları çok ilgili,ama asla seni seviyorum demez sorsam yalandan çünkü sevmiyor söylemeyi adamın huyu bu 18 yıldır aynı,asla özür dilemez huyu böyle deyip geçiyorum.Evliliğimiz nasıl mı dersen valla bn takılmıyorum böyle şeylere kendimi üzmüyorum.Kendime değer veriyorum .O da bana hep yardımcı ne dersem ikiletmez.Saatinde evinde her nekadar 2 kelam zor etsek te oyun dan kafayı kaldırıp.Diyeceğim o ki evlatlarımız için iyi babaların fazla da üstüne gitmemek gerek

Back
X