- 29 Eylül 2018
- 28
- 42
- 3
Yorumunu gerçekten çok beğendim.Ben 22 o ise 24 yaşında :)
Arkadaşımın babası lise mezunu. Türkiye'nin önde gelen işadamlarından biri. Çenemizi yoracak ölçüde zengin. Eşi ise, çok iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun. Bil bakalım bu evlilikte kim kibirli ve diğerini aşağılıyor?
Hiç birbirimizi yemeyelim yok kültür, yok denklik diye. Bu ülkede zengin isen, ilkokul mezunu olsan bile göze batmaz. Hakimle de evlenirsin profesörle de. Ancak zengin değilsen evet denklik hatta üstünlük lazım ki, para açığını diğer özelliklerle kapatabilmeli.
Her yönden mükemmel ne kadınlar, sığır gibi adamlarla evleniyor. Çünkü parası var. Bir kişi bile bu adam ne mezunu demiyor kızın çevresinde? Çünkü parası var. Gayet açık söylüyorum bak, zengin olsaydı annen diplomasını sorgulamazdı.
Ben egitimini falan sorun etmezdim de neden surekli kardeslerini kendi önüne koyuyor? Kardesi ogretmen olsun diye kendisi vazgeçmiş ve hala öğretmen olan kardeşine yardım ediyor markette çalışarak. Ne zamana kadar boyle devam edecek. Kendisinin de bi hayatı olduğunun farkında mı? Evlenince de böyle hep kardeslerim derse uzulursunuz demedi demeyinSpor yapıyor Taekwondo da Türkiye derecesi de var beden eğitimi bölümü geliyordu sınavını da kazandı ama kardeşiyle beraber sınava girdiler ve bu alınsa kardeşi alınmayacaktı kontenjan dolmuş buda kardeşi alınsın diye gitmedi e diğer yerlerde de kazandı ama uzak yerleri tercih edemem kardeşlerim okulu bitirene kadar dedi.Maliye iktisat kazanıyordu tercih yapsa ama önü kapalı hiç yazmayın bile dedi rehberlik hocası bir tanıdığımız yani olaylar böyle gelişti.Dgs de olmadı.Kpssye girdi 2 sene önce 2 yıllık okurken hiç çalışmadı okul derslerinden dolayı 69 aldı ama şuan ne olacak bilmiyorum nasipse olur değilse olmaz Rabb'ime güvenim sonsuz buda bir imtihan diye düşünüyorum
Yazdigim gibi olacak diye bir sey de yok canim.Mesleki hevesini kirmak istemiyorum.Ama sadece stresli ve yorucu bir meslegin olacagini bil.Benim erkek arkadasim da avukat degil.Biraz islerden davalardan uzak insanlarla takilmayi seviyorum ben .Obur turlu surekli is,surejli ayni muhabbetler. .ama mesela o bana piyano caliyor,ben hersyi unutuyorum.insanlarla iletisimime fayda sagliyor,ne bileyim gulec yuzunu gorunce dahi mutlu oluyorum.meslektaslar arasinda cekememezlik ve birbirinin isini almaya calismak gibi insani yoran ve uzen seyler de var ileride bu yazdiklarimi maalesef yasayacaksin ama az ama cok..En aradığım cevap bu oldu.Dediklwrinize katılıyorum hukuk okumak zaten yeterince zor birde sonrası var tabi.Allah sizinde gönlünüze göre versin.
Kardeşlerimin kimsesi Yok ben varım sadece diyor ailelerinin yokluğunu yaşatmak istemiyor açıkçası.Evet kardeşi için öğretmen olmadı.Nasip böyleymiş aslında fedakar biri çok hemdeBen egitimini falan sorun etmezdim de neden surekli kardeslerini kendi önüne koyuyor? Kardesi ogretmen olsun diye kendisi vazgeçmiş ve hala öğretmen olan kardeşine yardım ediyor markette çalışarak. Ne zamana kadar boyle devam edecek. Kendisinin de bi hayatı olduğunun farkında mı? Evlenince de böyle hep kardeslerim derse uzulursunuz demedi demeyin
Yok ailem vatansever insanlar hatta kardeşimin subay olmasını çok istiyorlarİşsiz olması sorun olabilir de polis olmasını da kucumserse aileniz orada ailenize kibir ne demek anlatın derim. Damat adaylarının bu serefli meslekle unvanlanmasından gurur duymaları gerekir cunku .
BEn aynı meslekte olsun istemezdim zaten iş yerinde aynı şeyler eve gelince farklı alanlar görmek istiyorumHakim oldunuz mesela ins diyeyim bu arada.
Bir hakim veya savcıya evlenme ihtimaliniz yüksek cunku onlar yüzde doksan birbirleriyle evleniyorlar
Bir eve iki hukukçu fazla derim :)
Başka bir meslek daha iyi olur eşiniz için
Polislik olursa iyi olur.
Siz bunu prob. Etmiyorsaniz ne güzel.
Ama ilerde bunu prob edermisiniz o konudaki ongorunuz nedir
Birde şu var siz hakim olursanız
Bu kişiyle de evlenirse iz statunuz geregi kimse size böyle konular acmayacaktir
Tabiki polisliği kazanmakta hiç kolay değil.İstemeyen yapamayan insanlar yapmasın bu onurlu mesleği.Doğu da yaşıyorum zaten şark görevinin sorun olacağını düşünmüyorum tabi ileride nolur bilememBenim de eşim polis, ama sizinki daha olmamış. Olunca 3 yıldan sonra şark hizmeti olacak, siz gidebilecek misiniz onun gideceği şehire. Bence Yaşınız küçükse acele etmeyin. Ayrılmayın da. O da bi kazansın sınavı daha mülakatı sporu falan geçmesi var.
Evlilik için bekleyin. Bu arada kardeşlerine o destek oluyorsa alacağı 4 bin liranın da yarısını unutmanız gerekiyor. eğri oturup doğru konuşmak gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?