- 26 Ekim 2022
- 419
- 989
- 33
- 28
evleneli bir buçuk sene oldu. tanışalı dört sene oldu. allah yaşatmasın bir gün bile "ben bu adamı hiç tanımamışım", "evlenmeden insan bilemiyormuş" vb demedim. çok sorun yaşamadık, dört yıldır bir gün bile küs kalmadık (ama karakter olarak küsen insanlar değiliz yani bu kişiden kişiye değişir.). tartışmalarımız oldu, hepsi ikimizin de kontrolünde olmayan başka bir konudan kaynaklanıyordu, evliliğe adapte olup bu sorunu nasıl çözebileceğimizi anlayınca halloldu gibi. tüm tartışmalarımızda birbirimizin yanındaydık, kavga etmedik. bu benim deneyimim, allah herkese mutlu evlilik nasip etsin.Herkese merhaba,
Evliliğin ilk seneleri çok sorun yaşayıp, daha sonraki senelerde ilişkisi düzelen var mı? Deneyimleriniz benim için önemli. Mutlu günler dilerim.
ilk yıl çok sorun yaşayıp bu sorunlara yapıcı yaklaşarak, birbirini anlamayı öncelik yaparak, tartışırken kavgayı kazanmayı değil sorunu çözmeyi hedefleyerek ilişkiyi düzeltebilir insanlar. evlilik büyük bir değişiklik ve buna uyum sağlamak zaman alabilir. ama genelde zamanla daha iyi olmuyor, evliliğin ilk beş yılı zordur diyenlere katılmıyorum. beş yıl zor geçmek için uzun bir süre ve partnerler birbirlerine içerleniyorlar bu sürede. bu normal bir şey değil. insan evliliğe en fazla bir yıl içinde adapte olabilir. kendi ebeveynlerimin evliliğine bakıyorum, birinci yıldaki tartışmaları neyse hala benzer dertleri var (anlattıklarına göre), kronik sorunları ilk bir yılda çözmek gerek. yoksa mesele ego savaşına dönüyor.