Ben bunu anlatamıyorum kimseye işte bebek arabasında kesinlikle durmuyor. Hıçkıra hıçkıra ağlıyor. İnsanlar yolda ne oldu neden bu kadar ağlıyor diye soruyor o derece yani. Ben 11 kilo çocuğu ne kadar yaşayabilirim ki. Bugün sadece süpürge almak için 1 saat dışarı çıktık babası kucakta taşımasınarağmen rağmen rezil etti o bir saati de.
Bebek arabasını değiştirseniz, belki rahat edemiyodur. Benim kızım da durmazdı, değiştirdim, meğer arabadanmış, çocuktan değil.
14 ay arayla doğan iki bebeği yardımsız büyüten biri olarak işinizi kolaylaştıracak birkaç tavsiye vermek istiyorum.
Temizliği zorlaştıran bütün eşyaları kaldırın, biblo, orta sehpa, fazlalık kıyafet vs.
Hem evinizin enerjisi değişir, hem de iş yükü azalır.
Akşam bebek uyuyunca muhakkak ortalığı şöyle bir toparlayın, sabah uyandığınızda evi derli toplu görmek sizi motive edecektir.
Erken kalkmaya gayret edin ki gün bereketlensin, bebeğinizi de erken yatırıp muhakkak bir uyku rutini oluşturmaya başlayın.
Aldığınız eşyayı mutlaka yerine koyun,eşinizden de aynısını yapmasını isteyin. Yapacağınız herhangi birşey 5 dakikanın altında sürecek bir iş ise sakın ertelemeyin, o an bebeğiniz ağlasa da 1-2 dakika yanınızda ağlasın, işlerin birikerek dağ gibi olmasına fırsat vermeyin.
Her temizlik yaptığınızda bir parça da büyük temizlikten ekleyin, mesela rutin süpürüp silme yaparken bir gün mutfak dolaplarının bir kısmını siliverin, bir gün camlardan birini, parça parça ve sık sık temizlik yapınca işler daha çabuk bitiyor. Eşinize de iş paslayın. Gurur yapıp her şeye tek başınıza yetişmeye çalışmayın. Erkekler biraz pohpohlayınca hepsini yapıyor :)
Çamaşır ve ütü biriktirmeyin, bir müddet imkan varsa ütü istemeyen rahat kumaşlar tercih edin.
Yemeklerinizi akşam bebeğiniz uyurken yapın, sevdiğiniz bir film, belgesel, dizi, program vs eşliğinde terapi gibi oluyor :)
Herşeyi instamomlar gibi dört dörtlük yapacağım diye uğraşmayın... Çocuklu ev dağınık da olabilir, eşinizden, misafir olarak gelenlerden yardım istemekten çekinmeyin.
Vitamin desteği kullanın, kan değerlerinin düşmesi de insanı depresif bir ruh hâline sokuyor.
Ve en önemlisi, bu zamanlar geçecek, geriye bebeğiniz ve eşiniz ile geçirdiğiniz mutlu anlar kalacak. Eskiden belki daha özgürdünüz, ama şimdi sizi koşulsuz seven, gözünüzün içine bakıp gülümseyen, kokusu dünyalara bedel bi evladınız var. Siz iyi olun ki o da iyi olsun... Hepsi geçecek. :)