merhaba arkadaşlar bayagıdır takıp edıyordum burayı ama üye değildim bu başlığı görünce yazayım dedim
benm aşılama 1 eylülde oldu ilkti bu son olur inş hepimize uğurlu gelır bu aydoktorum bana ilaç olarak folik asit, crinone diye bi jel verdı hormonmuş bu jel bıde yanında bebe aspirini verdı sabah akşam oda sizde aspirin kullanıyomusunuz neden vermıs olabılır acaba??
canım asılama yaptırma nedenimiz zaten yumurtlamada bi sorun oldugu icin yada spermlerde senin yumurtan olgunlastırılıp catlatılmadan asılama yapılmasının bi mantıgı yok bence işi bilmiyorlar orada para tuzagı gibi geldi bana ama inşallah tutar bu sefer tutmazsa tr de dene bencebütün asilama yaptiran arkadaslara hayirli olsun bakalim insallah en azindan birilerimizinki tutarda digerlerine ümit olur.ben tam ümitsizlige düstügümde burda tutanlari duyunca ümitleniyorum.
benim 2. asilamam olacak haziranda olmustu birincisi tutmadi.bugün regl oldum cumaya gitcem doktora.benim anlamadigim burda okuyorum herkes igne felan kullaniyo ben birinci asilamada sadece 5 gün hap kullandim o kadar catlama ignesi bile yapilmadi 12. gün asilama yapildi halbuki ben 30 günde bir adet oluyorum yani aslinda yumurtlama zamani bile degil.ben almanyada yasiyorum ama tedavi tedavidir her yerde aynidir yani burdaki doktorlar türkiyedeki kadar tecrübeli degiller bence.neyse bakalim bu ayda deneyelim bir ne olacak.Allah hepimizin hakkinda en hayirlisini versin insallah.
hepinizin sansi bol, Allah yardimciniz olsun..
bütün asilama yaptiran arkadaslara hayirli olsun bakalim insallah en azindan birilerimizinki tutarda digerlerine ümit olur.ben tam ümitsizlige düstügümde burda tutanlari duyunca ümitleniyorum.
benim 2. asilamam olacak haziranda olmustu birincisi tutmadi.bugün regl oldum cumaya gitcem doktora.benim anlamadigim burda okuyorum herkes igne felan kullaniyo ben birinci asilamada sadece 5 gün hap kullandim o kadar catlama ignesi bile yapilmadi 12. gün asilama yapildi halbuki ben 30 günde bir adet oluyorum yani aslinda yumurtlama zamani bile degil.ben almanyada yasiyorum ama tedavi tedavidir her yerde aynidir yani burdaki doktorlar türkiyedeki kadar tecrübeli degiller bence.neyse bakalim bu ayda deneyelim bir ne olacak.Allah hepimizin hakkinda en hayirlisini versin insallah.
hepinizin sansi bol, Allah yardimciniz olsun..
Herkese Merhaba
Ağustos ayında doktora adetimin 6.günü gittiğim için aşılama tedavisine başlayamadık.Şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum.Hap bitip hastalandığım gün doktoruma bilgi vericem ona göre yönlendiricem dedi.Bende sanırım eylül ayında aşılama yaptıranlar kervanına katılıcam.Ama asıl merak ettiğim hastalandıktan sonraki süreç nasıl gelişecek?Aşılama nasıl yapılıyor? Konu hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirlermi? Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Herkese Merhaba
Ağustos ayında doktora adetimin 6.günü gittiğim için aşılama tedavisine başlayamadık.Şu an doğum kontrol hapı kullanıyorum.Hap bitip hastalandığım gün doktoruma bilgi vericem ona göre yönlendiricem dedi.Bende sanırım eylül ayında aşılama yaptıranlar kervanına katılıcam.Ama asıl merak ettiğim hastalandıktan sonraki süreç nasıl gelişecek?Aşılama nasıl yapılıyor? Konu hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirlermi? Allah hepimizin yardımcısı olsun...
merhaba, doğum kontrol hapını adet olmak için mi kullanıyorsunuz? merak ettim. bende pco var ve adetlerim çok düzensiz. yılda birkez 2 3 ay atlar mesela. bu ay da aşılamaya başlayacaktık güya ama yine adet olmadım. belirti de yok. sizde buna benzer bi durum var mı? doğum kontrol hapını bunun için mi kullanıyorsunuz?
canım öncelikle hayırlı olmasını diliyorum...aşılamada korkulcak bişey yok,adetin 4-5.günü iğne tadavisine başlanıyor,yumurtalıkların tepkisine görede devam ediyor yaklaşık 1 hafta,yumuırtaların yeterli büyüklüğe geldiğinde çatlama iğnesi veriyolar son kontrolünde ondan 36-40 st.sonra aşılaman yapılıyor,normal muayene olur gibi yatırıyolar spekulum takıp ince bi kanul yardımıyla eşinden alınan spermi yumurtalıklarına yakın bi yere bırakıyolar,bukadar işlemden sonra yarım st.dinleniosun sonra evine,gelsin bebişler:)
son aşamasına kadar kolaymış....ama bende hsg filminden kalan bir korku var ki vajinal ultrason dışında jin.muayene olamıyorum.acaba bunu hafif anestezi ile yaparlar mı? uffff şimdiden panik oldum:18:
sedacığım bende bugün anesteziyle aşılama oldum çünkü rahim ağzım çok dardı öyle tam olrak bayıltmyolar ama yine tutmayacak çünkü sperm sayı ve hareketliliği çooook düşük:2::2:
kızlar bugün aşılamanın 5. günü sızı şeklindeki ağrım devam ettiği için drumu aradım oda kontrole çağırdı ,alınan ilaçlardan dolayı yumurtalıkların büyümesi devam edebiliyormuş muayenede bi sorun çıkmadı kilomu kontrol edip aşırı bi artma olup olmadığını sordu tuzlu yememi istedi ki vücudum su tutmasın diye
canım,hayırlı olsun umutsuzluğa kapılma,nekadardı sayınız sizin?
canım ilk aşılamada 2milyon sperm gönderdiler tutmadı bunda 1milyon ve hareketlilik yok denecek kadar az dedi eşim sigara içiyor kullandığı ilaçlarda hiç fayda etmemiş ilaçlara da birsürü para vermiştik 3.ye tüp bebek dedi ama eşim sigarayı bırakmadan yaptırmycğm birazda o fedakar olsun değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?