Birlikte gittiyseniz neden sorsunlar ki size ayni anda işlem yaptırken.Benim evimin satışından tabiki eşimn haberi var beraber gittik tapuya satış için zaten.Ama dediğim gibi kimse eşimin rızasını sormadı.Arkadaşım da korkuyor o yüzden bu kadar kolay satabilir mi eşi evlerini diye
Evlilik sonrası alınan mallar ortak sayıldığından şikayet etmesi elinizden alınmasına sebep olabilir diye söyledim. Tabi siz şuan eşinizle gittiğiniz için kendinizden eminsiniz ama eşim olduğunu bilmiyorlardı diyorsunuz ancak eşiniz fikrini değiştirirde dava açarsa o bile sıkıntı. Bu işler bir davaya bakar bence.Niye şikayet etsin.Birlikte gittik tapuya yanımdaydı beraber karar verdik evi satmaya zaten.Benim sorum arkadaşım için eşi de evlerini satabilir mi ona sormadan.nasıl engel olabiliriz diye
Satar tabiki evlendikten sonra araba aldık. Ama satarken kimse noterde bana sormadı rızan varmı diye.Sorum aslında bir arkadaşım için.Bugün tapusu benim üzerime olan evlendikten sonra aldığımız evimizi sattık eşim ile birlikte.Tapu işlemleri sırasında yanımdaydı. AmaTapuda bir Allahın kulu bu satışa eşinin onayı var mı diye sormadı.Hani evlendikten sonra edinilen mallar ortak tı?
Bir arkadaşım eşi ile boşanmayı düşünüyor.Onların da bizim gibi tapusu eşinin üstüne evlendikten sonra altınlar ile aldıkları bir evleri var.Eşinin ondan habersiz evi satacağımdan korkuyor.Bu satışa nasıl engel olabilir.Bu arada ev kirada o evde oturmuyorlar.
Tapuya gidip ev üzerine 'aile konutu şerhi' koydursun. Mahkeme aşamasında da üzerine tedbir koydurulur, arkasına yaslanır sonucu beklerSorum aslında bir arkadaşım için.Bugün tapusu benim üzerime olan evlendikten sonra aldığımız evimizi sattık eşim ile birlikte.Tapu işlemleri sırasında yanımdaydı. AmaTapuda bir Allahın kulu bu satışa eşinin onayı var mı diye sormadı.Hani evlendikten sonra edinilen mallar ortak tı?
Bir arkadaşım eşi ile boşanmayı düşünüyor.Onların da bizim gibi tapusu eşinin üstüne evlendikten sonra altınlar ile aldıkları bir evleri var.Eşinin ondan habersiz evi satacağımdan korkuyor.Bu satışa nasıl engel olabilir.Bu arada ev kirada o evde oturmuyorlar.
Beraber gitmişsiniz tapuya, neden sorsunlar ki?
Arkadaşınızın sorusunu bir yana bırakırsak: sizin eşinizin, ev satışından haberi ve onayı var mı ?
Tapu alınırken aile konutu şerhi düşüşmüş olması gerekiyor eşten habersiz satılamaması için, bu işlem ev alınırken yapılmadıysa sonradan da yapılabiliyor. Araştırıp gereken işlemleri hızlıca yapabilir arkadaşınız. Yanlız bu işlem yapılınca tapu sahibine bilgi amaçlı tebligat gidiyor haberiniz olsunSorum aslında bir arkadaşım için.Bugün tapusu benim üzerime olan evlendikten sonra aldığımız evimizi sattık eşim ile birlikte.Tapu işlemleri sırasında yanımdaydı. AmaTapuda bir Allahın kulu bu satışa eşinin onayı var mı diye sormadı.Hani evlendikten sonra edinilen mallar ortak tı?
Kiradaki eve aile konutu şerhi konulamaz diye biliyorum konuyu yanlış anlamışım. Kşradaki eve tedbir kararı koydurabilir. Mahkeme aracılığıylaSorum aslında bir arkadaşım için.Bugün tapusu benim üzerime olan evlendikten sonra aldığımız evimizi sattık eşim ile birlikte.Tapu işlemleri sırasında yanımdaydı. AmaTapuda bir Allahın kulu bu satışa eşinin onayı var mı diye sormadı.Hani evlendikten sonra edinilen mallar ortak tı?
O boşanırken mal paylaşımı için geçerli.Mahkeme evlendikten sonra alınan malları ortak sayar . Evliyken satabilir . Satamaması için şerh koydurmak gerekir .Sorum aslında bir arkadaşım için.Bugün tapusu benim üzerime olan evlendikten sonra aldığımız evimizi sattık eşim ile birlikte.Tapu işlemleri sırasında yanımdaydı. AmaTapuda bir Allahın kulu bu satışa eşinin onayı var mı diye sormadı.Hani evlendikten sonra edinilen mallar ortak tı?
Herhangi bir evraka imza attirmadiktan sonra eşinin yanında olması ya da tapu memurunun onu görmesinin bir anlamı yok.Yanındaymış eşi Şermin Hanım
Hayır bilgisi var mı diye sormuş Şermin hnm ben de yanındaymış dedim. Arkadaşın konusunda bağımsız bir soru sormuş.Herhangi bir evraka imza attirmadiktan sonra eşinin yanında olması ya da tapu memurunun onu görmesinin bir anlamı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?