- 30 Mayıs 2015
- 5.300
- 13.192
- 448
- 34
- Konu Sahibi kendine ozgu
acele etmemeye çalışıyorumHemen karar verme bence bi 70 yıl sonra verirsin![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
acele etmemeye çalışıyorumHemen karar verme bence bi 70 yıl sonra verirsin![]()
Annesine düşkün olması gayet güzel bir şey.Amma dram yaratmışsınız. Eğer bunu anneniz söylemiyorsa emin olun yanılıyorsunuz. Bir anne olarak hayalim ömür boyu çocuğumla birlikte yaşamak değil. Zamanı geldiğinde kendi hayatını inşa ettiğini görmek isterim. Ölümsüz değiliz neticede ben ölmeden önce kendi düzenini kurduğunu görmeyi hayal ederim hatta.
Çocuğumun turşusunu kuralım hayalinde bir anneniz varsa ve bunu size o söylüyorsa bu davranışının sebebi anlaşılır ama. Sağlıksız bir şekilde sizi etkilemek büyütmüş. Bu kadar kendine bağımlı yetiştirmesi kötü.
Biraz sağlıklı düşünmeye çalışın
Hiçbir anne kızı evlendi diye mutsuz olmaz, tam tersi olur.annemin evinde yiyip sçtığım izlenimini nereden verdim? süpürgesi az çekiyor diye süpürgemi toplayıp gidiyorum evini süpürüyorum. yorulmasın diye robot bile aldım. annemin huzuru mutluluğu benimkinden önce geliyor. bu yüzden evime alışamıyorum, çünkü o bensiz mutsuz. biliyorum.
hahahaha kesinlikle yine de annemi daha az düşünmeyi isterdim. garip bir şey, tarif edemiyorum işteOk şimdi çözdüm sorununu.
Çekirdek aileni benimseyemedin.
Aslında evliliğin genel kuralı evlendiğindeki ailenin daha önce gelmesidir.
Senin için annen önde geliyor (doğrusuda bu,elin adamına çok güvenme zaten)
Evliliğin neyi zor geliyor size anlamıyorum ki?dişe değen şeyler değil
kocamla aram kötü değil. seviyoruz birbirimizi. evlilik yorucu, kolay mıydı herkese gerçekten ya? herkes bir gün her şeyi üstlendi ve yaşamaya mı başladı? bocalamak veya farklı şeyler hissetmek neden böyle anormal karşılanıyor
Ama aynısını erkek yapsa " anacı adam çekilmez" diye bin yorum gelir.Annesine düşkün olması gayet güzel bir şey.
Drama yapmıyor.Hayatta eşinden daha çok annesine değer veriyor,iyi yapıyor.
suradan;annemin evinde yiyip sçtığım izlenimini nereden verdim?
ve buradanHayat konforum aile evinde daha iyiydi, sorumluluklar/yaşam telaşı da felaket bunaltıyor. Rahat battı sanırım diyorum.
kendi evinizde islerin yorucu oldugunu bilmediginiz icin yazdim o yorumu. e iyi tamam anne evinde de isleri yapıyormuşsunuz. evlenince aynilarini yapacaginizi bilmiyor muydunuz ki? neyine sasirdiniz.bu kadar yorucu olacağını kim bilebilir ki?
bu kısım cok tehlikeli ama. arkadasimin esinin de babasi genc yasta vefat etmis, o da evin kardeslerinin babasi gibi olmus ve cok cirkin bir tabir ama annesinin de kocasi gibi.süpürgesi az çekiyor diye süpürgemi toplayıp gidiyorum evini süpürüyorum. yorulmasın diye robot bile aldım. annemin huzuru mutluluğu benimkinden önce geliyor. bu yüzden evime alışamıyorum, çünkü o bensiz mutsuz. biliyorum.
evet mutsuzdu, ayrılacağımız için üzüldü ve bu kadar sarsıcı olacağını ikimizde beklemiyordukHiçbir anne kızı evlendi diye mutsuz olmaz, tam tersi olur.
Keşke evlenmeyip annenle bir ömür geçirseymişsin, yazık olmuş. Annesizlik bu kadar zorsa boşanabilirsin.
bu doğruAma aynısını erkek yapsa " anacı adam çekilmez" diye bin yorum gelir.
Sorun anneniz.defalarca konuştuk, o da alışmakta zorlandığını söyledi. ilk zamanlar görüntülü aradığımda ağlarken bile karşılaştım yüzüyle.
İyi de bacım madem öyle evlenmeyeydin elin adımının ne suçu var şimdi tam tersi olsaydı mesela eşin bu şekilde olsaydı o zaman nasıl olurdu sence kabul eder miydinevet mutsuzdu, ayrılacağımız için üzüldü ve bu kadar sarsıcı olacağını ikimizde beklemiyorduk
sorumlulukları eş ile paylaşmak anne ile paylaşmak gibi değil. o yemek yapardı ben toplardım, ben süpürürdüm o toz alırdı mesela. Eşime sorumluluk vermek beni çıldırtıyor. Benim yaptığım gibi olmuyor çünkü. arkasından tekrar geçiyorum.suradan;
ve buradan
kendi evinizde islerin yorucu oldugunu bilmediginiz icin yazdim o yorumu. e iyi tamam anne evinde de isleri yapıyormuşsunuz. evlenince aynilarini yapacaginizi bilmiyor muydunuz ki? neyine sasirdiniz.
gerci ogretmenmissiniz. kendinizi yormayin, yapin esinizle is bölümü
eve ikiniz de para getiriyorsunuz neden herseyi siz yapasiniz ki?
verin ona birkac gorev en azindan sorumluluklarınız belli olsun
misal daha erken geldiginiz icin günlük temizlik düzen, yemek ve ütü sizden olsun.
sizden gec eve geldigi icin yemekten sonra mutfak temizligi, camasir yikama ve kurutma ondan olsun. daha güçlü kollara sahip oldugi icin alisverisi de o yapsin. ha bir de fatura kira odeme vs oyle seylerin sorumlulugunu o alsin kafaniz rahatlasin.
boylece yorulmazsiniz.
bu kısım cok tehlikeli ama. arkadasimin esinin de babasi genc yasta vefat etmis, o da evin kardeslerinin babasi gibi olmus ve cok cirkin bir tabir ama annesinin de kocasi gibi.
adamin zaten cok sıkıcı, cile dolu bir gencligi olmus. evlendiler ev araba aldilar iki maas tam rahatlayip kac senenin sonunda tatile gitseler "annem hic tatil gormemis" diyor hatta gitmek istemiyor. ya da yeni evlendiklerinde kredilerle kit kanaat yasarken karisi borclardan disarida hamburger yiyemezken kardeşlerinin telefonunu yenilerdi. herseyi annesine sorardi, heryere annesini de goturmek isterdi. hatta ayni ilcede oturmalarina ragmen yatiya kalmak isterdi. kac sene gecti hala anneci. hala bazi aksamlar direkt annesine gider onda yer eve uyumaya gecer.
sonuc olarak evliler ama ona evlilik dersen.
esim mutsuz değil ki. ona yansıtmıyorum, olan içimde oluyorİyi de bacım madem öyle evlenmeyeydin elin adımının ne suçu var şimdi tam tersi olsaydı mesela eşin bu şekilde olsaydı o zaman nasıl olurdu sence kabul eder miydin
Evliliğini biliyorum mermad. Senin “gerçek” bir evlilik ve ilişki yorumlaman da sağlıklı değil.Annesine düşkün olması gayet güzel bir şey.
Drama yapmıyor.Hayatta eşinden daha çok annesine değer veriyor,iyi yapıyor.
öğretmen değilseniz diye yazarken aynısını düşünmüştüme ogretmenseniz keske agustos yerine haziranda evlenseydiniz. boylece dolu dolu 3 ayiniz olurdu
böyle ortak vakitlerimiz çok olmuyor. aidiyet duygusunu oluşturmakta zorlanıyoruz, o çok yoğun calısıyor. belki bundan da sürece adapte olamıyorum. cok fazla etken varEvliliğin neyi zor geliyor size anlamıyorum ki?
Biz çocuktan önce yeni evliyken cumartesi gezer pazar geç kahvaltı yapar sonra iki kişi bir elden evi beraber siler süpürürdük.
Yemek yapmak zaten aşırı güzel gelirdi. Sürekli üç çeşit yemek yapıp haftaiçi çay yanına kek, haftasonu şarap peynir tabağı yapmaktan 5er kilo almıştık.
Yani neyi zor geliyor hiç anlamadım. 2 sene boyunca birbirimizden başka insan görmeden bu şekilde takıldık biz. Haftaiçi yemek ye film aç kek çay çekirdek falan ye, bol bol seviş. Cumartesi ya kahvaltı pikniği yap ya gezmeye çık, pazar öğlene kadar uyu sonra temizlik yap. Annelerimiz o dönem aynı şehirdeydi ona rağmen 2 ayda bir 2 gece gider gelirdik. Hiç öyle özledik sık gidelim de demezdik.
Çok ilginç geldiniz bana ya.
Bu süreç normal ki insan evine çabuk alışamıyor ben çok yakın bir yere evlendim ama bir arka sokaktaki evimi özlüyordum sonuçta orada yıllarım geçmiş ama şunu istiyor musunuz istemiyor musunuz bunun ayrımını iyi yapın ben bu adamla aynı evde durmak istiyor muyum evime alışmak istiyor muyum aile evimi özlemek geçici bir şey yoksa ben bu adamla bir evi paylaşabileceğimi düşünmüyorum mu?evimi özlüyorum, odamı değil. 27 yıl yaşadım orada normal değil mi? hepimiz evlendik ve bir evde beraber yaşamaya başladık. kurulu düzene dahil olmak ve bir düzen kurmak arasında dağlar kadar fark var. terapi de aldım, anneme olan düşkünlüğüm babamın vefatından dolayı olağan bir durum. fakat hayatımın merkezinde olması normal değil ama bunu yenmek insanın içinde çok büyük yenilikler gerektiriyor. bu da vicdanen annemi yalnız bırakmak, terk etmekmiş gibi hissettiriyor
Yansıtmamak şuan için ama bu düşüncelerinle illaki dışarı vuracaksın bariz belli yani bi gün olmaz ertesi gün illaki olacakesim mutsuz değil ki. ona yansıtmıyorum, olan içimde oluyor
Kaç senedir evlisin ? İmrenerek okudum eşin hakkında söylediklerini yanlış hatırlamıyosam kadarıyla senin evliliğinde uzundu. Bu kadar senede hala böyle düşünmene inanılmaz şaşırdım ne yapıyorsunuz ne yiyorsunuz da evlilik yürüyorEvliliğini biliyorum mermad. Senin “gerçek” bir evlilik ve ilişki yorumlaman da sağlıklı değil.
Ayrıca annem eşimden önce gelmez. Hepsinin yeri ayrı. Birini daha az sevmek değer vermek zorunda değilim. Annemi de eşimi de çocuğumu da ayrı ayrı çok seviyorum. Ama gün gelecek annem vefat edecek, oğlum evlenecek başka bir yuva kuracak ve biz eşimle kalacağız yine.
O benim yol arkadaşım, hayat arkadaşım, canım sevgilim.
En yakınım o. Kimse bana ondan daha yakın olamaz.
Kalkıp da annemi yol arkadaşımın önüne koymam.
Eşim de en değerlilerimden benim.