- 3 Şubat 2018
- 25.778
- 110.914
- 598
Ben tekrar bir konu daha yaşansa eşimin tepkisinden emin değilim ,yeminler etti sözler verdi ama kadın çok cahil .Bazen acaba idare m etmem lazım eşimi arada mi birakiyorum benim de böyle bir annem olabilirdi diyorum .Ama baktım ben idare ettikçe sustukça iyice uzadı kadının dili eli .Sürekli eli üstümde .Hareketleri beni rahatsizediyor .Tepki gösterdiğim için eskisi gibi karisamiyor.Bir şey olduğunda söylesem hiçbir şeye de karisamayacak miyiz diyor .Ben de evet karisamazsiniz ,sadece yardım etmeyi teklif edebilirsiniz dedim en son .Mesela bugün telde konusuyoruz .Ben eve temizliğe kadın gelecek dedim .Cevabı "Ayy ben de düşünüyordum sana bir kadın alalım,benim de bildiğim bir kadın var onu da dene sonra ,evine ne zamandır kadın gelmiyordu ,perdelerin yikanmamisti ,onlar benim omzumda yüktü,"gibi bir cevap verd.Mesela bu cevap bana hadsiz geldi .Sanane benim evimden ne zaman temizlenecegine ben karar veririm .Seni niye geriyor diye düşündüm .Sonra da acaba ben mi abartiyorum ,kendimi dolduruyorum ,abartacak bir şey yok mu diye düşünüyorum .
Söyle söyliyim: Altdan alabileceginiz/yok sayacaginiz seyler var, altdan alabilemeyeceginiz seyler var. Mesela verdiginiz örnekte kadina "benim perdelerim neden senin omuzuna yük. Kendine bosuna stres yaratiyorsun" diye gecin. Kadinin belli ki isi yok. Insan baskasinin perdesini kafaya niye taksin. Ama sahsen lafimi söyledikten sonra da kafaya takmam. Artik öyle bir duruma gelmissiniz ki her söyledigi söz zaten dokunacaktir size. O konuda kendinizi de biraz geri cekin veya frenleyin. Cahil insalarla ugrasmak oldukca zordur cünkü kendi davranislarinizi asla sorgulamazlar. Esiniz de kendini sorgulamak zorunda. Kimse durduk yere annesine saldirmiyor. O neden dengeyi kuramiyor onu düsünsün. Ya annesine yaranmaya calisiyor yada ortada duygu sömürüsü gibi manipulasyonlar da var. Esiniz bunları istedigi kadar yapabilir, ama bunu sizden beklemeye asla hakki yok. Affedersiniz herkes kendi delisine sahip ciksin. Siz zaten esinizden gereken desteginizi esirgemezsiniz o dengeyi kurabilse