Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

okyanusunkalbiben ben tartışmıyorum.. siz benden alıntı yapmıştınız.
bu arada hukuk fakültesi öğrencisi olmak inanın avukat olmaktan daha havalı :)
dilerim mutlu olacağınız işi yaparsınız.

meslekleri denk olan olmayan olarak sınıflandırdığınız anda zaten içinize sinmiyor demektir.
iki kişi arasında genelde sorun olmaz ama toplumda sorun olur ve dolaylı olarak yansır.

benim için eşimin üniversite mezunu olması önemliydi mesela.
ailemden önce benim için bir kriterdi zaten.
hatta herhangi bir bölüm de olmamalıydı.
zenginliğin denkliği sağladığı görüşüne katılmıyorum o yüzden ben.

ben de bir eli yağda bir eli balda okumadım.
dersaneye burslu gittim. üniversitede ailemden para almadan geçindim kredimle.
meslek sahibi olup kredimi de kendim ödedim.
evlenirken de ailem bunu bunu yapmak zorunda demedim. her sorumluluğu üstlendim.
bana göre eşim olacak kişi de kendini geliştirmek için emek vermiş, iyi bir eğitim almış ve meslek sahibi biri olmalıydı.
bu benim için önemli ama her ilişkinin dinamiği farklıdır.
istenirse yapılabilir.
ilişki için çaba sarfedilebilir.
20'li yaşlar inanın çok erken.
kendinizi geliştirmeye bakın diyorum ben..

Bu devirde ailesi olmadan iki yıllıkta olsa okumuş, halende bir şekilde yükselmeye çalışıyor...
Üstüne birde biri kız biri erkek iki kardeşine bakıyor öylemi?
Yani bir şekilde bir çaba bir gayret içerisinde.
Haklısın denk değilsiniz.
O senden çoook daha iyilerine layık!

Bu tepkiniz çok yersiz.Elbette çok iyi biri benden daha iyilerine layıktır ama Allah birbirimizin gönlüne düşürmüş Kusura bakmayın.Ben bir hakaret Yada küçümsemede bulunmadım okuduysanız çevrem problem yapıyor ben değil yazmıştım.

Çok çok benzeri arkadaşımın başına geldi. 3 yıllık sevgililerdi, çocuk lise mezunuydu ama işi gücü vardı kendi ailesinde sözü geçen biriydi, arkadaşım hukuk mezunu avukattı. İstemeye gelmek istediklerini babasına söyledi babası tanışmadan karşı çıktı, kızın babası imam,oğlan başka imamlar araya soktu ama nuh dedi peygamber demedi. Oğlan uğraştı da baya ama kız babası çok katıydı olmadı o iş neticede. Kız hep, keşke bi tanışsaydı ondan sonra olmaz deseydi önyargılı dedi ama babası da haklıydı. Olmadı işte. Şimdi ikisi de farklı birileriyle evlendi, kız arkadaşım çok mutlu bebeği var şimdi. Yani bu örnek belki seni rahatsız edecek ama ailen haklı. Polis olamazsa ne olacak? Sizin böyle bi ilişkiye başlamanız hata iken ailenizi suçlamayın. Pekçok kişi yazmış, hepsi tecrübeli, kulak verin derim. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Benim tepkime yersiz diyorsunuz ama yorumların çoğunda avukat olduğunuz için sizin lehinize denk olmadığınızı söylemişler (KK adaleti işte ne beklersin), ve o yorumlara yorumun yersiz demiyorsunuz... Çevreniz adamı küçük görüyor ama onlarada laf yok. Ama benim yorumum yersiz. Peki.

İleride kocaman komplekslere gireceğini düşünüyorum hadi çok iyi çok eşitlikçi biri böyle yapmadı. Anne yok baba yok. Kardeşleri nolacak düşündün mü hiç? Ben evlendim siz kendiniz yaşayın mı diyecek? Bi marketten aldığı para ne kadar ki hem kendi evine hem kardeşlerine yetsin.
Evlenirsen o artık tek bakmayacak kardeşlerine birlikte bakacaksınız birlikte yaşayacaksınız. Gelirinizdeki uçurum farkı da düşününce sen hepsine birden bakacaksın. Yeri gelecek okutacak yeri gelecek evlendireceksin. İnsan niye yapar ki bunu kendine? Git dengini bul. bugün seviyosun sorunlar çıkınca sevmiceksin.

Problem olup olmaması ikinize bağlı sadece ama ben kendime denk biri olsun isterim

Bazı hukuk mezunları işsiz geziyor maalesef , hakime olmak o kadar kolay değil.Çocuğu hakir görmesin aileniz , kimin ne olacağı belli olmaz.

Aileni, cevreni takacaksan ilerde, hic evlenme.

Illa ki mesleklerinizi kiyaslayan olacaktir ilerde hayatinizda

Ben ve sevgilim etkilenmeyiz dersen ok.

Ama evliliklerinde etkilenen, sen az kazandin ben cok kazandim diyen ciftler cok var

Iyi dusun.

Hayır sizin yorumunuz da elbet çok değerli demek istediğim ben asla küçük göremem kimseyi haddime de değil zaten.Siz biraz sert bir tepki verdiniz ve bende üzüldüm.Herkes yorum yapıyor burada ayrıca hiçbir yorumda o sende daha iyilerine layık yazısını görmedim.Sizin düşünceniz bu saygı duyuyorum tabi

Bazı hukuk mezunları işsiz geziyor maalesef , hakime olmak o kadar kolay değil.Çocuğu hakir görmesin aileniz , kimin ne olacağı belli olmaz.
Ailem okuduğum bölümden ötürü diyor yoksa hakir görmekten değil.Babam bir okulda idareci annemde üniversite mezunu Hani kültürlü insanlar ondan bize denk olsun diyorlar.Yoksa kötü niyetten Yada hakir görmekten değil herkes çocuğu en güzel yerlerde olsun ister Yoksa.Tanıdıkça onu seveceklerini düşünüyorum Aslında

Yanlış anladınız şuan markette çalışıyor inşAllah polisliğe hazırlanıyor oda olmazsa dgsye tekrar hazırlanacak ömrü boyunca markette çalışmayacak ki çalışsa bile benim param onun parası Yok elimden geleni yaparım bu farkı hissetmemesi adına.tabi dediğiniz gibi şuan böyle düşünüyorum ama iş ciddiyete binince ne olur Allah bilir

Canım polis olsun da atansın da sen mezun ol da diye devam etmek istiyorum. Zaten kaç yıllık ilişkin var senin okulun bitsin evlenelim diyor. Elde yok avuç da yok hiç bir şeyi kesin değil. Bu arada çok tepki almak istemiyorum benim fikrim bu 2 yıllık okullardan geçenlerle polislik giderek çığırından çıkan bir meslek oluyor. Düşünmeden hareket eden şiddet yanlısı kolluk kuvvetleri yetiştirdiler.
Onu geçersen benim param onun parası kısmı denksen ve denk harcama yapıyorsan sorun olmaz. Düşün aile bütçesi 6bin olsun, sen 4 o 2. eşin bir ayda 4bin harcıyor elinizdeki parada kiraya faturaya gidiyor. Senin eline kalan paran yok. Kendine istediğin bir şey alamıyosun. Ya sen benim paramı niye harcıyosuna bağlarsın. Ama kardeşlerine yardım edecek vs o senden çok harcayacak. Sen tatile gidelim diceksin o kardeşimin okuluna para lazım dicek. Evlilik sevgililik gibi değil. Şimdi herkesin kesesi ayrı ailesi ayrı. O zaman hepsi birleşecek

Lafla demogojiyle emin ol olmuyo keşke olsa istisnalar vardır ama bunu riske edebilir misin evlilik ömürlük denklik çok önemli .Dinimizde bile var denk olmak.

Siz bu oğlanı seviyorsunuz bilmem ben yaşayamadığım için sevgi ve aşka çok kıymet veriyorum.Bundan sonra önünüze böyle seveceginiz sizi de sevecek biri çıkar mı ? İnşallah polislik olur ya da DGS.Sixin için hayırsız ise de bir bahane çıkıp soğuyun bitsin tek temennim.

İlerde maddi anlamda daha guclu oldugunda her sey senin kazandigin para dahilinde ve hep senin istedigin gibi harcanacak ve o kendini yetersiz ve eksik hissedecek elbette. Ama polis falan olabilirse tabiki iyi o zaman sorun olmaz. Ama polis olmakta tabi kolay degil sinavlari agir insallah olur.

Ben de hukukcuyum. Annen onu hakir gormuyor aslinda.Senin mutsuz olacqgini dusunuyor.
Sana sunu soyleyeyim: meslege dair cok umut kurma.Daha cok yeni bir olay,haberlerde de takip etmissindir belki bir meslektasimiz canina kiydi.Ekonomik sebepler,mesleginde tutunamadivb.bir cok problemi vardir muhakkak
Avukatlik zor bir meslek tatlim,dusuk ucretlerle calismaya baslayacaksin,okurken herkes hakim olmak istiyor zaten ama herkes olamiyor bu gercek.,avukatlik stajini yaparken de cok rahat on yil sonrasini goruyorsun .muslugun basindakilere bir sey olmuyor,normal bir ekonomik seviyeden geliyorsan rekabet ortaminda kendine cok da yer edinemiyorsun.
Ofis kirasini cok zor cikartan meslektaslarim var.bir yigin avukat ordusu var.Bazilari bir sekreterden daha az maas aliyor canim.Bu yazdiklarim canini skabilir ama hazirla bunlara kendini.
Nerde okudugun,bundan once neler basardiginin bir onemu yok.Hukuk bittigi gibi avukatlik meslegi de bitti.
Ama tabi ki senin icin de boyle olacak diye bir durum yok.Sen cok kisa surede cok guzel isler yapabilirsin ve ins da hersey gonlune gore olur.
Ama demek isteidgim nitelikli hukukcu olmanin ne yazik ki bir onemi yok.
Hersey reklam,bizler gibi nitelikli hukukcular niteliksiz baba parasi yiyenlerin yaninda birer isciyiz.
Bu sebeple, sen hakim olursan,aranizda bir problem olmayacaktir Haa tabi annen yine denk bulmaz ,ama sen sevdigin isi yapacagin icin ve ekonomik sknti yasamayacaginiz icin huzurunuz da olur diye umuyorum.Tabi sonradan onu begenmemezlik etmezsen..
Ama avukat olursan,daha zor olacak.Birkere cok yogun calisacaksin.Haksizliga ugrayacaksin, hukuksuzluk ve ahlaksizliklari gorup meslegini ve idealllerini sorgulayacaksin.
Hukukcu olup da avukatlik mesleginde hic zorluk yasamayan varsa tebrik ediyorum Ama genel de boyle..
Ama sonuc olarak,onemli olan sevgilinin hayata bakisi ,karakteridir .Kendini senden dha cok yetistirebilir.Ayrica anne vr baba dayatmalarina boyun egerek kafayi takarak ,yonlendirilerek avukatlik yapamazsin.
Onu gercekten seviyorsan ayrilma.
En azindan isten geldiginde kendini sevgi dolu esinin yaninda bulursun.
Egolu,suratsiz is stresiyle eve gelen bir esin yaninda degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…