Evlilikten bu kadar korkmalı mıyım?

tiddly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2013
126
1
46
çevremde evli olan çiftlerden kime sorsam,evlilik iyi değil en güzeli bekarlık diyorlar. işin kötüsü annem ve babamda ayrı. hiç güzel örnek yok çevremde. acaip soğudum. bugünlerde hep bunu düşünüyorum acaba ben hiç evlenemicek miyim diye psikolojim bozuldu resmen. ve sevgilimden ayrıldım. ama ömrümün sonuna kadar da nasıl tek başıma yapcam ki. ömür geçer mi böyle ne doğru ne yanlış kafam çok karışık. tecrübeli insanların önerilerini bekliyorum :(

Akışına bırak...:)
İllaki evleneceğim veya asla evlenmeyeceğim gibi sınırlar çizme.
Kader-kısmet biraz da...
Madem sütten ağzın yandı,bundan sonra yoğurdu üfleyerek yersin.

Seni seven ,değer veren ,üzmekten çekinen ,hastalığında yanında olan bir erkekle beraber olduğunda sevgin ona karşı o kadar büyüyor ve derinleşiyor ki umarım böyle bir evliliğe sahip olursun .

Benim evliliğim şükürler olsun ki böyle ..

Elbette evlilikte inişler çıkışlar ,kalp kırıklıkları ,küslükler olur oluyor da ama önemli olan dozu aşmadan saygıyı elden bırakmadan devam etmek .

Haksızken özür dilemek ,karşı tarafın sınırlarına dokunmamak ve önemlisi üzdüğünde içinde derin üzüntüyü duymak çiftleri birbirine yakınlaştırıyor.

Tabi ki şansa da inanıyorum...

Rabbim hayırlı bir eş ve yuva nasip etsin .

ben 28 yasinda bekarim. kimseyle cikmadim. o yuzden hayatima birini almam daha zor benim de cevremde mutsuz olan evli kisi cok. insan korkuyor ister istemez.
internetten bir ingilizle gorusuyorum su an. dogru insani bulup ona guvenince evlilik de kendiliginden geliyor bence. onyargili olmayip dua etmek lazim hayirli insan icin bence...

O evlilik şöyle kötü böyle kötü diyenler 50-60 yaşına gelip hayatlarındaki önemli insanları da kaybedip yalnız kaldıklarında bakalım hala öyle mi diyecekler ben onu merak ediyorum.

Kader-kısmet biraz da...

sınır çizmiyorum aslında yanlış evlilikten korkuyorum...

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Kader-kısmet biraz da...

Seni seven ,değer veren ,üzmekten çekinen ,hastalığında yanında olan bir erkekle beraber olduğunda sevgin ona karşı o kadar büyüyor ve derinleşiyor ki umarım böyle bir evliliğe sahip olursun .

Benim evliliğim şükürler olsun ki böyle ..

Elbette evlilikte inişler çıkışlar ,kalp kırıklıkları ,küslükler olur oluyor da ama önemli olan dozu aşmadan saygıyı elden bırakmadan devam etmek .

Haksızken özür dilemek ,karşı tarafın sınırlarına dokunmamak ve önemlisi üzdüğünde içinde derin üzüntüyü duymak çiftleri birbirine yakınlaştırıyor.

Tabi ki şansa da inanıyorum...

Rabbim hayırlı bir eş ve yuva nasip etsin .
amin.. iyi bir evliliğin olduğu için mutlu oldum senin adına . böyle şeyler duymak rahatlatıyor

O evlilik şöyle kötü böyle kötü diyenler 50-60 yaşına gelip hayatlarındaki önemli insanları da kaybedip yalnız kaldıklarında bakalım hala öyle mi diyecekler ben onu merak ediyorum.

evet işte tam benm merak ettiğimi söyledin. gençken arkadaşların yanında ama bir gün çoğu gidecek ve ben yalnız mı kalcam. herkes kendi hayatını kuracak.

Birkaç kişinin de dediği gibi biraz kader, kısmet.
Ama kesinlikle kimsenin dedikleriyle hareket etmeyin çok mutlu çiftler de var.
Herkes kendi yaşamalı, öğrenmeli; başkalarını bırakın.:31:

bu sorunun cevabı kişiye gore degısır bence...

ben evlendııgm ıcın cok mutluyum..
dogru kısı dogru dusunce ve aynı denge ıle olan evlılıkten hıc korkma derim ben..
elbette bosanna cogaldı..
mutsuzluklar arttı..
zaman kader bıze ne gosterıcek bılmıyoruz..
kımse bosanmak ıcın evlenmıyor..
hep hayırlısını dılemen laızm bence..
o senı bulsun ...

evlilik sorumluluk demek. sevgiliyken her şey güzel. az görüştüğün için daha az tartışıyorsun. ama evlendiğin zaman aynı evde yaşayacaksın her şeyi onla yaşayacaksın. ve evlenince bir çok şey değişiyor sevgli döneminde olduğu gibi olmuyor.ben bundan korkuyorum sanırm

bu sorunun cevabı kişiye gore degısır bence...

ben evlendııgm ıcın cok mutluyum..
dogru kısı dogru dusunce ve aynı denge ıle olan evlılıkten hıc korkma derim ben..
elbette bosanna cogaldı..
mutsuzluklar arttı..
zaman kader bıze ne gosterıcek bılmıyoruz..
kımse bosanmak ıcın evlenmıyor..
hep hayırlısını dılemen laızm bence..
o senı bulsun ...

ne güzel mutlu bir evliliğin olduğu için sanşlısın.sevgilimden yeni ayrıldım yanlış mı yaptım bilmiyorum belkide bunun verdiği etkiyle evlilik için böyle karamsar düşünüyorum. ama iyi evliliklerde var bunu da biliyorum..bende sizin gibi iyi bir evlilik yaparım umarım

peki şunu sorayım. 1.5 yıllık birlikteliğimi bitirdim. çok romantik beni istediğm yere götürür hep iltifatlar eder sevgisinden de emindim . ama yinede ayrıldım biriken şeyler yüzünden.ben pişman olmuştum geri dönsem mi diye düşünürken;

o bana ayrıldıktan 1 saat sonra hakaret dolu mesajlar gönderdi küfür etti. sonra da ağlayıp özür dileyip şiirler yazıp gönderdi. şimdi ne yapayım ben bu adamla evlilik düşünüyordum. kabulleniym mi o sözlerini hiç bir şey olmamış gibi döneyimmi napcam ben..

Seven ,sevdiğini kaybetmekten korkan insan küfür ve hakaret etmez .

Dengesiz gibi geldi bana ..Evlendiğinde de küfür edecektir başka türlüsünü aklım almıyor çünkü. Hakkında hayırlısı olsun...

çevremde evli olan çiftlerden kime sorsam,evlilik iyi değil en güzeli bekarlık diyorlar. işin kötüsü annem ve babamda ayrı. hiç güzel örnek yok çevremde. acaip soğudum. bugünlerde hep bunu düşünüyorum acaba ben hiç evlenemicek miyim diye psikolojim bozuldu resmen. ve sevgilimden ayrıldım. ama ömrümün sonuna kadar da nasıl tek başıma yapcam ki. ömür geçer mi böyle ne doğru ne yanlış kafam çok karışık. tecrübeli insanların önerilerini bekliyorum :(

Klasık olucak ama ıkı ınsanın ıyı günde , kotu gunde , herzorluga göğüs germesı , huzunlerı , sevınclerı bırlıkte yasamaları kadar tatlı ne olabılırkı . Hayat arkadaşı , en yakın dost , canının parçası nasıl korkulabılır ki ?

canım; çevrendeki kötü evlilikleri örnek alma,
dünyada milyon tane insan var,sana nasıl bir eş nasip olacak bilemezsin,
şimdiden olumsuz düşünüp kendini etkileme,
mesela seni rahatlatacaksa şöyle söylim benim çevremdede çok kötü evlilik örnekleri vardı,
ama ben onlara bakıp kendimi evlilikten soğutmadım,çok şükürki harika bir evliliğim var,
hatta evlendikten sonra eşimin ilgisi giderek arttı,inşallah senin karşınada iyi bir insan çıkar.

Hersey cok güzel olucak sıkıldıkca bu şarkıyı söylüyorum tavsıye ederım ıyı motıve edıyor :)

Back
X