evliyken de bakımlı olabilmek

ben de evliyken bir kez cok sık bir takım giymiştim, eski eşim üşürsün diye hırka vermişti elime Öyle bakakalmıştım yatakodasında arkasından

tam bakıma ihtiyacın olan zamanda niye kendini böyle bıraktın ki
ben kilo bile bile verdim 6 buçuk ayda dümdüz olmasa da göbeksiz bi karına ve istediğim gibi bi popoya sahibim (tabi sporla başardım bunu bir aydır yapıyorum)
bence kesinlikle spor yap, kuaföre git, kendine vakit ayır..
tamam eşlerimiz bizi her halimizle sevmeli ama sen önce kendin için yap bakımını

Bu ikisi birbiriyle celişmiyor mu?

Temizlik konusunda yazdıklarınıza tamamen katılıyorum ama insan bütün temizliğini bakımını kendisi icin yapmalı, sonra eşini düşünmeli.

temizlik bakım kendimiz için dekolte eşler için:) bunu kastetmiştim.

mesela bütün gün topuklularla geziyorum eşim görmüyor ama ben kendimi çok iyi hissediyorum. evde ise bi yerden mutlaka dekolte. o da akşam eşim için:) eşim eşofmanla oturuyor die kendimi salmıyorum.[/QUOTE]

bütün bunlar parayla dogru orantılı dıye dusunuyorum
bende eş cocuk iş ev +kendim varım
hiçbirşeyi dört dörtlük yapamam
elmayra her defasında olmasada bende fantazı gıyım tutkusu var :)
oyle gece o benı degıl ben onu uyandırırım yemın ederım
makyajla ugrasamam rujumu surerım
kocama dıyorum ne kadar sanslısın dıye de umarım ehr kadını boyle sanmıyodur :)
dip not : annem taktık verıyor :)

Evlenipte kilo almayan varmidir acaba..? varsada cok azdir..ama bunun her zaman kendini salmakla ilgisi yok…bende evlenince kilo almistim…neden? Cunku her aksam esimle guzel guzel filmler izleyip cikolata cips abur cubur ne varsa onumuze aliyordukta ondan…yani salmaktan ziyade..birbirine olan ozlem birlikte guzel seyler yapma istegiyle beraber yemek yeme isteginin disari fiskirmasi diyebilirim…

Hee evde pijamayla filan gezme konusuna gelince…bekarken nasilsam evlenince oyleyimdir..ozel bir cabam yok…evde rahat olmayi severim..cok nadiren kokos gibi giyinirim evde, canim ne vakit isterse…

Ama disari ciktigimda ya da ise geldigimde gene cok fazla ozen gosteririm… fizigime ve yediklerime ictiklerime dikkat ederim…
kimse beni capacul bir vaziyette gormemistir is yerimde mesela..gebelik donemimde dahil buna.

Ama evde rahat olmali insan…gecen esra erol bile diyordu tv de..hangimizim dizleri asinmis camasir suyundan agarmis esofmani yokturki evde ??? o hesap…

Son düzenleme:

göbek nasıl gıttı tamamen???
buarada bır yorum vardı bılım
bende her daım fonlu tırnakları ojelı kokulu kremlı bırıydımde evlendıkten sonra bırmı bunlar bırmı olurolmaz
ama temızımdır yanı hep kokos degıl ama ıyıyımdır yanı :)
kocam yoktten evde
vur patlasın cal oynasın :)
ee buarada dekolte denmıs goguslerım buyuk degıl ama ırı goguslere sahıp olmayı cok ısterdım neyse parayı buldguum anda yatıcam masaya .. o kadar cok ıstıyorum
neyse bende acmayı severım bı yerlerimi :))
ama sokakta degıl

evlenmeden önce çok kınardım bakımsız olanları
ben evlenince her daim bakımlı olucam derdim.bide nasıl vakit olmaz diye eleştirirdim
ama her kınadığım şey gibi buda başıma geldi

dışarı giderken son derce bakımlıyımdır 1 saat hazırlanrım ama evde dizi çıkmış pijamalrımla dolaşyorum

Şimdi bu bakım meselesi üç şeye bakıyor bana göre ya paraya, ya zamana ya da enerjiye biraz da beceriye.Üçünün de aynı anda olması gerekmiyor illaki ama bunlardan en az birinin olması şart. Bir de bakımın içinde duş alma, diş fırçalama temiz kıyafetlerle gezmeyi saymıyorum ben bunlar zaten normal olarak yapılması gereken kişisel temizlik. Onun dışında makyaj, fönlü saçlar her daim manikürlü pedikürlü eller ayaklar, şık kıyafetler ve düzenli spor yapılmasını kastediyorum.

Mesela ev hanımı bir kadın ile sabah 6:30 da kalkıp hele ki İstanbul trafiğinde yollara düşüp akşam 7-8 gibi evde olan bir kadının bakıma ayıracak zamanı ve enerjisi elbette kıyaslanamaz.Bu kadınlar o fönlü saçlar için ya sabah uykusundan feraget edecek ya da akşam geldiğinde soluğu kuaför kapanmadan kuaförde alacak ya da bunları yapmasa bile evde kendi fön çekecek belki kendi saçına fön çekmeyi beceremeyecek olanlar da yine zamanlarından feraget edip bu sefer düzleştirici ile düzeltecek. Onun dışında kiloya da dikkat etmek gerekiyor fast food filan yemek olmaz akşam evde pişen daha sağlıklı yemekler de lazım hem de bu yemekleri akşam 7'den sonra yememek lazım malum ee noldu saat oldu akşamın 8'i pişir yap et tut derken en erken saat 9 ondan sonra sofrayı topla çay koy evi biraz derle topla en erken 10 da koltuğa oturacak bu kadın ondan sonra da manikür pedikür duş muş kocasına vakit ayırsa saat olur 12 hoop ertesi gün 6:30 da yine iş başı. Hafta sonu da çoğu özel sektörde cumartesi günü bile çalışılıyor kaldı mı bir pazar onda da bu kadın evini mi temizlesin, misafir mi ağırlasın, gezmeye gidip kafasını mı dinlesin, yoksa kuaförde veya gün boyu evde bakıma mı ayırsın. Bir de her çalışan kadın sanki çok milyarlar alıyor gibi ne var canım temizlikçi tutarlar gibi de bir algı var ama o da bu hayat koşullarında her zaman mümkün olmayabiliyor malesef.

Bir de bu aldatma olayının çok da kadınla ilgili olmadığını düşünüyorum karşınızdaki erkeğn kanı bozuksa siz evde adriana lima gibi gezseniz de onun gözü gidip sıradan bir kadında olabilir. Zaten aldatmanın bu süsle püsle ilgisi olsaydı o kadar ünlü isim aldatılmazdı eşleri sevgilileri onlara tapardı para deseniz var, her daim kuaförleri makyözleri yanında, çeşit çeşit kıyafetler eee noldu bunlara sahip olan kadın da aldatıldı o zaman neyin telaşına düşüyoruz bunu anlamıyorum pek. Yok erkeğin gözü dışarı kayarmış yok bilmem ne gözü kaymaya meyilli olanı iki fönle bir frenchle mi elde tutacağız yani.

Son düzenleme:

çalışıyormusunuzu çalışıyorsanız cidden tebrik ederim.

demek istediğim bekarken iş , kendimize ayırdığımız zaman ve bakım olan hayat rutinimize evlenince eklenen hamilelik , çocuk ev temizliği ve cinsel hayatı hep birlike götüremediğimizden bir tercih sıralaması yapmak durumunda kaldığımızı ve nihayetinde bakım veya ev temizlği arasında seçim yapmak durumunda kaldığımızı kastetmiştim

Benim nişanlımda cok sever bir yere giderken giyineyim süsleneyim topukluları giyeyim genel anlamda süslü hatun seviyor adam.
biz seneler içinde birbirimizn en berbat hallerini de gördük yani tabi ki insan eşi için süslenmeli ama ,
ev bu adı üstünde insanın kendini en rahat hissetmesi gereken yer.
kaldı ki karsınızdaki sizin eşiniz.
Ne bileyim esofmanla durulur ama makyaz yapılmaz yada sadece pudra sürüp renk dengelenir doğala cok yakın olunur yani benim kafamdaki bu.
sürekli evde sacıma masa yapayım sürekli giyinip kusanayım bana ters
bunları gündelik yaparsam özel günlerin ne anlamı kalır ki zaten ?.

Christian_Louboutin ; yorumunu okudumda
hayat temızlıkten ıbaret degıl ne yazıkkı cocuktandada ıbaret degıl
butun gun oturdugumu bılmedıgım gunlerı ben gunden saymıyorum bu kadar yıpratmaya gerek varmıkı , belkı baka yorum dahayazılmıstır ama bakımdan kasıt erkeklerın umurunda bıle degıldır ev temızlıgı onlara verılen ılgıdır bır cogu erkek bunu tercıh eder

Yok erkeğin gözü dışarı kayarmış yok bilmem ne gözü kaymaya meyilli olanı iki fönle bir frenchle mi elde tutacağız yani.

her yazdıgınız cok dogru ama kac kadın var harbıden haftada 3-4 kere kuafore fon cektırmeye gıden sımdı hepımızın sacı duzlestırıcı ıle preslenmiş halde kalıp gıbı ..
neyse son yorumuna dıyorumki ;
erkeğin 2 kasıgı varsa 1 kıracaksınki kafayı kaldırmasın :):) iş frenchte fılan değil , en son evlenırken manikür pedikür yaptırmıştım yoksul kesimde bile yer almıyorum orta hallıyım evimiz işimiz bebegımız var
araba alacagız ama manikür pedikür sac boyasına bıle zor butce ayırıuyoruz zaten

kesinlikle iyi bir cevap olmuş.. hangi erkek takar bir banyoyu kaç kere ovduğunu? ya da bir günde kaç saat bir koltuk görmediğini? ben "mükemmel" kadın olmak uğruna bu kadar yıpratamam kendimi..

Christian_Louboutin birde calisiyorsan gercekten bravo diyorum sana

benim esim evde 1 ay supurge calistirmasam neden yapmiyorsun demez..hatta bana kendimi yipratiyorum diyede kizar evde oldugum zamanlarda fazlaca temizlik yaptigimda...ama ben genelde evdeysem her yeri elden gecirip oturmayi ya da gezmeyi severim..sonradanda eski haline donunca pisman olurum...niye kendimi bu kadar yipratiyorum diye

aslinda gercekten bu kadar yipranmaya ne gerek var ya, dusunuyorumda...cik disari gez dolas..gezip dolasmak icin illa milyonlarin olmasi gerekmez...hic paran olmasa bile bi carsiya cik gez turla bu bile yetiyor insana...en azindan gunluk yuruyusunu yapiyorsun..

hahaha bugun cok mu pozitifim ne

Son düzenleme:

eşimde bana ara sıra laf arasında şaka ile karışık kendini bıraktın falan diyor.ama tabi bu laflarıda biraz ciddiye almak gerekiyor bence de erkekler için çoluk çocuk ev işi bahane olmayabiliyor sonuçta onlar hep dışarıda ve görüyorlar bakmam deselerde değişmez gerçek.aslında insanın kendisine kendisine bakmak için cesarete ve yardıma ihtiyacı yok tatlım herşey sende başlar.yada bol pijamalardan vazgeç.ev hanımımısın çalışıyormusun bilemem ama saçından başla biraz o gelmeye yakın hafif makyaj yeterli değil ama her kadın güzeldir.çok çooook bakımlı ve güzel olman dileğiyle

Evlendikten sonra neden salar kendini kadin/erkek anlamiyorum.
Aksine dahada bakimli olmaliyiz.Adam disarida guzel guzel kadinlari gorecek,eve gelecek pijamayla oturan bir karisi:)
hos degil bence.

ayliinnn kisaca anlatiyim sana neden bakimsizolunur bende onceden ayni senin gibi dusunurdum evlenmeden once her kiyafetimin rengine uygun ojeler surerdim acayip bakimliydim hatta makyaji bazen abarttigim zamanlarda olmustur ne zaman evlendim bakimsizin bakimsizi oldum evlendigimde 56 kgydim 5 ay icinde 72 kg oldum hangi arada nasil aldim anlamdim bildigim bisi vardi mutlu degildim ben gercekten bakimsizligi ve kendini koyvermisligi mutsuzluga bagliyorum en azindan bende bu durum bole oldu sonra 72 kg de hamile kaldim 13 kg aldim ve 85 ile doguma gittim 3 hafta gibi kisa bi sure icinde 70 i gordum hamilelik kilomdan hic eser kamladi bile ama gel gorki durumlarimi az cok biliyosun gene buyuk bi depresyon ve mutsuzluga suruklendim kendine bakmayi gectim evde zaten pijamalarlayim da bide oturdugum koltuktan oglumun bakimi haric hic kalkmaz olmustum simdi kac kiloyum 4 ay icinde gene 80i buldum ben ne zamanmutluysam ozaman bakimli olcam galiba gibi geliyo bana

kızlar size bir öneride bulunabilirmiyim haddim olmayarak

ev işlerine eşinizin yardım etmesiniz istiyorsanız,
eşiniz o işi istediğinde ay çok yorgunum işler beni çok yoruyo falan deyin, yada hafta sonu ya mesela e hafta sonu sadece gece çalışışmaz genelde gündüz fazla mesainiz varsa
ayy şimdi bu kadar işim var şu kadar işim var bitiriym geliym deyin
bakın nasıl yardım ediyor size
yani hiç kendinizi paralamayın iş için

Evlenip de üzerinden bikaç yıl geçtikten sonra ben hiç kilo almadım, evde de hep düzgün giyinirim, asla ihmal etmem diyen varsa tebrik ederim.

Kişisel temizlik rutin zaten, kendi adıma her durum ve koşulda her gün duşumu alırım, bu eşim için değil kendim için, kıl tüy manikür v.s. de öyle. ama iş ev içi giysilere gelince tam bir pijamakoliğim, giyer pijamamı uzanırım, hele de kış günü asla evde etek, gecelik v.s. giyemem, pantolonla zaten rahat edemem...
Bir de bazı arkadaşlar ev kadınlarının bakıma ayıracak daha çok vakti var demiş, kendi adıma çalışırken şu ankinden kat be kat bakımlı olduğumu söyleyebilirim, her gün fönüm makyajım yapılırdı, şimdi sadece dışarı çıkarken yapıyorum bunları, vakitsizlikten de değil, durup dururken kalkıp makyaj yaparak cildimi yormak da istemiyorum, bir de benim eşim makyajdan nefret eder, öpemiyormuş bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…