evlilikten sonra soyisim

Ben bunu bi citlatayim bakalim.. ama once bi askerden donsun testosteron seviyesi dussun ondan sonra

Bende bursadan yozgata gittim:-D bnm için baya zor oldu:-D ve aynı şekilde eşimde yozgatı hiç bilmiyor. Eskiden kütük değiştirme vardı ailecek bir başvuruyla acaba hala varmıdır?
Var mıymış öyle bişey? Varsa bile bilmemkaç yıl aynı ilde yaşama şartı vardır. Benim için sorun olmaz da eşim için olur mu acaba? Gerçi 98' de gelmiş o da izmire.

Valla ben hem kızlık soyadımı hem de eşimin soyadını kullanıyorum.
Yazarken biraz zor oluyor ama hoşuma gidiyor,
Eşim de hiç sorun etmedi sonuçta onun soy ismi var kimliğimde
Ben bilmem kaç yıl adımı soyadımı yan yana yazmaya alışmışım birden bire yeni bişeye alışmak zor olacağı için bunu tercih etmiştim.

İnternetten soyadı değiştirmeye yönelik dilekçe örneği bul. Aynını kendine uygula. Adliyeye git, tevzi bürosu var, cekismesiz olduğu için harcı çok yüksek değildir. Parayı yatır, onlar sana hangi sulh hukuka düştüğünü yazar. Dava tarihinde git, neden değiştirmek istediğini güzelce açıkla, mantıklı sebeplerle tabiki. Çocuğumun psikolojisi bozuluyor, karışıklık yaşıyorum sürekli felan diyebilirsin. Şahit isimlerini de dava dilekcenin en altına ekliyorsun tabiki adresleriyle birlikte. Ama zaten çok cüzi bi miktar. Tek celse de biter. Daha sonrası teferruat yerel gazate de yayınlanıyor sanırım.O da kolay iş. Her dava böyle kolay olsa keşke.

Var mıymış öyle bişey? Varsa bile bilmemkaç yıl aynı ilde yaşama şartı vardır. Benim için sorun olmaz da eşim için olur mu acaba? Gerçi 98' de gelmiş o da izmire.
Ya bu vakti zamanında hani kütükten evrak neyin bekliorduk falan ya o zamanlar alınıyordu biliyorum. Keza bütün ailesinin kütüğü artvindeyken eniştem kendininkini falan aldırmıştı buraya. Hala oluyormu bilmiorum. Hani artık zaten bekleme işleri yok falan. Bizim içinde sorun olmaz öyle sene şartı falan olsa doğma büyüme bursalıyık keza 26 senedir yani:-D

Ayy hukukçu bulmuşuuk heöen soralım. Peki kütüğümüzü değiştirebilirmiyiz. Yani eşimin kütüğü yozgatta. Doğma büyüme bursa lıyız biz.misal eşim başvursa bursaya taşınır mı?

Kütük değişikliği sadece bir durumda yapılıyor. O da evlenen kadın kocasının kütüğüne taşınırken ve boşandıktan sonra kendi kütüğüne dönerken. Kütük değişikliği davası artık kaldırıldı. Senin soruna gelince bence alissan iyi edersin

piii yozgatlıyık pek tatlıyıkk diorsunn:-D off offff:-D nabalım yiceniz datlıyı öpceniz yozgatlıyııı ahahaha:-D

oy oy oy oy
teşekkür ederim bilgiler için

Valla ben de babam Sağolsun iki isim iki soyisim kullanıyorum, siz bir de beni düşünün.Babam çok Israr etti soyismini de Kalsın diye.Ama ah be babam ya bari iki isim koymasaydınız bana.Hem de ailecek görüşmediğimiz babaannemin adını koymuş of napayım bilemiyorum.Hep sulu sulu esprilere maruz kalıyorum gerçi artık gülmüyorum espri yapana da.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TGRT Haber'de "Ankara Gündemi" programına konuk olarak, soruları yanıtladı.
İçişleri Bakanlığı hizmetlerinde teknolojinin etkin olarak kullanmaya başlayacaklarını belirten Ala, bu kapsamda soyisimden rahatsız olanların mahkemeye başvurmadan sadece nüfus müdürlüğüne giderek soyadını değiştirebilmesine imkan sağlayacaklarını aktardı.
böyle bir haber gördüm 21 ağust 2014
ne zaman olur acaba

basit olurmu acaba
birde mahkememi nüfus müdürlüğümü dilekçe için nüfüs müdürlüğü ile uğraşılacaksa iyi
mahkeme kararı demişti nüfüs müd.kız

walla ben sadece eşimin soyadını kullanıyordum. kendi soyadımı da kullanmak istemiştim. nüfus müdürü gel bir dilekçe yaz, çıkaralım kimliğini demişti. 2 tane mi ne foto gerekliydi.

S SEL_MAA Artık o mahkeme, şahit ıvır zıvır işleri kalktı. Yeni sisteme göre Nüfus Müdürlüğü'ne gidip değiştirme sebebinizi açıklayan bir dilekçe vermeniz yeterli. İsim değişikliği de aynı şekilde.

nüfus müdürlüğünden olmuyor. ben evlendikten sonra kızlık soyadımı çıkardım yalnızca eşimin soyadı kaldı ve mahkeme yolu ile oldu. yanlış yönlendirmeyin insanları
tek ben değilmişim demekki kızlık soyadını çıkarmak isteyen
işlemleri anlatırmısınız kaç günde hallederim

hadi inşallah ilk fırsatta gideyim bari nfüs müd. teşekürler

Ben zaten iki isimliyim kendi soyadımı çok seviyorum ama nişanlımınki de çok basit ayrıca şimdiye kadar ilk seferde anlayan olmadı soyadımı o yüzden tek onunkini kullanıcam sanırım ki onun bundan haberi yok diretmiştik ikimizde en son tamam kullan soyadını demişti sevincek

Benim eşimin soy ismi kötü keşke bende kızlık soyismimi kullanabilsem,

ama ikisini birlikte kullandığımı düşünemiyorum bile

tek ben değilmişim demekki kızlık soyadını çıkarmak isteyen
işlemleri anlatırmısınız kaç günde hallederim
şimdi sistem değişmiş midir bilmiyorum ve sanmıyorum ama benim değişiklik geçen sene oldu.

ben avukat aracılığı ile hallettim o yüzden çok detaylıca bilmiyorum. dava açtık, avukat bana dava tarihini bildirdi, iki şahidimle birlikte davaya katıldım daha sonra mahkeme kararını gazetede yayınlattık, o gazeteyi alıp adliyede bir yere ilettik (neresi olduğunu bilmiyorum eşim halletti o kısmı) bir süre sonra kayıtlar düzeldi ve gidip nüfus müdürlüğünden yeni nüfus kağıdımı çıkarttım.

Arkadaşlar inşallah dava açılmadan halloluyordur artık, ben de bıktım iki isim iki soyisim.En azından kullanmadığım ismimi sildirmeyi çok istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…