- 11 Ağustos 2018
- 1.256
- 1.619
- 133
- 43
Çok üzüldüm hakkınızda en hayırlısı olsun inşAllahSorun olur benim evliligimde sorun oldu ve sorun yapan ben degil esimdi bosaniyoruz
En aradığım cevap bu oldu.Dediklwrinize katılıyorum hukuk okumak zaten yeterince zor birde sonrası var tabi.Allah sizinde gönlünüze göre versin.Ben de hukukcuyum. Annen onu hakir gormuyor aslinda.Senin mutsuz olacqgini dusunuyor.
Sana sunu soyleyeyim: meslege dair cok umut kurma.Daha cok yeni bir olay,haberlerde de takip etmissindir belki bir meslektasimiz canina kiydi.Ekonomik sebepler,mesleginde tutunamadivb.bir cok problemi vardir muhakkak
Avukatlik zor bir meslek tatlim,dusuk ucretlerle calismaya baslayacaksin,okurken herkes hakim olmak istiyor zaten ama herkes olamiyor bu gercek.,avukatlik stajini yaparken de cok rahat on yil sonrasini goruyorsun .muslugun basindakilere bir sey olmuyor,normal bir ekonomik seviyeden geliyorsan rekabet ortaminda kendine cok da yer edinemiyorsun.
Ofis kirasini cok zor cikartan meslektaslarim var.bir yigin avukat ordusu var.Bazilari bir sekreterden daha az maas aliyor canim.Bu yazdiklarim canini skabilir ama hazirla bunlara kendini.
Nerde okudugun,bundan once neler basardiginin bir onemu yok.Hukuk bittigi gibi avukatlik meslegi de bitti.
Ama tabi ki senin icin de boyle olacak diye bir durum yok.Sen cok kisa surede cok guzel isler yapabilirsin ve ins da hersey gonlune gore olur.
Ama demek isteidgim nitelikli hukukcu olmanin ne yazik ki bir onemi yok.
Hersey reklam,bizler gibi nitelikli hukukcular niteliksiz baba parasi yiyenlerin yaninda birer isciyiz.
Bu sebeple, sen hakim olursan,aranizda bir problem olmayacaktir Haa tabi annen yine denk bulmaz ,ama sen sevdigin isi yapacagin icin ve ekonomik sknti yasamayacaginiz icin huzurunuz da olur diye umuyorum.Tabi sonradan onu begenmemezlik etmezsen..
Ama avukat olursan,daha zor olacak.Birkere cok yogun calisacaksin.Haksizliga ugrayacaksin, hukuksuzluk ve ahlaksizliklari gorup meslegini ve idealllerini sorgulayacaksin.
Hukukcu olup da avukatlik mesleginde hic zorluk yasamayan varsa tebrik ediyorum Ama genel de boyle..
Ama sonuc olarak,onemli olan sevgilinin hayata bakisi ,karakteridir .Kendini senden dha cok yetistirebilir.Ayrica anne vr baba dayatmalarina boyun egerek kafayi takarak ,yonlendirilerek avukatlik yapamazsin.
Onu gercekten seviyorsan ayrilma.
En azindan isten geldiginde kendini sevgi dolu esinin yaninda bulursun.
Egolu,suratsiz is stresiyle eve gelen bir esin yaninda degil
Yanlış anlamayın lütfen hakimliği kazanmanın zor olduğunu biliyorum Belki nasip değilse olamam sadece hayalim öyle.Ailem mesleki açıdan ziyade hukuk okuduğum için karşı çıkacaktır.Yoksa kesinlikle kibirli bir şekilde hakim olaağım demiyorum kalan ömrümüz bile belli değilken.İnanın kendim için değil sadece kardeşleri için çok şey olmasını istiyorum.Çevresinde ki insanlar senin işin Yok gözüyle davranıyor ona e anne baba da Yok tabi ben çok içerleniyorum bu duruma.Benim için önemli olan önce imanı daha sonra da ahlak ben kişiliği.Meslek gelip geçici bir olgu ama ailemin rızası dışına çıkmadan bu düşüncemi gerçekleştirmek istiyorumBence hiç sorun olmamali.yani siz daha hakim bile degilsiniz bi öğrencisiniz. neden sorun yaptığınızı anlamadim. Hadi hakim olsaniz yazsaniz tamam. Ayrica o da kpss ye girecekmiş onun da duzgun bi isi olabilir. Siz hakim bile olmadan bunu düşünüyorsanız olsanız kim bilir ne düşüneceksiniz. Asıl olan sevgi saygı baglilik. Mesleğin aşkla sevgi ile ne alakası var. Hem her hukuk bitiren de hakim olamıyor belki siz de olamayacaksınız. Şimdiden kafaya takmayın bence. Sonra bi bakmissiniz siz bisi olamamissiniz o çok şey olmuş. Seviyorsanız devam edin.
Tabiki kolay değil sadece sınavlara hazırlanmak istediğimi belirttim.Allah isteyen herkesi çok güzel yerlere getirsin.İnanın o sınava hazırlanırken ben heyecanlanıyorumHakimlik sınavı o kadar kolay değil bakalım siz kazanabilecek mısınız? Artık hukuk fakülteleri mantar gibi türedi. O polis olur sen ondan daha cüzi bi miktara çalışırsan ne olacak peki ?
Akışına bırakmalı bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?