Evliyim ama başka birisi...

Bgn bir konu vardi 18 yasinda erkek yegen ile ilgili. O kunyu okuyanlar burayi okuyordur insaallah.
insanoglu iste. Erkek ve kadin birlikte zaman gecirirse meyil etme durumu oluyor. Yerinizde olsam bu sekilde konusma curetini nereden bulmus sorar ve bir daha da yuzune bakmazdim. Gayet terbiyesiz bir genc imis. Bedensel engelli olmasi ekmegini yedigi evin kadinina kotu gozle bakma hakki vermez.

Anne babası yoksa bu çocuğa kim bakıyor? yani onlarla iletişim kurarak yapmanız gerekirdi bazı şeyleri ve insan anlar yani bir süre sonra özel şeyler hissetmeye başladığını tavırlarından. Yani çok yakın davranmışsınız tamam yemeğin yapmak ilgilenmek güzel ama hiç mi çevresinde insan yok. Halini hatrını sorup iki muhabbet edip çekilebilirdiniz 90 tane şiir yazacak kadar bağlanan birini nasıl anlayamadınız kaldı ki eşinizle aranızdaki sorunları nereden biliyor görüyor diyorsunuz evinize mi gidip çıkıyor da biliyor. Hatta nefret ediyorum deyince bile yorum yapmamak sessiz kalmak yerine bende nefret ediyorum diyorsunuz onu daha da umutlandırıyorsunuz maalesef o bu işin olamayacağının farkına varamaz platonik birşey acaba olabilir mi o da eşinden nefret ediyormuş bana yakın davranıyor deyip en azından mutlu olur ama es kaza oradan taşınsanız eşinizden ayrılsanız halini düşünün nasıl bir bunalıma gireceğini. Madem eşinizden nefret ediyorsunuz ayrılın ama bu kişiyle de mesafenizi koruyun merhabalaşmaktan öteye geçmesin bence.

Son düzenleme:
Yorum yapan arkadaşlar çok teşekkürler.
Şöyle bir şeye karar verdim.
Akşam onunla konuşacağım.
Kendisi ile dost olduğumuzu ve insanca sevdiğimi,
Her ne kadar anlaşamasam bile evli olduğumdan dolayı böyle bir şeyin bana ters olduğunu,
Bu tavrımın engeli ile alakası olmadığını ve bütün erkekler için geçerli olduğunu,
Böyle yaparak beni çok üzeceğini ve kendisin zaten zor olan hayatını üzülürek daha da zorlaştıracağını.
Bu şekilde devam ederse etik olmayacağı için dost olmayı da keseceğimi söyleyeceğim.

Ve engelli insanlar için olan kurum ve kuruluşları daha fazla araştırıp mesafe koyabilmek ve onu açıkta bırakmamak adına girişimde bulunacağım. Eğer uyarımı dikkate almazsa da iki tarafın da selameti için kestirip atacağım.

Ayrıca evinize geliyorsa saatlerce mi oturuyor eşiniz rahatsız olmuyor mu onun yanında mı tartışıyorsunuz kusura bakmayın her yönden garip yani kimse kalmadı size mi geliyor oturmaya ne ortak konuşacak mevzunuz muhabbetiniz olabilir ki. Gider evindde görür iki hal hatır sorar dönersiniz resmen kendi elinizle buna yol açmışsınız tüm mahalle biliyorsa eşinizi o da biliyorsa bile ona açık etmemeniz gerekirdi. o varsa eşnizle sorununuz varsa eşinize sonra konuşaım demeniz gerekirdi hem eşiniz çalışmıyor mu akşamları da mı geliyor size anlayamadım yani tamam bende acırım yardım ederim ama evime almam mesela o kadar ileri gitmem.

Teşekkür ederim. Güzel bilgiler veriyorsunuz. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım siz ışık tutabiliyorsunuz.
Olayı nerelere çekiyorlar, Allah ıslah etsin...

Rica ederim, birbirimize yardımcı olmak zaten maksadımız
Ama diğer yorumlarında bir güzelliği var, siz iyilik, güzellik düşünürken insanlar neler düşünebiliyor görmüş oldunuz
Bazı yerlerde haksız sayılmazlar, sizin ilgi duyma ihtimalinizi hiç düşünmüyorum da insanların yaftalama ihtimali çok yüksek
Forumun böyle bir faydası var, burada yazan insanlar komşularınız, çevreniz gibi sıradan insanlar, ne parlak fikirler çıkıyor değil mi =)
Allah yardımcınız olsun diyorum, belediye ile mutlaka görüşün, yaşlılar ve engelliler için evde sağlık hizmetleri var, onlara bağlı gönüllü çalışanlar var, mutlaka biri yardımcı olur.

Hiç bu açıdan düşünmemiştim sonuna kadar haklısınız sağ olun

bende bayiliyorum senin kendini ifade etme sekline

Sana yuklenenlere bakma bosver. Evlisin diye bi insana yardim etmek de mi suc? Olabilir senin agzindan cikmistir kendine yakin gormus soylemissindir kocanla olan dertlerini bunda ne var ki.

Ben isim geregi boyle seylerle sIk karsilasiyorum. Ama genelde bunun gecici oldugunu kibar bir sekilde karsimdakine soyluyorum.

Buna benzer bir sey basima geldi benim de. Ayagi kirik engelli birisi vardi baktim merdivenleri inemiyor bana yardim edin lutfen diyordu kimse de etmedi. Insanlik edip omzuma tutunmasina izin verdim. Adimi sordu soyledim hemen ardindan evlenme teklif etti tovbe ya nasil kactigimi bilmiyorum ordan arkamdan hala sesleniyordu bana cok iyi gelirsin yardim et vs

Bence sen de acikca konus :))

yaa engelli diye bahsettgn kişiye gerçketn ben de çok üzüldüm ama zekiymiş dedgin kadaryla zihinsel bi engeli yok böyle oldugu halde onun da evli kadına böyle şeyler demesi yanlış bence nazikçe ondan uzaklaşmanı tavsiye ederim evlisin yani engelli olmasa bile olmaz demişsin haklısınn çokk onu üzmemek adına bence ondan uzaklaş numaranı da değiştirebilirsin..

Kesinlikle katılıyorum.
Arkadaşın iletişimini kesmesi gerek.
Belli ki bu yardım; onun için farklı şeyler ifade ediyor.
Eşinizi sevmiyor olabilirsiniz ama yine de dikkatli olun.
Öğrenirse o beyefendinin duygularını incitebilir hatta daha da fenası şiddet bile uygulayabilir.
Sen suçsuzken suçlu konumuna gelirsin bu hislerini bile bile görüşmeye devam edersen.

Ona iyilik yapayim derken cok buyuk bi kotuluk yapmissiniz farkinda degilsiniz. Sirt donmek degil ama onun hayati sizden ibaret olmus.omrunun sonuna kadar yaninda olamayacaksiniz. Adam asik olmasa bile size baglanmis. Siz onun akrabasi degilsiniz. Bakacak kimsesi yoksa devlet zaten bakiyir. Nerde kaliyir kiminle yasiyir anlamadim. Ama temiz kalbiniz bi insanin uzulmesine sebep olmus.

Siz durumu ne olursa olsun başka bir erkekle eşinizle olan ilişkiniz hakkında neden konuşuyorsunuz?

Allah şifasını versin ama sağlıklı olsaydı size dönüp bakmazdı bile. Genç delikanlının evli barklı kadınla ne işi olacak Allah aşkına? Adam yokluğundan size tutunmuş işte.

Yaptığınız çok yanlış. Adam gibi adam zaten sevilir, sayılır. Önemli olan eşiniz size yanlış yaptığında ona olan hürmet ve sadakatinizi korumaktır.

Fark etmedim masalı anlatmayın olur mu? Elbette bu delikanlının size olan yakınlığını anladınız, hoşunuza gittiği içinde kendisi açılana kadar görmezden geldiniz. O yüzden şaşkınlık ifadesi kullanmanıza gerek yok.

Ne yapacağınızı söyliyim, bu adamla bir daha görüşmeyecek ve konuşmayacaksınız. Bu kadar basit ve net...

Konunuzu gec farkettim ama en guzel karari vermissiniz bence.
Ben de aynisini yapmistim...
Elbette kiriliyorlar fakat itiraf ederken bunu goze almistir.
O yuzden onunla konusurken kibar olun ancak net konusmanizi tavsiye ederim.

Konu sahibi,
Belediyeler konusunda pek bilgim yok ben genelde dernek araciligi ile iletisim halinde idim ve kendileriyle ilgilenen aile bireyleri vardi.
Cok guzel tavsiyeler gelmis, takip edin bence.

Attraente,
gerek yonlendirme, gerek bu son yorumdaki komsular konusunda birebir katiliyorum!

Telden begenemedim, en azindan burdan paylasmak istedim :)

Takmıyorum canım Sen de iyi kurtulmuşsun

konuştum birazdan detayları anlatacağım

Vallahi bravo...
Genç delikanlı da olsa, sağlıklı da olsa onun benle işi olsa bile benim onla işim olmaz, olamaz
Böyle bir durumda sadakatsizlik yaptığım sonucuna varmanız takdire şayan
Ayyy sormayın çoook farkettim.
Hatta bunca yardımı sırf o bana aşık olsun diye yaptım.
Aaa aferin bana, başarmışım
Allah akıl fikir versin ne diyeyim.
Ama kızmadım, güldüm alakasız yoruma

Güldünüz demek, sizi neşelendirdiğime sevindim. Konuyu açarken çok üzgündünüz değil mi ?

Ama ben yazdıklarınızı okuduğumda hiç gülemedim maalesef, sizin adınıza üzüldüm.

Allah ihtiyacı olan herkese akıl fikir versin .

hem engelli hem de bir başına mı yaşıyor
bu durumda ona yapacağınız en büyük iyilik onun bir kuruma yerleşmesine yardımcı olmak olacak

Arkadaşlar çocukla konuştum ve bu şeyin imkansızlığından bahsettim
Ona engelli olmasa da durumun değişmeyeceğini söyledim.
O da gayet olgunlukla karşıladı ve bana,
Haklı olduğumu, ona sadece insanca yaklaştığımı bildiğini,
Böyle bir şeyi bana söylediği için pişman olduğunu,
Hatasını anladığını ve onu affetmemi istedi.
Ben de hakkım helal olsun, üzüldüm ama farkındasın her şeyin hatanı anlamada güzel.
Mesela sen benim oğlum olsaydın,
Annene böyle bir şey söylensin ister miydin? dedim
Hayır, asla dedi.
O zaman bunlar yaşanmadı, duymadım, bilmiyorum.
Ama şu durumda mesafe koymam gerkecek.
Sana yine yardımcı olurum ama eskisi gibi olamam artık dedim.
Ne desen haklısın şu vakitten sonra vereceğin kararlara saygı duyacağım,
Sırf engelim var diye red etmediği bildiğimden,
Bana uzak bile olsan üzülmeyeceğim.
Sen doğru olanı yaptın,
Sana söz veriyorum tekrarı yok
Sen benim için her zaman en iyisini yaptın,
Bundan sonra merhametin ve iyi niyetin için,
Ben de mesafeli olmalıyım.
Seni üzdüm özür dilerim dedi
ve olayı kapattık.

Yani artık görüşmesemde üzülmeyecek sanırım. Bu şekilde olması çok iyi oldu.

Engelli olmasi ahlaksiz oldugu gercegini degistirmiyor. Evli bir hanima asik olup bir de bunu haya etmeden soyleyen adam ahlaksizdir. Bu ahlaksizliga ortak olursan, yarin bi gun kocam duydu diye aglama burda

engelli olması edepsizlik yapmasını gerektirmez.
sonuçta zihinsel bir engeli yok ki hoş göresiniz. (akli melekeleri tam yerinde değilse onu anlarım, temiz bir sevgiyle seviyor diye)
bu yaptığı kendisine insanca yaklaşan evli bir bayana saygısızlık etmektir bana kalırsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…