- 28 Haziran 2014
- 996
- 825
- 78
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Merhaba arkadaşlar..
Konuma nasıl bir başlık olur karar veremedim.
Neyse konuya gelelim... Bu mahallede bir tane 20 li yaşlarında bedensel engelli bir genç var. Tam konuşamıyor, vücuduna hakim değil, Tekerlekli sandalye de yürüyemiyor. Çokta zeki birisi denileni anlıyor ama mesela bir soru sorsan cevap verecek cümleyi kuramıyor, yarım yamalak söylüyor. Onu anlamanız için ona alışmanız gerek yoksa çok zorlanırsınız.
Kendisini severim ve engelli olduğundan dolayı çok şey de hep yanında oldum. İşine gücüne yardım ettim, evrak işleri varsa onları takip ettim, yemek pişirdim vs. Yani tamamen insanca davrandım.
Ben evliyim ve eşimin bana karşı tutumunu vs. bilir. Bugün, bana bir şeyler söyledi ne yapacağımı bilemedim
Bana '' Eşinden nefret ediyorum, keşke engelli olmasaydım'' dedi Ben de '' Ben de nefret ediyorum ama senin engelinle ne alaka'' dedim ( Tabi o bu cümleleri takır takır kuramıyor çok zorlanıyor ifadede)
'' Eğer engelim olmasaydı belki beni severdin ama sadece engelimi zorluklarını paylaşıyor ve insanca seviyorsun. Bana kızma lütfen ama ben seni bilemeyeceğin kadar çok seviyorum sana 90 tane şiir yazdım'' dedi
Ne yapacağımı bilemedim. Başkası olsa tepki verip postalarım ama bu çok başka ne yapsam, nasıl davransam bilemedim. Birincisi ben evliyim engelli olmasa bile olmaz.
Tek düşündüğüm onu kırmadan, üzmeden nasıl bir cevap vermem gerek?
hı bir de sms göndermiş '' Benim hiç sevgilim olmadı kısmet değilmş. Bedenim işe yaramaz ama yüreğim kocaman'' yazmış
Merhaba arkadaşlar..
Konuma nasıl bir başlık olur karar veremedim.
Neyse konuya gelelim... Bu mahallede bir tane 20 li yaşlarında bedensel engelli bir genç var. Tam konuşamıyor, vücuduna hakim değil, Tekerlekli sandalye de yürüyemiyor. Çokta zeki birisi denileni anlıyor ama mesela bir soru sorsan cevap verecek cümleyi kuramıyor, yarım yamalak söylüyor. Onu anlamanız için ona alışmanız gerek yoksa çok zorlanırsınız.
Kendisini severim ve engelli olduğundan dolayı çok şey de hep yanında oldum. İşine gücüne yardım ettim, evrak işleri varsa onları takip ettim, yemek pişirdim vs. Yani tamamen insanca davrandım.
Ben evliyim ve eşimin bana karşı tutumunu vs. bilir. Bugün, bana bir şeyler söyledi ne yapacağımı bilemedim
Bana '' Eşinden nefret ediyorum, keşke engelli olmasaydım'' dedi Ben de '' Ben de nefret ediyorum ama senin engelinle ne alaka'' dedim ( Tabi o bu cümleleri takır takır kuramıyor çok zorlanıyor ifadede)
'' Eğer engelim olmasaydı belki beni severdin ama sadece engelimi zorluklarını paylaşıyor ve insanca seviyorsun. Bana kızma lütfen ama ben seni bilemeyeceğin kadar çok seviyorum sana 90 tane şiir yazdım'' dedi
Ne yapacağımı bilemedim. Başkası olsa tepki verip postalarım ama bu çok başka ne yapsam, nasıl davransam bilemedim. Birincisi ben evliyim engelli olmasa bile olmaz.
Tek düşündüğüm onu kırmadan, üzmeden nasıl bir cevap vermem gerek?
hı bir de sms göndermiş '' Benim hiç sevgilim olmadı kısmet değilmş. Bedenim işe yaramaz ama yüreğim kocaman'' yazmış
Ay yavrum ya. İçim gitti şimdi. Ona ınsanı olarak yardım edın ve kırmadan boyle bırsey olamayacagını ama insan olarak onu sevdıgınızı söyleyın.
Bu arada neden eşinizden nefret edıyorsunuz şiddet mi gosterıyor ?
Kaç yaşındasınız?
Ailesi yok mu bu gencin?
Kocanızın tavrı nasıl sizin o gence alakanızla ilgili?
Yardım etmeniz güzel ama biraz ileriye gitmiş gibisiniz.
Kocanızı neden anlattınız ki?
Umutlanmış olabilir. Ve siz tepkı göstermeyerek sanki - evet engelli olmasaydın ... demiş gibi olmuşsunuz.
Tuhaf.
Bakalım ne yorumlar gelecek
Engelli birine yardım etmek çok güzel bir şey ama bence dozunu biraz fazla tutup umutlanmasına sebep olmuşsunuz
Yardımınızı ailesi vasıtası ile yapıp kendinizi biraz geri çekin ve özel meselelerinizi paylaşmayın
Güzelce böyle bir şeyin olamayacağını izah edin, hatta sorunlar olsa bile ben kocamı çok seviyorum falan deyin, bu duyguları büyütmesi onun için kötü olur, zaten zor bir hayat yaşıyor, size bağlanırsa daha çok üzülür
Ah gelin bir de bana sorunGözlerim doluyor onu incitmekten korkuyorum. Eşim çok sorunlu birisi ve o çocukta bunu biliyor görüyor. Başka erkek olsa eve almam ve eşim sokmaz da çok defa yemeğe, çaya, kahveye aldım. Çok zaman geçirdik bizim eve geldiğin de eşimin hır gürünü görünce gözlerinden yaş akardı ve sinirlenince gözümden refleks olarak yaş geliyor derdi meğer başkaymış
Onun dunyasi siz olmussunuz.... ya cok daha fazla baglanirsa??
Ailesi yok zaten ilgilenmemin sebebi de bu. Ailesi olsa tabi daha mesafe olurdu. Yaşça da benden küçük benim evladım böyle olsa napardı? Diye hareket ettim. Dediğiniz gibi sevmediğim eşimi seviyormuş gibi davranayım belki işe yarar
Yüreği hakıkatten kocaman. Bence sırtınızı donmeyın ama ona acık acık kırmadan anlatın. Bu kadar ince dusunceli birinin sizi anlayacagını dusunuyorum.
Babası nerde bilmiyorum. Annesi de ölmüş.
İleriye gitmek derken yardıma çok ihtiyacı olan birisi insanım ben de diğerleri gibi arkamı mı dönseydim?
Kocamı anlatmasam bile gören birisi.
Ne alaka evet demişim manası. Onu kırmak istemedim ve ne yapacağımı bilemedim. Konuda da bahsettim bir başkası olsa nasıl davranacağımı !!
Umarım anlar. off ne kötü bir duyguymuş bu
Kendi işini görebilecek durumda mı, ailesi yoksa kim bakıyor
İnsanlıkla hareket ettiğiniz çok açık ama demek ki o başka yerlere çekmiş
Ben açıkçası eşinizin bilmesi açısından falan düşünmedim, yardım ettiğiniz çok açık
Ama o ruhen zaten yaralı, mesafe koymanız onun için daha hayırlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?