Evliyken alınan mallar

Bende ortak mal diye üzerime almadım.
Ama şayet boşanmaya karar verirsem bir gün ilk önce avukat tutup mallara şerh koydururum.
Bizim ev araba esim kredi çekti ben her ay maaşımdan para yolluyorum hesabina.
En çok ödemeyi o yapıyor.
Zaten araba ilk eskiydi kendi arabasiydi sattı yeniledi.
Ben uzerimde malla mulkle uğraşmayı her yıl oraya bildirim yapmayı vs sevmiyorum.

Boşanmaya karar veren ve ona gore kendini ayarlayan erkekse ne olacak? 😬

Sorun bir gün insanların birbirinden soğuyabilecek olması değil ki. İçerisinde sevgi ve aşk barındıran bir ilişkide bir anda farklı düşüncelerin ortaya çıkması çok normal değil.
Beni o düşüncelere iten olaylar oldu diyorum ya
Kaynım eşine çok aşıktı yani en azından bizim gördüğümüz kadarıyla öyleydi
Babaları da öyledir kayınvalidem yanında olmadan hiçbir yere gitmez karısına çok hürmet eder sever sayar
Babaları hiç aldatmamış hala çok aşıktır kayınvalideme falan oğulları da örnekleri böyle bir baba olunca onlar da öyle gibi ama bu abi bozuldu başkasından çocuğu çıktı ortaya

Yani demem o ki çok iyi dediğimiz adam gayet aldattı karısını hatta çocuk yapmış🫣

Sırf kaynım diye değil ya şurda da demin bi tane konu okudum 13 yıllık evli adam 1 aydır değişime uğramış,eşi aldatıldığını düşünüyor

Böyle gerçekler varken benim bunu düşünmemem saçma bence

Eşinizin üzerineyse satarken sizden imza istenmez diye biliyorum.
Ama boşanma durumunda ortak oluyorsunuz evlilik birliği içinde alınan şeylere.
Umarım her zaman iyi gider evliliğiniz Allah şaşırtmasın🙏

O zaman iş yaş 🙃
Bende şu var nedense eşimle alınan mallar tek benim değil ya hiç gözüm olmuyor.
Tabi boşanma durumunda yedirmem.
Ama yani tek bana ait olmayan seyi sevmiyorum ben🤗

Ben seviyorum. 😂
Ama kendi adima boşanma durumuna da gelsek mal kacirma kapişma şeyi yaşamayiz. 🙄 Kim hakki neyse alir gider.

Babaları da öyledir kayınvalidem yanında olmadan hiçbir yere gitmez karısına çok hürmet eder sever sayar
Babaları hiç aldatmamış hala çok aşıktır kayınvalideme falan oğulları da örnekleri böyle bir baba olunca onlar da öyle gibi ama bu abi bozuldu başkasından çocuğu çıktı ortaya

Yani demem o ki çok iyi dediğimiz adam gayet aldattı karısını hatta çocuk yapmış🫣

Sırf kaynım diye değil ya şurda da demin bi tane konu okudum 13 yıllık evli adam 1 aydır değişime uğramış,eşi aldatıldığını düşünüyor

Valla hayatta herşey insanlar için.
Hep aklıma şu örnek gelir.
Çok seven bir çift vardi.
Biz çocuktuk hayran bakardik.
Kaynana gelin de anne kız gibilerdi.
Adam hiç beklenmedik anda aldattı bu kadını ben sok gecirdim.
Neyse sonra kadının babası zengindi ve kadın okadar guvenmis ki tüm mali adama yapmışlar.
Dükkan ev arsa.
Adam kadını aldattı ve herşey adam uzerine.
Kadın sonra bakti bu mallar gidecek geri adama barıştım diyor malları alıyor üstüne öyle affederim diyor.
Mallari aldıktan sonra tekmeyi basıyor 🤗
Ve mutlu son.

Sizin evli olduğunuz kişi eşiniz. Kıyaslamalar çok can sıkıcı ve can yakıcı olabilir.

Aldatan erkekler kadar, kadınlar da var. Kadının aldatması ve bunun duyulması, varsa çocukları ve ailesi için; toplum içinde büyük bir aşağılanmaya dönüştüğünden, çoğu zaman etrafa duyurulmamaya çalışılıyor.

Eşiniz de, kendi sosyal çevresinde kocasını aldatan bir kadın hikayesi duyup; size olan yaklaşımını değiştirse ne hissederdiniz ?

Valla hayatta herşey insanlar için.
Hep aklıma şu örnek gelir.
Çok seven bir çift vardi.
Biz çocuktuk hayran bakardik.
Kaynana gelin de anne kız gibilerdi.
Adam hiç beklenmedik anda aldattı bu kadını ben sok gecirdim.
Neyse sonra kadının babası zengindi ve kadın okadar guvenmis ki tüm mali adama yapmışlar.
Dükkan ev arsa.
Adam kadını aldattı ve herşey adam uzerine.
Kadın sonra bakti bu mallar gidecek geri adama barıştım diyor malları alıyor üstüne öyle affederim diyor.
Mallari aldıktan sonra tekmeyi basıyor 🤗
Ve mutlu son.
Eltim bizzat bize anlatmadı aldatıldığını ama geçen gün yanımızda bi arsa mevzusu konuşuldu kadının üzerineymiş (miras) eğer kocasına yaparsa bilmem niçin satacakmış falan gibi bi konuydu tam anlamamıştım 🫣 “asla kocamın üzerine yapmam aptal mıyım” demişti o anda çok anlamsız gelmişti hatta eşime söylemiştim tepkisi çok saçma değil miydi falan diye ama sonradan öğrendik ki kadın aldatılmış o tepki de fazlasıyla normal geldi sonrasında 🤷🏻‍♀️
Yani kimse aldatılacakmış gibi yaşamıyor evliliğini ama o gün pat diye gelirse de keşke demek istemiyorum

Sizin evli olduğunuz kişi eşiniz. Kıyaslamalar çok can sıkıcı ve can yakıcı olabilir.

Aldatan erkekler kadar, kadınlar da var. Kadının aldatması ve bunun duyulması, varsa çocukları ve ailesi için; toplum içinde büyük bir aşağılanmaya dönüştüğünden, çoğu zaman etrafa duyurulmamaya çalışılıyor.

Eşiniz de, kendi sosyal çevresinde kocasını aldatan bir kadın hikayesi duyup; size olan yaklaşımını değiştirse ne hissederdiniz ?
Kötü çok kötü hissederim kesinlikle 😞
Eşim de bunu hep söylüyor ama ne bileyim ya yaparsa 🫣 en azından mal konusunda emeğimi çocuklarımın hakkını alabileyim diyorum 🤷🏻‍♀️

Bende ortak mal diye üzerime almadım.
Ama şayet boşanmaya karar verirsem bir gün ilk önce avukat tutup mallara şerh koydururum.
Bizim ev araba esim kredi çekti ben her ay maaşımdan para yolluyorum hesabina.
En çok ödemeyi o yapıyor.
Zaten araba ilk eskiydi kendi arabasiydi sattı yeniledi.
Ben uzerimde malla mulkle uğraşmayı her yıl oraya bildirim yapmayı vs sevmiyorum.
Maalesef tüm mallara şerh koyduramazsınız diye biliyorum.

Sadece oturduğunuz eve, aile konutu diye şerh koydurabiliyorsunuz diye duymuştum.

Tabii ki avukat arkadaşlar daha iyi bilir.

Maalesef tüm mallara şerh koyduramazsınız diye biliyorum.

Sadece oturduğunuz eve, aile konutu diye şerh koydurabiliyorsunuz diye duymuştum.

Tabii ki avukat arkadaşlar daha iyi bilir.
Araba onun bekarkenki parasıyla alındı diye çok derdime değil.
Benim için ev önemli.
Allah o duruma dusurmesin.
Ama şuan bir daha birşey alamayiz da alırsak ortak tapu cikaririm.
İskillendim😉

Avukat degilim ama miras yoluyla geçen mallar hukuken ortak olmuyor evliyken bile. 😬 Ortak oldugunuzu kim soyledi?
Miras olarak geçirmedik, banka üzerinden satış yaparak geçirdik. Evin yarı hissesi kayınpederime aitti banka üzerinden ev parası ödeyerek aldık yani evi dekontlar ile

Siz kredileri oderken esiniz evinizi gecindiriyorsa o evi arabayi vs siz almis olmuyorsunuz zaten. Kasıntı Kasıntı ben aldim diye gezmeyin oyle bence. Onun uzerine olan mallari evliyken sizden habersiz satabilir evet. Ama noterde "aile evi" şerhi dusulebiliyormus. Bi arkadasimin bi durumu olmustu o zaman öğrenmiştik. Bosanmaya niyetiniz yoksa boyle seyleri dusunmeniz ve esinize gidip notere gidip mulkleri satmana engel koymak istiyorum demeniz cok cirkin olur. Ama yok bizim iliskimiz zaten boyle anormal bi iliski, birbirimizjn arkasindan mal kapma yarisi yapiyoruz diyorsaniz evleri uzerinize almayi ya da ortak tapu çıkarmayı teklif edin

Eşiniz , evin alımında kullanılan parayı belgeleyerek ev üzerinde hak sahibi olmadığınızı belgeleyebilir.
Evde hiç gözüm yok o yönden benim açımdan sorun yok Allah'a çok şükür ki. Yani ev eşimin benim olması benim için çok fark yaratmıyor. Arkadaşa örnek olarak belirttim. Ancak ev alımında ödenirken parayı ben kredi çekip ödemesini yaptım. Yani eşim bir kalleşlik yapmak isterse de böyle bişey yine mümkün olmuyor

Siz kredileri oderken esiniz evinizi gecindiriyorsa o evi arabayi vs siz almis olmuyorsunuz zaten. Kasıntı Kasıntı ben aldim diye gezmeyin oyle bence. Onun uzerine olan mallari evliyken sizden habersiz satabilir evet. Ama noterde "aile evi" şerhi dusulebiliyormus. Bi arkadasimin bi durumu olmustu o zaman öğrenmiştik. Bosanmaya niyetiniz yoksa boyle seyleri dusunmeniz ve esinize gidip notere gidip mulkleri satmana engel koymak istiyorum demeniz cok cirkin olur. Ama yok bizim iliskimiz zaten boyle anormal bi iliski, birbirimizjn arkasindan mal kapma yarisi yapiyoruz diyorsaniz evleri uzerinize almayi ya da ortak tapu çıkarmayı teklif edin
Hiç öyle kasıntı kasıntı ben aldım dediğim yok hatta soranlara ben krediyi veriyorum o da evi geçindiriyor diyorum burda da aynen öyle dedim
Evliliğimin normal olduğunu düşünüyorum ama normal devam edip etmeyeceğini bilmiyorum
Medyum değilim ya hani🤷🏻‍♀️

Kimse benim eşim yapmaz dememeli.
Neler neler yapıyorlar.
O sebeble ben sizi gayet bunların sorgulamasını yaparken haklı görüyorum.
İnsanoğlu çiğ süt emmiş diye boşa demiyorlar.
Aynen!
Kocamı çok çok seviyorum.

Yine de düşmez kalkmaz bir Allah demişler.

Allahım şeytana uydurmasın inşallah.

Back
X