Evsahibinin yaptığı normal mi ?

Eşiniz saf mi hakaret anlamnda demiyorum kesinlikle ama bu size düşmez siz neden para veriyosunuz ki kuruş vermezdim ben olsm
Eşim saf değil ama çok güzel saf ayağına yatar. Mesela adama tamam dedi ama pazartesi adam ustayı getirdiğinde sen bizi konuşturmadıgundan söyleyemedik biz para falan ödemicez abi yaptıracaksan buyur dicek. Adam hep eşimi akşam saati yorgun argın yakalıyor. Eşim bütün gün insanlara laf anlatmaktan eve gelince bile ilk saat benimle konuşamıyor dinleniyor. Bu adam da baskınlık yapınca he diyor geçiyor yani. Ama ödeyeceğinden mi asla..

1.5 senedir kiracıyım ne saçma kiracısın sen çıkarken sırtında mı götüreceksin? Sen zarar vermemişsin ki? Bence taşının uğraşılmaz o ev sahibiyle.
Aynısını söyledim daha ilk yarı yâriya yapicaz dedi güldüm şaka gibi anlamiscasina “çıkarken fayanslari goturcez o zaman öyle mi” dedim nereye çıkıyorsunuz ya on sene sonra çıksanız da paranız kalmaz dedi. O zaman kiradan duş kiradaki paraya da ihtiyacın varsa da şimdilik siz ödeyin yarısını durumlarım sıkışık ilerde kiradan düşeriz veya ben sana öderim de. Sen direk siz şimdi yaptırın da yarısını çıkarken o parayı alabilirseniz alırsınız dercesine davranıyorsun. Herşeyden önce kiracıyım ben zorunluluğum yok. Bir hareketini daha bekliyoruz zaten bu olayda bizden kopartmayacagini ya anlayacak ya da kötü olucaz ev bakicaz..
Eski ev sahibimiz böyleydi, duşakabini yarı yarıya ödedik.
Ama başka yönlerden artısı olan bir insandı, bu sebeple ses çıkarmadık. Yoksa sadece ev sahibine aittir.
Bizim de bi yere kadar sorunumuz yoktu. Kopek besledik bir sene ses etmediler aksine sevdiler. Konuşkan muhabbetçi sicakkanli insanlar dedik çok samimiyet kurmadık ama zarar gelmez dedik. Sonra hep bir gün önceden ödediğimiz kirayı (ihtiyacları vardır diye) kira günü sabahı arayıp getircen dimi deyince (faturalarımız az geliyor eşim de biriktirip ödüyor) arayıp da faturalarını öde deyince sigorta değişecek eşyalar kapanıyor sigorta atıyor durduk yere ucuz bisey siz halledersiniz deyince ben eşime “sen ses etmedikçe tepene çıkacak göreceksin” dedim. En son bu muhabbetle geldi iste o günün akşamında ev bile baktım internetten hazırlıklı olalım diye. Yani düşünmüyor değilim belki de kendi aklı sıra kıs günü çıkamazlar evden diye yaptırın dedi. Çünkü Esine bebek odası yapcaz bizi çıkarmak gibi niyetiniz varsa şimdiden ev bakalım demiştim o gün. Evlilik çağında oğulları var diye. Bunlar da korkuyoruz sandı herhalde
Siz 200 tl oderseniz onu kiradan dusmeli.
Haybeye neden para veresinz
Olur da kapiyi bacayi kirarsiniz kusurlu olursunuz, iste o zaman tamirat parasini odersiniz.
Aynen öyle yapmalı senelerdir kiradayım bekarken de kirada oturdum. Önceki evimde klozet değişti sıfırı takıldı. Evsahibi bana afedersiniz “siz ee yapıyorsunuz oraya yâri yarıya odicez “ demedi. Ve öyle para düşkünü adam olmasına rağmen. Bunu da ben ilk defa gördüm
Boşver in kayinpederinize devredin bu devirde kimden koparsam kar diye bakiliyor sanki bedava mı oturuyorsunuz evde kira alıyorsa bi zahmet ilgilensin evle de
Kayinpederim ödemeyin kullanın öyle dedi. Ben de kullanacağım ne zaman tehlikeli durumu oldu kendim sökeceğim taşın üzerinde yıkanacağım. Yapısal bi bozuklu olurda (banyo duvarı apartman koridoruna bakıyor) duvar komple ıslanıp nem ve rutubet olursa kendi uğraşır kendi bilir. O zaman anlar iste cani yandıkça kendi evi olduğunu bizi birşeyin germedigini germeyecegini.

Biz de 1.5 yildir oturuyoruz. Ev yaklasik 10 senelik vardir. Cami acarken pencere elimde kaldi. Okadar curumus ki toz oldu bir demir parcasi kaldi elimde. Ev sahibi ben verdigimde saglamdi dedi, cikti ison icinden. Ustelik gelen usta da curumus abi dedi. Ben de simdi her pencereye dokundugumda Allah biliyor ya hayrini goremesin diyorum. Tam da sıkıstigimiz bir dönemdi.
Vermeyin ben hala sindiremedim.

Kiracı haklarında nasıldır bilmiyorum ama bizim durumumuz şöyle oldu. Biz girdiğimizde sıfır evdi, petekler yeniydi, kombi yeniydi. 10 yıldan sonra patladı hep, hepsini değiştirdik, kombi bozuldu, yenisini taktırdık. Kiradan düşmedik, çünkü biz kullanmıştık. Adam bize sıfır vermişti. Duşa kabin yaptırdım evlenirken banyoya, adam ben vermem, öyle kullanmak istiyorsanız kullanın , ben küvetli teslim ediyorum dedi. Duşa kabin yaptırdım, cebimden ödedim.

Ama balkonu kapattırdık, onu kiradan düştük. Elzem ve evde kalıcı değişiklikler için ev sahibinin vermesi gerekir. Görümcem de kapılarını yerlerini yeniletti, kiradan düştüler. Siz de daha iki yıldır oturuyorsunuz, o hasar sizden olmayacağına göre onun yaptırması gerekir.

Kayınpederle eşim konuşmuş. Kayinpederim önce 200 lirasını ver bu yıl zam yapmasın kiraya demiş. Ama sonra güvenemeyip bosver para mevzularına hiç girme o adamla demiş. Gittiği yere kadar kullanacaz biz deyin tamamen giderse de kullanılmaz hale gelirse de o zaman düşünürsünüz demiş. Ben de zaten öyle yapmayı planlıyordum.

Eşim para vermedi adama. Adam sadece akşam vakti yorgun argın yakalayıp şakayla karışık her konuda baskın gelip bi de üzerine pazarlık yapmaya çalışınca eşimin kafası kaldırmadı kesin bi karara da varılmadı en son. Adam pazartesi başlarız sizin oraya dedi yani. Eşim de eve gelince hayal kurmasın beni konuşturmadıgi icin bisey demiyorum ama hiç bir para alamaz benden bırak vercem zannetsin dedi. Onun baskınlığına karşı yani. Zaten biraz daha böyle devam ederlerse çıkacağız evden gelemeyiz çünkü böyle salak yerine konmaya.

Kesinlikle. Ama biz de saf ayağına yatıp çok güzel uğraşmayı biliriz. Eşim “abi ben 400 liraya yapan buldum sen ver ikiyüzelli lira biz tamamlayıp yaptıralım” diyecekmiş çok zorlarsa. Bulacağı adam 250ye yapacak tabi ki ev sahibine verdirmis olacak onu da. Eğer yanasmazsa anlayacağız ki kendi amaci o zaten çünkü 200-250 liralık bir is var orda. Ama bizimki 500 liraymış gibi gösterip kendi katıni da içine katacak kendininkini o yaptırmış olacak bizim katı tamamıyla biz. Herkesin uyanığı kendisi çünkü..

İnan bizim de tuvalet hep akıtıyordu iki kere değişti (sıfır tuvalet) biz ödedik malzemelerini sifon materyallerini falan öyle ucuz bisey de çıkmadı. Sigortayı küçücük takmislar buyumesi lazim tabiki evde elektronikler sönüyor aniden şofben atıyor. Eşim söylemiş ona bile demiş ki “o çok pahalı bisey değil ya hallettirirsiniz “ pahalı değil dediği şey sigorta 40 lira tutsa adamın işçiliği takması 20 liraya adam bulamazsın elektrikçi. Her turlu bize yıkmaya çalışıyor hep. Biz sustukça böyle oldu en son bunu istedi. Bakalım daha neler gorcez

Zaten zorla bisey yaptıramaz. Çok rahat bi şekilde saka yollu (ama ciddi) keriz yerine koymasi canimi sıkıyor . Ciddi anlamda “zorundasınız” gibi bi tavırla gelirse senin evine tek kuruş harcayacağıma kendime ev tutar dünyanın masrafını yaparım gerekirse ama senin gibi ev sahibi basımdan atarım diyeceğim. Yaparım da. Paranla rezil olduktan sonra anlamı yok çünkü.
İmkan varsa taşın ordan canim. Ben dogumdan sonra tasindim cok daha zor oldu inan. Bugun bunlari isteyen yarin baska seylerde cikarir

Kayınpederle eşim konuşmuş. Kayinpederim önce 200 lirasını ver bu yıl zam yapmasın kiraya demiş. Ama sonra güvenemeyip bosver para mevzularına hiç girme o adamla demiş. Gittiği yere kadar kullanacaz biz deyin tamamen giderse de kullanılmaz hale gelirse de o zaman düşünürsünüz demiş. Ben de zaten öyle yapmayı planlıyordum.

Eşim para vermedi adama. Adam sadece akşam vakti yorgun argın yakalayıp şakayla karışık her konuda baskın gelip bi de üzerine pazarlık yapmaya çalışınca eşimin kafası kaldırmadı kesin bi karara da varılmadı en son. Adam pazartesi başlarız sizin oraya dedi yani. Eşim de eve gelince hayal kurmasın beni konuşturmadıgi icin bisey demiyorum ama hiç bir para alamaz benden bırak vercem zannetsin dedi. Onun baskınlığına karşı yani. Zaten biraz daha böyle devam ederlerse çıkacağız evden gelemeyiz çünkü böyle salak yerine konmaya.

Kesinlikle. Ama biz de saf ayağına yatıp çok güzel uğraşmayı biliriz. Eşim “abi ben 400 liraya yapan buldum sen ver ikiyüzelli lira biz tamamlayıp yaptıralım” diyecekmiş çok zorlarsa. Bulacağı adam 250ye yapacak tabi ki ev sahibine verdirmis olacak onu da. Eğer yanasmazsa anlayacağız ki kendi amaci o zaten çünkü 200-250 liralık bir is var orda. Ama bizimki 500 liraymış gibi gösterip kendi katıni da içine katacak kendininkini o yaptırmış olacak bizim katı tamamıyla biz. Herkesin uyanığı kendisi çünkü..

İnan bizim de tuvalet hep akıtıyordu iki kere değişti (sıfır tuvalet) biz ödedik malzemelerini sifon materyallerini falan öyle ucuz bisey de çıkmadı. Sigortayı küçücük takmislar buyumesi lazim tabiki evde elektronikler sönüyor aniden şofben atıyor. Eşim söylemiş ona bile demiş ki “o çok pahalı bisey değil ya hallettirirsiniz “ pahalı değil dediği şey sigorta 40 lira tutsa adamın işçiliği takması 20 liraya adam bulamazsın elektrikçi. Her turlu bize yıkmaya çalışıyor hep. Biz sustukça böyle oldu en son bunu istedi. Bakalım daha neler gorcez

Zaten zorla bisey yaptıramaz. Çok rahat bi şekilde saka yollu (ama ciddi) keriz yerine koymasi canimi sıkıyor . Ciddi anlamda “zorundasınız” gibi bi tavırla gelirse senin evine tek kuruş harcayacağıma kendime ev tutar dünyanın masrafını yaparım gerekirse ama senin gibi ev sahibi basımdan atarım diyeceğim. Yaparım da. Paranla rezil olduktan sonra anlamı yok çünkü.
İmkan varsa taşın ordan canim. Ben dogumdan sonra tasindim cok daha zor oldu inan. Bugun bunlari isteyen yarin baska seylerde cikarir

Iyi de siz zorunlu biseyi yaptirmamisiniz ki keyfi istediginiz sey
Silikon soyuluyomus bu ev sahibini baglamaz siz istiyosaniz yapilmasini siz yaptiricaksiniz

Alt katinizi sizden su gider fayans kirilir ( dizden kaynakli degil kacak vardir ) ozaman rv sahibi karsilamak zorunda

15 sene oturmasindan sikayet edebilir hanefendi kimbilir verdigi kira nekadardir 10 yili gecince keyfi bile mahkeme karariyla cikarabilir

Asgari ucretli olmanizda sizi ilgilendirir ozaman istemeyecektiniz banyonun yapilmasini size oyle vermis oyle gorup tutmussunuz

Biz de 1.5 yildir oturuyoruz. Ev yaklasik 10 senelik vardir. Cami acarken pencere elimde kaldi. Okadar curumus ki toz oldu bir demir parcasi kaldi elimde. Ev sahibi ben verdigimde saglamdi dedi, cikti ison icinden. Ustelik gelen usta da curumus abi dedi. Ben de simdi her pencereye dokundugumda Allah biliyor ya hayrini goremesin diyorum. Tam da sıkıstigimiz bir dönemdi.
Vermeyin ben hala sindiremedim.
Sizin de çok kötü olmuş. Ev sahipleri ne tuhaf ileride kiraci eskittikce yaptırır yenisini mantigiyla yapıyorlar evlerini herhalde en basından. Ama önceki kiracılar eskittiyse sizin sucunuz yok tabi ki. Sindirilecek gibi değil hakikaten. Allah bildiği gibi yapsın
Kiracı haklarında nasıldır bilmiyorum ama bizim durumumuz şöyle oldu. Biz girdiğimizde sıfır evdi, petekler yeniydi, kombi yeniydi. 10 yıldan sonra patladı hep, hepsini değiştirdik, kombi bozuldu, yenisini taktırdık. Kiradan düşmedik, çünkü biz kullanmıştık. Adam bize sıfır vermişti. Duşa kabin yaptırdım evlenirken banyoya, adam ben vermem, öyle kullanmak istiyorsanız kullanın , ben küvetli teslim ediyorum dedi. Duşa kabin yaptırdım, cebimden ödedim.
Ama balkonu kapattırdık, onu kiradan düştük. Elzem ve evde kalıcı değişiklikler için ev sahibinin vermesi gerekir. Görümcem de kapılarını yerlerini yeniletti, kiradan düştüler. Siz de daha iki yıldır oturuyorsunuz, o hasar sizden olmayacağına göre onun yaptırması gerekir.

On yıl gibi uzun sure oturmuşsunuz on yıl kullanmanız dahilinde bozulmuş hadi o normal. Ama kombi orada kalacaksa yâri yarıya da olabilirdi. Çünkü siz kullanacaksınız yine ama o evde kalacak neticede onun evine yapıyorsunuz. Ama neyseki aranızda halletmişsiniz. Balkona gelince balkon kalıcı bi yapı olduğu icin kendi kapattırmasi mantıklı olmuş tabi. Gel gelelim öyle birşeyi de bizden yâri yarıya isterler utanmadan. Çünkü sustukça buyumeye başladı istekler. Bakalım daha neler çıkacak

Evet tek bir hareketini daha bekliyorum zaten. Doğumdan sonraya kalırsa is ben de bebeğim varken cesaret edip taşınamam kalırız burda böyle sinir küpü. Rabbim tez zamanda hayırlısını versin hakkımızda.

Iyi de siz zorunlu biseyi yaptirmamisiniz ki keyfi istediginiz sey
Silikon soyuluyomus bu ev sahibini baglamaz siz istiyosaniz yapilmasini siz yaptiricaksiniz

Alt katinizi sizden su gider fayans kirilir ( dizden kaynakli degil kacak vardir ) ozaman rv sahibi karsilamak zorunda

15 sene oturmasindan sikayet edebilir hanefendi kimbilir verdigi kira nekadardir 10 yili gecince keyfi bile mahkeme karariyla cikarabilir

Asgari ucretli olmanizda sizi ilgilendirir ozaman istemeyecektiniz banyonun yapilmasini size oyle vermis oyle gorup tutmussunuz
Sizinki de çok çok farklı bakış açısı tabi bu kadar insanın içinde. Ben Asgari ücretliyiz diye kendimizi acındırmıyorum :) insanda anlayış olr diyorum sadece bebeğimiz olacak diyorum. Ailemiz destek oluyor diye karşımızda bize ev sahibinin direk yüzümüze “baban versin o zaman” demesi size daha elit gelmiş belli ki. Üç katında banyosu ayni. Ustalar yapamamış yani. Kullanmaya bağlı bozukluk veya deforme değil. Öyle olsaydi henüz taşınmadığı 3. Kattaki dairesinin hiç kullanmadığı banyosunu degistirmezdi baştan :) ben de hiç öyle bir istekle gitmedim. Eşi geldi böyle böyle sorunlar oldu yapamamış adamlar dedi. Biz de baştan yaptırmak zorunda kaldık iki katı dedi. Son katta oturduklarindan silikonlar iki yıkamada soyulmuş altları küflenmiş onların da. Sorma abla ayni dert bizde de var dedim sadece. Olmadı bizimkini de halletirelim diye bir laf çıkmadı ağzımızdan. Yukarı çağırıp sizin banyoyu da yaptırayım deyince sadece güzel olur abi dedik. Bu arada bi buçuk senedir oturuyoruz henüz zarar vermemek icin çok uğraştım banyodaki zimbirtiya kaç defa bulaşık süngerinin yumuşak kısmıyla temizledim elimde kalacak diye. Ama adi ve kullanissiz mal ömürlük olmuyor tabi. Adam yüzümüze bakıp ama söyle yapcaz yâri yâriya odicez dedi. 250 250 500 tutacakmış. Ustayı 400e bağlayıp 200er lira verelim dedik. Bu sefer de ben malzeme alacağım ama deyip kıvranmaya fazlasını istemeye başladı. Biz aylık 600 lira sayıyoruz. Biz kaynaklı hata değil ama öyle görüyorsa da açık açık söylemeli (söyleyemez her katın değişmek zorunda kaldığı icin) yaptırıp depozitemizden düşmeli. Size fazla açıklama yaptım biliyorum ama olayı anladığınızdan şüpheli olduğum icin. İyi akşamlar

Back
X