• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken calismak...bi bakarmisiniz kizlar

evliyim ve çalışıyorum.Yorgunluğu tabi ki oluyor ama halimden de memnunum.Hem ekonomik anlamda bağımlı değilim kocama, hem daha aktifsin.Bütün gün evde oturup kocamı beklesem, yorgun geldiğinde anlamayabilir, ilgi beklerim ama şimdi ikimizde yorgun argın gelince olmuyor öyle alınganlıklar.

Hem calisip hem evli olanlar zor olmuyomu ikisini yurutmek. Iyi yanlari varmi hani guzel yanlari var sunlar diceniz biseyler varmi???
Tek güzel yanı, ekonomik özgürlüğün olduğu için eşinin sana karşı daha temkinli davranması, seni her an kaybedebileceğinin farkında olması. Bunun dışında başka hiçbir avantajı yok. Tamamen eziyet

Tek güzel yanı, ekonomik özgürlüğün olduğu için eşinin sana karşı daha temkinli davranması, seni her an kaybedebileceğinin farkında olması. Bunun dışında başka hiçbir avantajı yok. Tamamen eziyet
hem çalışıp hem ev bak, çok zor bı şey kendin için vakıt bile bulamıyorsun. hele kı çocuklar varsa, daha de zor. benım ıkı sebebım var, niye çalışıyorum: maddı durumum bıraz ıyı olsun ama en onemlısı kaynana ıle baş başa evde kalmamak

merhaba

3 yıllık evliyim, 10 aylık bir bebiş annesiyim ve çalışıyorum.:anne: Çalışırken yorulduğum bir gerçek fakat daha düzenli oluyor herşey. Yemek dışında pek sorunum olmuyor açıkçası. Bir de kendime pek vakit ayıramıyorum ama yine de işimi çok seviyorum. Allah bütün annelere yardım etsin...:KK37:

Evliyken çalışmak çok zor değil, evde ki işler planlı yürüdükten sonra ve mesai saatleri çok uzun olmadıktan sonra . Hem evli , hem çocuklu çalışmak eminim kii çok zordur .. :(

Bende evli ve çalışan biriyim bazen zor geliyor 15 günde tatilin eşimden allah razi olsun herşeyi yapıyor temizlik yemek bazen sabah kalkınca yemeği yapıyorum oda salata pilav sofra kurar yeriz kaldırır uyuruz bana eziyeti yok çok yoruldugum için yardimci oluyor bebis olunca ne olcak bilemem

Hem calisip hem evli olanlar zor olmuyomu ikisini yurutmek. Iyi yanlari varmi hani guzel yanlari var sunlar diceniz biseyler varmi???

her şeyin güzel bir yanı var. bu senin hayattan beklentine bağlı. ben çalışıyorum bir kızım var. ama şuan imkanım olsa çıkarım işten. mesela bu benim seçimim. işim de rahat halbuki ama kızıma bakmayı yeğlerdim imkanım olsa. o yüzden ne istediğine karar verirsen hayatını da o yönde şekillendirebilirsin.

Evlilik ve iş hayatı bir arada kendine ayırdığn zaman dilimi için kısıtlama demek fakat ne yazılik ki çalışmaya alışmış biri için evde oturmak maksimum 1 ay zevkli gelecektir. Bende 7 aylık evliyim tatillere alışık biriyim aslında özel okullarda öğretmenlik yapıyorum yaz tatili, kar tatili, 15 tatil falan derken bol bol evde oluyorum fakat evlilik dolayısıyla iş bulamamıştım evde olmak kötü eğer eşin yemek konusunda sorun yapmıyorsa ve çok aşırı titiz biri değilse rahat eahat geçeer ömrün ama bu konularda tabuları varsa kolay gelsin derim ‍♀️♀️✋

Evli yada bekar farketmez. Bir kadın eğer sağlığı sıhati yerindeyse mutlaka ayakları üzerinde durmasını bilmeli. Büyüklerimizin dediği gibi kolunda altın bileziği olmalı.

Bir insanın kendi parasını kazanıp harcamaktan daha güzel bir şey var mı ? Kimseye boyun eğmiyorsunuz bir kere... herşeyi geçtim hayat müşterek. Ailenizle de yaşasanız eşinizle de yaşasanız yarın öbür gün Allah korusun bir durum olsa güvencenizin olması size “çok şükür” dedirtir.

Dediğim şeyler yorulmaktan eşinize yada evinize vakit ayıramamaktan çok farklı bir durum. Onu da düşünürsek emin olun zorda olsa kadın olarak herşeyin üstesinden geliriz

eşinin yardımcı olması cok önemli..
onun dışında çalışmak güzel.. ama kendi paramı harcama olarak görmüyorum ben .
ikimizin parası eve fazla para giiriyor ikimizde rahat ediyoruz:D

Bu konuya evlenmeden 3,5 ay önce yorm yazmışım, şimdi tekrar karşıma çıktı.

Evleneli 1,5 yıl oldu. Çalışıyorum.
Ve bu sıralar biraz zorlanıyorum.
Hem çalışıp hem evle ilgilenip hem eşimle ilgilenmek biraz zor geliyor.
Eve çok yorgun geliyorum. Ama bunun kışla da ilgisi vardır diye düşünüyorum.
Çalışmayı çok sevdiğim söylenemez ama çalışmadan evde vakit geçirebileceğimi hiç sanmıyorum.
Eşim sağolsun her işte yardımcı oluyor.
Yemek, çamaşır, temizlik vs. çoğunu birlikte yapıyoruz.
Hepsini tek yapıyor olsaydım çok daha fazla yorulurdum herhalde.

Zor tabii ki.
Hele ki bir de bu çalışma hayatına çocuklar da eklenince daha zor.
Güzel yanları tabii ki var ve diğer negatifliklerden üstün.
  • Maddi özgürlüğüm var
  • Meslek sahibiyim, iş yerinde sayılan bir insanım
  • Çocuklarım için daima kendime güvenim var, hayat koşulları ne olursa olsun üstesinden gelebilirim, çünkü maddi gelirim mevcut.
  • Kendim için ve çocuklarım için dilediklerimi alabilme imkanım var
  • Sosyal bir çevrem var, sadece görüştüğüm arkadaşlarım değil, ayrıca iş hayatında da bir sosyal çevrem var
  • Güncelim... Evde otururken haberdar olamayacağım bir çok konularda güncelim. Bir başkası ile oturup sohbet ettiğim zaman "bu neden bahsediyor" gibi bir soru işareti oluşmuyor kafamda, aynı noktadan bakılabiliyor birçok şeye

Bende suan çalışmıyorum 3 ay sonra allah ızın verirse calısıcam. Ama bence çalışmak daha iyi. 1 yıl once calısıyordum o zamanlar bebegım 7 aylıktı işe girdim kışın oh mısss gıbı. Sabah 6da kalkıyordum işime gidiyordum aksam 6da cıkıyordum eve geliyordum yemek etrafı topla bebekle ilgilen kocanla otur film izle saat oluyordu 12 snra yat. Şimdi ne mi oluyor? Evde tum gun bi halsizlik gun boyu devam ediyor. Boş vakit yani anlayacagın. Calısmak hem maddi hem manevi insano rahatlatıyor..

Evlilik ve İş bir arada elbette zorlaştırıyor. İleride evlat sahibi olunca beni ve eşimi neler bekler - düşünmek bile istemiyorum.
Ancak Eşim ile ben ''lüks'' olarak algıladığımız etkinlikler, aldığımız eşya ve kıyafet.. eh birde boğazımıza çok düşkünüzdür. Eeeeh tabi Düğünüydü sonrasında ileride Araba değişim planlarıda olunca bunun üstesinden bir Maaş zor idare eder. Eşim dese de hani full değil de 50% çalış diye, kendi isteklerim için bağımlı olmak istemem, veya diyelim Eşim genel giderleri kapatır bende ne bileyim Tatil olsun, birikim olsun onlar için hesap kitap yaparım. Heleki yaşadığımız şu Almanya'da bir Maaş ile geçinmek hem zorlaştı hemde İnsan yeri geliyor köle gibi çalışarak kazanıyor parasını. Tabii bu Türkiyede'de farklı değil. İleride çekirdek Ailemizi kurmak istesek buna da hazırlıklı olmak gerekiyor; büyük daireye taşınmak eşya masrafları vs.

Kısacası Hayat yoğun geçiyor, Eşim ile birbirimizi Ayda 4-5 defa yarım veya tam gün ayırabilsek bile bunu etkinliklerle süsleyebilmek bile bir çalışan kişi için sevinç verici. Şükürler olsun evi toparlamada, Yemek yapmakta temizlilikte eşim elinden geldiğince destekte bulunuyor, öyle olmasa daha da zorlaştırır.

Eşiniz ev isleri ,yemek gibi eksiklikler olabilecegi konusunda anlayisli ise ikisi bir arada gayet yurur gider. Ben daha once calistim suan calismiyorum, destek acisindan esim hep destekti ama ne maas olursa olsun durumunuz ne kadar iyi olursa olsun evine eşine maddi anlamda da destek olmak daha bir guzel..

Zor olsada çalışmak beni rahatlatıyor, işyerinde birilerini görüyorsun konuşuyorsun zaman geçiyor..çalışmadığım zamanlar evde canım sıkıldığı ev işlerini bile daha güçlükle yapardın yani çalıştığım zaman daha enerjim oluyor ve yorulduğum için eşim ev işlerinde yemek konusunda yardımcı oluyor

Back
X