• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte para mevzusu

demama

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2024
20
0
1
36
Merhaba sevgili hanımlar sizlerle bir konuda fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Eşinizin maddi durumu gayet yerinde evlilikten önce edinmiş olduğu evler, arsalar vs mevcut bunun yanı sıra çalışıyor kira geliri veya gelirleri mevcut, siz de çalışan bir hanımsınız, evinize maddi katkıda bulunma konusunda ne düşünürsünüz?

Merhaba sevgili hanımlar sizlerle bir konuda fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Eşinizin maddi durumu gayet yerinde evlilikten önce edinmiş olduğu evler, arsalar vs mevcut bunun yanı sıra çalışıyor kira geliri veya gelirleri mevcut, siz de çalışan bir hanımsınız, evinize maddi katkıda bulunma konusunda ne düşünürsünüz?
Tüm mallar sizin olsa aynı maddi güç sizde olsa ve eşiniz de nasılsa maddi gücün var diye eve katkı saglamasa ne hissedersiniz ? Evlilik bu iş ortakligi değil ki ?

Eşimin benden önce açtığı şirketi ve ona bağlı çok iyi geliri ve yaptığı yatırımlar var.
Ben kendi isteğimle çalışıyorum ve evin giderlerini ödememi asla benden beklemiyor.
Aldığım maaş tamamıyla bana kalıyor.
Buna ilave birde eşimden alıyorum🤣

Peki eve hiç bir şey almazmıydınız sebze meyve vs sürekli bunları eşten getirmesini mi talep edersiniz.
anlamadığım niye bu kadar küçük hesaplar yapıyorsunuz?

yani bizim gelirimiz oranında harcamalara katkıda bulunuyoruz, eşim daha fazla kazandığı için birikim yapmaya çalışıyor

tam tersi de olabilirdi ben maaşımı biriktirip eşim büyük giderleri karşılardı ama meyve sebze gibi market alışverişini de acaba ben yapsam mı diye düşünmem

o anda almam gereken birşey olursa alıyorum, ya da daha fazla şey alınacaksa eşimle beraber alıyorum

Peki eve hiç bir şey almazmıydınız sebze meyve vs sürekli bunları eşten getirmesini mi talep edersiniz.

Neden talep edeyim?
Eşimin bütün kartlarından bendede var.
Tabiki ufak tefek şeylerde illa eşim ödesin demem bende alırım ne lazımsa ama tutupta evin yükünü taşıyacak değilim.

Buradaki asıl soru, eşinizin sizin hakkında ne düşündüğü olmalı. Adamın, adamın bekarken edindiği mal varlığı ve gelirleriyle ilgili bu hesapları yapan bir insanla evli olduğundan haberi var mı ?

bizde hesap kitap yoktur, benim parama ihtiyac yok evde, benden kat kat fazlasini kazaniyor adam, karti marti her seyi bendedir, ben evde oturmayı sevmedigim icin çalışıyorum, bir de ne olursa olsun kendi kazandigim para da olsun mantigi ile...

ama oyle sebzeydi mevyeydi bunlarin lafi sözü olmaz ki🤣

Bu kadar parası varsa bi zahmet kadının gelirine göz dikmesin..Sende kendine birikim yapmış olursun biraz kendine harcamış olursun

Evlilikte konusu geçecek son konulardan bana göre.
Kadın gözüyle bakarsak maddi zorluk yaşamamak için de çalışabilir,kendi güvencesi için de,evde durmak istemediği için de. Hepsi olabilir.
Ama ayrı hesap kitap ya da bu mal mülk konularında bireysel düşünmek bana mantıklı gelmiyor.
Bi tanıdığımızın kocası yemeğe çıktıklarında kasada Alman usulü alın hesabı diyormuş. Bugün senin arabanla çıkalım dün benim arabayla çıktık diyormuş. Sonuç boşandılar. Küçük hesaplar peşinde koşulursa varacağı yer budur.

Peki eve hiç bir şey almazmıydınız sebze meyve vs sürekli bunları eşten getirmesini mi talep edersiniz
Bunlar gerçekten çok çirkin ve basit hesaplar.

Her evlilikte dinamikler farklıdır, kimisinde ortak hesap olur, kimisinde bir maaşa dokunulmaz yatırım olur ama böyle patates soğan hesabı yapanı da ilk defa görüyorum. Evlilikte bu denli bireyselleşmeyi hoş bulmuyorum.

Cevaplar için teşekkür ederim. Şimdi benim konum şöyle eşim fazla cimri bir adam. Sevdiğini belli edip şımartmaktan uzak duran biri... küserseniz kaybetmekten çekindiği için sırnaşan adım atan, iyi davranırsanız ise mesafe koyan bir yapıya sahip. Eşimle 7 aylık evliyiz bana hiç gel hayatım akşam yemeğe çıkalım demedi, h.sonu bir plan yapalım şuraya gezmeye gidelim demedi.... 9 günlük tatiller oldu değerlendiremedik.. Bana hediye vs de almaz.
Evde bozulan kapağı kırılan dolaplar var ve bunları tamir de etmez, tamir de ettirmiyor bunun kavgasını ettim çok kez ve el yordamıyla kendim düzelttim gücümün yetmediği kadarını emrivaki ile hallettirmeye çalıştım kapıyı tamamen söktürerek mesela..
Eşimin mali durumu dediğim gibi gayet iyi, evliliğimiz boyunca faturaları o ödedi açıkçası maddi konuda beni üzmese en azından doğalgazı ben ödemeyi planlamıştım. Eve sebze, meyve, ekmek ufak tefek belki aylık 3 5 bin liralık alışveriş yapıyorumdur. Ondan almasını istediğim şeyleri ise söylerim alır. Evin bulaşığı yemeği çamaşırı temizliği bende çok ısrar edersem biraz destek olur. Bozulan dolap kapakları işimi zorlaştırıyor hallet dememe, gezi planları, tatil planları yapalım dememe rağmen direnç gösteriyor. Bu yüzden biraz öfkeliydim. Yakın zamanda kendi aracımın sigorta zamanı geldi, maddi olarak sıkışığım modeli yükseltmem lazım birikim yapıyorum diyerek bunu ondan ödemesini rica ettim kabul etmedi... sonrasında evin bütün giderlerini onun karşılaması gerektiğini söyledim o ise eve hiç birşey alma herşeyi ben alacağım dedi. Ben de eve 5bin lira bırakacaksın her ay ben senin peşinde dolanamam dedim. Kim haklı?

Back
X