evren beni mi sınıyor

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Merhaba kızlar, martta boşanmıştım, hayatımdan yanlış insanları da çıkardım, arkadaş akraba kim olursa olsun beni üzen kimseyi istemiyorum artık hayatımda...

Bu arada duygusal boşluğa düştüğüm de oldu, konu da açmıştım sevmek sevilmek istiyorum diye tabi koca delisi diyenler de oldu Ama ben biriyle ilişki kurayım diye herhangi bir çabada bulunmadım. İşe gidip geliyorum, kitap spor bol bol dinlenme yürüyüş, derken vakit geçiyor. Zaten sabah akşam 7 den önce eve gelemiyorum, yorgun oluyorum gün içinde insanlarla uğraşmaktan.

Velhasıl bu süreçte önüme bir kaç kişi çıktı; ve hepsinde ortak özellik, neredeyse eski eşimin aynısı. Merhametsiz, kıskanç, kindar, bencil...

Özellikle mi bu tipler denk geliyor bana?? İstemediğim halde , aramadığım halde , beni evren mi sınıyor?

Bir yerde okumuştum, yanlış erkeklere karşı evren bizi denermiş, önümüze çıkanlara hayır dememiz gerekiyormuş, doğrunun gelmesi için.

Sizlerin fikrini merak ediyorum :)

Ha bu arada, vicdansız merhametsiz yanlış bir adamla olacağıma yalnız kalayım daha iyi. Yalnızlıktan herhangi bir sıkıntım yok, evliyken de yalnızdım zaten. İnsan kendisini anlamayan, duygusal paylaşım yapmadığı biriyle evliyken zaten yalnız oluyor.

Bir yanlışa ne kadar hızlı hayır dersen doğrusu o kadar çabuk geliyor buna gerçekten inanırım.

Bir yerde okumuştum. Birşeyden nefret etmek ona anlam ve enerji yüklemektir tarzı bir şeydi.
Mesela eski eşinizin bu huylarına karşı aşırı nefret duyuyorsanız yani odaklanıyorsanız enerjisel olarak yeniden aynı tarz kişilere çekilmeniz muhtemel.

O kişilere karşı nötr duyguda olup hayır demeye devam edin. Doğru insan çıkacaktır inşaAllah.

hep aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleyemezsiniz..
demek ki bakış açısında değişiklik yapmak gerekiyor.
bir aydınlanma, bir farkındalık gerekli...
terapiye gidin..

Bu konuya çok fazla eğiliyorum zaten, çocukluk gençlik yapılan hatalar insan ilişkileri tüm okuduklarım bunun üzerine.

Konuşarak kendimi çok ifade edemiyorum, o yüzden okuyarak yapıyorum, okumam sindirmem anlamam gerekiyor.

Eş seçimimin yanlışlığının sebebini anladım, ama halen aynı kişilerin çıkması düşündürüyor beni.

Bu kadar tesadufun sebebi nedir bilemedim. Benim karsima cikan erkekler birbirlerinden oldukca farkli farkli özellikle sahipti kotu olanlar bile

Tabi ki "hayir" diyin. Nasilsa hepsi boyle geliyor diye kabul etmeyin.

Hayır diyorum, hatta bir tanesine daha merhaba demeden yaptığım araştırmayla hayır dedim, o kadar belliydi ki yani.

sebebi anladınız ama, henüz kabullenip yola devam etmeye hazır olmayabilirsiniz.
acele etmeyin..
odağınızı değiştirin.

Müge anlı konuya bir el atarsa iyi olacak @mune de beni bamlıycak şimdi

İşte aradığım cevap :)

Diyorum ki istemediğim aydınlandığım halde niye çekiyorum, sanırım tam da bu yüzden aynılarını çekiyorum.

Nötr hale gelmeye çalışmam lazım evet, ama bunun da bir süresi var sanırım.

zaten geldin mi hepsi bir gelir sonra gelmeyince kimse gelmez tabisonra kimse gelmez diye evet dememekte lazım hahah

Bunlar gelmese de olurdu Şakası bir yana, hayatımıza giren herkes bir sebeple giriyormuş, bunlar da bana bir şeyler öğretmek için karşıma çıktı, hatta şu an sorguluyorum nerde yanlış yapıyorum diye sebep bu olabilir :)

Ya evet bunu çok duyuyorum, ilk görüşte anladık falan diyorlar 31 senede hiç başıma gelmedi benim

sebebi anladınız ama, henüz kabullenip yola devam etmeye hazır olmayabilirsiniz.
acele etmeyin..
odağınızı değiştirin.

Evet bir arkadaş daha yazmış, nötr hale gelemedim halen sanırım. Ben böyle insanlara karşı nötr hale gelemedikçe, önüme çıkıyor olabilirler.

Mesela karşınıza bu tür insanların neden çıktığını sorgulamayın "aman gereksiz işte" deyip geçin. Çünkü gerçekten bu tür insanlarda azımsanamayacak kadar fazla ve bu da bir tür elimizden bir şey gelmiyor.

Duyguları yönetmenin en iyi yolu davranışlarda değişiklik yapmaktır.
Tepki vermemek umursamamak vs zamanla davranış haline geliyor. Bu şekilde davranırken içinizde kıyametler de kopsa sıfır tepki ve hemen bir işe koyulmak.

Ben bunların işe yaradığını çok fark ettim kendimde.
Bir şeye o an tepki vermemek daha kolay geçmesine sebep oluyor.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…