Evliyken bekar hayatı yaşamak

Çok erken evlenmişsiniz. İkiniz de bekarlığa doymamışsınız daha ki yaş itibariyle çok normal. Eşiniz arkadaşlarıyla vakit geçirmek, sabahlamak, tatillere gitmek istiyor. Siz de muhtemelen öyle bir arkadaş çevreniz yok veya evlendim artık kocamla gezmeliyim diye düşünüyorsunuz gezelim tozalım, neden hiç şehir dışına çıkmadık daha diye eşinize sarıyorsunuz. Küserek bir şeyleri çözemezsiniz. Eşiniz sen plan yap uyayım demiş madem nereye gidelim diye sormak yerine şu gün şuraya gitmek istiyorum diyin. Siz de kendi arkadaşlarınızla program yapabilirsiniz evde oturup eşinizin yolunu gözlemek yerine
 
Bizde erken evlendik. Ve sizin gibi bir evliliğimiz var. Eşim de bende ayrı plan konusunda çok rahatızdır. Yalnız ben bu durumu fazlasıyla sağlıklı ve doğru buluyorum. Eşimin arkadaşları ile gitmesi, farklı hobileri olması beni mutlu ediyor. Ayda 1 gün sabahlamak yada tatile gitmek bana göre çık normal.
Onlarla yaptığı aktivite farklı benle farklı. Aynı keyfi almıyor bu sebeple benim muhabbetim dururken onları tercih ediyor diye düşünmeniz doğru değil. Bende kız kıza yaptığım planla eşimle yaptığım planda aynı keyfi almıyorum. Farklı zevkler keyifler yaşıyorum ama hepsinin tadı ayrı. O yüzden o çıktığında sizde kendinize yeni planlar yapın. Yada kendi yaptığınız plana göre onun da o hafta plan yapmasını söyleyin. Haftasonu ayrı geçse de bütün hafta birbirinize anlatacak bir sürü anınız yeni konunuz olacak. Bu bile ayrı keyif. Ayrıca Allah ömür verir mutlu evliliğiniz de olursa ortalama 50 yıl evli kalacaksınız desek yani bol bol zamanınız da var. Arada böyle kendine ayrılan zamanları kıskanır bozulursanız birçok evli gibi maalesef evliliği kötü anlatan bir insana dönüşür eşiniz bir zaman sonra.
 
Tabi ki ben de evliliği kimseye zindan etmek istemiyorum fakat önceden her zamanını benimle değerlendirip şimdi arkadaşlarıyla olması ve evliliğimizin daha 1. Buçuk senesinde olmamız sizce bu durumu kötüleştirmiyor mu, daha ne kadar zamandır evliyiz ki sanki bu onlarla gittiği 4. Farklı konumlu tatil olacak benimle evlendiğinden berri yapmadı. neden önceliğin ben değilim artık diye sorduğumda da öncelikli bir konunun ve durumun olmadığını söylüyor. Evet evlilik sürekli aynı günleri tekrarlansa hak vereceğim insanın birbirine anlatacak şeyleri olmasını istersiniz fakat daha bir buçuk senedir evliyim benimle yapması sağlıklı olan değil mi
 
Kendisi benimle evlenmek düzenli bir hayatının olmasını istedi. Eşimin anne babası çok küçük yaşta boşandığı için çok sürüklenmiş. Ama şimdi bekar hayatı gibi yaşaması tatillere gitmesi eve gelmemesi önce ki zamanda o konuşan adamı göremiyorum. Sorduğum zaman da evinin yükü iş sıkıntısı maddi kaygı günde 12 saat çalıştığını söylüyor.
 

Insanin imkani varken eşiyle tatile gitmemesini önceliklerine mi bagliyor? O zaman hersey kopruyu gecene kadarmis, elde edince bitmis mi? Esiniz bu iki soruya hayatta cevap veremez cunku yeterince olgun degil, anlayabilecegini bile sanmiyorum hatta. Kendi haline birakin ve sizde arkadaslarinizla vakit gecirin.
 
günde 12 saat çalışıyor, maddi kaygı var
ve senede 4 kere tatile gidiyor

hımm

sanırım erkek erkeğe tatilleri kamp ortak ev ne biliyim öğrenci işi tatiller? arkadaşları bekar adam plan yapıyordur gel diyordur o da kaçıyordur? tek bir aracı dönüşümlü kullanıyor bile olabilirler misal?
yol parasını bölüşüp kamp atarlarsa çok masrafı olmaz ya da tanıdık evinde kalırlarsa
sizinle gitse siz 5 yıldızlı yer istersiniz diye bir durum olabilir mi mesela?
atıyorum sizde araç var mı ? yoksa arabası olan arkadaş ne kadar avantajlı mesela şu durumda....

siz de ekonomik bir plan yapsanız hadi gidelim deseniz belki size de uyacak? ya da siz gidin kız kıza mesela.

ama yukarıda dediğim gibiyse durumlar o zamanlar üzgünüm ama evde sizinle çekirdek çitlemek yerine gider tatil yapar tabii ki 23 yaşında adam
 
Ben de 23 yaşındayım. 50 yaşında evde magazin programı izleyip tek vasfı pencereden dışarı izleyen çekirdek çitleyen sizin gibi bir kadın değilim. Ben bir erkeğin geliriyle 5 Yıldızlı otellere gitmiyorum ki evliyiz eve ne kadar bütçenin girdiğini siz benden daha mı iyi bilirsiniz ki bana 5 yıldızlı otel istersin de seninle o sebepten gitmiyordur diyorsunuz ? güzellik uzmanıyım ben kendim de kazanıyorum zaten. Siz benim sorumu çok yanlış anlamışsınız.
 
Bekarken sevgilinizle tatile gidebilecek özgürlükte ( olması gereken bu ) bir ailede büyüdüyseniz neden 21 22 yaşında evlendiniz?
 

Düzenli bir hayatı var zaten. Evde bekleyen bir karısı var, ev işi yükü sizde veya birlikte paylaşıyorsunuz, yemeği pişiyor sürekli. Asıl soru sizin neden hayatınız kocanıza endeksli? Evde oturup yolunu gözleyeceğinize siz de kendi arkadaşlarınızla görüşün. Arkadaşlarına ayırdığı süre bana fazla gelmedi açıkçası. Sizin takıldığınız nokta neden arkadaşlarıyla şehir dışına gidiyor benimle gitmiyor sorusu. İkiniz de gezip tozmaya doymadan evlenmişsiniz. Tek fark eşinizin gezebileceği/gezmek istediği bir arkadaş grubunun olması.
 
Bekarken sevgilinizle tatile gidebilecek özgürlükte ( olması gereken bu ) bir ailede büyüdüyseniz neden 21 22 yaşında evlendiniz?
Şuan sizin gibi zihniyette olan biriyle tartıştığım için utanıyorum. Özgürlüğümün kısıtlandığını ya da evlilikle bağlantılı olduğunu ben size tam olarak nerede yansıttım veya hangi cümlemde söyledim ? Ya da tatile gittiğim için 21 22 yaşlarımda evlendim düşüncesi mi ?? Mahalle ağzı cahilliğinizi lütfen buraya sergilemeyin.
 

Sonuçta önceden 24 saat Yanyana değildiniz. Her zamanı sizle değerlendirmek istemesi çok normal. Şuan her an yanındasınız. Bu arada eşiniz sizle plan yapmak istemese bu konuda haklısınız sadece planı sen yap ben uyarım diyormuş. Plan yaparsanız sizde 1,5 yılda 4 kez bir yere gitmiş olabilirdiniz. Benim eşimde hep yapılan plana uyar. Arkadaşlarıyla olan planlarda böyle. Kendisi yapmaz. Çok benziyor eşlerimizin bu huyları. Ben mesela arkadaşlarımızla yaptığımız ayrı bir plan sonrası kendimiz de başbaşa bir şeyler planlıyorum genelde.
 
Normal mi karşılamalıyım acaba? Tatile gittiği gün bu mantıklı düşüncelerin hepsi gidiyor aklımdan, sadece sinirleniyorum
 
Kendinizi boşu boşuna doldurmayın ayrıca. Burada sizi anlayacak insan az. Bende böyle bir ilişkimiz ve bakış açım olduğu için birkaç kişiden seni kocan aldatır bu rahatlığınla bu serbest bırakmalarınla gibi laflar yedim burada
6. Yıla girerken gayet mutlu bir evliliğim var şuan. Tabii hayatta her şey olabilir ancak bu zamana dek gayet keyifli bir evlilik sürdük. 22 yaşında evlendim henüz 28im ve eşimde bende evliliği harika bir şekilde anlatıyoruz bize soranlara. Bizle birlikte evlenen birçok arkadaşımız aklın varsa evlenme hayatını yaşa naraları atıyorlar. Bizse evliliğin hayatı yaşamak için bir engel olmadığını göstermeye çalışıyoruz.
İmkanınız olduğu sürece sizde yapın başbaşa güzel etkinlikler. Ayrıca şunu da söylemeliyim ki ‘bekar hayatı’ yaşamak bence gezmekle olmaz. Önce bu algıdan kurtulmalıyız Türk kadınları olarak. Arkadaşlarla sabahlamak tatile gitmek bekar hayatı yaşadığını değil sosyal biri olduğunu gösterir. Bence bekar hayatı yaşamak; evli olduğunu unutarak evliye yakışmayacak ortamlara girerek uygun olmayan davranışlar sergileyerek olabilir ancak.
 
Teşekkür ederim
 
Esiniz arkadaslariyla nerede sabahliyor? Ben mi yanlis anliyorum acaba?
 
Benim eşim de aslan burcu.Burçlarla alakası var mı bilmiyorum ama çok sosyaldir,arkadaş canlısı.Beni de sürükledi yıllarca.Eğlendim de,çok güzel zamanlar da geçirdik.Mesela ben daha evcimenim.Şu an daha sakin herşey.Herkes istediği gibi takılabilir.Birlikte de zaman geçiririz.Mesela dün akşam beraberdik.Bu akşam o ayrı takıldı arkadaşarıyla,ben ayrı.Eşim bensiz gitmek istemez tatile ama ben ayrı giderim.Hafta sonu gelir döner o bazen.Ben kalırım.
Eşim arkadaşlarıyla tatile gidiyor yazmışsınız.Evlendikten sonra siz hiç beraber tatile gitmiyor musunuz?Gerekirse çok önceden yapın planınızı.Eşinizi de o kadar bunaltmayın.Çok büyütülecek bir şey değil ki bu.Siz de istediğiniz zaman arkadaşlarınızla görüşürsünüz.Beraber arkadaş grubunuzla eşli takılırsınız.Zamanla her şey yerine oturur.
 
oy oy oy
evimde TV olsa ya da hayatımda, bırak magazini, TV izlediğim saat sayısı bir elin parmaklarını geçmiş olsa neyse de...

tamam çok bilen arkadaşım

sana erkeğin geliriyle 5 yıldızlı otele gidiyorsun denmiş gibi kükre burada
denilmeyen şeyler üzerinden bu kadar kükrüyorsun ve yanlış anlamış olan biziz

çok güzel, böyle devam et.
 
r. Bence bekar hayatı yaşamak; evli olduğunu unutarak evliye yakışmayacak ortamlara girerek uygun olmayan davranışlar sergileyerek olabilir ancak.
Eşi arkadaşlarıyla kampa gitmiş mesela.Bunun neresi evliye yakışmayan ortam acaba?Uygun olmayan davranışlar sergilemek de kamp ateşi yakmak mı?Zorla kimseye eşiniz bile olsa bir şey yaptıramazsınız ki.Ama bir tatil planı yapılırken de,bir karar alınırken de eşler birbirlerine danışır.Burada sorun eşinin konu sahibinden habersiz plan yapması gibi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…