- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.051
- 498
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Teşekkür ederim. Güzel bilgiler veriyorsunuz. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım siz ışık tutabiliyorsunuz.
Olayı nerelere çekiyorlar, Allah ıslah etsin...
Rica ederim, birbirimize yardımcı olmak zaten maksadımız
Ama diğer yorumlarında bir güzelliği var, siz iyilik, güzellik düşünürken insanlar neler düşünebiliyor görmüş oldunuz
Bazı yerlerde haksız sayılmazlar, sizin ilgi duyma ihtimalinizi hiç düşünmüyorum da insanların yaftalama ihtimali çok yüksek
Forumun böyle bir faydası var, burada yazan insanlar komşularınız, çevreniz gibi sıradan insanlar, ne parlak fikirler çıkıyor değil mi =)
Allah yardımcınız olsun diyorum, belediye ile mutlaka görüşün, yaşlılar ve engelliler için evde sağlık hizmetleri var, onlara bağlı gönüllü çalışanlar var, mutlaka biri yardımcı olur.
Ama diğer yorumlarında bir güzelliği var, siz iyilik, güzellik düşünürken insanlar neler düşünebiliyor görmüş oldunuz
Bazı yerlerde haksız sayılmazlar, sizin ilgi duyma ihtimalinizi hiç düşünmüyorum da insanların yaftalama ihtimali çok yüksek
Forumun böyle bir faydası var, burada yazan insanlar komşularınız, çevreniz gibi sıradan insanlar, ne parlak fikirler çıkıyor değil mi =)
Allah yardımcınız olsun diyorum, belediye ile mutlaka görüşün, yaşlılar ve engelliler için evde sağlık hizmetleri var, onlara bağlı gönüllü çalışanlar var, mutlaka biri yardımcı olur.
Merhaba arkadaşlar..
Konuma nasıl bir başlık olur karar veremedim.
Neyse konuya gelelim... Bu mahallede bir tane 20 li yaşlarında bedensel engelli bir genç var. Tam konuşamıyor, vücuduna hakim değil, Tekerlekli sandalye de yürüyemiyor. Çokta zeki birisi denileni anlıyor ama mesela bir soru sorsan cevap verecek cümleyi kuramıyor, yarım yamalak söylüyor. Onu anlamanız için ona alışmanız gerek yoksa çok zorlanırsınız.
Kendisini severim ve engelli olduğundan dolayı çok şey de hep yanında oldum. İşine gücüne yardım ettim, evrak işleri varsa onları takip ettim, yemek pişirdim vs. Yani tamamen insanca davrandım.
Ben evliyim ve eşimin bana karşı tutumunu vs. bilir. Bugün, bana bir şeyler söyledi ne yapacağımı bilemedim
Bana '' Eşinden nefret ediyorum, keşke engelli olmasaydım'' dedi Ben de '' Ben de nefret ediyorum ama senin engelinle ne alaka'' dedim ( Tabi o bu cümleleri takır takır kuramıyor çok zorlanıyor ifadede)
'' Eğer engelim olmasaydı belki beni severdin ama sadece engelimi zorluklarını paylaşıyor ve insanca seviyorsun. Bana kızma lütfen ama ben seni bilemeyeceğin kadar çok seviyorum sana 90 tane şiir yazdım'' dedi
Ne yapacağımı bilemedim. Başkası olsa tepki verip postalarım ama bu çok başka ne yapsam, nasıl davransam bilemedim. Birincisi ben evliyim engelli olmasa bile olmaz.
Tek düşündüğüm onu kırmadan, üzmeden nasıl bir cevap vermem gerek?
hı bir de sms göndermiş '' Benim hiç sevgilim olmadı kısmet değilmş. Bedenim işe yaramaz ama yüreğim kocaman'' yazmış
lütfen iletişimini kes. tellefonlarına bakma ve görüşme.
onunla her görüşmen ona umut verir bundan sonra:
bu itiraftan sonra görüşmek hem senin içinde sakıncalı. kocana kadar gelir bu sözler ve senin bunu bilerek onla görüşmen. o zaman asla açıklayamazsın ona ve etrafındakilere durumu. uzak dur
Babası nerde bilmiyorum. Annesi de ölmüş.
İleriye gitmek derken yardıma çok ihtiyacı olan birisi insanım ben de diğerleri gibi arkamı mı dönseydim?
Kocamı anlatmasam bile gören birisi.
Ne alaka evet demişim manası. Onu kırmak istemedim ve ne yapacağımı bilemedim. Konuda da bahsettim bir başkası olsa nasıl davranacağımı !!
Yorum yapan arkadaşlar çok teşekkürler.
Şöyle bir şeye karar verdim.
Akşam onunla konuşacağım.
Kendisi ile dost olduğumuzu ve insanca sevdiğimi,
Her ne kadar anlaşamasam bile evli olduğumdan dolayı böyle bir şeyin bana ters olduğunu,
Bu tavrımın engeli ile alakası olmadığını ve bütün erkekler için geçerli olduğunu,
Böyle yaparak beni çok üzeceğini ve kendisin zaten zor olan hayatını üzülürek daha da zorlaştıracağını.
Bu şekilde devam ederse etik olmayacağı için dost olmayı da keseceğimi söyleyeceğim.
Ve engelli insanlar için olan kurum ve kuruluşları daha fazla araştırıp mesafe koyabilmek ve onu açıkta bırakmamak adına girişimde bulunacağım. Eğer uyarımı dikkate almazsa da iki tarafın da selameti için kestirip atacağım.
Takmıyorum canımSana yuklenenlere bakma bosver. Evlisin diye bi insana yardim etmek de mi suc? Olabilir senin agzindan cikmistir kendine yakin gormus soylemissindir kocanla olan dertlerini bunda ne var ki.
Ben isim geregi boyle seylerle sIk karsilasiyorum. Ama genelde bunun gecici oldugunu kibar bir sekilde karsimdakine soyluyorum.
Buna benzer bir sey basima geldi benim de. Ayagi kirik engelli birisi vardi baktim merdivenleri inemiyor bana yardim edin lutfen diyordu kimse de etmedi. Insanlik edip omzuma tutunmasina izin verdim. Adimi sordu soyledim hemen ardindan evlenme teklif ettitovbe ya nasil kactigimi bilmiyorum ordan arkamdan hala sesleniyordu bana cok iyi gelirsin yardim et vs
Bence sen de acikca konus :))
yaa engelli diye bahsettgn kişiye gerçketn ben de çok üzüldüm ama zekiymiş dedgin kadaryla zihinsel bi engeli yok böyle oldugu halde onun da evli kadına böyle şeyler demesi yanlış bence nazikçe ondan uzaklaşmanı tavsiye ederim evlisin yani engelli olmasa bile olmaz demişsin haklısınn çokk onu üzmemek adına bence ondan uzaklaş numaranı da değiştirebilirsin..
Kesinlikle katılıyorum.
Arkadaşın iletişimini kesmesi gerek.
Belli ki bu yardım; onun için farklı şeyler ifade ediyor.
Eşinizi sevmiyor olabilirsiniz ama yine de dikkatli olun.
Öğrenirse o beyefendinin duygularını incitebilir hatta daha da fenası şiddet bile uygulayabilir.
Sen suçsuzken suçlu konumuna gelirsin bu hislerini bile bile görüşmeye devam edersen.
Ona iyilik yapayim derken cok buyuk bi kotuluk yapmissiniz farkinda degilsiniz. Sirt donmek degil ama onun hayati sizden ibaret olmus.omrunun sonuna kadar yaninda olamayacaksiniz. Adam asik olmasa bile size baglanmis. Siz onun akrabasi degilsiniz. Bakacak kimsesi yoksa devlet zaten bakiyir. Nerde kaliyir kiminle yasiyir anlamadim. Ama temiz kalbiniz bi insanin uzulmesine sebep olmus.
Konunuzu gec farkettim ama en guzel karari vermissiniz bence.
Ben de aynisini yapmistim...
Elbette kiriliyorlar fakat itiraf ederken bunu goze almistir.
O yuzden onunla konusurken kibar olun ancak net konusmanizi tavsiye ederim.
Konu sahibi,
Belediyeler konusunda pek bilgim yok ben genelde dernek araciligi ile iletisim halinde idim ve kendileriyle ilgilenen aile bireyleri vardi.
Cok guzel tavsiyeler gelmis, takip edin bence.
Attraente,
gerek yonlendirme, gerek bu son yorumdaki komsular konusunda birebir katiliyorum!
Telden begenemedim, en azindan burdan paylasmak istedim :)
Siz durumu ne olursa olsun başka bir erkekle eşinizle olan ilişkiniz hakkında neden konuşuyorsunuz?
Allah şifasını versin ama sağlıklı olsaydı size dönüp bakmazdı bile. Genç delikanlının evli barklı kadınla ne işi olacak Allah aşkına? Adam yokluğundan size tutunmuş işte.
Yaptığınız çok yanlış. Adam gibi adam zaten sevilir, sayılır. Önemli olan eşiniz size yanlış yaptığında ona olan hürmet ve sadakatinizi korumaktır.
Fark etmedim masalı anlatmayın olur mu? Elbette bu delikanlının size olan yakınlığını anladınız, hoşunuza gittiği içinde kendisi açılana kadar görmezden geldiniz. O yüzden şaşkınlık ifadesi kullanmanıza gerek yok.
Ne yapacağınızı söyliyim, bu adamla bir daha görüşmeyecek ve konuşmayacaksınız. Bu kadar basit ve net...
Vallahi bravo...
Genç delikanlı da olsa, sağlıklı da olsa onun benle işi olsa bile benim onla işim olmaz, olamaz
Böyle bir durumda sadakatsizlik yaptığım sonucuna varmanız takdire şayan
Ayyy sormayın çoook farkettim.
Hatta bunca yardımı sırf o bana aşık olsun diye yaptım.
Aaa aferin bana, başarmışım
Allah akıl fikir versin ne diyeyim.
Ama kızmadım, güldüm alakasız yoruma
Merhaba arkadaşlar..
Konuma nasıl bir başlık olur karar veremedim.
Neyse konuya gelelim... Bu mahallede bir tane 20 li yaşlarında bedensel engelli bir genç var. Tam konuşamıyor, vücuduna hakim değil, Tekerlekli sandalye de yürüyemiyor. Çokta zeki birisi denileni anlıyor ama mesela bir soru sorsan cevap verecek cümleyi kuramıyor, yarım yamalak söylüyor. Onu anlamanız için ona alışmanız gerek yoksa çok zorlanırsınız.
Kendisini severim ve engelli olduğundan dolayı çok şey de hep yanında oldum. İşine gücüne yardım ettim, evrak işleri varsa onları takip ettim, yemek pişirdim vs. Yani tamamen insanca davrandım.
Ben evliyim ve eşimin bana karşı tutumunu vs. bilir. Bugün, bana bir şeyler söyledi ne yapacağımı bilemedim
Bana '' Eşinden nefret ediyorum, keşke engelli olmasaydım'' dedi Ben de '' Ben de nefret ediyorum ama senin engelinle ne alaka'' dedim ( Tabi o bu cümleleri takır takır kuramıyor çok zorlanıyor ifadede)
'' Eğer engelim olmasaydı belki beni severdin ama sadece engelimi zorluklarını paylaşıyor ve insanca seviyorsun. Bana kızma lütfen ama ben seni bilemeyeceğin kadar çok seviyorum sana 90 tane şiir yazdım'' dedi
Ne yapacağımı bilemedim. Başkası olsa tepki verip postalarım ama bu çok başka ne yapsam, nasıl davransam bilemedim. Birincisi ben evliyim engelli olmasa bile olmaz.
Tek düşündüğüm onu kırmadan, üzmeden nasıl bir cevap vermem gerek?
hı bir de sms göndermiş '' Benim hiç sevgilim olmadı kısmet değilmş. Bedenim işe yaramaz ama yüreğim kocaman'' yazmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?