- 30 Kasım 2019
- 12.410
- 39.820
- 598
Durduk yere yani ? Hayır mantıklı gelmiyor da o yüzden. İyi iyi iyi derken bir gün de kötü mü oldular ? Bir sebep olmalı : tartışma , gönül koyma vs.Hayır kendileri evlendirdi.Allah biliyor ben hala anlayabilmiş değilim niye böyle yapıyorlar
Tamam da arkadaşım bu söylediklerin hepsi geçmişte kaldı.Annem beni pırlantam diye severdi babam da küçük cadım diye.kizlarn en küçüğym ben.ben mi çok hassasım onlar mı merhametsiz vicdansız bilmiyorum.telli duvaklı düğünüm oldu herseyimde rızaları vardı sonra yavaş yavaşş ipler kopmaya başladı sonunda da tutacak yer kalmadı.sevdigim yemeği yapıyorum ama annemin yaptığı gibi o tadı alamiyorum ya da çocuklarla ilgilidir bı konu oluyor arayıp anneme sormak yerine netten kayınvalidemdn gorumcelerimden yardım istiyorum (Allah bin kere razı olsun onlardan).
Bunu merak ediyorum işte. O zaman daha da emin adım aticam bundan sonraTamam da arkadaşım bu söylediklerin hepsi geçmişte kaldı.
Artık seni istemiyorlar.
Anlatmadığın için kim haklı kim haksız bilemiyorum tabii.
Ama artık geçmişi bırakıp şu ana odaklanmalısın.
Ayyy anlatamadım bir türlü.Huzur vermediler eşin böyle ailesi şöyle vs
Bunu merak ediyorum işte. O zaman daha da emin adım aticam bundan sonra
Küfür edildi olmayan şeyler varmış gibi gösterildi vs ama o dönemde bile en büyük destekçim eşimdi.görüşmüyorum ama unutamıyorum en çok da o söylediklerini beni kimsesiz bırakışlarını.Ailenizin durduk yere boşanmanızı istemesi hiç aklıma yatmadı, mutlaka geçerli sebepleri vardır.
Eşinizle boşanma aşamasına geldiğiniz dönem neler yaşandı?
Sebepsiz görüşmüyor olsanız bunun için endişe etmekte haklı olurdunuz ama geçerli bir sebebiniz var. Özleme kısmına gelince ailenize yalnız gidin ve tavırlarında değişme olup olmadığını görmeye çalışın, eğer aynıysalar bağrınıza taş basıp yaşamaya devam etmeniz en doğrusu olacaktırAmacım görüşmek değil özlüyorum çok özlüyorum annem sonuçta ama en büyük zararı veren de ailem.bu dünyada tamam diyelim görüşmedim ama bi de ahireti var bunun ya Allah benden razı olmazsa diye içim içimi yiyor
Ben affettim demedimki benim yerimde başkası olsaydı o da ben gibi gözünün önüne bakar mıydı diye düşündüm.ayrica bu durumda affetmesi gereken benim affetmiyorum diyorum ama böyle derken Allah ne der diye düşünüyorum o yüzden soruyorumDoğru söyleyin, ailenizin ve sizin içinize sinmeyecek şeyler yaşandı, siz affettiniz ama onlar affedemedi. Madem affedecektiniz, zamanında neden tozu dumana kattınız ki?
Ailenizi demiyorum, eşinizi diyorum. Neden boşanma kararı aldınız zamanında, baba evine döndünüz, durduk yere değil ya?Ben affettim demedimki benim yerimde başkası olsaydı o da ben gibi gözünün önüne bakar mıydı diye düşündüm.ayrica bu durumda affetmesi gereken benim affetmiyorum diyorum ama böyle derken Allah ne der diye düşünüyorum o yüzden soruyorum
Son cümleniz gerçekten üzdü beni,ben evlendiğimde 19 yaşındaydım ve evliliğe dair en ufak bi bilgim yoktu
Onlar değişmez.Zamaninda yapılan hataları bugün benimle birlikte annemde çekiyor.Umarım ki şöyle düşünüyordur; varsın görmeyim yeterki yuvasında mutlu olsundur çünkü başka türlü içim tamamen rahatlamayacak.aramizda arabayla on dakika mesafe var, telefon numaram aynı,gelseler yerim belli yurdum belli ama yoklar işte.ben eşimle barıştım çocuklarımı babasız büyütmeye izin vermedim diye kötü oldum ya ona yanarım.milletin anası babası derki aman evinde eşiyle çocuğuyla huzurlu olsun o bize yeter benim anam babam der ki kocasıyla barıştı yaktı bizi defolsun gitsin.Sebepsiz görüşmüyor olsanız bunun için endişe etmekte haklı olurdunuz ama geçerli bir sebebiniz var. Özleme kısmına gelince ailenize yalnız gidin ve tavırlarında değişme olup olmadığını görmeye çalışın, eğer aynıysalar bağrınıza taş basıp yaşamaya devam etmeniz en doğrusu olacaktır
Ailem istiyor diye.sureklk eşin şöyle eşin böyle söylediler bende inandım boşanmak istedim son anda yanlış yaptığımı fark ettimAilenizi demiyorum, eşinizi diyorum. Neden boşanma kararı aldınız zamanında, baba evine döndünüz, durduk yere değil ya?
Benim ablamlarda öyle yaptı başta sonra ben eşimle barışınca cenamize bile gelme dedi o kol kanat açan ablamBir arkadaşım vardi , nişanlı iken ablalarinin kardeşlerinin onun mutluluğunu kiskandigini derdi bende hayretle uyarirdım yaşça benden büyük olduğu halde. Esi nişanlı iken resmen dolduruyordu onu ailesine karşı . Sonra eşinin bütün pislikleri çıktı ve sığındığı yine ailesi oldu ,o sözde kıskanan ablalarini ona kol kanat açtı .
Millet ailem arkamda durmadığından boşanamıyorum diye dert yanıyor, siz boşanmam için zorladılar diye. Aileniz siz onların dediğini yapmıyorsunuz diye boşanmanızı mı istedi, eşinizin size yanlışı yok muydu gerçekten, hiç zarar vermedi mi?Onlar değişmez.Zamaninda yapılan hataları bugün benimle birlikte annemde çekiyor.Umarım ki şöyle düşünüyordur; varsın görmeyim yeterki yuvasında mutlu olsundur çünkü başka türlü içim tamamen rahatlamayacak.aramizda arabayla on dakika mesafe var, telefon numaram aynı,gelseler yerim belli yurdum belli ama yoklar işte.ben eşimle barıştım çocuklarımı babasız büyütmeye izin vermedim diye kötü oldum ya ona yanarım.milletin anası babası derki aman evinde eşiyle çocuğuyla huzurlu olsun o bize yeter benim anam babam der ki kocasıyla barıştı yaktı bizi defolsun gitsin.
Yıllarca ne derlerse sorgulamadan onu yaptım en sonunda da onlar boşan derken ben eşim deyince herşey değişti ben kötü oldum
Sanırım ben anlatamıyorum.Diyorum ki ben böyle bı yola girdim ama Allah ne der günah mı işliyorum siz diyorsunuz ki niye görüşmeye çabalıyorsunAyyy anlatamadım bir türlü.
Huzur vermiyorlarsa niye görüşmeye çabalıyorsun.
Tak sepeti koluna,herkes kendi yoluna!
Günahını sevabını Allah bilir. :)Sanırım ben anlatamıyorum.Diyorum ki ben böyle bı yola girdim ama Allah ne der günah mı işliyorum siz diyorsunuz ki niye görüşmeye çabalıyorsunAllah iyiliğinizi versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?