Evlilikten sonra alınan bir evi tapu sahibi eş diğerine sormadan satabilir mi

minnos81

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
284
342
303
Sakarya
Sorum aslında bir arkadaşım için.Bugün tapusu benim üzerime olan evlendikten sonra aldığımız evimizi sattık eşim ile birlikte.Tapu işlemleri sırasında yanımdaydı. AmaTapuda bir Allahın kulu bu satışa eşinin onayı var mı diye sormadı.Hani evlendikten sonra edinilen mallar ortak tı?
Bir arkadaşım eşi ile boşanmayı düşünüyor.Onların da bizim gibi tapusu eşinin üstüne evlendikten sonra altınlar ile aldıkları bir evleri var.Eşinin ondan habersiz evi satacağımdan korkuyor.Bu satışa nasıl engel olabilir.Bu arada ev kirada o evde oturmuyorlar.

Son düzenleme:
Niye şikayet etsin.Birlikte gittik tapuya yanımdaydı beraber karar verdik evi satmaya zaten.Benim sorum arkadaşım için eşi de evlerini satabilir mi ona sormadan.nasıl engel olabiliriz diye

Arkadaşınızın sorusunu bir yana bırakırsak: sizin eşinizin, ev satışından haberi ve onayı var mı ?

Şerh koydurmasi gerekiyor arkadaşınızın ve akıllı olsun koydursun yoksa evet satabilir eşi

Benim evimin satışından tabiki eşimn haberi var beraber gittik tapuya satış için zaten.Ama dediğim gibi kimse eşimin rızasını sormadı.Arkadaşım da korkuyor o yüzden bu kadar kolay satabilir mi eşi evlerini diye

Nereden bilsin tapudaki memur yanımda duranın eşim olduğunu
Hiç mi konuşmadı yahu eşiniz, elinizi falan tutmadı mı:)
Ay bilemedim ama bence eşiniz ile gittiğiniz anlaşılmıştır gibi geldi.
Konuyu kanunen bilmiyorum, sadece kalbimin sesini dinledim. O da saçmalıyor sanırım.

Siz eşinizin yanında gittiğiniz için sorma gereği duyulmamıştır yanındaysanız onayınız da vardır diye, arkadaşınıza gelince aile konutu olsaydı yani o evde oturuyor ikametleri o evde gözüküyor olsaydı aile konutu şerhi koydurabilirdi ama kiradaki eve şu aşamada bir şey yapamaz diye biliyorum, boşanmaya niyeti varsa bir avukata danışarak hareket etmesinde yarar var.

Arkadaşımın annesi geçen ay yaptı daha şerh koydurdu tapuya. Şuan satamıyor eşi. Onlar da boşanma aşamasındalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…