- 14 Kasım 2013
- 2.353
- 439
- 198
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Ya Allah aşkına saçma sapan yorum yapmayın. Zaten ben de biri ıksa da hoşlansam diyordum tövbe yarabbim yaa ben ne diyorum ne anlıyor
Aynı şeyleri tek tek anlatmaktan yoruldum gerçekten. Geçmiş yorumlar da yazıyor.
Ne ev de kalması ya hu?
Misafir gibi ara da geliyordu.
Bakın bu insani davranışınız takdire şayan.ben engelliler okulunda çalıştım.onların duygularını biraz olsun anlayabiliyorum.hani demişsiniz ya engelli olmasa bile olmazdı...onu anlatın..eminim kırılmayacaktır.
emin misiniz...keşke engelli olmasaydım beni severdin..vücudum işlevsiz ama kalbim kocaman bunlar dert edinmek mi bariz ilan-ı aşk ve sulanmak...akli melekeleri yerinde sadece bedensel engelli..hani diyoruz ya onları hayata kazandıralım bizden farksız olmadıklarını bilsinler..konu sahibide bu duyarlılıkta yaklaşmış..ama engelli arkadaş gayette farklı bir gözle bakmışş....yaşı belki küçüktür hayranlıktır derdim ama sözler fazla büyük..
Merhaba arkadaşlar..
Konuma nasıl bir başlık olur karar veremedim.
Neyse konuya gelelim... Bu mahallede bir tane 20 li yaşlarında bedensel engelli bir genç var. Tam konuşamıyor, vücuduna hakim değil, Tekerlekli sandalye de yürüyemiyor. Çokta zeki birisi denileni anlıyor ama mesela bir soru sorsan cevap verecek cümleyi kuramıyor, yarım yamalak söylüyor. Onu anlamanız için ona alışmanız gerek yoksa çok zorlanırsınız.
Kendisini severim ve engelli olduğundan dolayı çok şey de hep yanında oldum. İşine gücüne yardım ettim, evrak işleri varsa onları takip ettim, yemek pişirdim vs. Yani tamamen insanca davrandım.
Ben evliyim ve eşimin bana karşı tutumunu vs. bilir. Bugün, bana bir şeyler söyledi ne yapacağımı bilemedim
Bana '' Eşinden nefret ediyorum, keşke engelli olmasaydım'' dedi Ben de '' Ben de nefret ediyorum ama senin engelinle ne alaka'' dedim ( Tabi o bu cümleleri takır takır kuramıyor çok zorlanıyor ifadede)
'' Eğer engelim olmasaydı belki beni severdin ama sadece engelimi zorluklarını paylaşıyor ve insanca seviyorsun. Bana kızma lütfen ama ben seni bilemeyeceğin kadar çok seviyorum sana 90 tane şiir yazdım'' dedi
Ne yapacağımı bilemedim. Başkası olsa tepki verip postalarım ama bu çok başka ne yapsam, nasıl davransam bilemedim. Birincisi ben evliyim engelli olmasa bile olmaz.
Tek düşündüğüm onu kırmadan, üzmeden nasıl bir cevap vermem gerek?
hı bir de sms göndermiş '' Benim hiç sevgilim olmadı kısmet değilmş. Bedenim işe yaramaz ama yüreğim kocaman'' yazmış
bana kızma.. bi erkek senin için gözyaşı döküyor
seni üzen eşini hazmedemiyorum ve seni sahiplenmek istiyor
ve mutlu bi evliliğinde yok.. nefsine ve kalbine söz geçiremeyebilirsin
bu istem dışı biişey ve sakın büyük konuşma
bence en iyisi uzaklaşmak
Yahu farklı bir gözle bakabilir. Cogu ınsan bosluk anında ya da yardıma muhtacken birşeylere açken ona elini uzatan karsı cinse bağlanır. Bunu hemen kötüye yormayın. Arkadas ona baktıgı ıcın o da minnet duygusuyla acı cektıgı zaman koruma iç güdüsüyle sahıplenmeye calısmıs.
Konu sahıbının tek hatası kocamdan nefret edıyorum demesi. O da bunu duyunca farklı dusunmeye baslamıs.
tamamda bahsettiğimiz kişi 20 li yaşlarında muhtemelen 23-26 arasıdır akli melekeleri yerinde bir erkek...minnet duygusuyla falan değildir o konu sahibine kadar gelip banyosunu yaptıran insanlar var 90 tane şiir onlara da yazdıysa sıkıntı yok...ben sizin demeye çalıştığınızı gayet net anlıyorum fakat konu sahibinin cümlelerine istinaden alenen evli bir kadına sulanan ilan-ı aşk eden bedensel engelli bir bey görüyorum ki bu engelli olduğu için bu durumu meşrulaştırmaz diyorum..iyilikten maraz doğuyor bu devirde..konu sahibi ilgilenmeyi jilet gibi kesecek yapacağı kadar iyilik yapmış zaten..engelli vatandaşlarla ilgilenen yerler var akrabaları bir zahmet el atsın rehabilitasyon merkezine yatırsın vatandaşı..
Allah muhafaza yanlış bir sözünde eşiyle arasıda bozulacak konu sahbinin her ne kadar eşimdn nefret ediyorum gibi bir terimde kullansa bunlar hassas mevzular.
Haklısınız siz de evliliği sıkıntıya girer yanlış anlaşılır dıye ikaz edıyorsunuz
bu tarz insanlar yardımları iyi niyeti yanlış anlayabiliyor. siz ona abla kardeş gibi yaklaşıyorsunuz o ise bu durumu farklı algılıyor.
öte yandan sizin eşinizle olan sorunlarınızı bilmesi size içten içe daha da aşık etmiş.
bir yakınımın başına gelmişti kız bekar görkemli biri. oğlan ise kendini ifade ve yürüme sorunu var. neyse kız ona hep iyi niyetle yaklaşmış sonrasında oğlan yanlış anlamış kız 32 oğlan 23 yaşında bu arada oğlan ona açıldığında ise kız kabul etmemiş tabi.
siz sanıyorsunuz ki ben ona iyilik yapıyorum siz ona özelinizi açtıkça o sizin bu ilginizi yanlış anlıyor ve kafasında başka şeyler kuruyor yakınımda olduğu için biliyorum sonrasında kız çok pişman oldu çünkü oğlan ona sen kuyruk salladın da ben sana bunları hissettim yoksa başka birine neden hissetmedim demiş haklı mı kendi açısından haklı çünkü kız sürekli oğlanla gezmelere tozmalara çaylara kahvelere gitmiş. o çocuğunda sizin evinizde işi neydi acaba?
Bu durum benimkinden farklı ama.
O kişi zaman geçirmek anlamında takılmış.
Ben bu kişiye yardımda bulundum.
Eve gelmesinin sebebi
Engelli olduğundan, hareketleri de kısıtlıydı sürekli eve tıkılıyordu.
Çok defa da üzülüyordu '' Neye isyan etsem bilmiyorum. Engelliyim engelli olmasına da keşke yalnız olmasaydım, bir ailem olabilseydi keşke'' derdi
Ben de üzülmesin diye zaman zaman misafir olarak eve davet ederdim.
Benim gözüm de ERKEK değil engelliydi.
Bayan da olsa yine aynı yardım ederdim.
Geçmişte mesela bir bayan vardı onla da ilgilnirdim.
Ama o bu kadar aciz değildi.
eşine olan uzaklıgınızı nefretinizi anladıgı için
size bu kadar açık olmuş
bir umut diye söylemiş
keşke eşinle sorunlarını dışarıya bu kadar yansıtmasaydın
işte canım senin gözünde öyle o yakınımda öyle görmüş tamam aynı değil ama karşı taraf çok farklı yorumluyor ona aile olabilecek tek siz yoksunuz ki eşinizle konuşup bence bu durumu bilmesini sağlasanız daha iyi olur yarın bir gün daha kötü bir şeyler dedikodular yapabilir çünkü
Cok cok üzüldüm ya, sizden hoslanmasi cok normal ona en yakin sizsiniz onun hep yaninda olan sizsiniz canim benim ya. Bence bu isin olamayacagini ama bunun kesinlikle onun engeliyle alakasi olmadığıni soyleyin, bazilari gorusmeyi kesin demiş ama bence kesinlikle kesmeyin sonucta o sizi ailesinden bilmis yakin gormus onu bianda birakirsaniz ne kadar aci vereceginizin farkinda misiniz ? Mesafenizi koruyun ama kesinlikle gorusmeyi kesmeyin. Allah yardimciniz olsun, bu yaptiklariniz okadar guzel seylerki insallah bu dunyada yada ahirette mukafatini alirsiniz
Dedikodu yapacak karakterde birisi değil. Tek dileğim böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kırılmadan anlaması ve kabullenmesi
unutmayın onun kaybedecek hiç bir şeyi yok ama sizin bir aileniz eşiniz işiniz vs var o yüzden çok temkinli olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?