• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikteki sorunlar

Herkese merhaba,

Evliliğin ilk seneleri çok sorun yaşayıp, daha sonraki senelerde ilişkisi düzelen var mı? Deneyimleriniz benim için önemli. Mutlu günler dilerim.
evleneli bir buçuk sene oldu. tanışalı dört sene oldu. allah yaşatmasın bir gün bile "ben bu adamı hiç tanımamışım", "evlenmeden insan bilemiyormuş" vb demedim. çok sorun yaşamadık, dört yıldır bir gün bile küs kalmadık (ama karakter olarak küsen insanlar değiliz yani bu kişiden kişiye değişir.). tartışmalarımız oldu, hepsi ikimizin de kontrolünde olmayan başka bir konudan kaynaklanıyordu, evliliğe adapte olup bu sorunu nasıl çözebileceğimizi anlayınca halloldu gibi. tüm tartışmalarımızda birbirimizin yanındaydık, kavga etmedik. bu benim deneyimim, allah herkese mutlu evlilik nasip etsin.

ilk yıl çok sorun yaşayıp bu sorunlara yapıcı yaklaşarak, birbirini anlamayı öncelik yaparak, tartışırken kavgayı kazanmayı değil sorunu çözmeyi hedefleyerek ilişkiyi düzeltebilir insanlar. evlilik büyük bir değişiklik ve buna uyum sağlamak zaman alabilir. ama genelde zamanla daha iyi olmuyor, evliliğin ilk beş yılı zordur diyenlere katılmıyorum. beş yıl zor geçmek için uzun bir süre ve partnerler birbirlerine içerleniyorlar bu sürede. bu normal bir şey değil. insan evliliğe en fazla bir yıl içinde adapte olabilir. kendi ebeveynlerimin evliliğine bakıyorum, birinci yıldaki tartışmaları neyse hala benzer dertleri var (anlattıklarına göre), kronik sorunları ilk bir yılda çözmek gerek. yoksa mesele ego savaşına dönüyor.

Herkese merhaba,

Evliliğin ilk seneleri çok sorun yaşayıp, daha sonraki senelerde ilişkisi düzelen var mı? Deneyimleriniz benim için önemli. Mutlu günler dilerim.
Ben boşanıyorum. 3 ay evli kaldım ama ben hiç bir sorunun çözülmeyeceğini düşünüyorum benimkilerin yani . Aşırı annecilik, yok sayılma, maaş kartına el konması gibi şeyler . Bunlar düzelmez sanki.

Herkese merhaba,

Ben 7 senelik evliyim ilk senelerde hiç sorunumuz yoktu ama bu sene aşırı derecede kavga ediyoruz hatta artık kavga bile etmiyoruz bıraktım kendi haline aramak sormak bile içimden gelmiyor. Herkes aynı olacak değil tabi kiyaslamak doğru değil. Sabırlı olmanızı tavsiye ederim yuva kolay kurulmuyor. Karşı taraftan anlayış beklemeyin beklenti insanı çok yıpratıyor ben bunu anladım. Allah herkese huzur versin.

Ben 2 aylık evliyim nerdeyse her hafta bir kavgamız oluyor. Bazen eften püften şeylerden, bazen de onun ailesinden kaynaklı. Ama durup bakınca kavgaları hep ben çıkartmışım. Eften püften sebepler için kendime kızıyorum ne gerek vardı diye ama ailesinden kaynaklı olan kavgalarda haklı olduğumu biliyorum.
Mesela önemsiz konular illa ki bir süre sonra biter ama aile ölene kadar bizimle olduğu için ailesi yüzünden kavgalarımız devam edecektir. Önemli olan saygıyı kaybetmemek gerçi kavga ederken bir saygı kalmıyor.
Sonrasında özür diliyoruz seni çok seviyorumlar vs ama son zamanlarda şunu farkettim kavga ettikçe soğumaya başlıyorum ve ister istemez fiziksel temastan kaçınıyorum. Çevremdeki herkes ilk 1 yıl çok zor geçer diyor bakalım bir sene sonra nasıl olacağız

ilk yıllar zor geçer ama saygı biterse evlilik bitiyor yüz göz olmamaya önem gösterim küfür hakaret başladıysa düzelmez

Nekadarlık ilişki olursa olsun aynı eve girince daha farklı yönler huylar ortaya çıkıyo. İlk bikaç sene tam anlamıyla tanıma, çatışmalar vs oluyo doğal olarak. Sonrasında da kabulleniyosun/kabulleniyo kısaca alışıyosun ve kavga şiddetleri azalıyo. Yani Bizimkinde öyle oldu.

sadece bir iki kere küfür oldu sorun aslında kavga esnasında birbirimize aşırı yükselmemiz
Küfür olmaması lazımdı. Kavga olur ama saygı yok olacak seviyede olmamalı daha ilk yıllardan böyleyseniz sonu kötü biter bunun. Benim eşim de böyleydi. Ufak ufak başladı küfür vs. Sonra hakaret. Aileme gönderememesi. Daha sonra cinsel ve fiziksel şiddet uygulaması. Aşama aşama dozu artar. Sen tepki vermeyip kabul ettikçe çoğalır. Küfür bir kez daha olmaması konusunda anlaşın ve buna uyulsun. Bu küçük sandığın şey sevgiyi bitiren birşey saygıyı yok eden birşey. Sonra geriye sürdürmek gereken bir evlilik kalmıyor.

Ben 2 aylık evliyim nerdeyse her hafta bir kavgamız oluyor. Bazen eften püften şeylerden, bazen de onun ailesinden kaynaklı. Ama durup bakınca kavgaları hep ben çıkartmışım. Eften püften sebepler için kendime kızıyorum ne gerek vardı diye ama ailesinden kaynaklı olan kavgalarda haklı olduğumu biliyorum.
Mesela önemsiz konular illa ki bir süre sonra biter ama aile ölene kadar bizimle olduğu için ailesi yüzünden kavgalarımız devam edecektir. Önemli olan saygıyı kaybetmemek gerçi kavga ederken bir saygı kalmıyor.
Sonrasında özür diliyoruz seni çok seviyorumlar vs ama son zamanlarda şunu farkettim kavga ettikçe soğumaya başlıyorum ve ister istemez fiziksel temastan kaçınıyorum. Çevremdeki herkes ilk 1 yıl çok zor geçer diyor bakalım bir sene sonra nasıl olacağız
Size aile yüzünden nişan atmış biri olarak nacizane tavsiyem eşinize ailesini asla şikayet etmemeniz.Çünkü erkekler bir süre evet haklsıın diyor ama en sonunda şikayete dayanamıyorşar.Sizin probleminiz ailesiyle olduğu için tavrınızı ailesine karşı koyun eşinizle aranızı asla bozmamaya çalışın onlar yüzünden.Gerekirse terapi alın çünkü aile bazen aşırı sinir bozucu olabiliyor ama muhatabınız eşiniz olmasın .👌

Herkese merhaba,

Birazda yaşadığınız sorunlara bağlı. Mesela evliliğin başında ben eşimle resmen kedi köpek gibiydim. Kaç kere boşanmanın eşiğinden döndük. 4. Yılımıza gireceğiz şimdilik çok şükür diyelim sorunlar hafifledi

Her sorun ve her kisi kendi nezdinde ozeldir. Yitirilenlerin buyuklugu onemli. Sevgi hicbir seye yetmiyor, size sevgi her seyin ustesinden gelir diyenlere inanmamanizi tavsiye ediyorum sadece. Saygduyu ve mantiginizi asla yitirmeyin. Bir de sayginin bittigi yerde sevgi aramayin bosuna. Ilk yillari atlatip devam edenlerin cogu aman emek verdim bu kadar kolay mi dusuncesinden ayrilmiyor. Oysa ayrilmayi teecih etseler cok daha mutlu olacaklar. Bir de cocuk oldugu icin ayrilamayanlar var. Onlar da asgari idare etmeye cabaliyor, bkz. Ben.

bizde 5 yillik evliyiz tam tersi ilk yillarda daha mutluyduk bebek istiyoz olmadi onun etkisimi bilmiyom asiri birbirimize yukleniyoz şakayi bile b.ka ceviriyoz ama iki dakka sonra hic bisey olmamis gibi davraniyoz birbirimize yani o canim cicim aylari gecti bizde

6. Yılın içindeyiz. İlk 2 yıl biraz kavgalı geçti. 2 zıt karakteriz aynı evde uyum sağlamakta zorlandık. Benim hep söylediğim şey siz ve eşiniz değişime açık insanlarsanız birçok konu çözülür. Fakat bazıları çok kapalıdır değişime. En basit sorunu bile çözemezsiniz o zaman.

Size aile yüzünden nişan atmış biri olarak nacizane tavsiyem eşinize ailesini asla şikayet etmemeniz.Çünkü erkekler bir süre evet haklsıın diyor ama en sonunda şikayete dayanamıyorşar.Sizin probleminiz ailesiyle olduğu için tavrınızı ailesine karşı koyun eşinizle aranızı asla bozmamaya çalışın onlar yüzünden.Gerekirse terapi alın çünkü aile bazen aşırı sinir bozucu olabiliyor ama muhatabınız eşiniz olmasın .👌
Herkes aynı şeyi söylüyor ben de farkındayım ama o an kendimi tutamıyorum. Bir de muhattap olacağım biri yok aileden.
Mesela olay şöyle gelişiyor çok görüşmüyoruz 2-3 haftada 1 mesela ama abisi sürekli arayıp araba istiyor. Ben de kızıp söyleniyorum burdan kavga çıkıyor gibi gibi

sizin ilişkiniz bu durumda mı şuan
Benim evliliğim arapsaçına dondü ne saygı var ne sevgi var arada cinsellik işte cocuk var babasına çok düşkün ben KPSS hazırlanıyorum herkes bir koltukta otururu sohbet yok muhabbet yok .herşeyime karışır evden çıkarmaz .kıyafime karışır konuşma şeklime karışır sürekli laf der küfür hararet 5 yıldır aynı hala da aynı aklın varsamaddiyatın da varsa ayrıl

Bence genelleme yapmamak lazım. Ben ilk yıllarda kesin çok kavga edilir genellemesine burda çok şaşırıyorum mesela. Bence çocuktan önceki ilk seneler balayı gibi geçiyor canım cicim.
İlk seneler kavga edenler mesela lohusalık ve çocuk sürecinde ne yapıyor acaba?
Biz mesela eşimle çocuk yüzünden kavga ederiz. Daha çocuk yok, yenisiniz neyi paylaşamıyorsunuz acaba? Biz bir kere bile kavga etmemiştik o zamanlar

Herkese merhaba,

Merhaba canım evliligin ilk 1 yılı tanıma yılı istersen 10 yıllık sevgilinle evlen ayni eve girince tanımaya başlıyorsun bence ve aynı anneden doğan kardesler zamanı gelince anlaşamıyor. Benim evliliğimde de ilk yıl kavga gürültü geçti biz 1 yıldan sonra cicim ayi yaşamaya başladık böyle olduğu daha iyi bence basta cicim ayı yaşayıp sonradan birbirimizden kacmaktansa

Back
X