Evlilikte psikolojik şiddet

koy kapı önüne aklı başına gelsın:)
valla en zoru bu psikolojık şiddet,insanı içten içe çürütüyor,umarım bir yolunu bulup yola getırebılrısnız..
ben çok yogun kavga ettıgımız bir gün o anki deli kuvvetiyle yetti beee deyip adamı ite ite atmıştım kapı önüne almadım 3-5 saat..sonra süklüm püklüm döndü :)

Eğer eşinin ailesinde buna benzer davranışlar varsa babadan oğula geçmiştir onun içinde gayet doğal bu tarz davranış ama babası annesine saygılı ise eşinizin size karşı aşağlık komplesi var demektir , kariyer ve para durumu nasıl sizden düşük mü?

Belli zaten uyumlu ve naif bir insan olduğunuz gerçi onu da başka bir insan bunca zaman idare edemezdi herhalde... Bir de evlilik dediğin nedir ki şarkılar yazmış mış artık değişmiş miş peri masalında yaşamıyoruz arada hoş iki söz, değer verip,saymak yeterli fazlasını bekleyen mi var şarkı yazacağına bunlarla bir yüzleşsin bence eşiniz. Kesinlike size tavsiyem bencilleşin biraz kendi özelinize yönelin, ilgisiz kalınca nerde benim eşim diye o sizinle iletişime geçmeye çalışacak inşallah sizin gibi narin bi ruhun değerini anlar sahnelerin vazgeçilmez starı beyiniz

:)) Ya aynı dedıgınız gibi benim istedıgım sadece sakinlik, elbet tartısmalar da olacak ama böyle unutulmayacak sözler edılmeden olmaz mı? Anlatamadım bunu eşime, sürekli kendinin herseyı cok dogru yaptıgını benım ise hıc bır sey yapamadıgımı söyluyor. Bu benı gercekten incitiyor.Ama anlatamadım gitti.
Hıc bır seye ellemez evde , cay ıcse bardak ortada. Bunlar ıcın tek kelıme etmıyorum , halletmeye calısıyorum kendim ama yetısemıyorum.
Bir de ugrassam da sureklı zaten yapamıyorsub dıye dıye benı sureklı dıbe cekıyor.
Ablasıyla gecenlerde görustuk, ben senı anlıyorum dıyor , onunla gecınmek zaten cok zor dıyo. Aynı babası gibi aslında. Çook benzıyor babasına.
Durmaksızın kırıyor benı ya , kendımı toplamaya calısırken tamam yoluna gırecek derken yıne agır bır lafı tavrıyla karsı karsıya kalıyorum.
Kayınvalıdemler yazlıkta , gıt dıyorum 3 , 4 gün kal , gitmıyor.
Sizin dedıgıniz gibi ilgisiz de davrandım, 1 ay konusmadık. Ayrı odalarda yasadık. Eve giresin gelmıyordu. Yapmadım 1 ay yemek falan.O yok gibi yasadım. Ama içimdeki sıkıntı benı bogdu bitirdi.
Bana kendımı cok degersız hıssettırıyo, cok üzgünüm. Ne gıdebılıyorum, ne kalabılıyorum.

Hu
Hayır eşim kurumsal bir firmada müdür, geliri benden iyi.
Babasına kesınlıkle benzıyor. Hem de cok. Dedıgınjz gibi o'na normal gelıyor. Kayınpederım 56 yasında hala kayınvalıdeme küser neye küstügünü kimse bılmez.Ne zormus ya, alkol kumar g
sonra ne oldu? özür dilediniz mi?
hayır tabi ki dilemedim, dilememde. Sen kendıne neyi yakıstırıyorsan o'nu yap dedim.
Ya zaten asıl derdim benı bu tarz hareketlerle cezalandırdıgını düşünmesi. Yoksa takar yüzüğü dısarda cıkarır haberım olmaz ama hanı özür dile yapıyım tarzı konusmaları , telefona kilit koyup eskisi gibi ol , özür dile kaldırırım demeleri. Yani insan zorla huzursuzluk cıkarır mı, cıkarıyor. Benı yoran bu tarz hareketlerı , sankı ben cocugum da istedıgı gibi davranırsan bana ödül verecek. Ki bir de olması gereken seyı , mesela yüzüğünü takmayı bana ödül görüyor. Trajıkomik durumumuz.

Yaa
yaa inanın kendımk hep böyle seyler yaparken hayal edıyorum . Valla gecen gün dedim zaten benı de zıvanadan cıkaracaksın bigün dedim. Yani eşime aslında iyilikle degıl aynı onun gibi yaklasmak lazım, küserse ben de konusmuyorum gitmıyorum yanına ama o'nun gibi kavga edemem ben , o'nun kullandıgı kelımelerı kullanamam. Ben böyle oldukca da o da benı eziyor. Aman ya 3 günlük dünyada ne sacma seylerle ugrasıyorum valla ınsan yazdıkca daha iyi anlıyor.

psikolojik şiddet çok zor bir şey. eşiniz psikoloğa gitmeyi kabule tmiyor mu? etmiyorsa siz gidin bir n önce ama ona söylemeyin bence. en azından siz ruh sağlığınızı korumak, kendi güveninize tamamen tekrar kavuşabilmek ve bu karmaşık halden kurtulabilecek gücü bulmak üzere bir adım atmış olursunuz. belki sizin gittikçe yeniden güçlendiğinizi görünce dank eder kendisine.

Benim eşim de sadece ailesiyle ilgili konularda böyle acayip psikolojik şiddet uyguluyor.yapmazsam direk bosanalim diyor.ben artik bu sene restimi cektim.şu anda ayri yerlerde tatildeyiz.dayanamıyorum cunku.bence kesin psikoloğa görün. Aslinda eslerin gitmesi gerekiyor.veya ikna edebilirsen aile terapistine gidin.İnsandan çok şey götürüyor.

Genelde alkol içen babaların çocuğu dengesiz oluyor şöyle ki uyum sorunu oluyor her ortamda sivriliyorlar , asi oluyorlar öyle ergen desen ergenliği atlaşmış yüksek öğretim yapmış ama aileye bakıyorsun kopuk ve acaip bencil ilişkiler yumağı başkasını aşağlamalı tutumlar alınan o alkolin etkisi biyük çocukta kim ne derse desin acı ama gerçek

Benım kesınlıkle ihtiyacım var, eşime de söyledim daha önce çok yaklasmadı.

Aşağılık kompleksi var; net.

Aşağılık kompleksi var; net.
Benim eşime karsı sevgim azalmadı , yanı nasıl oluyor bilmiyorum ama hala aynı hıslerım. Bu kadar kaba davranıslarına ragmen azalmadı.
Sanki en yakısıklı o, sankı herkes o'nu begenır gibi saçma salak dusuncelerdeyım.Ama mesela dogumdan sonra 5 kılo fazlam kaldı, hala tabi küs olmadıgımız zamanlarda gıder 1 poşet en sevdıgım cukulataları, tatlıları doldurur gelır. Kendısı hiiç sevmez tatlı falan.Mıllet zayıflasın ister eşi o ise arada şakasına takılır ama genel hali böyle.Bir arkadasım da kıskanclıgından yaptıgını düşünüyor.Bilmıyorum ki.. Asagılık kompleksı yapacagı bir sey yok aslında ... Ama benım ailemle baglarımdan da rahatsız farkındayım. Eşinin ailesi sormaz pek naptınız bır seye ihtiyacınız var mı diye. Bizimkilerse her zor anımızda kosarlar. Sözde cok sevıyorum der ama hareketleri dengesız.yanı aslında neresınden tutsam bu evlılık elımde kalıyor. Kızımıza cok düşkün olması dısında. Asagılık kompleksı midir gercekten de?
Çok ihtıyacım var fıkırlerınıze , cunku hıc kımseyle paylasamıyorum

Allah kolaylık versin
Amin sağolun..

O sinirlenince altta kalmayin. Madem her halta sinirleniyor. Siz de insansiniz sizin caniniz yok mu? Direkt olarak boyle soyleyin
Altta kalmadıgımda olay daha da büyüyor. Sen susacaksın bana bagıramazsın deyıp sesını iyice yükseltıyor. Bir de bana o kadar uzak ki böyle seyler aılemde hıc görmedim boyle davranışlar. Nasıl tepkı verecegımı bilemıyorum.

Eşinizin huyu haline gelmiş bu değişmez zannediyorum.. o yüzden siz sinirlerinizi yıpratmayın.. ya huyu bu deyip kabullenceksiniz veya terapiye gidip kendinizi rahatlatacaksınız.. bi de kızınız var mutsuz ruh halinizin evladınıza yansımasını istemem.. Allah kolaylıklar versin size...

Bu bazı genetliği bozuk erkeklere ne oluyorki evlendi diye kendini ne sanıyor bulmuş hanım hanıcık eş kıymetini bil işte tüm suç onu şımarık edepsiz yetiştirenlerde sonuç bu

Suan nisanliyim ama seni çok iyi anlıyorum benim nişanlım da aynen böyle bir mutluyuz tamam mi gülüp eğleniyoruz birşey çıkıyor onu yapmadım diye hemen canı sıkılıyor suratiasiliyir bizi gören hayırdır birşey mi oldu diyorlar yapma asma su suratını diyorum olmuyor bakkala giderken bile izin almak zorundayım annemle veya babamla markete felan gitmeme izin vermiyor ben yokken evden çıkmayacaksın diyor kendi kuzenlerimle bile gorusturtmuyir ailece bir yere gitsek hemen ya kendi gelmeye çalışıyor yada sen gitmeyeceksin diyr kavga ci karıyor stres e giriyirum psilolojimpsikolojim bozuldu artık dayanamıyorum

Him :) genelde o tarz davranislari ikizler burcu yapar :)))

Iyi ise hepten iyi. Herkesi sevindirir kotu ise herkede kuser :) yaptigi iyilikleride bir anda insnalarin gozunden siler yaptığı davranislarla.

ALLAH kolaylik versin oyle biri ile..

Eee durum bu iken kararlimisin boyle biri ile evlenmeye.
Konu baskasinin konusu kusura bakma alinti yaptim ama...
ALLAH korusun. Yarin oburgun seninde bu tarz konular acmani istemeyiz.

Adam kendini gizlemiyor nisanli iken yuzunu gosteriyor. Bence iyi dusun. Bence sanslisin adam kendini gizlemiyor.benim ex eniste. Nisanli iken melaikeydi evlendikten sonra gercek yuzu cikti ablam bosandi. Keske nisanli iken gosterseydi yuzunu.

Elimin üzerinde beyaz beyaz lekeler ortaya çıktı ve git gide büyüdü çok korktumdün cildiyeye gittik baktı çocuğun var mi dedi hayır dedim bunlar stresten oluşur dedi evlilik telaşı dedim bunlar gelir geçer sakın olmaya çalış dedi ve nisanlima dönüp sözlerine devam etti bu kızı strese sokmayın eğer çoğalırsa kalici olarak kalır sikkat edin dedi sonrada ikimize bakarak bence siz evlilik planınızı değil de aranızdaki önce stresinizi halledin sonra evlilik planı yapın dedi gülümsedim teşekkür ettim odadan çıktık nişanlıminnişanlımin dedi ne oldu biliyor musun o doktor erkek olsaydı cevabını verirdim bayan olduğu için sustum dedi bugün bize yemeğe geldiler bugün çok çok şükür iyi davrandı her zaman iyi davransa ama nerdeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…