Evliyim evli birinden hamile kaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuklarını kendilerini döven bir psikopatla büyümeye mecbur eden kadın da iyi bir anne olduğunu savunuyorsa kötü anne ne acaba?

Bir çocuğun 2 ebeveyni vardır. Kendisini koruması gereken 2 yetişkin. İşkence denilebilecek seviyede şiddet varsa evde tek sorumlu baba değil, onları o evden almayan anne de sorumlu. Baba döverken anne kadınlığını hissetme derdindeyse o annenin babadan farkı yok.

Nasıl birşeyse sevgili bulunana kadar boşanılmıyor, çocuklar görmek bile istemedikleri babayla yaşıyor, sevgili bulunduğu an boşanma kararı veriliyor. Yüzsüzlüğünüzle bdv'de unutulmayacak bir üyesiniz

Allah korusun 3. Sayfalara düşersiniz

Iyide bu psikomanyak adamdan kurtulmanın yolu başkasından çocuk yapmak mi ? Kendiniz söylüyorsunuz manyak diye o zaman bu adam bunu duyunca sizide o sevgilinizide öldürür o zaman çocuklar nolacak aaa ama orası muallak dimi . Yada çocuklarınız ilerde kardeşlerinin başka adamdan olduğunu öğrenince utanmayacak mi sizden babamızla evliyken gidip başkasıyla birlikte olmus annemiz demeyecekler mi ?o zaman nasıl yüzlerine bakacaksınız . Allah size akıl fikir versin ne diyelim başka.

Ahlakı, namusu bırakıp direkt olarak vicdanınıza yazıklar olsun diyorum. Çocuklarınız senelerce dayak yerken, baskı altında büyürken, arkadaş bile edinemezken siz kendinizi elin adamının kollarına atıp zevk peşinde koşmuşsunuz. O çocukların yerinde olsam 18 olur olmaz sizi de babamı da reddeder, bir daha suratınıza bakmazdım. Bu kadar mı zor? Karakterli olmak çok mu zor yahu? Bir insan çocuğu evde dayak yerken o çocuğu nasıl kurtarmaz oradan? Buraya gelip yazmayı biliyorsunuz da koskoca ülkede yardım isteyecek kimseyi mi bulamıyorsunuz? Yazıklar olsun ne diyelim hala da gelmiş burada kendinizi aklıyorsunuz.

Sevgili arkadaşım, şuan yapacağın hıcbırsey saglıklı olmaz, çocugu aldırmalısın, böyle bir süreç ile evliliğe tekrar adım atmak senı çok yorar, önce çocuk kısmını hallet ve devam etmek istediğin kişi kısmını resmiyetteki durumuna göre devam ettir....

Sonra millet muge anliya çıkıp babam kim diye hakkını arıyor yillar sonra, yada adam bilmeden başkasının çocuğuna bakıyor omur boyu.yazikk çok yazık.

Cocuklarimin yedigi dayaklari saymadim bile.
O çocuklar o dayakları yerken, toplum baskısını önemsediniz. Çocukların yaşadığı travmayı hiçe saydınız. Yasak bir ilişki yaşarken ve evlilik dışı bir çocuk dünyaya getirirken toplum baskısını neden düşünmediniz?

Kocalari ile düzenli bir hayat yasayip burda gelisi-güzel yorumlar yapan kadinlar, sürekli dayak yemenin ne oldugunu bilmeden burada gelisi-güzel yorum yapan erkekcikler, sürekli dayak yemek ne demek oldugundan haberiniz var mi??
Kimse gelişi güzel yorum yapmıyor, kurtuluşu yasak bir ilişkide arayıp, birde o ilişkiden doğan çocuğa bu yükü yüklediğiniz için eleştiriliyorsunuz. Bu kadar kötü bir evlilik yaşayıp, eziyet çekerken boşansaydınız, ayaklarınızın üzerinde durup evlatlarınıza sahip çıksaydınız burada takdir edilirdiniz biliyorsunuz değil mi? Evlilik dışı bir ilişkiden çocuk sahibi olmaya, o çocuğu manyak bir adamın olduğu evde büyütmeye cesaretiniz var. Ama ayaklarınızın üzerinde durup tek başına hayat mücadelesine girişmeye cesaretiniz yok öyle mi?

öyle bir hayat´dan öyle basit bir sekilde kurtulmak kolay degil, Özellikle toplumsal olarak, aile büyüklerin baskilari altinda.

Aile büyükleriniz çocuğun başka bir adamdan olduğunu duyunca "ay kızım neler çektin, sende haklısın, kadınlığını evli bir adamın kollarında aramaya" mı diyecekler. Değerli olduğunu birinin kollarında hisseden asıl değersizliğini kendisi yaratıyordur.

Bu ara, Türkiye´de yasamiyoruz.

İyi ya daha rahat boşanabilirdiniz, çocuklarınız için maddi destek alabilirdiniz? Neden boşanmayı seçmediniz?

(eski) esim ile 2 senedir bir iliski yasamiyorum artik. Ona karsi igrenc duygusu oldukca yüksek. Ayni yatak odasini bile paylasmiyorum artik.

2 senedir ilişki yaşamadığın bir erkek 1 yaşında bir çocuğa sahip olamayacağını tahmin edemiyor mu? Bu kadar matematik hesabıda mı yok?

Dipnot:Birde son olarak kıç konusuna hiç girmeyelim. Sizin ki gibi bir evliliğim olsaydı, mabadımı orda burda açmak yerine, çocuklarımın ve kendi hayatımı düzene sokmak için bol bol sıkardım.

Son düzenleme:
Haliyle bu evliligi terk edip, bosanma davasi actiktan sonra, babalik davasi da acildiginda ailem hosgörü ile karsilamayacak.
Ama belirttigim gibi, daha önce birkac defa ayrilmaya calistigimda, haddinden cok baski uyguladir. Neler cektigimi, cocuklarim neler cektigini anlatmaya calistigim halde fazla umursamadilar. Ailem o zaman bana destek ciksalardi, intihara tesebbüs etmezdim. 1 insani, 1 kadini bu derece cikamaza getiren sartlarini tartisilmasi gerekirken, kinamayi, lanetlemeyi, elestirmeyi tercih ediyoruz. Nasil olsa daha kolay ve kendimizi gercekler disinda bu sekilde daha rahat teselli edebiliyoruz, degil mi?

Sanirim yazdiklarimi tam okumuyorsunuz ya da anlamakla güclük cekiyorsunuz. Ayrilmak icin herseyi denedim. Ama bu zayif ve tek basina halimle o kadar da kolay olmayacagini ne yazik ki kanitladilar, özellikle kökeniniz Maras´a dayaniyorsa, oranin kültür anlayisina temelden bagli olan cevreniz, yakinlariniz varsa.
Polise sikayet etmek, cocuklarini dövüyor diye durt disi edilmesi vs. Nerden aliyorsunuz bu hikayeleri?
Daha önceden ayrilama sebebini acikliga getirdim sanirim. Polis´e sikayet etsem ne degistirecekti?
Careyi sürekli baska adamda aradigim falan yok. Böyle seylerden uzak duruyordum. Ama bu adami yakindan tanidikca gönlümü bagladim ve her tavri ile bana karsi bos olmadigini kanitladi.

Iliskimiz bugünden yarina olmadi. 1 sene boyunca birbirimizi tanidik. bu sirada baskasina asik oldugum icin de cocuklarimi ihmal ettigimi düsünenlerin mantik anlayislarina hayran kalamamak elde degil. Iyi manada degil. Daha cok mantik anlayislari ne kadar zayif oldugu konusunda.

Onun bosanmasina sebep olan ben degildim. Tanistigimizda zaten bosanma davasi sürüyordu. Onun eski esine ben "cadi" diye hitap etmedim. Ayni is yerinde calisan benim kizkardesim onun eski esini tanidigindan ona hitabi buydu.

Saskinlikla yorumlari, beni nerelere tasimaya calisildigini okuyorum da. Isterseniz sizler, aslinizin gelmis oldugu köylerin gecmisine baksaniz?
Türkiye´de genellikle köylerde 50´li, 60´li, 70´li yillarda neler yasandigini, kim bilir, babanizin, annenizin, amcaniu, dayiniz, teyzeniz, halaniz diye tanimladiginiz inanlar hangi sartlar altinda dünyaya geldiklerini ögreniniz!!

Simdiki bu tutumum bu tavrim, sevgilim beni güclendirmesiyle saglayabildim, kendimi buldum. Eger sadece gönül eglencesi gecirmek istemis olsaydi, 1) bana bu kadar zaman ve sabir harcamazdi, 2) hayat sartlari daha kolay, ayrilmis kadinlarla ilgilenirdi, ki kizkardesimin anlatmasina göre, cevresinde böyle kadinlarin noksanligini yasamiyor.

atalente35, 2 sene önce tanismadim, 3 sene önce. Yazimi kontröl ettim, evet, orda 2 sene önce diye yazmisim. Ama iste, illaki hata bulacaksiniz ya, pirinc´ten tas ayiklarcasina.

Ama yine de olsun. Siz herseyi daha cok iyi biliyorsunuz, herseyin üstünde sizler varsiniz. Bu düsünce ile devam edin. Icinizdeki insanligi teker teker yaziya dökün. Kendi islemis oldugunuz suclari bastirmaya yardimci olup, sizi muhakkak rahatlatmaya yardimci olacaktir.

Ablacım yapmışsın bir hata tamam da olayı TUM ULKEYE nasıl ve neden malettin ya

Ablacım yapmışsın bir hata tamam da olayı TUM ULKEYE nasıl malettin ya
Aman çok da şey etmemek lazım. Klasik vicdan rahatlatmaya çalışma taktiğidir "ama herkes yapıyor yeaaaa" diye düşünmeye çalışmak. He, hepimiz sapığız, öyle kimin eli kimin cebinde belli değil, uhuuu fanteziler fanteziler.

Valla bize dese yine anlicam mantığını "kiniyorsunuz, elestriyorsunuz başınıza gelir ya da duygularınızı bastıryorsunuz" ekseninde savunma ve suçlamayı da ama kadın 50 60 70 li yıllara teyze hala muhabbetine girmiş onu çözemedim

İşte diyor, biz böyle ataların torunlarıyız, bu dalavereli işler de bize onlardan miras kaldı.
Bir de araştırın diyor. Nasıl araştıralım onu da söylerse, valla araştıracağım. Bir yerlerde arşiv mi tutuluyor bunlar, zaman makinesi mi icat edildi, gidip köy ihtiyar heyetlerini toplayıp, bugüne gelen dedikoduları mı soruşturalım? Büyük büyük büyük babaannem kimlerle nerelerde ne cevizler kırmış, şuan ben de merak içerisindeyim. Ve bu atalara rağmen nasıl tek eşli olduk, lütfen İsviçreli bilim insanları bizi incelesin.

Kafasında nasıl normallestirdiyse artık herkesin onun gibi yaptığına

Bizim akrabalar ne alaka ya ayrıca siz böyle şeyler yapıyorsunuz diye neden başka insanları zan altında bırakıyorsunuz. Sürekli hayatınızın diğer kadınlara göre zor olduğunu söyleyip durmuşsunuz nereden biliyorsunuz herkesin mükemmel şartlara sahip olduğunu hiç derdi olmadığını. Bazı şeyler dünyada sınavımız oluyor ve siz bu sınavdan kalmışsınız bence sucu kendinizde arayın başkasında değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…