- 13 Ağustos 2022
- 53
- 19
- 3
- Konu Sahibi tomrishatun123
-
Ne çocuğu Allah aşkına.Herkese merhabalar. Biraz dertleşmek istiyorum 1 senelik evliyim, evlendiğimiz günden itibaren bence berbat bi evlilik geçiriyorum eşimin ailesi her şeye karışıp kavga çıkarıyor hakaretlerde bulunuyor benim üstüme kadar yürüdükleri oluyordu. Sonra niye yaklaşmıyor bize diyip yeni bi kavga çıkarıyorlar. Defalarca evlerinden kovdukları da oldu. Eşimin hatrına sineye çektim diyim. Yüzlerine gülerim saygıda kusur etmem. Makul ılımlı da bi tipim. Bu cahillerin içinde eğitimliyim. Eşim ara sıra senin yerinde kim olsa dayanamazdı çoktan bırakıp giderdi demişliği bile var. Eşimin herhangi bi gölgesi yok, ne beni korumuşluğu ne bi Allah’ın kuluna susun benim karım o haddinizi bilin demişliği. İlk 1 sene yaşanılan şeyler bende o kadar yaralar açtı ki zamanında sustuğum her şey şimdi hayal kırıklığı olarak beni rahatsız ediyor. Eşimden soğumaya başladığımı düşünüyorum. Hiçbi zaman beni sahiplenip koruyup kollamadı. Aslında ailesinden taraf oldu onlara uydu olaylar yaşanırken. Beni duygusal olarak yalnız bıraktı. Şimdi sular duruldu kavga dövüş yok. Ama benim bu evlilikle ilgili herhangi bi şeyle mücadele edecek gücüm kalmadı tükendiğimi hissediyorum. Eşim Kötü yaşanılanları unutturup yerine güzellerini eklemedi hafızama. Dün 1. Evlilik yıldönümünüzdü, doğum günüm gibi onu da unuttu (annesinin doğum gününü sürpriz olsun diye 2 gün önceden kutlamıştı) Ne yaşansa cahilliğime ver diyor zaten. Sanki aramızda duygusal bi bağ yok. Öylesine aynı evde yaşamaya çalışan iki kişiyiz. Çocuk filan da istemiyor uzun yıllar. Sebebi kendini hazır hissetmemesi ve maddiyat diyor ama ailesinin evine bizim ev kadar harcamalarda bulunuyor bence. Hesabına kitabına karışmıyorum. ben de artık istemiyorum çocuk, bunda bile hevesim kırılacak şeyler yaşandı yani. Ve yaşanan aramızdaki şey her ne olursa olsun sebep benim için hep ilk konuya beni ilk başta ailesiyle olan kavgalarda koruyup kollamadığına bağlanıyor. İçimden atamıyorum ona kırgınlığım geçmiyor. Bu evlilik düzelir mi
Eşim Kötü yaşanılanları unutturup yerine güzellerini eklemedi hafızama.
Çok konuştum eşimle ama kendi anlamak istediği kadar anlıyor Veya benim kadar duygusal hassas ince düşünceleri olmadığını elimden gelen bu kadar şeklinde söylüyor. Ben konuşmaya başlayınca sadece susup dinliyor veyaa bazen çok üstüne gidince doğal olarak sinirleniyor. Ama değişim cidden yok. Kendisi çok yol katettiğini sansa da ben göremiyorum bi gelişme.Nasıl tanıştınız? İşler bir anda mı böyle oldu.
Bence çocuk meselesini o istese bile siz istememelisiniz.
Maalesef toplumumuzda evliliklerin ilk senesi saçma sapan aile meseleleri ile geçiyor. Burada birbirini koruyan eşler çok önemli. İki tarafta müdahale ettirmemeli. Siz de kendinize haksızlık yapanlara güler yüzle davranmışsınız ne gerek var ki?
Eşinizle hiç konuştunuz mu peki?
Söylediğiniz bu cümle çok etkiledi. Bunu ifade ettiniz mi sakin bir anda.
Ay dilinize sağlıkÇok zor yazık sizin için çok üzüldüm.. ne yaşadıklarınızı unutabilirsnz nede eşiniz değişebilir.. can çıkar da huy çıkmaz demişler ya o gerçekten çok doğru.. verebilecek hiçbir aklım yok bu konuda boşanında dyemem düzelir değişir de büyük ihtimalle bu şekilde gidecek sizde hiçbir şeyi unutmayıp kırgınlıklarınza devam edeceksinz en ufak kavgalarda aklınıza gelecek çünkü erkeklerin büyük kısmı gerçekten akılsız gerizekalı düşüncesiz ne dyim gönül almayı bilmyorlar telafi etmeye uğraşmyorlar zaten erkekler adam olsa kadınlar huzur bulup huzur verecek ama istyorlarki ben ne yaparsam yapaym karım hemen unutsun öyle de bı dünya da olmadığı için dengini bulamayan her kadın mutsuz olmaya mahkum.. Allah yardımcınz olsun rabbim gönlünüze ferahlık versin ne dymki
ne yapsam da sarssam acaba, hal dilinden sonra laftan anlamayana ne yapmalı dersinizNe çocuğu Allah aşkına.
Adam pısırığın teki, koca olamamış ki. He sen de kendini ezdirip durmuşsun. Kendini bi silkele, kocan olacak pısırığında bir sars. Düzelirse ne ala , geçmiş olsun
Herkese merhabalar. Biraz dertleşmek istiyorum 1 senelik evliyim, evlendiğimiz günden itibaren bence berbat bi evlilik geçiriyorum eşimin ailesi her şeye karışıp kavga çıkarıyor hakaretlerde bulunuyor benim üstüme kadar yürüdükleri oluyordu. Sonra niye yaklaşmıyor bize diyip yeni bi kavga çıkarıyorlar. Defalarca evlerinden kovdukları da oldu. Eşimin hatrına sineye çektim diyim. Yüzlerine gülerim saygıda kusur etmem. Makul ılımlı da bi tipim. Bu cahillerin içinde eğitimliyim. Eşim ara sıra senin yerinde kim olsa dayanamazdı çoktan bırakıp giderdi demişliği bile var. Eşimin herhangi bi gölgesi yok, ne beni korumuşluğu ne bi Allah’ın kuluna susun benim karım o haddinizi bilin demişliği. İlk 1 sene yaşanılan şeyler bende o kadar yaralar açtı ki zamanında sustuğum her şey şimdi hayal kırıklığı olarak beni rahatsız ediyor. Eşimden soğumaya başladığımı düşünüyorum. Hiçbi zaman beni sahiplenip koruyup kollamadı. Aslında ailesinden taraf oldu onlara uydu olaylar yaşanırken. Beni duygusal olarak yalnız bıraktı. Şimdi sular duruldu kavga dövüş yok. Ama benim bu evlilikle ilgili herhangi bi şeyle mücadele edecek gücüm kalmadı tükendiğimi hissediyorum. Eşim Kötü yaşanılanları unutturup yerine güzellerini eklemedi hafızama. Dün 1. Evlilik yıldönümünüzdü, doğum günüm gibi onu da unuttu (annesinin doğum gününü sürpriz olsun diye 2 gün önceden kutlamıştı) Ne yaşansa cahilliğime ver diyor zaten. Sanki aramızda duygusal bi bağ yok. Öylesine aynı evde yaşamaya çalışan iki kişiyiz. Çocuk filan da istemiyor uzun yıllar. Sebebi kendini hazır hissetmemesi ve maddiyat diyor ama ailesinin evine bizim ev kadar harcamalarda bulunuyor bence. Hesabına kitabına karışmıyorum. ben de artık istemiyorum çocuk, bunda bile hevesim kırılacak şeyler yaşandı yani. Ve yaşanan aramızdaki şey her ne olursa olsun sebep benim için hep ilk konuya beni ilk başta ailesiyle olan kavgalarda koruyup kollamadığına bağlanıyor. İçimden atamıyorum ona kırgınlığım geçmiyor. Bu evlilik düzelir mi
Bi kere ailesine benimle ilgili bi durumda onların bana olan tavrıyla konuşsa yani şöyle diyim beni korumak için bi kerecik bile sesini yükseltse hössst dese ama onların üslubuyla dese (sadece anne babası değil, hala amca kuzen herkes beni durduk yere karşısına alıp binbir türlü burnumdan getirdi) cidden gam yemicemDuzelmez. Yani bir ihtimal ailesiyle tum baglantinizi kesip sizi bir daha asla muhatap etmezse ve kendi yaşantınızda sizi sevip mutlu ederse belki. Ama zor. Annesinin dogum gununu hatirlayan erkek cidden annecidir. Yani hatirlamasin demiyorum ama, ne bilim anneler genis gonulludur ya hani unuttun diye kırılmaz, o yuzden en cok annelerin dogum gunu unutulur ihmal edilir, cunku bize kusecegini dusunmeyiz yani. Annesinin dogum gununu hatirlayan erkek coook ince ruhludur diye dusunurum ben olsam. Ama o ince ruh eşine sira gelince nereye kayboluyor? Cok uzucu ya.
sen alıngansın öyle demek istememişlerdir. Gerçekten insan aynı safta olabilmeyi o kadar istiyor ki. Yanlış da olsa doğru da olsa kapının dışındakilere karşı beraber olabilmeyi.Merhabalar
Yaşadıklarımız çok benzer. Benim eşim de çocuk istemiyor onun anası ve bacısıyla anlaşamıyorum diye.
Bana geçmiş gelin adaylarının resimlerini överek gösterdiler. Görümcem, 'agabeyim evlenirken bize danışmadı. Senin de erkek kardeşin sana sormasaydı nasıl hissederdin' dedi. Defalarca aşağılandım.
Ne kendi anam babam ne de eşim hiç seslerini çıkarmıyor. Eşim pısırık adamın teki.
'' Benim annem kızkardeşim öyle demek istememiştir, sen alıngansın, şaka yapmışlardır. Öyle birşey olduysa...'' gibi cümleler kurar.
Ben de boşanmanın eşiğindeyim. Maddi olarak zor günler geçiriyorum. Biraz kendimi toparlayayım hem kendi ailemi hem eşimi bir kalemde silip atmam yakındır.
Evliliğiniz düzelmeyecek.
Benimki de düzelmeyecek.
İkimizin de kocası aileleriyle evli. İkimizin de kocası çocuk istemiyor.
Birikim yapıyorum. 6 aya kalmaz bitireceğim bu işi. Otursun kıymetli ailesiyle.
Cidden çok konuştum haklısın bi daha yapmicam cahillik ettim filan diyo genelde çok kuyruğuna basmazsam (basınca patliyor sinirleniyor yani çok konuşunca lafın dozu kaçınca ortam geriliyor) ve sadece ikimiz olursak, ailesinin yanında onlar ne derse o çok kolay ikna oluyor beni anında satabiliyor. Dik değil.Peki neden? Hiç sordunuz mu neden bana böyle davranıyorsunuz diye.
Ortada hiç birşey yokken diyorsunuz.
Mutlaka altta yatan bir sebep vardır.
Neden durduk yere size böyle davranıyorlar.
Eşiniz tek çocuk mu, ailesi evlenmesini istemiyor muydu.
Başka birini mi düşünüyorlard
Teşekkür ediyorum haklısınızBazen yollarımız keşke hic kesişmeseydi de diyebiliriz.Hatalarımız da ömür boyu boynumuza borc değil.Ne istiyorsunuz iyice ölcüp tartın.Hirbirşey icin gec değil.Nasıl mutlu ve huzurlu olacaksaniz öyle davranın.Bu hayata baskasini mutlu etmek icin gelmedik unutmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?