Evliyim çocuğum olacak ve esim istemiyor. Bosanmak istiyor. Cocuga tek bakamam ne yapmaliyim:(

yardimci oluyorlar. dil bilmene gerek yok. kocanin ailesi yok mu senin? onlar ne diyorlar?
Yok zaten onlar bana orada çok çektirdi. Ben turkiyeye dönmek istedim dayanamadım. Orada kimsem yoktu. Geldik işte beraber turkiyeye annemlere. Biz ucaktayken bile uçkurunun peşinde olduğu için tartıştık. Yanımda başka bir kadinla bakisip birbirlerinin numaralarını aldılar öyle pislik bir adam. Sonra bende ben hastayım ölüyorum senin yaptığına bak diyerekten tartıştık. Anneme geldim ben o da başka şehre gitti akrabasina. Ben geldiğim gibi burada hastaneye gittim çünkü yurtdışında doktorlar çok ilgisiz iyi olamadım orada bi türlü. Ve 12. Haftadayım bende erken olduğunu düşünüyordum cinsiyet öğrenmek için ama doktorum söyledi iste. Bende ona msj attım her şeye rağmen çocuğumuz için dedim ki bi kızın olacakmis. Bu msj üzerine bana dedi ki çocuğu aldır ben istemiyorum. Böyle gelişti olay. Ya o kadar derdim var ki ben çok cahil biriyim bence her şeyi ben elimle yaptım. Ailemin durumu farklıydı psikolojim çok bozuktu ve dedim ki uzağa gideyim evleneyim sonra başıma bunlar geldi daha kötü durumlara düştüm bilmiyorum canım o kadar sıkkın ki keske rabbim canimi alsa da kurtulsam

Hanimlar son zamanlarda derdini anlatan uyelere yazilan yorumlari tabiri caizse agzim acik okuyorum.2 yil onceki gebeligimi 14.haftada kaybettim ve 11.haftada cinsiyetinin erkek oldugu belli oldu.Yurtdisinda yasayanlar vardir aranizda ben yasamadim ama meslegim geregi dunyanin heryerini gezdim, uzun kaldim,tatiller yaptim doktora gitmek durumunda kaldim.Dil bilmeyen icin cok zor ki dil bilseniz dahi hic bilmediginiz bir ulkenin sosyal isleyis duzenini cozmek,anlamak hic de tahmin ettiginiz gibi kolay olmuyor.Neden evlendin o yasta diye saydirmak da olmaz bu saatten sonra hanimlar.Kizcagiz artik evlenmis,belli ki kurtulus gormus ama misliyle ona donmus.Bu kadar yerden yere vurmaniz sizlere hic yakismadi.@Ezgii78 kuzum once barodan ucretsiz avukat talebinde bulunarak ise basla.Zor gebelik gecirmek nedir cok iyi bilirim.Daha ilk ay 10 kilo vererek basladim ben gebeligime ve inanin hanimlar kusmaktan kaburgalarim sizlardi,defalarca klozetin basinda bayildim.Kendi tukurugumden tiksinir yutamaz elimde posetle dolasirdim.Sacimi gormek midemi kaldirirdi basima tulbent baglardim evde.Bide tum bunlar psikolojinizi oyle bozar ki,hayat sevinciniz soner.Kisir bi donguye girersiniz,acliktan eliniz kolunuz kalkmaz.Kullanmadik ilac kalmamisti kusmalarimi durdurmak icin ama nafile.Ben konu sahibinin zor gebelikle neyi kastettigini o yuzden cok iyi anliyorum.Analik hakki nedir bilmiorum ama hastaneye git ve ogren bunu da.Allah yardimcin olsun ablacim.Keske daha iyi seyler soyleyerek yonle direbilsem seni.

Belçikada yasal durumlar nasıl tam bilmiyorum. Ama ordada bosanma olursa haklarınız olduğunu unutmayin. Türkiyeden de boşanma davası açmanız gerekecek. Belki burda Belcikadan olan arkadaşlarda vardir. Hollandada avukat için hükumet yardim ettiğini biliyorum. Belki belcikada da vardır böyle bir imkan. Iyi araştırın

Bu yazini
Hanimlar son zamanlarda derdini anlatan uyelere yazilan yorumlari tabiri caizse agzim acik okuyorum.2 yil onceki gebeligimi 14.haftada kaybettim ve 11.haftada cinsiyetinin erkek oldugu belli oldu.Yurtdisinda yasayanlar vardir aranizda ben yasamadim ama meslegim geregi dunyanin heryerini gezdim, uzun kaldim,tatiller yaptim doktora gitmek durumunda kaldim.Dil bilmeyen icin cok zor ki dil bilseniz dahi hic bilmediginiz bir ulkenin sosyal isleyis duzenini cozmek,anlamak hic de tahmin ettiginiz gibi kolay olmuyor.Neden evlendin o yasta diye saydirmak da olmaz bu saatten sonra hanimlar.Kizcagiz artik evlenmis,belli ki kurtulus gormus ama misliyle ona donmus.Bu kadar yerden yere vurmaniz sizlere hic yakismadi.@Ezgii78 kuzum once barodan ucretsiz avukat talebinde bulunarak ise basla.Zor gebelik gecirmek nedir cok iyi bilirim.Daha ilk ay 10 kilo vererek basladim ben gebeligime ve inanin hanimlar kusmaktan kaburgalarim sizlardi,defalarca klozetin basinda bayildim.Kendi tukurugumden tiksinir yutamaz elimde posetle dolasirdim.Sacimi gormek midemi kaldirirdi basima tulbent baglardim evde.Bide tum bunlar psikolojinizi oyle bozar ki,hayat sevinciniz soner.Kisir bi donguye girersiniz,acliktan eliniz kolunuz kalkmaz.Kullanmadik ilac kalmamisti kusmalarimi durdurmak icin ama nafile.Ben konu sahibinin zor gebelikle neyi kastettigini o yuzden cok iyi anliyorum.Analik hakki nedir bilmiorum ama hastaneye git ve ogren bunu da.Allah yardimcin olsun ablacim.Keske daha iyi seyler soyleyerek yonle direbilsem seni.
Bu yazıyı okurken ağladım biliyor musun abla. Tamda benim yaşadıklarımı anlattın ablam ben orada neler çektim 4 gün hastanede yattım ve iyi gelmiyordu bana hiç bir şey. Bende 8 kilo verdim hiç bir şey yiyip içemiyorum sürekli ama sürekli kusuyorum günde 15 defa nerdeyse. Her yerde poşet var. Beni en iyi sen anlarsın ablam o yollardan geçmişsin. Inan hayat şartları beni onunla evlenmeye zorladı. Yoksa bende hayatımı yaşamak üniversite okumak arkadaşlarımla gezmek isterdim. Annemle babam ayrıldı annem bize bakmak zorunda kaldı bende o zamandan evlenene kadar hep kardeşlerime baktım yemek yaptım hiç sosyal bi hayatım olmadı arkadaşım bile yoktu. Küçük anne gibi olmuştum sonra evlendim karşıma böyle biri cıktı yinede allah büyüktür ne diyeyim ablam. Çok sağol allah senden hep razı olsun sende benim yaşadıklarımı yaşamışsın. Allaha emanet ol ablam , allah güzel gönlüne göre versin

Bu yazini

Bu yazıyı okurken ağladım biliyor musun abla. Tamda benim yaşadıklarımı anlattın ablam ben orada neler çektim 4 gün hastanede yattım ve iyi gelmiyordu bana hiç bir şey. Bende 8 kilo verdim hiç bir şey yiyip içemiyorum sürekli ama sürekli kusuyorum günde 15 defa nerdeyse. Her yerde poşet var. Beni en iyi sen anlarsın ablam o yollardan geçmişsin. Inan hayat şartları beni onunla evlenmeye zorladı. Yoksa bende hayatımı yaşamak üniversite okumak arkadaşlarımla gezmek isterdim. Annemle babam ayrıldı annem bize bakmak zorunda kaldı bende o zamandan evlenene kadar hep kardeşlerime baktım yemek yaptım hiç sosyal bi hayatım olmadı arkadaşım bile yoktu. Küçük anne gibi olmuştum sonra evlendim karşıma böyle biri cıktı yinede allah büyüktür ne diyeyim ablam. Çok sağol allah senden hep razı olsun sende benim yaşadıklarımı yaşamışsın. Allaha emanet ol ablam , allah güzel gönlüne göre versin
Bu arada çok geçmiş olsun abla. Inşallah rabbim sana yine bir çocuk verir ve sağlıklı olur.

Belçikada yasal durumlar nasıl tam bilmiyorum. Ama ordada bosanma olursa haklarınız olduğunu unutmayin. Türkiyeden de boşanma davası açmanız gerekecek. Belki burda Belcikadan olan arkadaşlarda vardir. Hollandada avukat için hükumet yardim ettiğini biliyorum. Belki belcikada da vardır böyle bir imkan. Iyi araştırın
O kadar kafam karışık ki inşallah altından kalkabilirim sagolun

Öncelikle merhaba, ben zor bi süreçten geçiyorum ve dertlesecek kimsem yok. Ailemin derdi yeterince var bende yük olmak istemiyorum. Lütfen sizler yardımcı olur musunuz? Ben 23 yaşındayım ve hamileyim 12 haftalık eşim benden ayrılmak istiyor çocuğuda istemiyor. Çok gözü dışarda sorumsuz hoppa biri. Ben ailemin yanına gelmek zorunda kaldım. Ailemin maddi durumu pek iyi değil. Çok üzülüyorum. Ve hamileligimde kötü geçiyor sürekli hastaneye yatmak zorunda kalıyorum sigortamda yok. Eşimden yardım istiyorum sonuçta ikimizinde çocuğu ama beni engelledi. Bu durumda ne yapmam gerek yasal yollarla mesela çok üzgünüm mutsuzum fikirlerinize çok ihtiyacım var. Teşekkürler
Bide bu kansızlar türedi 😡 Allah bunları kahretsin!

Öncelikle merhaba, ben zor bi süreçten geçiyorum ve dertlesecek kimsem yok. Ailemin derdi yeterince var bende yük olmak istemiyorum. Lütfen sizler yardımcı olur musunuz? Ben 23 yaşındayım ve hamileyim 12 haftalık eşim benden ayrılmak istiyor çocuğuda istemiyor. Çok gözü dışarda sorumsuz hoppa biri. Ben ailemin yanına gelmek zorunda kaldım. Ailemin maddi durumu pek iyi değil. Çok üzülüyorum. Ve hamileligimde kötü geçiyor sürekli hastaneye yatmak zorunda kalıyorum sigortamda yok. Eşimden yardım istiyorum sonuçta ikimizinde çocuğu ama beni engelledi. Bu durumda ne yapmam gerek yasal yollarla mesela çok üzgünüm mutsuzum fikirlerinize çok ihtiyacım var. Teşekkürler
Bildigim kadariyla hamile esi terk etmek suc.Bence adliyeye gidin ve sikayetci olun.Bebeginizi dogurdugunuzda gormek icin taklalar atacaktir.Anneniz bakabilirse baksin sizde calisin ayaklariniz uzerinde durun.Ayrica bulundugunuz ilde devletten yardim isteyin.O.adami Allah bildigi gibi yapsin yaparken evlenirken akli nerdeymiss

Devlet hastanesinde analık hakkından yararlanabilirsin sigortası olmayanlar ücretsiz yararlanıyor, onun dışında da boşanırsan da sosyal yardımlaşma kurumlarına başvur şahsi olarak hamile olduğunu da söyle, elbetteki rızkı verir Allah. Bebeğinle çok mutlu ol.
Bak arkadas her yolu soylemis dediklerinden bende faydalandim.Analik hakkiyla ucretsiz gorunuyorsunuz ve sosyal yardimlasma kurumu var size avukat bile temin ediyorlar hatta maas baglaniyor.Adini hatirlayamiyorum ama kaymakamlik baglantiliydi galiba.Hamilesiniz kendinizi birakmayin siz bebeginize sahip cikin Allah da umarim size sahip cikar

16 haftadan önce söylemeleri yasak değil. Ama o haftadan önce herşey tahmin olarak söyleniyor. Yani daha değişebilir diye kesin konuşmuyorlar. Yani 12 haftada olup, kız olduğunu öğrenip, bunun erkek/kiz kavgasını yapıp, ailesinin yanına gitmesi felan.. Bir kac gündür onların yanındaymış.. Bana zamanlama pek inandırıcı gelmiyor. Yoksa ortada sorumsuz adamlar cok.

Hayir bide doktor %90 çikiyor, çikmamasi çok nadir demis. Ki hiç bir doktor 12inci haftada bunu söyleyemez. Ve dedigin gibi tüm konu baslikta belli bile. Yani bu sanirim öyle 2incimi 3üncu konu böyle uzun baslik ile ve fantastik olan. Ben inanmiyorum. Sikayette ettim zaten.

Evet avukatla çözebileceğimi öğrendim ve ilk isim avukat tutmak olacak inşallah. Teşekkürler
Parası olmayan birine "avukat tut" diye akıl veriliyor. Hem de tuttuğunu koparan cinsten bir avukat.

Parası olmayan arkadaş da "aa evet hemen tutayım" diyor

Ablacım paran yoksa en iyi ihtimalle baro sana avukat tayin eder. O da senin seçtiğin avukat olmaz.

Bunları biliyorsun değil mi?

Allah eş dediğin o hayvanı kahretsin biz götümüzü yırtıyoruz be bi çocuğumuz olsun diye
Allahım goruyosun boyle hayvanları 😥😥😥
O layığını bulur sen hayatına devam etmeye bak güçlü ol
Olmak zorundasın !

Hayir bide doktor %90 çikiyor, çikmamasi çok nadir demis. Ki hiç bir doktor 12inci haftada bunu söyleyemez. Ve dedigin gibi tüm konu baslikta belli bile. Yani bu sanirim öyle 2incimi 3üncu konu böyle uzun baslik ile ve fantastik olan. Ben inanmiyorum. Sikayette ettim zaten.
Gel benimle doktora istersen sana yalan borcum mu var yada başkasina. Yanı ben sizden fikir istedim yardım istedim takildigin konu o mu bebeğin 12 haftada cinsiyeti gözükmesi mi şaşırmış oldugun konu? Ne vicdanlı insanlar var. Burda yalan baslik neden atarlar bilmem ama benim ki gercek. Istersen gel benimle yasa biraz gör bak yalan miymiş

Parası olmayan birine "avukat tut" diye akıl veriliyor. Hem de tuttuğunu koparan cinsten bir avukat.

Parası olmayan arkadaş da "aa evet hemen tutayım" diyor

Ablacım paran yoksa en iyi ihtimalle baro sana avukat tayin eder. O da senin seçtiğin avukat olmaz.

Bunları biliyorsun değil mi?
Çalışırım tutarım belki öyle düşündüm ne yapabilirim

Çalışırım tutarım belki öyle düşündüm ne yapabilirim
Gireceğin iş asgari ücretli olacaktır. O para ile avukat tutamazsın.

Avukat davani takip etmen için 10 bin lira isteyecek senden. 2bin lira aylık ile 10 bin lirayı veremezsin.

Yaşadığın sehirdeki baroya git. Devlet sana avukat tayin edecektir.

Back
X