Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

önemli olan kişilikli mi,vicdanlı mı ,dürüst mü?elbetteki ilkokul mezunu ile üniversite mezunu bir değil ancak iki yıllık yüksek okul bitirdiğini söylüyorsunuz.Şu olabilir,madem ki size değer veriyor,hem annenizin de gönlü olmuş olur,azmedip 4 yıllık fakülte diploması almak çok da zor değil.Yeter ki çalışkan ,dürüst ve sadık bir eş olsun size

Mesleki denklik egitim duzeyi denkligi vs sorun olmuyor falat kesinlikle maddi denklik olmali.

Erkek arkadaşın kendini senden düşük görüp kompleks yapabilir ki bence kesinlikle yapacak. Bana kızanlar olabilir ancak bir evlilikte erkek 100 tl de olsa daha fazla kazanmalı ve eğitim seviyesi tamamen denk olmalı. Maalesef bu böyle

Bunu kompleks haline getirmeyecek insan azdır. Hadi adam 2 yıllık mezunudur ama iyi bir işi vardır olur dersiniz;lakin daha işi bile yok. Bu adam sürekli sizin yanınızda ezilecek. Bunun verdiği gerginlik aranıza yansıyacak. Olur olmadık şeylere takmaya başlayacak. Zor valla.. Sen bilirsin tabi nihai karar senin. Bu tarz konularda yapıcı olmaktan yanayımdır;ama hayatın gerçeklerini es geçmemek gerek.Denklik önemli hem de çok önemli.

Keske hic onemi yok boyle durumlarin diyebilsemdim ama sorun olur be guzelim.ask yok olup gidiyor belli bir zmn sonra

Denk olmayan durumu kafaya takip hirs yapip en azindan polis olabilmeli.
Suan ozellikle erkek olarak polis olmak zor bisey degil.
O sartlarda aileniz belki yumusar sartlar biraz da olsa esitlenir..
Diger durumda ne yazikki zor.

Daha okula devam ediyorsunuz once bir okulunuzu bitirin is hayatina atilin kendi ayaklarinizin ustunde bir durun evlilik sonra gelsin. Ailelenizi anliyorum cocugunu her uni. gonderen aile o bolumden mezun oldugunda sanki en yuksek mertebeye hemen ulasakmissiniz gibi bir beklenti icine giriyor. Ama bu dogru degil. Yani siz evlenmeye kalktiginizda hakim vs meslek yuksek okulu mezunu kiyasini bir kenariya birakmalari gerekiyor. Yoksa bu iliski devam ederse uzun yillar aci cekersiniz. Bu egitim farki nedeniyle ailelerinden musade alamayan 30 larina ulasmis hala sirf aileleri yuzunden evlenemeyen arkadaslarim var. ailenize oncelikle uni mezunu olmanin artik onlarin zamanindaki kadar ayricalikli bir durum olmadigini yilda kac bin hukuk mezunu oldugunu ve sizinde o binlerin icinde biri oldugunuu hatirlatin. Once su hemen hakim olarak mezun olacakmissiniz havasindan bir kurtarin onlari. Sizin hedefinizdir umarim en kisa zamanda basarirsiniz ama ailenizin bu bakis acisi ile siz cok uzulursunuz bu iliskide.

Bence hiç sorun olmamali.yani siz daha hakim bile degilsiniz bi öğrencisiniz. neden sorun yaptığınızı anlamadim. Hadi hakim olsaniz yazsaniz tamam. Ayrica o da kpss ye girecekmiş onun da duzgun bi isi olabilir. Siz hakim bile olmadan bunu düşünüyorsanız olsanız kim bilir ne düşüneceksiniz. Asıl olan sevgi saygı baglilik. Mesleğin aşkla sevgi ile ne alakası var. Hem her hukuk bitiren de hakim olamıyor belki siz de olamayacaksınız. Şimdiden kafaya takmayın bence. Sonra bi bakmissiniz siz bisi olamamissiniz o çok şey olmuş. Seviyorsanız devam edin.

Hakimlik sınavı o kadar kolay değil bakalım siz kazanabilecek mısınız? Artık hukuk fakülteleri mantar gibi türedi. O polis olur sen ondan daha cüzi bi miktara çalışırsan ne olacak peki ?
Akışına bırakmalı bence.

Sorunuzun cevabını ben tam olarak yaşıyorum. Eşim akademisyen doktora yapıyor ben önlisans mezunuyum evdeyim. Bazen bana resmen cahil muamelesi yapıyor ki evlenmeden önce ben bunu çok sordum düşündüm. Bi yerde muhakkak kırılıyor tartışmalar yükseldikçe bu mesele de dahil oluyor konulara. Şimdi sizin erkekten daha üst bir konumda olmanız o erkeği evlenince psikolojik olarak baskıya sokar ve bu baskıyı size yansıtır. Üstünlük kurma çabaları olur. Seviyorsanız bişey diyemem ama bence yol yakınken dönün. Hem evlilik ilerledikçe sevgi azalırsa çekilmez bir hayata dönüşür sizde pişman olabilirsiniz etrafınızdaki insanlar hep kendi çaplarında birileri iken sizin eşinizin altta kalması sizi de soğutabilir keşkelere sürükleyebilir.

Bu şekilde kalırsa mesleki hedef olarak ve evlenirseniz evet eşinizde bir kompleks oluşabilir sizin iyi niyetle söyleyeceğiniz birşey onun içine dert olabilir. Siz iyi bir mevkideyken onun denk dusmemesi sizin de moralinizi bozabilir zamanla o niye cabalamiyor ki diyebilirsiniz. Ben şunu kabul etmiyorum polis olmak istiyor ama 70 alması lazım demissiniz valla bazı şeylerin gerçekleşmesini istiyorsa çabalayacak. 70 çok da zor bi rakam değil ayrıca. Siz bir fakülte bitirip "ki kafa göz patlatarak okunacak bir bolum hukuk" hala hakimlik sınavı diye durmadan hedefe odaklaniyorsaniz karşı taraf daha fazlasını hedeflemeli. Herşey sevgi değil suan seversiniz birbirinizi ama bir ev paylasmiyorsunuz evlilik çok farklı olmaz demeyin.

Evet sorun olur.Meslek,statü,kazanç ve kültür denkliği gerekir.Siz hakim o işsiz olursa mümkün değil.Polis olursa bi nebze.Kesinlikle sıkıntı çıkar eşiniz ezilir yanınızda.Anne-baba rızası olmadan evlilik yapma diye de bir önemli tavsiye eklemek istiyorum.Tecrube ile sabittir.

Kesinlikle sorun olur diyorum simdi sana kolay geliyor ama sonradan neler olur allah bilir.bence pisman olabilirsin.annen baban bosuna soylemiyor.esinin dohru duzgun bir isi olmayacak belki de ,sonra sen hakim olup onun kardeslerine de sen bakarsin.yani bunun icin okumus olursun.cok dan dan konustum farkindayim ve de acimasiz ama malesef sana sonra bu gercekler zor gelecek

En aradığım cevap bu oldu.Dediklwrinize katılıyorum hukuk okumak zaten yeterince zor birde sonrası var tabi.Allah sizinde gönlünüze göre versin.

Yanlış anlamayın lütfen hakimliği kazanmanın zor olduğunu biliyorum Belki nasip değilse olamam sadece hayalim öyle.Ailem mesleki açıdan ziyade hukuk okuduğum için karşı çıkacaktır.Yoksa kesinlikle kibirli bir şekilde hakim olaağım demiyorum kalan ömrümüz bile belli değilken.İnanın kendim için değil sadece kardeşleri için çok şey olmasını istiyorum.Çevresinde ki insanlar senin işin Yok gözüyle davranıyor ona e anne baba da Yok tabi ben çok içerleniyorum bu duruma.Benim için önemli olan önce imanı daha sonra da ahlak ben kişiliği.Meslek gelip geçici bir olgu ama ailemin rızası dışına çıkmadan bu düşüncemi gerçekleştirmek istiyorum

Tabiki kolay değil sadece sınavlara hazırlanmak istediğimi belirttim.Allah isteyen herkesi çok güzel yerlere getirsin.İnanın o sınava hazırlanırken ben heyecanlanıyorum

Gercekten cok azimli olsaydi dgs yi kazanmaliydi diye düşünuyorum. Evlenmeden kimsenin ne kadar iyi oldugunu bilemezsin. Ayni evde ayni yasamin icinde olmak gerek gercekten tanimak icin. Ama inanin denklik çok onemli. Hele ki kadinin konumu daha yüksekse. Ilerde insanlarla onu tanistirdiginda insanlarin tavri ayni simdiki arkadaslarinin tepkisi gibi olacak ve bu onda komplekse sebep oldukca bunun onda ortaya cikardigi sinir hep sana yansir ve ortaya bir kaos cikar. Ama kultur seviyesi yuksek biriyse bu konusmalarina ve duruşuna yansıyorsa bu acigi ancak bu sekilde kapatabilir. belki bu durumda olabilir

Ailen haklı bence.cunku bu çocuk biraz hırslı çalışkan olsaydı sana yetişmek için uzaktan dışardan bi şekilde okurdu dgs yi filan düşünür mesleğini yükseltirdi.ornegin 2 yıllık muhasebe mezunu olsa dgs ile 2 yılda maliye iktisat okusaydı idari hakimlik sınavına denetçi müfettiş gibi sınavlara katılırdı.yada endustri muhendisliginden yuksek lisansa gecebilirdi iktisattan.bunlar sadece basit ornek.ama level atlamak isteyene guzel örnekler. yuksek okul mezunu olmasında degil sıkıntı kendini bir tik daha yukarıya taşımayı dusunememesinde bence.idealist bir kafası yok gibi.bence bu yüzden olmaz ıste.ileride o yerinde saymaya meyilli bir yapıya sahip gibi duruyor, sense yükselip arayı acabilirsin dahada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…