Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

Bana sorarsan şuan evlilik, nişan. söz vs düşünmeyin. Önce siz mesleğinizi bir elinize alın gidişata bakın.
Hayatta hiç beklenmedik durumlarda olabiliyor. Belki ikinizde 2.000'er TL'ye iş bulup kendi yağınızda eşit şekilde de geçinebilirsiniz. Ya da sen çok yükselebilirsin ve sevgilin hiç işe giremeyebilir işsizlik ortaya çıkabilir.

Çok iyi iki meslekte iyi paralar kazanan birbirlerini severek evlenen ancak boşanan kişilerde gördüm.
Ben eşi işsizken bir firma ceo'luğu yapan bir bayanda gördüm. Hatta evlilikleri o kadar mutlu ki anlatamam.
Kocası çocuğa, ev işlerine bakarken kadın çalışıp para kazanıyor. (Yani normal ilişkilerin tam tersi)

Bence birbirinize biraz zaman tanımalısınız. İkinizinde hedeflerine ve yaptıklarına göre işleriniz rayına oturunca bu mevzuları konuşabilirsiniz. Emin ol siz kesin olduğunuzda ailenizde bir şey söylemeyecektir. Şuan ailesi olmayan, işsiz biriyle bunca yıldır okutup çok iyi yerlere gelebilecek kızlarını denk görmüyor olabilirler. Sizin için endişeleniyor ve hata yapmanızı istemiyor olabilirler. Ailenize de hak verin ve biraz gidişatına bırakın.

Eğer erkek bunu sorun etmiyorsa, sizin içinde sorun değilse meslek denkliğinin olmayışı evlilikte sorun olmaz diye düşünüyorum önemli olan ahlak dediğiniz gibi ve iyi anlaşabilmeniz. şöyle bir düşündüm sizin gibi aynı durumda olan çok arkadaşım var çok çok mutlular

Bu kisisel bir konu kimisi kaldırır gogusler kimisi yapabiliriz sanar ama yapamaz catirdamaya baslar... Kisilere baglidir huy karakter...Herkes icin ayni sey gecerli olmaz.Hayattan beklentileri neler zorluk karşısinda pes eden birimisin yada birimi bunun cevabini hemen veremessn o zorlugu gormen lazm gbi seylerde var....Derin mevzular yani sabaha kadar bitmez kisaca şöyle soyliyim iyi huy guzel ahlak herseyin ustunde gelir...Bence.

Yorumunu gerçekten çok beğendim.Ben 22 o ise 24 yaşında :)

İnşallah hakkınızsa hayırlısı olur:) . Kim ne derse desin yaşayacak olan biziz bu yüzden ailemizden bile daha çok , daha objektif biz ölçüp tartmalıyız aslında kimseye bırakmadan. Sevgilinize destek olursanız herşeyi başarır bence. Kolay olmaz ama imkansız değil.Bu devirde ahlaklı insan bulmak okumuş bulmaktan çok daha zor. Hem okumuşu hem ahlaklısı olsa süper olur tabi ama doğada hazır bulamadıyssak kendi imkanlarımızla ahlaklısını bulup işleyip parlatarak ideal eş adayı yapabiliriz:)) . Tabi bu hayat onun hayatı kararını verecek olan da odur.Eğer uyumlu bir insansa bence sizin sayenizde ufku da açılır düşünce tarzı hayata bakışı sizinle bir şeklleneblir. Yeter ki kompleks yapmasın bu biraz da sizin elinizde. Hayırlısı olsun tekrar ..

Ahh ki ne ah.. bu yorumum alnı olsa da öpsem...

Dgs cok zor bir sinav degil.bence sevgilin yeterince cabalamiyor.ailenle empati kur bi kizin var hukuk okumus birde hakim olmus nasil biriyle evlendirmek isterdin.tamam sevgi var anliyorum ama hayatin gercekleriyle karsilasinca sevgi kalmayabiliyor.

Sevgini yaşa baktın seni aşağılamaya başlıyor boş okumuşsun diye laflar ediyor çocuk yapmadan boşa 2insan aynı evde yaşamadankarekteri öğrenmek zor, bunları baştan konuş, evlilik bir sözleşmedir, baktın evlendikten sonrada bir baltaya sap olamıyor birde seni aşağlıyarak egosunu tatmin ediyor, bas poposuna tekmeyi, ve boşan

denklık onemlı
karsı taraf bazı seylerı kompleks yapıp ılıskınıze yansıtabılır
davul bıle dengı dengıne kımse alınmasın hayatın gerceklerı sızın karakterınız oturmus olabılır ama karsı taraf bunu ıcten ıce kendını eksık hıssedıp ozellıkle tartısmalarda acıga cıkarabılır

kımse bosanmak ıcın de evlenmez oyuzden ya evlılık ıcın acele etmeyın ya da evlenmeyın
sevgı sekıl degıstırıyor uzun yıllar evlılıkte aşk olarak baslıyor benımsemeyle ılerlıyor saygıyla omur son buluyor
80 yasınızı da dusunun coluk cocuga karısıcaksınız herseyı dusunun

Ben egitimini falan sorun etmezdim de neden surekli kardeslerini kendi önüne koyuyor? Kardesi ogretmen olsun diye kendisi vazgeçmiş ve hala öğretmen olan kardeşine yardım ediyor markette çalışarak. Ne zamana kadar boyle devam edecek. Kendisinin de bi hayatı olduğunun farkında mı? Evlenince de böyle hep kardeslerim derse uzulursunuz demedi demeyin

En aradığım cevap bu oldu.Dediklwrinize katılıyorum hukuk okumak zaten yeterince zor birde sonrası var tabi.Allah sizinde gönlünüze göre versin.
Yazdigim gibi olacak diye bir sey de yok canim.Mesleki hevesini kirmak istemiyorum.Ama sadece stresli ve yorucu bir meslegin olacagini bil.Benim erkek arkadasim da avukat degil.Biraz islerden davalardan uzak insanlarla takilmayi seviyorum ben .Obur turlu surekli is,surejli ayni muhabbetler. .ama mesela o bana piyano caliyor,ben hersyi unutuyorum.insanlarla iletisimime fayda sagliyor,ne bileyim gulec yuzunu gorunce dahi mutlu oluyorum.meslektaslar arasinda cekememezlik ve birbirinin isini almaya calismak gibi insani yoran ve uzen seyler de var ileride bu yazdiklarimi maalesef yasayacaksin ama az ama cok..
Bazen de insan kendi mesleginden bir sevgili istiyor ama yaninda ..acaba ayrilsak ve ben kendi meslegimden biriyle mi olsaydim diye ara ara dusunmuyor da degilim.
Yani bu tamamen senin mutluluk odaginin ne olduguna bagli
Daha cok erken .sadece bu sebeple ayrilma..Hayirlisi olsun,eger birlikte olursaniz da cok mutlu olun.

Hakim oldunuz mesela ins diyeyim bu arada.
Bir hakim veya savcıya evlenme ihtimaliniz yüksek cunku onlar yüzde doksan birbirleriyle evleniyorlar
Bir eve iki hukukçu fazla derim :)
Başka bir meslek daha iyi olur eşiniz için
Polislik olursa iyi olur.
Siz bunu prob. Etmiyorsaniz ne güzel.
Ama ilerde bunu prob edermisiniz o konudaki ongorunuz nedir
Birde şu var siz hakim olursanız
Bu kişiyle de evlenirse iz statunuz geregi kimse size böyle konular acmayacaktir

İşsiz olması sorun olabilir de polis olmasını da kucumserse aileniz orada ailenize kibir ne demek anlatın derim. Damat adaylarının bu serefli meslekle unvanlanmasından gurur duymaları gerekir cunku .

Benim de eşim polis, ama sizinki daha olmamış. Olunca 3 yıldan sonra şark hizmeti olacak, siz gidebilecek misiniz onun gideceği şehire. Bence Yaşınız küçükse acele etmeyin. Ayrılmayın da. O da bi kazansın sınavı daha mülakatı sporu falan geçmesi var.
Evlilik için bekleyin. Bu arada kardeşlerine o destek oluyorsa alacağı 4 bin liranın da yarısını unutmanız gerekiyor. eğri oturup doğru konuşmak gerek.

Kardeşlerimin kimsesi Yok ben varım sadece diyor ailelerinin yokluğunu yaşatmak istemiyor açıkçası.Evet kardeşi için öğretmen olmadı.Nasip böyleymiş aslında fedakar biri çok hemde

İşsiz olması sorun olabilir de polis olmasını da kucumserse aileniz orada ailenize kibir ne demek anlatın derim. Damat adaylarının bu serefli meslekle unvanlanmasından gurur duymaları gerekir cunku .
Yok ailem vatansever insanlar hatta kardeşimin subay olmasını çok istiyorlar

BEn aynı meslekte olsun istemezdim zaten iş yerinde aynı şeyler eve gelince farklı alanlar görmek istiyorum

Tabiki polisliği kazanmakta hiç kolay değil.İstemeyen yapamayan insanlar yapmasın bu onurlu mesleği.Doğu da yaşıyorum zaten şark görevinin sorun olacağını düşünmüyorum tabi ileride nolur bilemem

Canım mesleğin ne önemi var iyi kötü evine ekmek götürmek için çabalıyor boş gezenin boş kalfasi degilmisnya
Eğer seviyorsan devam et düzgün ahlakliymista.
Kendin gibi bir hakim bulsan seni hergun aldatsa daha mi iyi hiç takılma. Onunda inşallah daha iyi yerlerden kapıları açılır dua et.
Bu devirde temiz ahlaklı adamların sayısı oldukça az bulmuşken kaçırma.

Ben olsam dengime bakarım çünkü gerçekten birkaç kişi girdi hayatıma. Akademik kariyer yapmaya başladım. Akademisyen olacağım İnşaAllah. Lise mezunuydu. Yemin ederim hayata bakış açısı yaşayışı bile üniversite mezunları ile farklı. Ben gezmek eğlenmek istiyorum. Dini yönden de çok iyiyim elhamdulillah. Kimseyi aşağı görmem. Ama gerçekten şunu söylemek istiyorum lise mezunu ile aaa şu şuraya gitti bu bunu yapmış konuşması vardı. Hukuk mezunu erkek arkadaşım çok başarılı ve onunla birlikte bakış açım inancım herşey ortak elhamdulillah. Onunla edebiyat genel kültür herşey farklı farklı konuşabiliyorum. Ben başarılı olduğum için karşımdaki insanın böylesi olmasını istiyorum. Ondan birşeyler öğrenmek istiyorum. Kendini geliştirmek okumak çok önemli. Ben yurtdışına gittim okudum. Dil eğitimi aldım. Asla evlenmem demiyorum. Ama dengim olmayan biriyle mutlu olamam. İnanç ve eğitim olmazsa olmaz benim için. Ben benim örnek alacağım birini istiyorum. Duam zaten Rabbim karşıma dünya ahiretim için hayırlı, dengim, ailelerin birbirini seveceği güzel ahlaklı birini çıkar diye. Paragöz değilim. Sadece gezmiş görmüş öğrenmiş başarılı kendine güvenen biri istiyorum. Senin yerinde olsam ailemi dinlerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…