evliyken tek başına gezmek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
asosyal bir hayatım var, bir tane bile arkadaşım yok. kendi isteğim doğrultusunda da böyle gelişti aslında nedense kimseyle aşırı yakın olmayı sevemiyorum. bu yüzden tamamen resmiyiz herkesle.

geçen eşime bundan bahsediyordum ama aslında denemek lazım dedim eski arkadaşları görmüyorum ama yeni arkadaş bulabilirim belki iyi gelir dedm. bir tane online derste tanıştığım uzaktan arkadaş mesaj atmıştı. mesela onun yanına gidebilirim (başka şehirde, evli değil). insanlar böyle bahanelerle tanışıyor, geziyor dedim. bende öylesine söylüyorum tabi öyle hemen kalkıp gidecek yapım yok.

eşim de sen artık evlisin bekar olsan neyse tek başına ne işin var dedi. ben eşimi böyle kısıtlayıcı bilmezdim. bu huyumdan dolayı bu kadar uyumluymuşuz demek ki diye düşündüm.
-online derste tanıştığım uzaktan arkadaş- demissiniz. Sizin gitmek istemeniz tuhaf. Eşiniz haklı

E yani siz de saçmalamışsınız. Online dersten tanıdığınız birinin yanına başka şehire gitmek çok absürt. Bi de birlikte gidelim de demiyorsunuz.

Bu arada bu huyunuzdan dolayı sizi sevmesinin nesi garip anlamadım. Asosyalim sevmem zaten diyorsunuz e o da öyleyse bu yüzden iyi anlaşmışsınızdır. Konudaki dert ne anlamadım inanın.

Kimi eleştiriler sopayla dövmek gibi olmuş, kaç yaşında insan bir bildiği vardır. Eleştiri yaparken biraz daha kibar olmak gerektiğini düşünüyorum.

Belli bir yastan sonra arkadas edinmek bana oldukca zor geliyor. Kafa dengi birini bulmak da. Sahsen herseyi esimle yapip paylasiyorum onun icin en iyi bir arkadasa ihtiyac duymuyorum. Diger arkadaslarimiz baska yerlerde oturuyor. Ara sira görüsüyoruz sadece. Sizin verdiginiz örnek iyi bir örnek olmamis. Bende esimin sadece online egitiminden tanidigi birinin yanina baska sehire gitmesini istemem. Kendinize arkadas aramak istiyorsaniz yakinlardan birini bulun. Kurslara katilin mesela

Yani sosyalleşme anlayışınız orada eşinize farklı gelmiş olabilir.
Kaç yıllık arkadaşınız olur başka şehre gidilir gelinir. Eşle de gidilir yalnız da. Ama öylesine biri için niye şehir değiştiresiniz ki ha o şehri gezmek istiyorsanız eşinizle gider bir kaç saatte o arkadaşla tanışır, vakit geçirirsiniz. Ya da şehrimizde bulunanlara eş, dost, komşu, kurs vs gibi nedenlerle arkadaşlık edinebilirsiniz. Burada abes bir durum olmaz.

Eski bir kaç dostum var onlarla gece yarısına kadar geziyorum bir şey demiyor eşim ama tanımasam böyle internetten olsa oda istemezdi sanırım

Arkadaşsızlıktan ne yapacağınızı şaşırmışsını heralde. Eşim online’dan tanıdığı birinin yanına gideyim,arkadaş oluruz dese delirdin heralde derdim. Bu onu kısıtladığım için değil ama benim eşim erkek arkadaşlarıyla istediğinde tatile giden,gece yemeli içmeli organizasyon yapan adam. Sizin düşünce tarzınız pek normal gelmedi bana
sürekli mesajlaştığım konuştuğum birisi ama şu anlamda dedim insanlar bişeyleri bahane ederek tanıyor yakın arkadaşlık kuruyor, geziyor diye. herkesten uzak duran benim yani kendimi eleştirdim aslında.

Güzel bir tespitte bulunmuşsunuz. Eşinizle uyumlu olmanızın sebebi asosyal olmanız. Eşiniz kısıtlayıcı bir adam değil çünkü sizi kısıtlayabileceği bir şey yok. Kimse bütün arkadaşlarıyla aşırı yakın değildir herhalde ama insan da lazım. Arkadaş edinme yönteminiz sıkıntılı ama. Online derste tanışmışsınız başka şehire onu görmeye gideceksiniz falan. İlla arkadaş edinmek istiyorsanız çevrenizden biriyle tanışın derim ama böyle bir eşiniz varken zor gibi.

Bencede online dersten biri sacma olmus ama zaten tanidigim biri olsaydi olurdu..bunun evliyken tek gezmekle
Ilgisi yok, guven vermiyor

Aynı şehirde olsanız tamam da başka şehire sadece onlıne derste tanıştığınız çok muhabbetiniz olmadığı birinin yanına gitmeye ne gerek var..gitseniz nerede kalacaksınız o insana ne kadar güvenebilirsiniz.yüz yüze bile görüştüklerinizle resmi iken samimiyet kuramamışken başka yerdeki insanın daha ilk gidişte evinde mi kalacaksınız saçma bence. Peki siz, eşiniz başka şehirdeki bekar arkadaşına gidip kalmak istese izin verir misiniz tek başına onu bir düşünün

asosyal bir hayatım var, bir tane bile arkadaşım yok. kendi isteğim doğrultusunda da böyle gelişti aslında nedense kimseyle aşırı yakın olmayı sevemiyorum. bu yüzden tamamen resmiyiz herkesle.

geçen eşime bundan bahsediyordum ama aslında denemek lazım dedim eski arkadaşları görmüyorum ama yeni arkadaş bulabilirim belki iyi gelir dedm. bir tane online derste tanıştığım uzaktan arkadaş mesaj atmıştı. mesela onun yanına gidebilirim (başka şehirde, evli değil). insanlar böyle bahanelerle tanışıyor, geziyor dedim. bende öylesine söylüyorum tabi öyle hemen kalkıp gidecek yapım yok.

eşim de sen artık evlisin bekar olsan neyse tek başına ne işin var dedi. ben eşimi böyle kısıtlayıcı bilmezdim. bu huyumdan dolayı bu kadar uyumluymuşuz demek ki diye düşündüm.
Ama sizin teklifinizde biraz garip olmamış mı?

Online derste tanıştığım bekar birinin yanına da gitmem yani..

Reelde tanışabileceğiniz kimse yok mu?

evlenmeden önce herkes özgür,arkadaşlarınla rahatça takılabilirsin,gezersin,tozarsın derler.evlenince sen evli kadınsın tek başına ne işin var. iki gün için arkadaşımın yazlığına gitmeyi düşünüyorum. evli kadınsın tek ne işin var diyemiyor da, ben seni biliyorum sıkılırsın oralarda yapamazsın ne yapacaksın gidip diye mızıldanıyor. önce bi tavır koymaya kalktı hayır bilmemne diye,ben daha üst perdeden tavır gösterince benim için sorun yok da sen sıkılırsın demeye getirdi kendince. evlendik diye birey olmaktan kendimiz olmaktan istifa etmiyoruz sonuçta. herkesin sosyalleşmeye arkadaşlarıyla çevresiyle olmaya ihtiyacı var. bu konuda taviz verilmemeli bence. tabii iki taraf da evli olduğunun bilincinde olarak belli sınırlar çerçevesinde olmak şartıyla. ama online dersten tanıştığınız başka şehirdeki birine gitme fikri bence de doğru değil. sonuçta tanımıyorsunuz kimdir nedir bilmiyorsunuz.

Esimin online derste tanistigi uzaktan arkadasinin yanina gitmesi bana da ters gelir. Kardesim de gitse ters gelir aslinda, evli olmakla alakasi yok. Guven ve samimiyet yokken ne alaka, ne cesaret derim...

Arkadaslariyla, ailesiyle, is cevresiyle benden ayri tabi ki planlari olabilir, gezebilir.

online derste tanıştığınız birine pat diye gidemezsiniz ya. Evet evlisiniz canınızı kendinizi korumak için birine karşı daha mesulsunuz. Ben yeni tanıştığım insanlarla çay kahve içip kaynaşıyorum, eski arkadaşlarımla şehir dışı plan yapıyorum. Ama biriyle tanışmak için pat diye gidecekseniz eşinizin fikri bence önemli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X