- 28 Haziran 2014
- 996
- 825
- 78
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
lütfen iletişimini kes. tellefonlarına bakma ve görüşme.
onunla her görüşmen ona umut verir bundan sonra:
bu itiraftan sonra görüşmek hem senin içinde sakıncalı. kocana kadar gelir bu sözler ve senin bunu bilerek onla görüşmen. o zaman asla açıklayamazsın ona ve etrafındakilere durumu. uzak dur
bence sen ondan uzaklaş
ya sen ondan hoşlanırsan ne olacak?
imkansız deme....
Ay yavrum ya. İçim gitti şimdi. Ona ınsanı olarak yardım edın ve kırmadan boyle bırsey olamayacagını ama insan olarak onu sevdıgınızı söyleyın.
Bu arada neden eşinizden nefret edıyorsunuz şiddet mi gosterıyor ?
Genel de ben ilgileniyorum ama erkek olunca banyosu vs. uzaktan akrabaları arada geliyor. Aynen sadece insanca yaklaştım. Engelsiz olsa ne işim olur elin adamıyla. Olmadı yakın da olan komşu teyzelerden rica edeyim. yemeği falan yaparım ama onlar götürsün versin. Evrak işlerine yine ben bakarım mesafeyle başlayalım bakalım. Onu kendimden de soğutayım diyorum ne bileyim aslında benimsediği benin dışına çıkayım. Mesela yine yardımcı olayım ama gerek düşünce gerek hareketlerle farklıymışım gibi yapsam nasıl olur? :44:
Ben kocam dan nefret etsem gidip bir gence evet bende nefret ediyorum demem yani o sizin kocanız.
Dozunu abartmışsınız evet. İnsan olarak yardım eden birisi ihtiyaç karşılayıp gider oturup kocasını anlatmaz.
Genci umutlandıran siz olmuşsunuz bana öyle geldi.
Bunu dediğinde böyle olmaz sen benim kardeşimsin lütfen böyle düşünme deseydin mesaj bile atmazdı.
Kocan görse nasıl açıklıyacaksın?
Aslında en güzeli bu işi bir hayır kurumuna devretmek, çünkü taşıma suyla zaten değirmen dönmez anladığım kadarı ile sürekli bakıma ihtiyacı var.
Derneklerden ya da belediyeden yardım alabilirsiniz, evde bakım için belediyenin hizmetleri var
Eliniz üzerinde olur tabi ama bu durum sürekli göreviniz olmaktan çıkar, zamanla uzaklaşırsınız böylece
Eşinizden nefrette etseniz niye onla paylaşıyosunuz ki
Yardım edin geçin
Duyarlılığın dozunu kaçırmışsınız siz bence
Ben anlatamıyorum sanırım ! Kimi kimsesi yok ve yalnız kalmasın, bir çok kişinin hor gördüğü insanı ben insanlık olarak hor göremezdim.
Kendini önemsiz hissetmesin istedim, empati kurdum, ben de engelli adayayıyım ve çocuğum da aynısı olabilir düşüncesi ile hareket ettim.
Başka bir erkek olsa evime sokar mıydım? Yardım eder miydim? Erkek değil bayan bile olsa tavrım aynı olur engelli insanlara.
Neden cevap veremediğimi kaç kere söyleyeceğim?
Başkası olsa durum farklı ama incitme kaygısı ile sustum ve sizlere sormak istedim ne yapmalıyım diye..
Ama size göre bu açık kapı bırakmak tabi
Evet sanırım böyle bir şey olduO ilk kez böyle bir yakınlığı sizde gördüğü için bunu aşk sanıyor. Birine bağlanmaya meyilli. Mesela kilolu bir arkadaşım kibar konuşuyor diye diyetisyenine aşık olmuştu. Halbuki adam işi gereği öyle davranıyordu yani. Aranızda öyle bir şey olamayacağını anlatın. Kendini yıpratmasın.
kımsesi yoktu ve aile bireyi gibi kabullendim. Oturupta 7/24 eşimi konuşmuyoruz ama ev de olanları görüyordu
bedensel engelli olması evli bir kadına sulanmasını meşrulaştırmaz.
Sizde mi kalıyor
İyi cesaret doğrusu
Bu devirde nişanlıyım ama engelli kaynım ilerde bize kalır mı gibi konular bile var
Siz hiç bi akrabalık dahi yokken evinize mi aldınız
Tebrik ederim ama ben yapamazdım açıkçası, yani yardım ederdim ama evime alamazdım zaten vaktimde yok
Belki belli kurumlara yönlendirirdim
Zaten evli bir kadına sulanmıyor. Onun çektiği sıkıntıyı görüp kendine dert ediyor. Sulanmakla ilgilenmek onun hakkında iyi şeyler düşünüp hıssetmek cok farklı şeylerdir.
emin misiniz...keşke engelli olmasaydım beni severdin..vücudum işlevsiz ama kalbim kocaman bunlar dert edinmek mi bariz ilan-ı aşk ve sulanmak...akli melekeleri yerinde sadece bedensel engelli..hani diyoruz ya onları hayata kazandıralım bizden farksız olmadıklarını bilsinler..konu sahibide bu duyarlılıkta yaklaşmış..ama engelli arkadaş gayette farklı bir gözle bakmışş....yaşı belki küçüktür hayranlıktır derdim ama sözler fazla büyük..
Bakın bu insani davranışınız takdire şayan.ben engelliler okulunda çalıştım.onların duygularını biraz olsun anlayabiliyorum.hani demişsiniz ya engelli olmasa bile olmazdı...onu anlatın..eminim kırılmayacaktır.Merhaba arkadaşlar..
Konuma nasıl bir başlık olur karar veremedim.
Neyse konuya gelelim... Bu mahallede bir tane 20 li yaşlarında bedensel engelli bir genç var. Tam konuşamıyor, vücuduna hakim değil, Tekerlekli sandalye de yürüyemiyor. Çokta zeki birisi denileni anlıyor ama mesela bir soru sorsan cevap verecek cümleyi kuramıyor, yarım yamalak söylüyor. Onu anlamanız için ona alışmanız gerek yoksa çok zorlanırsınız.
Kendisini severim ve engelli olduğundan dolayı çok şey de hep yanında oldum. İşine gücüne yardım ettim, evrak işleri varsa onları takip ettim, yemek pişirdim vs. Yani tamamen insanca davrandım.
Ben evliyim ve eşimin bana karşı tutumunu vs. bilir. Bugün, bana bir şeyler söyledi ne yapacağımı bilemedim
Bana '' Eşinden nefret ediyorum, keşke engelli olmasaydım'' dedi Ben de '' Ben de nefret ediyorum ama senin engelinle ne alaka'' dedim ( Tabi o bu cümleleri takır takır kuramıyor çok zorlanıyor ifadede)
'' Eğer engelim olmasaydı belki beni severdin ama sadece engelimi zorluklarını paylaşıyor ve insanca seviyorsun. Bana kızma lütfen ama ben seni bilemeyeceğin kadar çok seviyorum sana 90 tane şiir yazdım'' dedi
Ne yapacağımı bilemedim. Başkası olsa tepki verip postalarım ama bu çok başka ne yapsam, nasıl davransam bilemedim. Birincisi ben evliyim engelli olmasa bile olmaz.
Tek düşündüğüm onu kırmadan, üzmeden nasıl bir cevap vermem gerek?
hı bir de sms göndermiş '' Benim hiç sevgilim olmadı kısmet değilmş. Bedenim işe yaramaz ama yüreğim kocaman'' yazmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?