Evliyken alınan mallar

Su an oturduğumuz ev ve araba eşimin üstüne. Yeni aldığımız ev benim üstüme aldık. Taksitleri bitmedi henüz. Ev hanımıyım, ne olursa olsun garantisi olmalı bir kadinin

Kimse benim eşim yapmaz dememeli.
Neler neler yapıyorlar.
O sebeble ben sizi gayet bunların sorgulamasını yaparken haklı görüyorum.
İnsanoğlu çiğ süt emmiş diye boşa demiyorlar.

Valla iş oraya geldiğinde medeni kalabilen çok az insan oluyor. Can yakmak için her şeyi yapabiliyor insan. O yüzden ben de eşim yapmaz diyemiyorum

Kadın duyulmasın istemiş Allah'tan.

Evde zamanında size kredi çıkmamış ama araba sizin üzerinize olabilirmiş. Yine mi kredi çıkmadı size? Ben edinilen mallarin otomatik olarak erkeğin üzerine olması kısmına gıcığım. Kadının ayrıca talep etmesi gerekiyor eşine, aman yanlış anlar mı falan diye düşünmesi de cabası.
erkeklerin üzerine hiçbir mal varlığı olmamalı bence en basit örnek eşim 3 ay evvel iş değiştirdi kıdem tazminatını filan aldı 105 bin kadar adam diyor ki telefonları mı yenilesek elinde 11 iphone var bende de öyle parasına el koymak zorunda kaldım yoksa çarçur edecek parayı kendi hesabıma attırdım yatınca erkeklerin üzerine mal varlığı olmasın tutumsuz yaratıklar :D

Evde hiç gözüm yok o yönden benim açımdan sorun yok Allah'a çok şükür ki. Yani ev eşimin benim olması benim için çok fark yaratmıyor. Arkadaşa örnek olarak belirttim. Ancak ev alımında ödenirken parayı ben kredi çekip ödemesini yaptım. Yani eşim bir kalleşlik yapmak isterse de böyle bişey yine mümkün olmuyor

Eşinizle şahsi ilişkilerinizden bağımsız olarak; günün birinde yollarınızı ayırmanız halinde, açılacak mal davası ile tarafların alımda harcadıkları şahsi birikim ve katılım paylarının ispatı mümkün.

Eşiniz açısından bakarsak, babasının genel yaklaşımı ve söylediği de hoş olmamış.

Evlilik birliği içinde edinilen mallar ortaktır. Boşanırken protokol imzalarsın, nasıl paylaşacağınızı yazarsınız. Bizim dükkan vardı. Bende kaldı. Vermiyorum deseydi çekişmeliye döndürürdüm.

erkeklerin üzerine hiçbir mal varlığı olmamalı bence en basit örnek eşim 3 ay evvel iş değiştirdi kıdem tazminatını filan aldı 105 bin kadar adam diyor ki telefonları mı yenilesek elinde 11 iphone var bende de öyle parasına el koymak zorunda kaldım yoksa çarçur edecek parayı kendi hesabıma attırdım yatınca erkeklerin üzerine mal varlığı olmasın tutumsuz yaratıklar :KK70:
Bu da var tabii ki
Benim erkek kardeşim de arabasını satıp bitcoine yatırdı ve battı 🤷🏻‍♀️

Eve şerh koydurursun.
Geri kalanını çok güzel bi şekilde kaçırabilir.
İspatlamakla felan uğrasırsın

Eşinizle şahsi ilişkilerinizden bağımsız olarak; günün birinde yollarınızı ayırmanız halinde, açılacak mal davası ile tarafların alımda harcadıkları şahsi birikim ve katılım paylarının ispatı mümkün.

Eşiniz açısından bakarsak, babasının genel yaklaşımı ve söylediği de hoş olmamış.
Şöyle ki, benim zaten şuan annemin üzerine olan bir evim var. Kendi mesleğimde var çok şükür kimyagerim. Allah esirgesin ancak ilerde birşey olma durumunda eşimden kalacak mala ihtiyacım yok, ki nafaka o bu mal mülk talebinde bulunacağım da sanmıyorum. Ancak bi gaflete düşüp aldatırsa altında donunu bile bırakmam da. Kayınpederimin kötü niyetli yaptığını sanmıyorum. Bende aynı şekilde annemin üstünde olan evi alacağım, annem kayınpederin böyle düşünmüşse bizde evlilik sonrası tapu devri yaparız dedi. Açıkçası mal mülk kavgası olayından ziyade. Şuan ben konu sahibinin mantığını merak ettim, gördüğm kadarıyla öğretmen olmasına vesile olmuş eşi. Neden bir anda mal derdine düştüğünü anlamış değilim

Şöyle ki, benim zaten şuan annemin üzerine olan bir evim var. Kendi mesleğimde var çok şükür kimyagerim. Allah esirgesin ancak ilerde birşey olma durumunda eşimden kalacak mala ihtiyacım yok, ki nafaka o bu mal mülk talebinde bulunacağım da sanmıyorum. Ancak bi gaflete düşüp aldatırsa altında donunu bile bırakmam da. Kayınpederimin kötü niyetli yaptığını sanmıyorum. Bende aynı şekilde annemin üstünde olan evi alacağım, annem kayınpederin böyle düşünmüşse bizde evlilik sonrası tapu devri yaparız dedi. Açıkçası mal mülk kavgası olayından ziyade. Şuan ben konu sahibinin mantığını merak ettim, gördüğm kadarıyla öğretmen olmasına vesile olmuş eşi. Neden bir anda mal derdine düştüğünü anlamış değilim

Kayınpederinizin niyeti kötü değil ancak eşiniz açısından bakarsak; kendi çocuğuna olan tavrı kırıcı.

Yazdıklarınızdan, sizin mal veya eve dair bir beklentiniz olduğunu düşünmedim. Forumda okuduklarımızdan bir bilgi dağarcığı da oluşturuyoruz. Okuyanlar açısından yanlış anlaşılma olmaması adına belirttim.

Kayınpederinizin niyeti kötü değil ancak eşiniz açısından bakarsak; kendi çocuğuna olan tavrı kırıcı.

Yazdıklarınızdan, sizin mal veya eve dair bir beklentiniz olduğunu düşünmedim. Forumda okuduklarımızdan bir bilgi dağarcığı da oluşturuyoruz. Okuyanlar açısından yanlış anlaşılma olmaması adına belirttim.
Şuan henüz eşimle aramızda tamamen sevgi tomurcuğu olduğu bir atamızın bozukluğu olmadığı için henüz eşim bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum ancak eşimin evi alma şartı evlilikti. Yani başkasıyla evlense de vaziyet buna benzer birşey olacaktı da. Bilmiyorum Allah o durumlara düşürmesin diyelim. O konuyu açmaya hiç gerek kalmaz umarım, hepimiz için

Bianda mal derdine düşmedim
Birçok kez yazdım yine yazayım 🙃
Çevrede aldatan o kadar insan var ki başıma gelirse ne yaparım diye düşünürken buraya yazıverdim 🤷🏻‍♀️

Bianda mal derdine düşmedim
Birçok kez yazdım yine yazayım 🙃
Çevrede aldatan o kadar insan var ki başıma gelirse ne yaparım diye düşünürken buraya yazıverdim 🤷🏻‍♀️
Ancak bunu eşinize çokta yansıtmamanızı öneririm. Bir laf var, eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak olması lazım yanlış bilmiyorsam. Zamana bırakmalısınız bence, güzel giden bi evliliğinizi aklınıza takılan şeyler için huzursuz bir ortama gitmemesi için 🤷

yani eltinizin boşanmaya niyeti yok onunla evliyken mi olmuş bu çocuk öncesi mi
Eltim 45 yaşında falan 25 yıllık evliler,eşi,düzenli gittiği iş gezisinde tanıştığı kadınla sevgili olmuş çocuk yapmış
Eve gelince itiraf etmiş gitmek bir daha gelmemek istiyorum demiş,kadının hiçbir güvencesi yok çocukları daha ergen denecek yaştalar ev kira
Kadın da çocukları da gidemezsin bizi böyle bırakamazsın demişler 😞
Sonuç itibariyle de eşi evinde ama birgün illa bi yerde patlak verecek diye düşünüyoruz çünkü ortada çocuk var ne yazık ki.

Back
X