evlilikten sonra soyisim

nüfus müdürlüğünden dilekçe ile işinizi halledebilirsiniz

ayy bende kendi soyismimi kullanmak istemiştim.meğer evlilik işlemlerinde belirtmek gerekiyormuş ben bilmiyordum ordakiler de uyarmadı..sonradan nüfus cüzdanımı yenilerken öğrendim ama sonra da çok üşendim değiştirmeye.eşimin soyismiyle kalakaldım öyle..3 sene oldu evleneli hala düşünürüm değiştirsem mi acaba diye

Ben de kendi soyadını kullananlara anlam veremiyorum. Bir aile tek soyadı taşır benim düşünceme göre.

Kendi çocukluğunuzu düşünün. Annenizle babanızın soyadı farklı olsa çocuk aklınızla neler düşünürdünüz. Aile birliği kavramını çocuğa soyadı verir. 5 yaşımdayken yazbiliyordum, en çok yazdığım şey babamdan başlayarak bütün ailemizin isim ve soyadlarını yazmaktı. Orda bir farklılık olsa beynim dönerdi kesin.

Konu sahibi baştan yapsaydınız bu kadar uğraşmayacaktınız. Benim tamamını halletmem 1 günümü almıştı evlendikten sonra.

offf hadi ya

o zaman az uğraşmak istemedim şimdi daha fazla uğraşmam gerekecek galiba
kalsammı acaba böyle of ya çokta istiyorum sadece eşimin soyadı olsun

nüfus müdürlüğünden dilekçe ile işinizi halledebilirsiniz
basit olurmu acaba
birde mahkememi nüfus müdürlüğümü dilekçe için nüfüs müdürlüğü ile uğraşılacaksa iyi
mahkeme kararı demişti nüfüs müd.kız

akademik çalışma yapan insanlar bekarken yayınladığı makaleler çalışmalar yazdıkları tezler heba olmasın diye kızlık soyadlarını kullanıyor.bekarken yaptığı çalışmalardan tanınmak için.bizim ev kadınları da özentilik olsun diye yapıyorlar bunu

bende bir şey sormak istiyorum.kızlık soyadımı kullanıcam ben de.bir de kütüğümü değiştirmek istemiyorum.yani nüfus kağıdımın arkasın değişmesin memleketim yazsın arkada.bu mümkün mü??

Belki soyadi cok guzeldir ben soyumu sevmesem de soyadimi cok seviyorum hic istemezdim birakmayi ama mustakbel esiminkiyle birlesince ortaya cok komik bi anlam cikiyor mecburen degistirmek zorundayim

Yani çift soyadı kullanılması gerekenbir durum varsa mesele yok zaten. Benim söylediklerim değiştirme şansı olup da değiştirmeyenler.

Kütük değiştirmeme gibi bir şansınız yok diye biliyorum. Dosyalama açısında eşinizle aynı dosyada olmanız için kütüğünüzün onun bulunduğu yere gitmesi gerekiyor. Ama belki eşinizin sizin kütüğünüze geçme durumu vardır. Araştırmak lazım.

Belki soyadi cok guzeldir ben soyumu sevmesem de soyadimi cok seviyorum hic istemezdim birakmayi ama mustakbel esiminkiyle birlesince ortaya cok komik bi anlam cikiyor mecburen degistirmek zorundayim
o zaman eşi ikna edip kendi soyadını ona vereceksin

kendimi ankaralı olmaya hazır hissetmiyorum.:)Türkiye koşullarında eşim benim kütüğüme geçse kılıbık ilan ederler kesin hanımın kütüğünde diye.o işi kabul etmez :)

şimdi şunu anlamak istiyorum

bu iş uzunmu sürecek mahkeme şahit dilekçe falan
yoksa nüfüs müdürlüğünde hallederlermi
birde kayıp gibi dilekçe versem
geri alırkende sadece eşimin soyadını koydursam olurmuki

kendimi ankaralı olmaya hazır hissetmiyorum.:)Türkiye koşullarında eşim benim kütüğüme geçse kılıbık ilan ederler kesin hanımın kütüğünde diye.o işi kabul etmez :)
Sen ankaralı olmaya hazır hissetmiyorsun, ben izmiri bırakıp elazığlı oldum dostum.
İşin ilginç tarafı eşim bile görmemiş memleketini. Ama kütüğünüz elazığda işte.

benim eski soyadımla eşimin soyadı eş anlamlı kelimeler. Baya düşünmüştük hangisini kullansak diye. Sonra ben yanlış yazılmasından dolayı hep sorun yaşadığım içşn onunkine geçtik. Bazen çok önemli olmuyor erkekler için öyle şeyler.

Sen ankaralı olmaya hazır hissetmiyorsun, ben izmiri bırakıp elazığlı oldum dostum.
İşin ilginç tarafı eşim bile görmemiş memleketini. Ama kütüğünüz elazığda işte.
Bende bursadan yozgata gittim:-D bnm için baya zor oldu:-D ve aynı şekilde eşimde yozgatı hiç bilmiyor. Eskiden kütük değiştirme vardı ailecek bir başvuruyla acaba hala varmıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…