Evlilikten sonra alınan bir evi tapu sahibi eş diğerine sormadan satabilir mi

imza aşamasında sadece alıcı ve satıcıyı ayrı bir odaya alıyorlar farklı bir memur gelip paranı aldın mı gibi sorular soruyor.

Birlikte gittiyseniz neden sorsunlar ki size ayni anda işlem yaptırken.

Evet eşin onayı alınmadan satabilir. Şerh koydurulabilir veya satarsa da mal kaçırma suçlamasında bulunuluyordu. Avukat bunun gibi bir şeyler söylemişti.

Niye şikayet etsin.Birlikte gittik tapuya yanımdaydı beraber karar verdik evi satmaya zaten.Benim sorum arkadaşım için eşi de evlerini satabilir mi ona sormadan.nasıl engel olabiliriz diye
Evlilik sonrası alınan mallar ortak sayıldığından şikayet etmesi elinizden alınmasına sebep olabilir diye söyledim. Tabi siz şuan eşinizle gittiğiniz için kendinizden eminsiniz ama eşim olduğunu bilmiyorlardı diyorsunuz ancak eşiniz fikrini değiştirirde dava açarsa o bile sıkıntı. Bu işler bir davaya bakar bence.

Satar tabiki evlendikten sonra araba aldık. Ama satarken kimse noterde bana sormadı rızan varmı diye.

Tapuya gidip ev üzerine 'aile konutu şerhi' koydursun. Mahkeme aşamasında da üzerine tedbir koydurulur, arkasına yaslanır sonucu bekler

Tapu kadının üstüne mi adamın üstüne mi?şerh koydurursa satılamaz ama mesela adamın üstüneyse şerh yoksa satar tabi.

Tapu alınırken aile konutu şerhi düşüşmüş olması gerekiyor eşten habersiz satılamaması için, bu işlem ev alınırken yapılmadıysa sonradan da yapılabiliyor. Araştırıp gereken işlemleri hızlıca yapabilir arkadaşınız. Yanlız bu işlem yapılınca tapu sahibine bilgi amaçlı tebligat gidiyor haberiniz olsun

Kiradaki eve aile konutu şerhi konulamaz diye biliyorum konuyu yanlış anlamışım. Kşradaki eve tedbir kararı koydurabilir. Mahkeme aracılığıyla

Son düzenleme:
O boşanırken mal paylaşımı için geçerli.Mahkeme evlendikten sonra alınan malları ortak sayar . Evliyken satabilir . Satamaması için şerh koydurmak gerekir .

Kuzenimin esi kuzenimden habersiz daha dava bile acilmadan arabasini satmıştı baskasina. Dava surecinde kuzenim ispatladi bunu aldi paranin yarisini. Ama tabi 4 5 sene surdu dava

Satabilir
Serh yoksa Yargıtay'ın kararı var 1 yıl sanki hiç satilmamiscasina alacak hakkınız doğuyor yari oranında.
Ona göre şüphe duyunca e devletten takip etmek gerek baktiniz sattı bir yıl geçmemiş hemen boşanma açıp parayı kurtarabilirsiniz

Herhangi bir evraka imza attirmadiktan sonra eşinin yanında olması ya da tapu memurunun onu görmesinin bir anlamı yok.
Hayır bilgisi var mı diye sormuş Şermin hnm ben de yanındaymış dedim. Arkadaşın konusunda bağımsız bir soru sormuş.

İmza atmasına da gerek yok. Ben arabamı eşime sormadan satabilirim eşim şerh koydurmadıkça. Yanımda olsa da olmasa da.

Satabilir sormazlar onayı var mı yok mu? tapu kimdeyse satışı o yapar. eğer evde kendileri oturuyorsa tapuya gidip burası aile konutudur diye şerh koydurabilir. kiradaysa yapamaz. sanırım dava açıldıktan sonra malların alınıp satılmasına engel koyulabiliyor ama bu konuda emin değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…