• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte para konusu

Eşim benden fazla kazanıyor ama herşey ortadan ikiye bölünüyor yüzdelik olarak değil. Benden giderler için para alıyor çünkü parası yokmuş. Bende doğal olarak destek oluyorum ama kendisine yaklaşık 40 bin liralık lüks harcama yapıyor. Benim ihtiyacım olan şeyleri göz arşı ederek

Eşiniz geçen yıl aldığı telefonu , bu yıl çıkan yeni modelle mi değiştirdi ? Yoksa bozulan , ömrünü tamamlamış telefonunun yerine yenisini mi aldı ?

Elektronik cihaz ve eşya fiyatları genel olarak yüksek. Salt rakama bakarak lüks değerlendirmesi yapılamaz ; tam olarak ne aldı ?

Gidip kocama sarılıp öpcem şu an.5 yıldır evliyiz sadece 1.5 sene çalıştım bir kuruş istemedi maaştan asla üzerine harçlık veriyordu ,ufak tefek şeyleri ödeyim dediğimde bile kabul etmez kendi eksiğini al diye. Şu an üniversite okuyorum ,tüm masrafım eşime ait ,ne istesem alır ,sıkışırsa kendine almaz bana alır ek iş yapar bana alır limon satar yine alır ,öyle bi karakter. Aksine ben de ben de ona kıyamam ama yine de alırım 😂 Eşim de maaşlı personel ekstra ek işler yapıyor primle ,kendi telefonu 7 yıllık gitti bana phone 12 aldı. Siz de fedakar olmayın bu derece eşinizin umrunda değilsiniz gibi geldi bana evine bakmak zorunda ki sizin bi de çocuk sorumluluğunuz var her şeyi size yıkması garip geldi ,erkek bir de yAni
Konu sahibine füze atsaydınız bari🙄
Konu sahibi boşuna mı çalışıyorsunuz harcayın paranızı dilediğiniz gibi.

Arkadaşlar merhaba eşimle 1.5 yıldır evliyiz. Evlendiğimizden beri maaş hesaplarımız ayrı kira faturalar eşim ödüyor ben ona yolluyorum. Evlendiğimizden beri kaç kez doğum sonrası çok kilo aldım kıyafetlerim olmuyor dememe rağmen bir kere bile paran yoksa gel gidelim alalım veya sen git al demedi. Paran var mı demedi. Bugüne kadar bana sadece 20 TL verdi o da para bozdurmak için. Hep destek oldum maddi olarak hayatı birlikte paylaşıyoruz neticede. Ama geçenlerde kendine son model telefon aldı şimdi başka bi teknolojik alet. Benim etrafımda gördüğüm evliliklere bakıyorum bizimki gerçek bi evlilik değil sanki. Bi kere bile bir paket sigara aldırmadım. Bugüne kadar kendi param varsa harcadım yoksa sustum. Ama bende çalışıyorum çocuk var hem ev hem çocuk hem iş insan da biraz kendini enayi gibi hissediyor. Ben boşansam sırtımdan bi kamburu atmış olacağım sanki. Ben temel ihtiyaç alamıyorum kendisi devamlı lüks hayat yaşıyor sizde nasıl ben ne yapmalıyım
Harcamaya başlayın
Kendinize telefon alın kıyafet alın

şimdi gördüm arada yorumları , maaşınızdan biraz eşinize faturalar için verip ,geri kalanla birikim yapıyormuşsunuz. e ihtiyacınız olduğunda alır sonra birikime yine devam edersiniz ?
Benim anladığım konu sahibi maaşından kalanı biriktirip eşinin maaşını harcamak istiyor. Böyle bir isteği varsa eşiyle konuşmalı bence, “birimizin maaşını hiç dokunmadan biriktirelim, diğer maaşla tüm ihtiyaçlarımızı karşılayalım” şeklinde bir bütçe planlaması yapılabilir eşler arasında. Konuşmadan adamın bunu yapmasını beklemek saçma bence.

Sizin de eşinizi umursadığınız söylenemez hani.Konu sahibine akıl veriyorsunuz ya sizin de eşinize bir gün biri akıl verebilir.Çok sömürmeyin yazıktır.
Sömürmek ne demek ortak paramız hayatımız o bizim ,inşallah mezun olup çalıştığımda ben de ona destek olucam,eşim öyle bi insan inanın ben istemesem kendi yine alır yapar hesabıma atar gözün kalmasın dursun diye ,kıymetini biliyorum tabiki bunun aksi olsa öyle hissetse yapmaz belki de dimi

Şu durumda konu sahibine tavsiyeniz nedir
Kendininkini birakip sizinkini mi alsın
Bu yaptığınız yorumun konu sahibine ne faydası var
Dahası bundan incinir üzülür diye hiç düşünmediniz mi
Sizin kocanizi sormamis ki kendi durumunu anlatmış
Ne diyeyim bol bol övünmeye devam edin
Her evli erkek kendi eşi gibi diye düşünüp hak vermesin diye özellikle anlattım,sizi ne gerdi acaba överim kime ne

Benim anladığım konu sahibi maaşından kalanı biriktirip eşinin maaşını harcamak istiyor. Böyle bir isteği varsa eşiyle konuşmalı bence, “birimizin maaşını hiç dokunmadan biriktirelim, diğer maaşla tüm ihtiyaçlarımızı karşılayalım” şeklinde bir bütçe planlaması yapılabilir eşler arasında. Konuşmadan adamın bunu yapmasını beklemek saçma bence.
kesinlikle haklısın

Bazı erkekler açgözlü paragöz oluyor. Eşim evim deyip herşeyini dümdük ortaya koyuyorsun onlar da salak yerine koyuyor.
Ben de hep maaşımı ortaya koydum. Kredi çektim araba aldık. Lojmana başvurdum5-6 yıl kira derdi olmadı. Mutfağı ben geçindirdim çocuğuma annem baktı. O da araba altında ben iş kuruyorum bize birikim yapıyorum diye diye oyaladı beni. Üstüne başına da beyme.den alırdı. Ben de lcw! Neyse sonra gördüm ki birikim yapmamış pavyonlarda yiyip içip s.çmış. Gizli birikim yapmış onun bunun üzerine çok pişmanım giden 10 yılım için. Ama çok şükür kurtuldum bir asalaktan. Bence verme maaşını artık. Madem ayrı gayrı yapmak istiyor tam olsun kazanan sen ol. Çünkü yarın öbür gün çocukları da atıp gidiyor şerefs.zler

Biraz siz öyle alıştırmışsınız gibi geldi erkeklerin çoğunda empati düşüncesi yoktur bu sebeple istemeyi bilmelisiniz ikiniz çalışıyorsunuz ama maaş oNunmuş gibi bir algı oluşmuş aglamayana meme yok derler istemeyi bilin gecistirirsede maaşın hepsini atmayın sorduğunda da ihtiyaclarim var onları halledicem diyin bakın biz kadınlar fedakarlık yaparak iyilik göreceğimizi düşünüyoruz ama olmuyor sonra yapmasaydın oluyor kendinizi düşünmeyi de bilmelisiniz
Arkadaşlar merhaba eşimle 1.5 yıldır evliyiz. Evlendiğimizden beri maaş hesaplarımız ayrı kira faturalar eşim ödüyor ben ona yolluyorum. Evlendiğimizden beri kaç kez doğum sonrası çok kilo aldım kıyafetlerim olmuyor dememe rağmen bir kere bile paran yoksa gel gidelim alalım veya sen git al demedi. Paran var mı demedi. Bugüne kadar bana sadece 20 TL verdi o da para bozdurmak için. Hep destek oldum maddi olarak hayatı birlikte paylaşıyoruz neticede. Ama geçenlerde kendine son model telefon aldı şimdi başka bi teknolojik alet. Benim etrafımda gördüğüm evliliklere bakıyorum bizimki gerçek bi evlilik değil sanki. Bi kere bile bir paket sigara aldırmadım. Bugüne kadar kendi param varsa harcadım yoksa sustum. Ama bende çalışıyorum çocuk var hem ev hem çocuk hem iş insan da biraz kendini enayi gibi hissediyor. Ben boşansam sırtımdan bi kamburu atmış olacağım sanki. Ben temel ihtiyaç alamıyorum kendisi devamlı lüks hayat yaşıyor sizde nasıl ben ne yapmalıyım

Eşiniz bu duruma bir sey demiyor mu? Hayir sizin hayatınız istediğinizi yaparsınız da tabii ki ama bence cok sacma. Diyelim 10 bin kazanıyorsunuz, her ay o parayı kendinize mi harcıyorsunuz?:110:
Vala benim yaptığım da doğru değil ama bir erkeği rahat ettirmiceksin. İki kaşığı varsa birini kiracaksin derler. Para ve rahatlik erkeği bozuyor (genel konuştum). Bir erkek tek başına parasını ev geçindirmek için yetirebilmesi gerek bence. Ben şahsen vermiyorum kiraya da faturalarda da destek değilim paramı yiyorum oda sormuyor ne yapıyorsun diye anca ekstra harcama çıkarsa öyle gönderiyorum. Evin mutfağın masrafını bazen alıyorum dışarı çıktığımızda bazen hesap ödüyorum oda canım istediği zaman. Benim yaptığım da belki tam anlamıyla doğru değil ama bana gore doğru para erkeği bozuyor bence. Allah korusun bir şey olsa bütün paralar feda olsun cimri de değilim 😄🙈

Bana gelince para yok diyor
İyi de fikrinizi söylemiyormusunuz pahali bir elektronik aletle yada telefonla geldiğinde? Demiyormusunuz benim üzerime olan bir kac parça giysim yok ama sen bunlara harcıyorsun.
Bu ay maaşımı kendime harcıyorum diye.
Yapın bunu yani sizi tutan ne.
Zor geçinseniz anlarım ama gereksiz yere telefon değiştiriliyor,gereksiz parçalar alınıyorsa sizde kendi eksiklerinizi alabilirsiniz diye düşünüyorum
O kadar zor durumda değilsinizdir. Alın eksiklerinizi,eşiniz de faturaları ödesin bir zahmet.

Bir kere evde mevzusu geçti eşimle bunun. Bana dedi ben parayı sizin için kazanıyorum bu evde yemek yapıyorsun camasir bulaşık düzen sende buyuzden bu benim param diyip hareket edemem der 7, yaşında kızım var onada aynısını öğretiyor bu evde olan herşey hepimizin birbirimize sormadan hareket etmemeliyiz diye. Dediğiniz gibi değer meselesi.
Bu cok güzel bir laf : "Bu evde her sey, hepimizin." Benim oğlum yüzde elli burslu Sabanci Unv. Surekli size cok masraf oluyorum , bu botlar bu sene idare eder, vs. Sürekli ayni seyi söylüyoruz, az kazan, cok kazan yada durumun öyle gerektirdigi icin hic kazanmiyor ol, nelere ihtiyacin varsa alacaksın. Ortadaki kazanilan para, araba, her sey hepimizin.
Tabiki evlenene kadar. Foruma kaynana konusu olmak istemem 😄😄

1.5 yila cok şey sıkıştığı için sorun bence.
Daha iletisiminiz oturamamis.
Maddi konuları konusamiyorsunuz.

Esinizden beklentinizi de anlamadım. Hadi tum maas tek hesapta toplansa neyse de pabtolon almak için eşinize sormaniza gerek yok ki, gidin alın. Bu ay kendinize ayırdığınız para yetmetecekse soyleyin geri gondersin veyahut birikiminizden harcayin.

Maddi meseleler icin icinizi karartmayin. Insan bunlar için esine bu denli nefret beslememeli bence. Herkese zarar su durum.

Hep verdim insani da olmayin ama. Nerede görülmüş böyle alisveris. Aldim verdim insani olun.

Bu cok güzel bir laf : "Bu evde her sey, hepimizin." Benim oğlum yüzde elli burslu Sabanci Unv. Surekli size cok masraf oluyorum , bu botlar bu sene idare eder, vs. Sürekli ayni seyi söylüyoruz, az kazan, cok kazan yada durumun öyle gerektirdigi icin hic kazanmiyor ol, nelere ihtiyacin varsa alacaksın. Ortadaki kazanilan para, araba, her sey hepimizin.
Tabiki evlenene kadar. Foruma kaynana konusu olmak istemem 😄😄
😂😂 Elbette öyle. Evlat aileye masraf olmaz istedikleri lükse kacmaz bizlerin gözünde. Ama ne mutlu ki dusunceli bir evlada sahipsiniz. Kazanılan alınan herşey bir eve ortaktır. Bunun bilince büyüyen çocuk gelecekte de eşini hor gormez

Back
X