Evsahibinin yaptığı normal mi ?

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
53
Kızlar merhaba. Ben kirada oturuyorum. Geçerken baştan asagi yenilenmiş (sözde sifir) diye bir eve geçtik. Fakat adamlar parayı pesin almış ve herşeyi öyle adi kullanmış ve özensiz yapmışlar ki. Ev sahibi kendi evinin çoğu yerini yeniden yaptırdı.
Neyse altımızda bi kıracı daha var. Yaşlı insanlar. Onbes senedir oturuyorlar. İkinci kattan itibaren yenilendi ev. Onların ayni kaldı yani. Ev sahibi yaptırmayınca kendileri yaptırdı parkelerini onlar. Ev sahibiyle karşılaştım bi gün. Adam bana dedi ki “yaptıracaklar tabi on beş senedir oturuyorlar” dedi. Ben de direk cevap verdim “oturuyorlarsa babanın hayrına oturmuyorlar abi kira veriyorlar kırk yıl da otursam kendi kırıp dökmediğim birşeyi yaptırmam” dedim. Benim düşüncem bu yani.
Bu ustalar bir banyo yapmışlar. Hani gomme oluyor beyaz Demir küvet gibi ama değil dusakabinli. Silikonlarin altı asagidan rutubet yapıyor. Temizlerken fırça sürüyorum soyuluyor. Kara kara rutubet izleri. Ayni şikayetten bunlar kendileri oturdukları üst iki katı yaptırdılar fayans eşik banyo kullanımı rahat şekilde söktürdüler o zimbirtiyi. Eşi oturmaya geldi bana söyledi çok rahat oluyor diye benimki de ayni dert ya dedim temizledikçe silikonları atıyor basarken çökecek diye korkuyorum Dedim.
Karisi söylemiş olacak ki adama adam çağırdı bizi yukarı dün eve girerken biz. Eşim pasif kalıyor adam çok baskın. Önce eşimi çağırmıştı. Sonra eşim beni de çağırdı banyosunu gösterdi adam size de böyle yapalım dedi. Olur abi ya daha iyi olur dedim. Bana demesin mi “burası 500 tutuyor yarısını siz vereceksiniz” ben de dedim çıkarken fayanslari alırız o zaman abi dedim. Ben kiracıyım niye kırıp dökmediğim şeyin parasını ödüyorum dedim. Alt kattaki teyzeyi amcayı söylüyor bak onlar parke yaptırdı eve diyor. Ben de dedim “abi bana onlarla yürüme kendin diyorsun onbes sene oturdular diye ben geleli iki sene olmuş ne bekliyorsun benden” dedim. Eşim de uzamasın diye 200 veririz abi dedi. Adam elli lira daha çıkışalım diye öyle pazarlık yapıyor ki bizimle. Eşim ustayla konuştu 400e bagladi isi. Abi de 200 versin diye. Abi yine kabul etmiyor malzeme alcam ben diyor hala daha bizden bisey bekliyor. Asagi kata 50 lira zam koyamıyorlar adamlar 25 koyuyor kendileri. Bize 50 koyuyorlar biz her sene eksiksiz veriyoruz. Bence kıracı olarak buna bile karşı cikabilecekken bi de bizden koparmaya çalışıyor. Kızlar bu normal mi aksamdan beri sinirimden uyuyamıyorum. Biz asgari ücretle geçinen insanlarız annemiz babamız destek olmasalar biteriz. Annemler şimdi ev aldı kayinvalidemler de bebek olacak bi sürü masraf yapacaklar. Adam bize açık açık “babanıza söyleyin” diyor. Cildircam. Nolur biriniz ortak yaptırmanız normal deyin de boşuna sinirleniyormusum diyeyim bi sekil yaptıralım. Benim bu hafta organ tarama testim var biz alacaklı gelmiş gibi napcaz diye düşünüyoruz. Benim kayınbabam ondan daha baskın daha pişkin olmadı “babana söyle” diyor ya söyledik dicem onu salcam üstüne. Gık diyemez onun karşısında. Siz ne diyorsunuz kızlar ? Sağolun şimdiden

Eşiniz niye kabul ediyor ki, saçmalık. Adam evine yapıyor, size mi yapıyor, cidden mantıksız. '00'ü de vermem ben. Tatlı su kurnazı adam. Hayır evi yaptırdı diye zaten kiraya filan da zam yapar. Sanki hayrına yapıyor ya, ben bile sinir oldum.

dediğiniz gibi çıkarken sökmeyeceğinize göre tabi ki ev sahibi ödemeli. ya o öder ya da siz yaptırıp kiradan düşerseniz. sakın ödemeyin derim ben. geçici silikon vs yapın.
Dimi ben de öyle düşündüm masraf ettiyse durumu yoksa kiradan düşer. Bu bize evden çıkarsanız veririz paranızı diyor. Ama bana hiç inandırıcı gelmiyor. Dört evden kira alan dükkan sahibi insanlar bi de bunlar İnanın. İnsan “bunların eti ne budu ne bebekleri olacak yazık” der. Uç kuruşumuza göz dikiyorlar..

Tabi ki sizin ödemeniz normal değil. Ev kirası ne kadar acaba? ben olsam başka bir yer bakardım

Düpedüz saçmalık .
Vermemenız gerek .
Adamın kendı evı sizde çıkarken götürmeyecegınıze göre sizin para veremenız gereksiz

Kiradan düşmesi gerek.niye siz ödeyecekmişsiniz öyle sacmalikmi olur canım.Evdeki sizin kırıp dokmediginiz her türlü tadilat ev sahibine aittir.

Eşiniz niye kabul ediyor ki, saçmalık. Adam evine yapıyor, size mi yapıyor, cidden mantıksız. '00'ü de vermem ben. Tatlı su kurnazı adam. Hayır evi yaptırdı diye zaten kiraya filan da zam yapar. Sanki hayrına yapıyor ya, ben bile sinir oldum.
Eşim işten direk annesine gelmişti çok yorgundu eve giderken bile uyukluyordu adam yukarı çağırınca kendi bile uğraşamayacağı icin beni çağırdı eşim yukarı. Ben sak sak konuştum ama o yine eşimi cekti kenara baskınlık yaptı. Eşim kabul etmiş gibi yaptı ama asagi inince ne verecek misim ya onun evine dedi. “Benim Babam ev sahibi bi gün kiracıdan kuruş almamış ben mi elelamin evini onarcam” dedi. Konuşsun dursun o bırak dedi. Ödeme yanlısı değil yani

Eve yaptırdığınız kalıcı tadilatların kiradan düşmesi gerekiyor.
Adam kabul etmiyorsa ama yapacak birşeyiniz yok evin sahibi o.
Her ev sahibi aynı olmuyor.

ev sahibi öder ne münasebet!
başka bir çözüm yolu bulun yine de yarı yarı yaptırmayın
eşinizin sessiz olduğunu anlamış ordan sömürmeye çalışıyor

Eşim işten direk annesine gelmişti çok yorgundu eve giderken bile uyukluyordu adam yukarı çağırınca kendi bile uğraşamayacağı icin beni çağırdı eşim yukarı. Ben sak sak konuştum ama o yine eşimi cekti kenara baskınlık yaptı. Eşim kabul etmiş gibi yaptı ama asagi inince ne verecek misim ya onun evine dedi. “Benim Babam ev sahibi bi gün kiracıdan kuruş almamış ben mi elelamin evini onarcam” dedi. Konuşsun dursun o bırak dedi. Ödeme yanlısı değil yani
Tamam o zaman sıkıntı yok, ödemezsiniz olur biter. Strese sokmayın kendinizi.

Düpedüz saçmalık .
Vermemenız gerek .
Adamın kendı evı sizde çıkarken götürmeyecegınıze göre sizin para veremenız gereksiz
Bana diyor “çıkacak okursanız veririm paranızı” diyor ama o düşüncede insan (para sıkıntısı da Yok Emin’im) kiradan düşer en fazla. Alamayız biz o parayı çıkarken bence
Kiradan düşmesi gerek.niye siz ödeyecekmişsiniz öyle sacmalikmi olur canım.Evdeki sizin kırıp dokmediginiz her türlü tadilat ev sahibine aittir.
Ben de öyle biliyorum ama adam öyle bir emin öyle bir bilmiş ki sormak istedim. Ben de ilk defa duydum onun dışında kendi ailemle evlenene kadar kirada oturdum kaç ev değiştirdik bir kere kardeşim camı kırdı onu biz değiştirmiştik başka da bisey bilmiyorum ödediğimiz

• Beğen
Reactions: H E
Siz zarar vermediyseniz ödemek zorunda değilsiniz 200 tl yide vermeyin
Biz kullanmak dışında zarar vermedik ustalar saçma sapan is yapmış temizlik yapmaya korkuyor insan silikonlar atacak diye. Ama biz kullandık biz eskittik gözüyle bakıyor herhalde adam. Ya da asagi kattakilerden yüz bulup bize de yaptırın siz oturuyorsunuz hesabı yapıyor. Yaptırmamaya karar verdik gittiği yere kadar gitsin diyoruz şimdilik tehlikeli bi durum olmadıkça

hayır hayır sakın odemeyın
yaptıracaksanız kıradan duser kırayı eksık verır faturayı saklarsınız
ne munasebet kıracı nıye evı yaptırsın asagı da yaptırdıysa kıradan dusulmustur veya baska bır anlasma vardır olur mu oyle sey 50 yılda otursanız sız kıracısınız netıcede

Ben olsam kendim yaptırırım, evden çıkarken de yaptırdığım her şeyi söker giderim. Çöpe de atsam bırakmam. Siz de bunlarla uğraşmayın, boşverin

Öyle şey olmaz, siz çıkıp gideceksiniz ama orası onun evi. Oh kiracılara yaptırsın evin tadilatını. Ne güzel dünya.

Back
X