Evrenin saç baş yolduran espri anlayışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay ben size hiç kıyamadım ya :( içimi bi hüzün kapladı. Normalde sevinmem mi gerekirdi bilmiyorum. Çok tatlı yazmışsınız ama sizin tatlı hissetmediginiz kesin. Çelişkiler yumağı :D

Bir kac yil ben de çocuk istemedim. Ama sizinki 10 yıl. Yani erteleyici bir his değil, tamamen istememek. Diger yandan, baba olmak isteyen de bir adam var.
Kürtaj ihtimali yok. Demek ki bir sorun olmazsa bu bebek doğacak. Nacizane size tavsiyem, "doğunca dunyalar sizin olacak, minik ellerini koklaya koklaya aşk yaşayacaksınız, ben daha once nefes almamışım diyeceksiniz" diyenlere kesinlikle inanmamanız.. Bu hisler bazisinda rahme düştüğü anda, bir diğerinde doğduğu anda başladığı gibi, 6 ay sonra hisleri kipridayanlar da var. Hatta ilk aylarda bebegi sevmemek, istememek, cirkin bulmak, kaçacak delik aramak da ihtimaller arasında. Kendinizi sevmeye şartlamayın, birsey hissetmek zorunda değilsiniz. Hele su an veya dogar dogmaz hissetmek zorunda hic degilsiniz.
Oglum 2 yaşında. Ilk aylar cok ama cok zorlandim psikolojik olarak. Cok mu arabesk olacak bilmiyorum ama ben onu sevmeyi becerememis olmama rağmen, o bana olan sevgisiyle beni baştan yarattı, kendine âşık etti. Annecim dediği zaman gokten yıldızları indirip başından aşağı serpmek istiyorum. Ama bunlari hissetmem uzun zaman aldı.

Dedigim gibi, kendinizi bebek sahibi olmayi cok isteyen kadinlarla kiyaslamayin. Ben neden çocuğumu sevemiyorum triplerine girmeyin. Allah omur verirse onunuzde bebeğinizle gecireceginiz cok uzun seneler var, birbirinizi sevmeye, alışmaya vaktiniz olacak. Hic bir sey için acele etmenize gerek yok.

Bir baskasi olsa, annesin artik fedakarlık yapman lazim derdim. Ama siz cocuk istemediginize beni o kadar ikna ettiniz ki, şu an size "önce siz" diyorum. Siz iyi hissetmelisiniz. Çünkü annelik kisa bir koşu degil, cok uzun bir maraton. Kendinizi en basinda tuketmeyin. Gerekirse az emzirin, mama verin, bakacak birini bulun ve gece uyuyun. Her ne yaparsanız yapın ama kendinizi iyi hissedin. Eğer anne oldugunuz icin kendinizi kotu hissederseniz, bu üçünüz için de cok uzun vadeli problemler getirir. Sakin olun, kendinize zaman verin, sindirmeye çalışmayın o kendi kendine siner zaten

Su ilk 3 cümle resmen korku filmi gibi. Bende lohusa depresyonu yasadim fakat sen cok daha kötü seyler yasamissin. Önünde saygi ile egiliyorum ve dahasi yaninda olsam sarilirdim sana. Gercekten cok kötü zamanlar gecirmissin.

Ve vatana millete hayirli cocuk diyorsun ya, iste ondan dolayi kürtaji savunmustum. Cocuk yetistirmek öyle zor ki. Kilavuzu yok. Hep kendini sorguluyorsun, hafif (yada agir :) ) paranoya oluyorsun. Esin ile mesajlarda kakasinin rengini dahi konusuyorsun. Umarim cocuklarimiz saglik ve huzur icinde büyüyürler canim.
cok tesekkur ederım :KK36:
insallah...

Konuyu okuyunca ilk olarak bebeginize üzüldüm,anlatım şeklinizden dolayı sert geldi. Sizi anlamaya çalısıyorum sizde haklısınız,sizin icin dua edicem ins. bebeginizle aranizda çok kuvvetli ve güzel bir bag olusur.

Biraz once haberlerde izledim, hindistanda 74yaşında kadin ikiz bebek dogurmuş:KK45:
Sizi korku sarmış sanki,o yuzden bu duygular tavan yapmiş😀 bakin teyzeme size cesaret olur belki diye yazayim dedim😁

Saka bi yana,bebginizi saglicakla kucaginiza alirsiniz ins. ❤

Konuyu okuyunca ilk olarak bebeginize üzüldüm,anlatım şeklinizden dolayı sert geldi. Sizi anlamaya çalısıyorum sizde haklısınız,sizin icin dua edicem ins. bebeginizle aranizda çok kuvvetli ve güzel bir bag olusur.

Biraz once haberlerde izledim, hindistanda 74yaşında kadin ikiz bebek dogurmuş:KK45:
Sizi korku sarmış sanki,o yuzden bu duygular tavan yapmiş😀 bakin teyzeme size cesaret olur belki diye yazayim dedim😁

Saka bi yana,bebginizi saglicakla kucaginiza alirsiniz ins. ❤
O haberi ben de okudum ve o bebeklerin anneleriyle ne kadar geçirecek zamanları var diye üzüldüm.

O haberi ben de okudum ve o bebeklerin anneleriyle ne kadar geçirecek zamanları var diye üzüldüm.
Haberi ilk duydugumda çocuklara üzuldüm,kendi bencilce sadece annelik duygusunu yaşamak adini cocuk dogurmak vicdansizlik bence. O cocuklar nasil yetisecek nasil olucak aklim almiyor. Zaten babalarida felc gecirmis.....

Sevgili kavun kokusu banlisin ama disardan okuyorsundur diye yazmak istedim , benim seninle empati yapabilmem mumkun degil cunku ben genlerine annelik icgudusu kodlanmis kadinlardanim , daha test yapmadan hamile oldugunu hissedip havalara ucan , kalp atisini telefona kaydedip gunde zibilyon kez dinleyen , surekli karnini oksayip miril miril bebegiyle konusan ve ilk gordugum anda asktan ve mutluluktan hungur hungur aglayan kadin cinsindenim o yuzden empati yapamadigim bir kac duygudan biridir senin hissettiklerin
Ama tum bunlara ragmen , her kadinin anne olmamasini savunurum , istemeyen kimse dogurmamali , herkes bir degil , annelik kutsal bir mertebe degil tamamen kadinin tercihidir

Sana sadece sunu soylemek istiyorum , akilli ve kulturlu bir kadinsin ne demek isteyecegimi anlayacagini dusunuyorum , yetiskinlikteki pek cok travmanin ve psikolojik sorunun nedeni insanin cocuklugunda yatar ama yapilan son arastirmalar sadece cocukluk degil anne karnindayken hissettiklerimizin daha buyuk travmalara yol actigini gosteriyor , biraz arastirip okursan ( ilgilenirsen kitap ismi vs veririm ) hamileyken istenilmeyen bebeklerin buyuduklerinde ciddi sorunlar yasadigini gosteriyor , lutfen bu bilgi isiginda secimini yap , doguracaksan da acilen destek al ustunden bu duygulari atmak icin yani dogumu bekleme , bakalim dogunca neler olacak deme , belki gorunce degisirim deme , 9 ay boyunca icinde tasiyacagin bir insan o , onun sagligi ve tum yasami icin acilen duygularina , hissettiklerine cocum bulmaya calis

Çocuk sahibi olmayı evlilik öncesinde hatta hayatımda biri yokken bile hep istemiştim. Şükürler olsun şimdi dört aylık hamileyim ve evliliğimden hemen sonra gerçekleşti. Bu kadar istiyor olmama ragmen bazen beni bile öyle korkular sarıyor ki. İnsan, özgürlüğünün kısıtlanmasından tut uykusuz gecelere kadar düşünüp kafaya takıyor. Ben bu kadar aşka istege ragmen böyleysem hiç istemedigi halde gebe kalanları düşünemiyorum. Bu açıdan hal veriyorum.
Ama yine de paylaşımda beni rahatsız eden bir şeyler var çözemedim. Belki bir can sözkonusu olmasına ragmen bu kadar ruhsuz yazılmış birtakım cümleler nedeniyle böyledir. Mesela diyetisyene bebek degil de kendim için gideceğim tarzı bir cümle vardı sanırım. Bu beni çok rahatsız etti. Sonuçta o da sana mecbur bir can. Onu degil de kendimi düşünüyorum tarzı bir cümle olmuş.

siz bu gruba dahil misiniz bilmiyorum lakin soyle bir yorum yapmak istiyorum cunku bu forumda cok karsilastim.
istenmeyen gebelikle karsilasan kisilere kurtaj tavsiyesi veren, destek olan kisiler kendi baslarina geldiklerinde bebeklerine kiyip kurtaj olamiyor.
acaba baskasina onerdiklerinde dogru oldugunu dusundukleri yontemi kendileri neden uygulamazlar?
ya da kendi uygulayamayacaklari yontemi neden baskalarina tavsiye ederler?
İnsanların şartları farklı çünkü.
Ben de vakti zamanında kürtaj oldum çünkü o zamanki şartlar onu gerektirdi, açık kapı yoktu.
Kocasıyla arası berbat, maddiyatı diplerde, psikolojisi bozuk, şiddet gören, çok genç ve henüz okuyan....(liste uzatılır) kadınlarda kürtajın öcü olmadığını söylemekle istememesi dışında hayatında bir problem olmayan kadına söylemek farklı.

Çok yakın bir arkadaşım evlenir evlenmez hamile kaldı, hiç ama hiç beklemediği ve istemediği bir zamandı. Bütün gebeliği boyunca ha düştü ha düşecek şeklinde yaşadı, hamile kıyafeti bile giyinmedi. Çocuğun odasını eşyalarını falan doğumdan 10 gün önce alelade aldı. Şu anda oğlu 4 yaşında ve hayatını resmen ona adamış durumda, ateşinin derecesinden tutun çocuğun bakışından bile korkuyor aman bir şey olmasın diye. Hatta bir dönem her şeyi en iyi şekilde yapmasına rağmen kendisini yetersiz hissedip psikoloğa bile gitti ben oğluma yeteri kadar iyi bakamıyor muyum diye. Öyle pimpirikli aşk dolu bir anne oldu, sizde de aynı onun ilk tepkilerini gördüm,merak etmeyin sonrası çok daha güzel olacak.

Bir de ha olurda premature bebek dunyaya getirirsen küvezde daha cok bilgilenmen gerek bunun icinde inci candemirin kitaplarini tavsiye ederim..
Kizim preaklampsi ve help sendromu
Oglum preaklampsi
Tek basima iki cocuk buyuttum,esimin isi yurtdisi seyahati bol bi meslekten gittimi 2 ay,5ay vs gelmiyor.. annemin destegini cok aradim ama hic bir zaman yanimda olmadi..k.validem 10 gun sonra gitti..asiri yoruldum,asiri yiprandim ... yapamiyorum sus aglsma dedim sana diye kizim bebekken o aglar ben ayri aglar im boyle hallerim cok oldu.. uykusuzda kaldim,acta kaldim yanima gelecek kimsem yok iste boyle boyle iki cocuk buyuttum.. oglum olunca kuvezden cikali 15 gunlukken kizimi acile yetistirmem gerek kendini cekyatin demirine sıkıstirmis.. acile vardik rontgen cekilcek oglunu asagiya indirme diyolar ,kimsem yok yabsnci sehir baba yurt disi is seyahatinde..gozum arkada kalarak ,kizimla asagi rontgene indim..kizim bensiz girmiyo filme..filmi cektik 1 hafta emzirme radyasyon yuklendin dediler..bunun gibi bi kac kez gecenin yarisi acile geldikoglum duzeltilmis 40i cikmadan..yine esim.yok..cocuklarimin hem annesi hem babasiyim .. hayat hep bi mucadele iste..
Bunun disinda sabrinda sabri varmis diceksin benim hamileliklerim,dogum ve bebek bakimlarim pek zahmetliydi,pek zordu tek basima atlattigim icin bana zor geldi belkide..
Allah senin icin hayirlisini nasip etsin ,

Bence bu kadar sene korunmaya ve önleme rağmen bu çocuk geliyorsa gelmeyi de hak etmiştir :emir_bebek: Sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza. Profesyonel bir psikolojik destek size iyi gelebilir.

8 ay sonra bebeğinizi kucağınıza alınca bu söylediklerinize pişman olacaksınız. Evlat demek can demek, gözünüzün ondan başkasını görmemesi demek. O nedenle çok tasalanmayın, hamileliğinizin keyfini çıkarın.
hic sanmiyorum
kaza sonucu istemeden falan cok hamile kalan tanidim ama bebeginden 4 haftalikmiymis neymis 2 3 hafta bi testimi varmis neymis diye bahsedenini hiç duymadim gormedim bayan bu işi basaramayacak bence

Çocuğumuz olmak istemezdim, Rabbim sadece isteyenlere versin. Verip de sukretmediklerinden alsin, isteyip dua edenlere versin

Ben de böyle bol bol beddua edenlere dönsün bedduası diye diliyorum.
Daha taze hamile bir anne adayının üzülüp üzülmeyeceğini düşünmeden, kalpsiz davranan, beddua edenlere dönsün inşallah o kötü sözleri.
Ayıptır ya.
Kadın belki çok iyi bir anne olacak! Olamasa bile siz kimsiniz de burada iki satır cümlesine evlat acısı dileyebiliyorsunuz?? Ne kadar tanıyorsunuz bu kadını? Merhametini, kalbinin temizliğini ne biliyorsunuz da bu satırları yazabiliyorsunuz?

Ben de böyle bol bol beddua edenlere dönsün bedduası diye diliyorum.
Daha taze hamile bir anne adayının üzülüp üzülmeyeceğini düşünmeden, kalpsiz davranan, beddua edenlere dönsün inşallah o kötü sözleri.
Ayıptır ya.
Kadın belki çok iyi bir anne olacak! Olamasa bile siz kimsiniz de burada iki satır cümlesine evlat acısı dileyebiliyorsunuz?? Ne kadar tanıyorsunuz bu kadını? Merhametini, kalbinin temizliğini ne biliyorsunuz da bu satırları yazabiliyorsunuz?
Konu sahibine yazdım size yazmadım polemikten dolayı şikayet ediyorum şimdi. Ayrıca beddua değil herkesin gönlüne göre olsun diyorum. Bana da aynısını dileyebilirsiniz. Memnun olurum hatta.

Ben yillarca cocuk istedim.Sonra dedim yav kendine gel Hevuk ne cocugu? kabullenmem zaman aldi hamileligimi,ilk duydugumda soka girdim,aglayamadim hic bir duygu hissedemedim.Bir yanim kabul etmeye sevmeye zorlarken bu fikri,diger yanimda asla kabullenmedi.Oglum dogdu suan 5 yasinda.Ben seviyorum oglumu okey ama yine ayni duygularla ,koruyorum ,kolluyorum,ogretiyorum.Hic dogurmamayi tercih ederdim.Zaten bosandim babasiyla cs.. karisik .Birde sizin gibi dusunen kadinlar istemeyenler dogurunca bi bakiyosun sinyanin en bilincli en sevecen analarindan olmuslar.Benimki muhtemelen eski esle yasadigim sorunlarla alakali oyle bir hayvani nasil baba yaptim allah cezami verdi iste.

Konu sahibine yazdım size yazmadım polemikten dolayı şikayet ediyorum şimdi. Ayrıca beddua değil herkesin gönlüne göre olsun diyorum. Bana da aynısını dileyebilirsiniz. Memnun olurum hatta.

Yo ben direkt tanımadan etmeden, kalbini bilmeden hamile bir kadına evlat acısı dileyenlere benzer durumları yaşamasını diliyorum. İnşallah bir yaşarlar da görürler kalp kırmak neymiş.
Hamileyken insanın hormonlardan gözünde damla duruyor, ne hakkınız var insanları üzmeye.

Ne kadar abarttiniz arkadslar?? Herkes sizin gibi mi dusunmek zorunda.Su an sokta ve ben konu sahibi gibi dusunen bir kac kisi tamidim,cocuklari cok mutlu anneleri sevgi ile buyutuyor.Farkli dusuneni taslayalim hemen bumu? Kadin zaten merhametli,vicdanli biri olmasa nefret kussa gider aldirirdi birda komu acmaya gerek duymazdi.

Daha dün anne olmak isteyen bir kadın geldi. 14 haftalık hamileydi. Düşük yapmaya başlamıştı. Masaya yatırmak istediğimde bebegin başı neredeyse çıkmıştı. Ezilir diye yatmak istemedi ve bebeği tuttum. Iyice emin olduktan sonra uzandı. Ve bebeği düştü, bir anda yere düştüğünü zannedip acıyla bağırdı, hayır tutuyorum bende şuan dedim ve ağlamamak için kendimi zor tutuyordum. Ve bugün bu konuyu okudum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X