Evrenin saç baş yolduran espri anlayışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bununla bir de normal doğum baskısı var.
30 saat sanci+suni sancıdan sonra sezaryen doğum oldu.
Eve geldim, emmiyor velet.
Kucağıma geliyor ağlıyor.
Göğüslerin şişti, süt sağma, ilk defa emzirdiğim için neredeyse kan gelecek göğüs ucundan öyle yara..
Ve sonuç kendimi odaya kilitleyip
Nolur götürün başkası baksın, ben yapamayacağım diye kriz :)
Şimdi bile hatırlayınca o halimi gözlerim doluyor.

Benim sezaryen oldu. 41 i devirdik bebek gelmiyor gelecek gibi de durmuyordu, iri de bir bebekti. Gel gelelim hala yakın çevrem suni sancı denenmeden direkt ameliyathaneye aldılar, aslında istiyordu o derler.
Umrumda mı asla...
Doktoruma sezeryancı o diyorlar bana imada bulunuyorlar.
Doğum yarıştıracak değilim. Umrumda değil.
Bizim cinsimizde de bu var işte illa kendimizi öveceğiz. Övmek için de karşıdaki insana inceden bir laflar sokacağız.

kavun kokusu kavun kokusu bak her şey nasış yoluna girecek. Dün onda uyudu daha kalkmadı. Ben kalktım kahve internet keyfi yapıyorum. İki sene sonra çok rahat olacaksın. Gözünü korkutma hiç

bu kadar çocuk istemeyen bir kadın üniversite çağında evlenmemeli demek mi sorun?
Mesajları okudum yani yazmayim yazmayim bi polemiğe giren de ben olmayım diyorum yok dayanamyorum :D o kadar sinir bozucu bi zihniyetiniz var ki ne kelimeleeeer söylemek istiyorum da işte ban yemeyeyim:D arkadaşım size neee? Ne zaman evlenirse evlenir evlenmesi için illa bebek istemesine de gerek yok ki bu Allahın takdiri. Ben çok duydum prezervatifle , spiralle, doğum kontrol haplarıyla hatta baglattiginda bile hamile kalındıgını. Demekki bunun olası varmış artık ki olmuş bende onunla ayni yaslarda evlendim 1 senedir cocuk istiyorum olmuyor ben bile ofkelenmedim kadına cunku oyle tatli bi dili varki.. Eminim cok da iyi bi anne olacak. Sırf yorum yapmak için yapmayın ya bu kadar gerici olmayın lütfen.
kavun kokusu kavun kokusu canım sanada gelince bi komşumuz vardı 42 yaşındaydı 3 çocuğu vardı istemeden hamile kaldı ben nasıl bakıcam bu yaştan sonra istemiyorum bu nerden çıktı şimdi falan fişman çok üzülüp hergun ağlıyordu hoplayıp zıplıyordu düşsün diye neler yapiyodu ama Rabbim vermiş ya koruyodu işte. Şimdi o 3 çocuğundan daha da düşkün oyle seviyorki öyle böyle değil yani iyiki olmuş bana neşe kattı ruhumu genclestirdi tekrar diyor :) eminim sende öyle olacaksın. Hem bebiş aranızdaki bağıda kuvvetlendirir eşinle, sana zor zamanlarda yaşatacak tabi ama emin ol huzur doldurur icini güzel kitaplar oku bebeğini sevdirecek devamlı karnını okşa:) ona ennn guzel kıyafetlerden al minnoş minnoş gördükçe sevinç kaplar içini:) inşallah herşey çok güzel olacak :dua:

Kese varmış, kalp demek ki 2-3 hafta sonraki. Hani belki kalp atışı işin içine girince duygulanır mıyım acaba bilemiyorum ki.

Keyfi kürtaja karşıyım, evet. Evlilik dışı değil, sağlıkla ilgili de bir problem çıkmazsa doğacak.
Üzüldüğünüz için teşekkür ederim, anlamışsınız beni demek ki.
Biyolojik saat dediler, an gelecek isteyeceksin dediler, hiçbiri olmadı. E bariz hamileyim şu an, hala his yok.
Adım adım gideyim o zaman. Sırada kalp atışı.
Kalp atışında da birşey hissetmeyeceksiniz muhtemelen sadece makine sesi gibi gelmişti bana. Hamilelik boyunca anne gibi hissetmedim hiç kendimi hatta hiç hazır değildim kaza ile olmasa ömür boyu da hazır hissetmezdim ama oldu hastanede ilk defa yüzünü görünce ısındım anne gibi hissettim.

Yüzde yüz istemiyorum çok netim deseydin konu açmayıp direk aldırırdın. Kürtaja aşırı karşıyım ama bu kadar 'asla'cı olsam yapacak başka şeyim olmazdı. Bence sen içten içe seviniyorsun gibi hissettim. En önemlisi,bebegin doğunca bu konunu okuyup kahrolacağın için çok üzüldüm.

Bu yazdıklarımı okumak zorunda olan, tedavi gören arkadaşım senin için de mutsuzum. Benim bunları yazmam yerine senin mutlulukla "hamileyim" diye konu açman gerekiyordu. Lütfen bana kızma. Hayat adil değil, bunu bilmiyor muyduk zaten?
O benim işte sekiz yıldır uğraşan 4aşılama 4 tüp bebek deneyip sebep olmadığı halde hamile kalamayan
Sana nasıl kızabilirim murphy kanunları mode on gülümseyerek okudum özellikle içime böğürüyorum kısmını bebeğin hayırlı olsun nasıl mutlu olursan öyle davran ve hamile duası kabul olurmuş bana da dua et lütfen :kahve:

Yettim :KK70:
kavun kokusu kavun kokusu o hissi doğumdan sonra da bekleme. Bana da her kademede farklı hissedeceğimi, duygulanacağımı söyleyen çok olmuştu. Yok doğunca seversin, doğurana kadar alışırsın. Değil duygulanmak bari kalbi atmasa diyerek girdiğim odadan "tüh" diyerek çıktım. Doğurunca da "ee bu mu şimdi" dedim. 3 ay boyunca ağlamadığım, kafamı duvarlara vurmadığım, ölümü düşünmediğim bir gün dahi geçmedi. Bırakıp kaçsam, evlatlık versem bile dedim ama işte içim elvermedi. Sevgiden değil ama merhamet var ya, hani verirsin bırakırsın nasıl yetiştirirler, döverler mi söverler mi, zaten ailesi terketmiş bla bla...
İşin garibi açık sözlülükle anlattığım hissiyatlarıma cani damgası vuran, dahası çocuğuma acıyan salak tiplerdi. Onlar kim köpek ki senin çocuğuna acıyor. Şu an mesela tek pişmanlığım zamanında "yazık senin çocuğuna" diyenlere küfretmemem oldu :KK70:
Şimdi bilin ki hiçbirinizi unutmadım ve size acıyarak gülüyor, bolca anıyorum.
Önceden hissettiklerime de asla pişman değilim, çocuğumun gözlerine bakıp nasış böyle hissetmişim demiyorum çünkü çok normal olduğunu biliyorum. Hatta gurur bile duymaya başladım ki o kadar kötü haldeyken dahi hep ben baktım, kötü davranmadım ve çokça konuştum. Bütün o hamilelikteki negatifliğe, doğum sonrası depresyonlara rağmen oğlum aşırı neşeli bir bebek. Bir de o dönem ben böyleyim bu çocuk kesin etkilenecek diye kahrolmuştum çünkü öyle olur demişlerdi.

Şimdi olduk 9 aylık, gayet hayatım oturdu. Sabahları lanet olsun rüya değilmiş diyerek uyanırken, "uyandın mı kara böceğim" diye tiz seslerle çığırıyorum :KK70: ha her şey pembe mi asla değil ve olmayacak ama sana öyle bir güç kuvvet geliyor ki çocuğu at kucağına ayağınla yeri sil, elinle yemek karıştır o derece :KK70: dişi oluyor, gazı oluyor, ek gıdası, emeklemesi derken bir çok süreçten geçiyorsun ve her aşamada beraber başardığınız için midir nedir daha çok severek ve güçlenerek ilerliyorsun. Bebeğini tanıyor ve bakışından ihtiyacını anlıyorsun, bu sebeple kimseye emanet de edemiyorsun hatta çünkğ senden başkası anlamaz, yapamaz gibi geliyor.
Bana hala o yollarına ölürüm hissi gelmedi ama kesinlikle daha çok seviyorum. Hayatımı da ona adamadım, yeri geliyor çok bunalıyor babaya satıyorum. Beraber bir şeyler yapmak daha keyifli hale geliyor. Çok spontane takılamıyorum henüz ama alıp alıp çıkıyorum. Kötü değil emin ol ama özellikle bu ilk bir kaç yıl zorlu. Emek emek dokuyor ve başkalaşıyorsun.
İnsanlar sana eski hayatını unut diyecek, en güzel zamanları yenidoğan zamanları diyecek, emeklemeye yürümeye başlayınca yandın diyecek, şimdiden böyleysen sen anne olamazsın diyecek; diyecek de diyecek... Hepsi yalan. Her şey gittikçe kolaylaşıyor merak etme. Ve sen kendi bebeğin için gayet güzel bir anne oluyorsun.
O hayatım bitti hissi başlarda seni çok boğuyor, gerçekten bazı şeyleri yapamıyorsun, vakit olmuyor, canın istemiyor, tadı olmuyor ama yavaş yavaş geri alıyorsun eski hayatını.
Kendini kötü hisseder hissetmez destek al, param yok falan deme gerekirse kredi çek, önemse. Ben hem ilaç hem psikolojik destek almıştım çok iyi geldi. Ve yazanları, konuşanları değil içgüdülerini dinle her zaman.
Şimdi ikinci çocuğu düşünüyorum evet ama çok sevdiğim için değil, oğlum kardeşsiz olmasın diye. Demek ki öyle bir deli cesareti de geliyor insana :KK70:

Ve olmayacaksa aldır diyenleri dinleme, bu asla yaşamadan bilebileceğin bir şey değil.
Yaşadıklarını ve belki daha fazlasını yaşadım, daha da fenasını yaşayanlar da var emin ol herkes düzeliyor. Düzelemeyenler destek almayanlar. Ben dahi bu hale geldiysem herkes gelir.

Koalina Koalina lütfen gel ve yorum yaz, lütfen.

Ağlamak ile çığlık atmak arasında gidip geliyorum.
Erken yaşta evlendim, evlenirken amacım üremek değil, sevdiğim adamla aynı evde olmaktı. Hatta üniversiteyi bıraktım evlendiğim için, sonra beni eşim okuttu.
10 küsur yıldır da evliyim.

Kendimi bildim bileli emin olduğum tek şey çocuk istemediğimdi. Hatta bir tık üstü, çocuk sevmem. Bir çocuğa tebessüm etmem için çok sevimli ya da güzel olması gerekir. Ağladığı anda araziyim.
Bunca yıl gayet güzel korun, bir kere bile kürtaj ya da hamilelik deneyimin olmasın, sonra pat!

Yıllardır deli gibi uğraşanlar, ilaçlar kullananlar, çocuk diye yalvaranlar varken elbette çocuk istemeyen birisi hamile kalacaktı, çünkü hayat böyledir. Murphy kanunları geçerlidir.

Önce evde test yaptım, 2 tane. 5 dakika bile beklemeye gerek kalmadı, anında iki çizgi.
Testler aynı markaydı, bozuktur dedim, ama içten içe hissediyorum, zaten hayatımda ilk defa test yapma gereği duydum.

Koştur koştur git sağlık ocağına. Sabah 10a kadar kan alıyorlarmış. Devlete gidersem mesai bitimine çıkarmış. (saat daha 11)
Koş özel hastaneye. Sonuç? Beta denilen bir şey varmış 4000e yakınmış, gözüm aydınmış. Ama kese diye bir şey varmış, o olmazsa dış gebelikmiş yani gebelik yokmuş. Randevu al, ultrasona gir.

Bir gözünüz aydın silsilesini de orada ye. Nasıl bir suratım varsa artık
"şoktasınız galiba"
"istenmeyen gebelik galiba"
"3. çocuğunuz falan mı çok mu geldi"
gibi laflar duydum sık sık.

Bunlar söylenirken eşim ayağıyla beni dürtüyor. Benim yerime cevap veriyor. Ben hayatım boyunca uğramayacağıma emin olduğum kadın doğum bölümünde irite bir şekilde etrafa bakıyorum, kadınlar birbirlerini anlayan, onaylayan bakışlarla bakıyor. Yanımda bir çocuk olmadığına göre karnımda var demek, ben de onlardanım demek, herkes mutlu, ben içime böğürüyorum.

Tek kalmış bir prezervatif, kutusu olmayan, tek duran, onun yanında da jelatini daha açılmamış yeni kutu. Sevişme anında kim jelatini, arkasından kutuyu, arkasından da prezervatifi sırasından koparır? Tek başına duran varken kimse yapmaz işte. Yapmazsan böyle oluyor demek. Yırtıldı belki de.

Keyfi kürtaja karşıyım, haliyle benim için seçenek değil.

Zaten bütün bunlar olurken eşin ne alemde derseniz, eşim çocuk istiyordu ama ben istemediğim için ve çocuk %99 annenin alanı olduğu için baskı yapmıyordu. Şu an çok mutlu ama mutsuz olduğum için anlık mutluluk yaşayabiliyor. Adama yine huzur yok yani.

Gerçekten anlamıyorum. Çocuk isteyenlerin beni anlamayacağını da biliyorum. Peki ben sizden ne istiyorum?

4 haftalık mıymış neymiş, 2-3 hafta sonra bir şey için gidecektik unuttum ne için olduğunu da, ben (olumsuzluk harici) hiçbir şey hissetmiyorum. Annelik mannelik yok içimde. Ben nasıl alışacağım? Bana tavsiye verin.

Arkadaşım "kızım-oğlum" diyerek karnını sev dedi. Ben karnımı ellediğimde tek düşündüğüm "zaten 8-9 kilo fazlam vardı, bir de bu çıktı" oluyor. Diyetisyene gideceğim, neden? En faydalı besinler nedir diye değil, en az kiloyu alarak nasıl atlatırım onu öğrenmek için.

Çok mutsuzum. Umutsuzum. Hayatın artık bittiğini düşünüyorum. İpoteklendi hayatım.
Bu yazdıklarımı okumak zorunda olan, tedavi gören arkadaşım senin için de mutsuzum. Benim bunları yazmam yerine senin mutlulukla "hamileyim" diye konu açman gerekiyordu. Lütfen bana kızma. Hayat adil değil, bunu bilmiyor muyduk zaten?
35 yaşındayım, çocuğum yok, bekarım ve halimden cok memnunum. Ama şunu çok iyi biliyorum fiziksel, fizyolojik ve psikolojik olarak çocuk sahibi olmaya çok musaitiz. Düşündüğünüz gibi kötü olmayacak. Hatta süper bir aile olacaksınız. Çünkü birey olarak önce kendine değer veren birisiniz. Sizin çocuk yetiştirme yolculuğunuz, yeni bir arkadaş edinme süreci olacak.
Etrafınızda gördüğünüz, yaşadığınız şeyler yüzünden çocuk sahibi olmak kabus gibi geliyor, çok iyi anlıyorum. Ama herkesin yolculuğu farklı...

kavun kokusu kavun kokusu o hissi doğumdan sonra da bekleme. Bana da her kademede farklı hissedeceğimi, duygulanacağımı söyleyen çok olmuştu. Yok doğunca seversin, doğurana kadar alışırsın. Değil duygulanmak bari kalbi atmasa diyerek girdiğim odadan "tüh" diyerek çıktım. Doğurunca da "ee bu mu şimdi" dedim. 3 ay boyunca ağlamadığım, kafamı duvarlara vurmadığım, ölümü düşünmediğim bir gün dahi geçmedi. Bırakıp kaçsam, evlatlık versem bile dedim ama işte içim elvermedi. Sevgiden değil ama merhamet var ya, hani verirsin bırakırsın nasıl yetiştirirler, döverler mi söverler mi, zaten ailesi terketmiş bla bla...
İşin garibi açık sözlülükle anlattığım hissiyatlarıma cani damgası vuran, dahası çocuğuma acıyan salak tiplerdi. Onlar kim köpek ki senin çocuğuna acıyor. Şu an mesela tek pişmanlığım zamanında "yazık senin çocuğuna" diyenlere küfretmemem oldu :KK70:

Şimdi olduk 9 aylık, gayet hayatım oturdu. Sabahları lanet olsun rüya değilmiş diyerek uyanırken, "uyandın mı kara böceğim" diye tiz seslerle çığırıyorum :KK70: ha her şey pembe mi asla değil ve olmayacak ama sana öyle bir güç kuvvet geliyor ki çocuğu at kucağına ayağınla yeri sil, elinle yemek karıştır o derece :KK70: dişi oluyor, gazı oluyor, ek gıdası, emeklemesi derken bir çok süreçten geçiyorsun ve her aşamada beraber başardığınız için midir nedir daha çok severek ve güçlenerek ilerliyorsun. Bebeğini tanıyor ve bakışından ihtiyacını anlıyorsun, bu sebeple kimseye emanet de edemiyorsun hatta çünkğ senden başkası anlamaz, yapamaz gibi geliyor.
Bana hala o yollarına ölürüm hissi gelmedi ama kesinlikle daha çok seviyorum. Hayatımı da ona adamadım, yeri geliyor çok bunalıyor babaya satıyorum. Beraber bir şeyler yapmak daha keyifli hale geliyor. Çok spontane takılamıyorum henüz ama alıp alıp çıkıyorum. Kötü değil emin ol ama özellikle bu ilk bir kaç yıl zorlu. Emek emek dokuyor ve başkalaşıyorsun.
İnsanlar sana eski hayatını unut diyecek, en güzel zamanları yenidoğan zamanları diyecek, emeklemeye yürümeye başlayınca yandın diyecek, şimdiden böyleysen sen anne olamazsın diyecek; diyecek de diyecek... Hepsi yalan. Her şey gittikçe kolaylaşıyor merak etme. Ve sen kendi bebeğin için gayet güzel bir anne oluyorsun.
O hayatım bitti hissi başlarda seni çok boğuyor, gerçekten bazı şeyleri yapamıyorsun, vakit olmuyor, canın istemiyor, tadı olmuyor ama yavaş yavaş geri alıyorsun eski hayatını.
Kendini kötü hisseder hissetmez destek al, param yok falan deme gerekirse kredi çek, önemse. Ben hem ilaç hem psikolojik destek almıştım çok iyi geldi. Ve yazanları, konuşanları değil içgüdülerini dinle her zaman.
Şimdi ikinci çocuğu düşünüyorum evet ama çok sevdiğim için değil, oğlum kardeşsiz olmasın diye. Demek ki öyle bir deli cesareti de geliyor insana :KK70:

Ve olmayacaksa aldır diyenleri dinleme, bu asla yaşamadan bilebileceğin bir şey değil.
Yaşadıklarını ve belki daha fazlasını yaşadım, daha da fenasını yaşayanlar da var emin ol herkes düzeliyor. Düzelemeyenler destek almayanlar. Ben dahi bu hale geldiysem herkes gelir.
emek verdıgınız seyı sevıyorsunuz :)
ben cocugumu cok ıstemıstım , hemende oldu ıster ıstemez... ama hamılelıgım bır zor gectı acıdan agrıdan 14 kılo verdım . dogumum berbat gectı ... cocugum reflu kolık gobek fıtıgı bırde oldu amıplı dızanterı. bunların hepsı aynı anda. bende ustune mastıt oldum ve tum bunlar olurken bende hastayken 4 aylıktık tek basıma koca ev tasıdım...

allahım dedım... benı neyle sınıyorsun boyle olacagını bılsem hıc ıstemezdım dedım ve bu depresyon 1 yasına kadar surdu 1 yasını doldurdu benım kız konusmaya basladı gayet guzel yuruyor konusuyor bıcır bıcır oldu bızım ılıskımız ıletısımımız duzeldı bebek oldugunu anladım cunku 1 yasına kadar sureklı hastalıklarla bogustugumuz tasınmalarla ugrastıgımızdan ben anne oldugumu anlayamamıstım...

ısteyerek hemen hamıle kalan ben 1 sene resmen berbat bır hayat yasadım her gun agladım hayatım bıttı artık gerı donusu yok dıye...

meger ne tatlıymıs ne guzel bır kokuymus o, emek verdıkce o emek bebegı buyuttukce , sıze benzedıkce... sımdı yememek ıcın zor tutuyorum cıddı cıddı yıyesım gelıyor 3 bucuk yasında suan cocugum. ha bır daha asla cocuk dusunmuyorum cunku maddı manevı cok buyuk sorumluluk cocuk yetıstırmek cok zor . kendımı duzgun yetıstırmelıyım kı benden cıkacak cocuk vatana mıllete hayırlı olmalı . bıtmıyor ogrenmek ogretmek bır omur. ısteyerek hamıle kalan ben yasadım bunu

oyuzden acımasız yorumları umursamamak gerek...

allah da ıyı anne baba olacak kısılere evlat nasıp etsın artık son zamanlarda duam bu oldu

emek verdıgınız seyı sevıyorsunuz :)
ben cocugumu cok ıstemıstım , hemende oldu ıster ıstemez... ama hamılelıgım bır zor gectı acıdan agrıdan 14 kılo verdım . dogumum berbat gectı ... cocugum reflu kolık gobek fıtıgı bırde oldu amıplı dızanterı. bunların hepsı aynı anda. bende ustune mastıt oldum ve tum bunlar olurken bende hastayken 4 aylıktık tek basıma koca ev tasıdım...

allahım dedım... benı neyle sınıyorsun boyle olacagını bılsem hıc ıstemezdım dedım ve bu depresyon 1 yasına kadar surdu 1 yasını doldurdu benım kız konusmaya basladı gayet guzel yuruyor konusuyor bıcır bıcır oldu bızım ılıskımız ıletısımımız duzeldı bebek oldugunu anladım cunku 1 yasına kadar sureklı hastalıklarla bogustugumuz tasınmalarla ugrastıgımızdan ben anne oldugumu anlayamamıstım...

ısteyerek hemen hamıle kalan ben 1 sene resmen berbat bır hayat yasadım her gun agladım hayatım bıttı artık gerı donusu yok dıye...

meger ne tatlıymıs ne guzel bır kokuymus o, emek verdıkce o emek bebegı buyuttukce , sıze benzedıkce... sımdı yememek ıcın zor tutuyorum cıddı cıddı yıyesım gelıyor 3 bucuk yasında suan cocugum. ha bır daha asla cocuk dusunmuyorum cunku maddı manevı cok buyuk sorumluluk cocuk yetıstırmek cok zor . kendımı duzgun yetıstırmelıyım kı benden cıkacak cocuk vatana mıllete hayırlı olmalı . bıtmıyor ogrenmek ogretmek bır omur. ısteyerek hamıle kalan ben yasadım bunu

oyuzden acımasız yorumları umursamamak gerek...

allah da ıyı anne baba olacak kısılere evlat nasıp etsın artık son zamanlarda duam bu oldu
Ben istemediğim için midir nedir her şey yolunda gitti çünkü en ufak zorlukta pes ederdim kesin.
Son cümlenize katılıyorum.

Yani size tutunmaya çalışan bi can için bu şekilde bi yazı okuyunca için acıdı.
Henüz annelik hissi oluşmaması çok normal inanın.
Zaman içinde hatta belki de doğduktan sonra oluşacak o his sizde.
Allah 10 sene sonra nasip ettiyse bi hayır vardır bunda.
İlk hamileliğimde hiç sevinenemiştim.
Çünkü istemiyordum o zamanlar.
Kpss yi aşmam gerekiyordu henüz hazır değildim.
2 ay sonrada bebek oluşmadı ve kürtaj olmak durumunda kaldım

O zaman çok ağladım işte.
sonra hamile kalabilmek için aylarca yıllarca uğrastım.hatta bi sürü konu açtım.
Şimdi 2 yaşinda bi evladim var çok sukur.
Dunyadaki en hisli deneyimim en güzel yanım o..
Bence bebek dogduktan sonra size gulumsediginde iyiki diyeceksiniz..
siz anne olma lutfuna sahip oldunuz..

Erken yaşta evlendim, evlenirken amacım üremek değil, sevdiğim adamla aynı evde olmaktı. Hatta üniversiteyi bıraktım evlendiğim için, sonra beni eşim okuttu.

Kendimi bildim bileli emin olduğum tek şey çocuk istemediğimdi. Hatta bir tık üstü, çocuk sevmem. Bir çocuğa tebessüm etmem için çok sevimli ya da güzel olması gerekir. Ağladığı anda araziyim.
Bunca yıl gayet güzel korun, bir kere bile kürtaj ya da hamilelik deneyimin olmasın, sonra pat!

Yıllardır deli gibi uğraşanlar, ilaçlar kullananlar, çocuk diye yalvaranlar varken elbette çocuk istemeyen birisi hamile kalacaktı, çünkü hayat böyledir. Murphy kanunları geçerlidir.

Önce evde test yaptım, 2 tane. 5 dakika bile beklemeye gerek kalmadı, anında iki çizgi.
Testler aynı markaydı, bozuktur dedim, ama içten içe hissediyorum, zaten hayatımda ilk defa test yapma gereği duydum.

Koştur koştur git sağlık ocağına. Sabah 10a kadar kan alıyorlarmış. Devlete gidersem mesai bitimine çıkarmış. (saat daha 11)
Koş özel hastaneye. Sonuç? Beta denilen bir şey varmış 4000e yakınmış, gözüm aydınmış. Ama kese diye bir şey varmış, o olmazsa dış gebelikmiş yani gebelik yokmuş. Randevu al, ultrasona gir.

"şoktasınız galiba"

Bunlar söylenirken eşim ayağıyla beni dürtüyor. Benim yerime cevap veriyor. Ben hayatım boyunca uğramayacağıma emin olduğum kadın doğum bölümünde irite bir şekilde etrafa bakıyorum, kadınlar birbirlerini anlayan, onaylayan bakışlarla bakıyor. Yanımda bir çocuk olmadığına göre karnımda var demek, ben de onlardanım demek, herkes mutlu, ben içime böğürüyorum.

Tek kalmış bir prezervatif, kutusu olmayan, tek duran, onun yanında da jelatini daha açılmamış yeni kutu. Sevişme anında kim jelatini, arkasından kutuyu, arkasından da prezervatifi sırasından koparır? Tek başına duran varken kimse yapmaz işte. Yapmazsan böyle oluyor demek. Yırtıldı belki de.

Zaten bütün bunlar olurken eşin ne alemde derseniz, eşim çocuk istiyordu ama ben istemediğim için ve çocuk %99 annenin alanı olduğu için baskı yapmıyordu. Şu an çok mutlu ama mutsuz olduğum için anlık mutluluk yaşayabiliyor. Adama yine huzur yok yani.

Gerçekten anlamıyorum. Çocuk isteyenlerin beni anlamayacağını da biliyorum. Peki ben sizden ne istiyorum?

4 haftalık mıymış neymiş, 2-3 hafta sonra bir şey için gidecektik unuttum ne için olduğunu da, ben (olumsuzluk harici) hiçbir şey hissetmiyorum. Annelik mannelik yok içimde. Ben nasıl alışacağım? Bana tavsiye verin.

Arkadaşım "kızım-oğlum" diyerek karnını sev dedi. Ben karnımı ellediğimde tek düşündüğüm "zaten 8-9 kilo fazlam vardı, bir de bu çıktı" oluyor. Diyetisyene gideceğim, neden? En faydalı besinler nedir diye değil, en az kiloyu alarak nasıl atlatırım onu öğrenmek için.

Çok mutsuzum. Umutsuzum. Hayatın artık bittiğini düşünüyorum. İpoteklendi hayatım.
Seninki korku alt yapılı çocuk istememe. Hayatım ipotek altına girdi filan demişsin ya şöyle düşün belki de bu ipotek durumunu seveceksin. Mesela bazı insanlar hiç aşure yememesine rağmen tadını bilmeden aşureden nefret eder, tatlının içinde fasulyenin nohutun ne işi var derler ama lezzetli bi aşure yediklerinde fasulye nohutun bi tatlıya nasıl yakıştığını farkederler ya.. ipotek gibi gördüğün şey hayatına güzel bi tat katabilir. İstemeden oldu, gönül isterdi ki hazır hissettiğinde gelsin ama aldırmayı düşünmüyorsan (ki ben de keyfi kürtajı doğru bulmam) olumlu düşünmeye çalış

Ah kavunum ah asil ureyip cogalmasi gereken kadinlardan birisin agzina kurekle vuracam senin :70: dur tahmin edeyim aralarda bebege aciyanlar mi dersin, ne ka mikemmel ana olduklarini anlatanlar mi dersin konuya dolmustur kesin :27:
Neyse bende iki ciziktireyim hazir gelmiskene, hayatin ipotek altina mi alinacak? Evet. Ben hamileligimde hic oyle romantik, duygusal, analik hisleriyle dolu falan yasamadim. Basbayagi “la simdi hamile olmayaydim manhattan da hotdog gomuyordum uhuhuhu” seviyelerinde gezdim. Bir de ustune aurali migren geldi yapisti hamileligimin tamamina yakinini kör gezerek tamamladim. Analik kutsal falan degil, sende kutsal olmak zorunda degilsin. Ilk yillar ipotek altina aliniyorsun evet, ama kendi adima konusmam gerekirse hayatta esimden sonra iki akil hocam var diyorum hep. Hani bazen seni sen bile anlayamazsin ya, bazen kendinden bile sikilirsin ya. Iste senden hic sikilmayan, senin en kotu haline bile hayran olacak bir canli var icinde. Kolay gecmeyecek abi, uykusuz kalacaksin, paspal gezeceksin ve geri dondugunde olsun ne guzel gunlermis de demeyeceksin ben hala uykusuz gecelerime uzulurum afafsfaggs :70: ama iyi ki diyorum kavun ya, iyi ki yanimdalar, iyi ki beni sectiler. Zamana yayilacak ama sen de anneligi kutsal degil eglenceli olarak hissedeceksin :) kizim benim soylediklerim ne zaman yanlis cikti sen bana guven ✌🏿

Çocuk sahibi olmak istemeyen biri olaraktan size aşırı hak veriyorum anlayabiliyorum... Aynı durumu yaşasaydım bende kürtajı düşünmez doğururdum.. Ve sonrasında da ikincinin olmaması için gerekli ne önlem varsa alırdım.. Şu noktadan sonra umarım her şey sizin için güzel olur.. Olmuşla ölmüşe çare yok derler.. Bu sürecte olumsuz tüm düşüncelerden arınmanızı öneririm.. Sizde sizden bir parça var ve iyi bir hayatı dolu dolu bir sevgiyi hakettiğini düşünüyorum.. Çocuk istemeyen kadınları sevgisiz, ilgisiz, şefkatsiz olarak gören bir güruh var ne yazık ki. Ama ben kendimden örnek vermem gerekirse çocuk büyük bir sorumluluk ve ben o sorumluluğa ömrümü adamak istemiyorum.. Ama olur da anne olursam aşırı ilgili , şefkatli , düşkün ve devamlı kontrolcü olacağımdan adım gibi eminim.. İşte bunları düşündükçe asla hazır görmüyorum kendimi...

"şoktasınız galiba"

Herkeste annelik içgüdüsü olmuyor, herkes anne olmak için ölüp bitmiyor. Siz bebek istemediğiniz için doğum sonrası depresyonunu fazlasıyla yaşayabilirsiniz; çünkü hazır olmadan bebek yapmak sizi daha çok alt üst ediyor. Ben sizi çok iyi anlıyorum; bende çocuk istemezdim, anne olayım hayallerim yoktu hiç sonra eşim çok istedi diye çocuk yaptım. Çok güzel bir şey ama hala ara ara küfür ederim eşime:)

"şoktasınız galiba"

madem bu kadar çocuk istemiyorduysan, tüplerini neden bağlatmadın....kazaran hamile kalanları duymuşsundur mutlaka...ayrıca istemem, yan cebime koy yapıyorsunuz gibi geldi bana...

Önceden hissettiklerime de asla pişman değilim, çocuğumun gözlerine bakıp nasış böyle hissetmişim demiyorum çünkü çok normal olduğunu biliyorum. Hatta gurur bile duymaya başladım ki o kadar kötü haldeyken dahi hep ben baktım, kötü davranmadım ve çokça konuştum. Bütün o hamilelikteki negatifliğe, doğum sonrası depresyonlara rağmen oğlum aşırı neşeli bir bebek. Bir de o dönem ben böyleyim bu çocuk kesin etkilenecek diye kahrolmuştum çünkü öyle olur demişlerdi.

Sizinle bastan beri ayni hissediyor olmamiz ve hemen hemen ayni cevaplari vermemiz 😄 sizinle konusmustuk da zaten, bence bizim gibi cok insan var ama once kendilerine sonra baskalarina itiraf edemiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X