- 28 Ocak 2017
- 553
- 472
- 53
- Konu Sahibi maviningolgesi
Eşim saf değil ama çok güzel saf ayağına yatar. Mesela adama tamam dedi ama pazartesi adam ustayı getirdiğinde sen bizi konuşturmadıgundan söyleyemedik biz para falan ödemicez abi yaptıracaksan buyur dicek. Adam hep eşimi akşam saati yorgun argın yakalıyor. Eşim bütün gün insanlara laf anlatmaktan eve gelince bile ilk saat benimle konuşamıyor dinleniyor. Bu adam da baskınlık yapınca he diyor geçiyor yani. Ama ödeyeceğinden mi asla..Eşiniz saf mi hakaret anlamnda demiyorum kesinlikle ama bu size düşmez siz neden para veriyosunuz ki kuruş vermezdim ben olsm
Aynısını söyledim daha ilk yarı yâriya yapicaz dedi güldüm şaka gibi anlamiscasina “çıkarken fayanslari goturcez o zaman öyle mi” dedim nereye çıkıyorsunuz ya on sene sonra çıksanız da paranız kalmaz dedi. O zaman kiradan duş kiradaki paraya da ihtiyacın varsa da şimdilik siz ödeyin yarısını durumlarım sıkışık ilerde kiradan düşeriz veya ben sana öderim de. Sen direk siz şimdi yaptırın da yarısını çıkarken o parayı alabilirseniz alırsınız dercesine davranıyorsun. Herşeyden önce kiracıyım ben zorunluluğum yok. Bir hareketini daha bekliyoruz zaten bu olayda bizden kopartmayacagini ya anlayacak ya da kötü olucaz ev bakicaz..1.5 senedir kiracıyım ne saçma kiracısın sen çıkarken sırtında mı götüreceksin? Sen zarar vermemişsin ki? Bence taşının uğraşılmaz o ev sahibiyle.
Bizim de bi yere kadar sorunumuz yoktu. Kopek besledik bir sene ses etmediler aksine sevdiler. Konuşkan muhabbetçi sicakkanli insanlar dedik çok samimiyet kurmadık ama zarar gelmez dedik. Sonra hep bir gün önceden ödediğimiz kirayı (ihtiyacları vardır diye) kira günü sabahı arayıp getircen dimi deyince (faturalarımız az geliyor eşim de biriktirip ödüyor) arayıp da faturalarını öde deyince sigorta değişecek eşyalar kapanıyor sigorta atıyor durduk yere ucuz bisey siz halledersiniz deyince ben eşime “sen ses etmedikçe tepene çıkacak göreceksin” dedim. En son bu muhabbetle geldi iste o günün akşamında ev bile baktım internetten hazırlıklı olalım diye. Yani düşünmüyor değilim belki de kendi aklı sıra kıs günü çıkamazlar evden diye yaptırın dedi. Çünkü Esine bebek odası yapcaz bizi çıkarmak gibi niyetiniz varsa şimdiden ev bakalım demiştim o gün. Evlilik çağında oğulları var diye. Bunlar da korkuyoruz sandı herhaldeEski ev sahibimiz böyleydi, duşakabini yarı yarıya ödedik.
Ama başka yönlerden artısı olan bir insandı, bu sebeple ses çıkarmadık. Yoksa sadece ev sahibine aittir.
Aynen öyle yapmalı senelerdir kiradayım bekarken de kirada oturdum. Önceki evimde klozet değişti sıfırı takıldı. Evsahibi bana afedersiniz “siz ee yapıyorsunuz oraya yâri yarıya odicez “ demedi. Ve öyle para düşkünü adam olmasına rağmen. Bunu da ben ilk defa gördümSiz 200 tl oderseniz onu kiradan dusmeli.
Haybeye neden para veresinz
Olur da kapiyi bacayi kirarsiniz kusurlu olursunuz, iste o zaman tamirat parasini odersiniz.
Kayinpederim ödemeyin kullanın öyle dedi. Ben de kullanacağım ne zaman tehlikeli durumu oldu kendim sökeceğim taşın üzerinde yıkanacağım. Yapısal bi bozuklu olurda (banyo duvarı apartman koridoruna bakıyor) duvar komple ıslanıp nem ve rutubet olursa kendi uğraşır kendi bilir. O zaman anlar iste cani yandıkça kendi evi olduğunu bizi birşeyin germedigini germeyecegini.Boşver in kayinpederinize devredin bu devirde kimden koparsam kar diye bakiliyor sanki bedava mı oturuyorsunuz evde kira alıyorsa bi zahmet ilgilensin evle de