Sorum aslında bir arkadaşım için.Bugün tapusu benim üzerime olan evlendikten sonra aldığımız evimizi sattım.Tapuda bir Allahın kulu bu satışa eşinin onayı var mı diye sormadı.Hani evlendikten sonra edinilen mallar ortak tı?
Bir arkadaşım eşi ile boşanmayı düşünüyor.Onların da bizim gibi tapusu eşinin üstüne evlendikten sonra altınlar ile aldıkları bir evleri var.Eşinin ondan habersiz evi satacağımdan korkuyor.Bu satışa nasıl engel olabilir.Bu arada ev kirada o evde oturmuyorlar.
Bence var ki soruyorArkadaşınızın sorusunu bir yana bırakırsak: sizin eşinizin, ev satışından haberi ve onayı var mı ?
anlatış şeklinden ben de başta haberi yok sandım vallaBence var ki soruyor
Sanırım bi ben öyle anlamadımanlatış şeklinden ben de başta haberi yok sandım valla
Nereden bilsin tapudaki memur yanımda duranın eşim olduğunuBeraber gitmişsiniz tapuya, neden sorsunlar ki?
Hiç mi konuşmadı yahu eşiniz, elinizi falan tutmadı mı:)Nereden bilsin tapudaki memur yanımda duranın eşim olduğunu
Eşin yanindaysa niye sorsun rızan olmasa ağzın dilin var söylersin herhaldeYanlış anlaşıldım sanırım Konu üzerinde de düzeltme yaptım.Bizim satış işlemin de eşim yanımdaydı.
Siz eşinizin yanında gittiğiniz için sorma gereği duyulmamıştır yanındaysanız onayınız da vardır diye, arkadaşınıza gelince aile konutu olsaydı yani o evde oturuyor ikametleri o evde gözüküyor olsaydı aile konutu şerhi koydurabilirdi ama kiradaki eve şu aşamada bir şey yapamaz diye biliyorum, boşanmaya niyeti varsa bir avukata danışarak hareket etmesinde yarar var.Sorum aslında bir arkadaşım için.Bugün tapusu benim üzerime olan evlendikten sonra aldığımız evimizi sattık eşim ile birlikte.Tapu işlemleri sırasında yanımdaydı. AmaTapuda bir Allahın kulu bu satışa eşinin onayı var mı diye sormadı.Hani evlendikten sonra edinilen mallar ortak tı?
Bir arkadaşım eşi ile boşanmayı düşünüyor.Onların da bizim gibi tapusu eşinin üstüne evlendikten sonra altınlar ile aldıkları bir evleri var.Eşinin ondan habersiz evi satacağımdan korkuyor.Bu satışa nasıl engel olabilir.Bu arada ev kirada o evde oturmuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?