Evlilikten bu kadar korkmalı mıyım?

peki şunu sorayım. 1.5 yıllık birlikteliğimi bitirdim. çok romantik beni istediğm yere götürür hep iltifatlar eder sevgisinden de emindim . ama yinede ayrıldım biriken şeyler yüzünden.ben pişman olmuştum geri dönsem mi diye düşünürken;

o bana ayrıldıktan 1 saat sonra hakaret dolu mesajlar gönderdi küfür etti. sonra da ağlayıp özür dileyip şiirler yazıp gönderdi. şimdi ne yapayım ben bu adamla evlilik düşünüyordum. kabulleniym mi o sözlerini hiç bir şey olmamış gibi döneyimmi napcam ben..

ayrıldıktan sonra bu şekilde çirkefleşen kişilerden uzak durmak lazım,
bence kapattığın defteri hiç açma,geri dönme.
ilerde seni hakeden efendi bir kişi çıkar karşına ve bu ilişkinden edindiğin tecrübelerle eminim daha iyi bir ilişki yaşarsın,

peki şunu sorayım. 1.5 yıllık birlikteliğimi bitirdim. çok romantik beni istediğm yere götürür hep iltifatlar eder sevgisinden de emindim . ama yinede ayrıldım biriken şeyler yüzünden.ben pişman olmuştum geri dönsem mi diye düşünürken;

o bana ayrıldıktan 1 saat sonra hakaret dolu mesajlar gönderdi küfür etti. sonra da ağlayıp özür dileyip şiirler yazıp gönderdi. şimdi ne yapayım ben bu adamla evlilik düşünüyordum. kabulleniym mi o sözlerini hiç bir şey olmamış gibi döneyimmi napcam ben..

ayrldktan sonra saygısızlaşan bırıne dönme canm ..her tartışmada kavgada küfür edecek çirkefleşecek demek kı..

ilerde seni hakeden efendi bir kişi çıkar karşına ve bu ilişkinden edindiğin tecrübelerle eminim daha iyi bir ilişki yaşarsın,

aynı yorumu yapmışız canm bence de öyleee

canım; çevrendeki kötü evlilikleri örnek alma,
dünyada milyon tane insan var,sana nasıl bir eş nasip olacak bilemezsin,
şimdiden olumsuz düşünüp kendini etkileme,
mesela seni rahatlatacaksa şöyle söylim benim çevremdede çok kötü evlilik örnekleri vardı,
ama ben onlara bakıp kendimi evlilikten soğutmadım,çok şükürki harika bir evliliğim var,
hatta evlendikten sonra eşimin ilgisi giderek arttı,inşallah senin karşınada iyi bir insan çıkar.

inşallah canım yaa. çok sağol. umarım herkes doğru insanı bulur

doğru diyorsun. aslında çok iyiydi ama neden böyle yaptı anlamadım. önce say söv sonra ağla. haksızlık mı ediyorum acaba diye düşünmeye başlamıştım.

ayrldktan sonra saygısızlaşan bırıne dönme canm ..her tartışmada kavgada küfür edecek çirkefleşecek demek kı..

bide bu zmana kadar hiç böyle yapmamıştı. ben ayrılalım dedim diye mi böyle yaptı diye sordum kendime. sonra onada bu hakaretleri ederk tamamen kopardın dedim
benim hayallerimi yıktın beni mahvettin ne yapmamı bekliyordun bide teşekkürmü edecektim dedi. bide hala yaptığını savundu.baktı olmuyor ağlayıp şiirler yazmaya başladı. bir tezatlık yok mu yanı bunda. insanları kırmak istemiyorum ama mecbur kalıyoruz bazen:/

madem evlilikten korkuyorsun sen seçimini daha bir dikkatli yapmalısın. biriken şeyler yüzünden ayrıldım demişsin. evlenince o biriken şeylerin üzerine konuluyor. sana tavsiyem temiz bir ilişki ile evliliğine başla. sana ayrıldıktan sonra bile olsa (üstelik geri dönme ihtimali varmış) kötü söz söyleyen biriyle evlenme. demek ki potansiyeli var.

sevgiliyken iyi ölç tart. sakin birimi celalli birimi, kızdığında öfkesini kontrol edebiliyor mu, tepkilerini nasıl veriyor, senin değer verdiğin şeylere değer veriyor mu. sevgili olduğunda gözün kararmasın, mantıklı bir seçim yap. doğru insanla olduğunda evlilik güzeldir. şartlarını belirt ama bunaltma, adam sakinse üstüne gidip delirtme, biz kadınlar bunu yapıyoruz maalesef :) çünkü bahsettiğim temiz ilişki de kadınlara da rol düşüyor.

ayrıca ailesi ile tanış, onlara saygısızlık yapma ama evlenmeden gelin moduna da girme. onlara kendimi sevdiricem derken gerçekleri kaçırma. onları da iyi değerlendir. çünkü aileler çok önemli. sen tedbirini al, gerisini tevekkül edicen.

bence donme..
ben kufur eden adamdan hayır beklemıyorum nedense..
kufur bana tamamen
saygısızlık ve senı hosgorme acız gorme gıbı gelıyor...
ben esımle 4 sene cıktım
bır kere kufurunu duydum oda baskasına ederken..
uyarmam oymus bırdahada olmadı sukur..
cok tıksınıyorum kufur edern erkekten

madem evlilikten korkuyorsun sen seçimini daha bir dikkatli yapmalısın. biriken şeyler yüzünden ayrıldım demişsin. evlenince o biriken şeylerin üzerine konuluyor. sana tavsiyem temiz bir ilişki ile evliliğine başla. sana ayrıldıktan sonra bile olsa (üstelik geri dönme ihtimali varmış) kötü söz söyleyen biriyle evlenme. demek ki potansiyeli var.

sevgiliyken iyi ölç tart. sakin birimi celalli birimi, kızdığında öfkesini kontrol edebiliyor mu, tepkilerini nasıl veriyor, senin değer verdiğin şeylere değer veriyor mu. sevgili olduğunda gözün kararmasın, mantıklı bir seçim yap. doğru insanla olduğunda evlilik güzeldir. şartlarını belirt ama bunaltma, adam sakinse üstüne gidip delirtme, biz kadınlar bunu yapıyoruz maalesef :) çünkü bahsettiğim temiz ilişki de kadınlara da rol düşüyor.

ayrıca ailesi ile tanış, onlara saygısızlık yapma ama evlenmeden gelin moduna da girme. onlara kendimi sevdiricem derken gerçekleri kaçırma. onları da iyi değerlendir. çünkü aileler çok önemli. sen tedbirini al, gerisini tevekkül edicen.

aksine çok agresif cok cabuk sinirleniyordu bunu dile getirdiğimde kendini düzeltmek için çabaladı ve kısmende başardı yani benm istediğim seylere önem verirdi. ama b yandan da değişik huyları vardı laf sokma huyunu hiç sevmezdim çok soğuk şakalar yapar. hiç bana şaka gibi gelmezdi nedense rahatsız oluyordum bozuluncada hemen şaka yapıyorum ama ben derdi. ve buna benzer şeyler hep. ufak tefek ama birikince bir gün patlayıveriyor insan
söylediklerinde çok doğru güzel şeyler söyledin.dha çok dikkat edeceğim bundan sonra canım

bence donme..
ben kufur eden adamdan hayır beklemıyorum nedense..
kufur bana tamamen
saygısızlık ve senı hosgorme acız gorme gıbı gelıyor...
ben esımle 4 sene cıktım
bır kere kufurunu duydum oda baskasına ederken..
uyarmam oymus bırdahada olmadı sukur..
cok tıksınıyorum kufur edern erkekten

haklısın canım benm ki özellikle araba kullanırken çok ediyordu çok uyardım hiç değişmedi bu huyu insana itici geliyor. ama bana edeceğini hiç düşünmedim. burda yazamıyorumda yazdıklarını hiç hoş değil yani

ben ayrılınca bana ettiği hakaretleri düşününce bu atasözü geldi aklıma nedense. ben onu bıraktım diye böyle kötülemeye hakaret etmeye hakkı var mı ya

Valla ALLAH (C.C) insanları yalnız yaşayabilecek bir düzeyde yaratmamış. İnsan kalbi daima karşı cinsten bir kalbe bağlanmak ister. Sahiplenme, sahip olunma içgüdülerine sahibiz. Evlilik konusunun çok sıkıntılı olduğu dönemlerde yaşıyoruz. Bana kalırsa sen namazlarını kıl. ALLAH (C.C.) dua et olucaksa iyisi olsun. Olmazsada hayırlısı budur benim için de. Yalnız yaşamak güzel bu devirde. Evlilik sıkıntıdan başka bir şey olmuyor çoğu zaman. Ama zina tehlikesine felen düşerim diyorsan evlenmelisin.

Back
X