eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

anaormallik var demedim.başkası için okunmayacagını bilin de boşuna uykusuz kalmayın dedim. bu arada Kuran-ı Kerim'den ornek gosterememişssin. neyse canım herkes bildigi gibi rahatlasın.

rabbim seninde bebeğinin sana sıkı sıkı tutunmasını nasip etsin[/QUOTE]
İnşallah isteyen herkesin

Canlarım ben geldim hepinize hayırlı geceler nasılsınız iyi misinz?

canım bunuda paylaşacaktım burası dini konuları tartışma yeri değil ondan kısa ve öz paylaştım dedimya herkesin görüşüne saygım var ama benim dinim paylaşmayı seven bir din ondan ben önce din kardeşim için istiyorum sonra kendim için rabbim yaptığımız duaları kabul etsin

İnşallah isteyen herkesin[/QUOTE]

kurani Kerimde kaç rekat namaz nasil kilinir oda yazmiyor canim,efendimiz sünnetleri ve hadisi seriflerimiz var bizi aydinlatmak için..

Hayatta iken yaptıklarının, vefatından sonra kişinin kendisine ulaşacağını ifade ve hayatta iken hayır yapmaya teşvik eden pek çok hadis-i şerif vardır.(1) Peygamber Efendimiz (s.a.v) "İnsan ölünce (salih) ameli kesilir. Ancak üç amel (in sevabı) kesilmez: Sadaka-i câriye (kamuya yararlı sadaka), faydalanılan bir ilim ve arkasında kendisine dua edecek hayırlı bir çocuk bırakmak" (2) buyurarak buna işaret etmiştir. Ebû Hureyre'den rivâyet edilen hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v) amellerin sayısını (sadaka-i cariyeyi tafsil etmek suretiyle) çoğaltarak: "Mü'min'e ölümünden sonra amel ve hasenatından ulaşacak şey: Öğretip yaydığı ilim, bıraktığı salih evlat, miras bıraktığı Mushaf, yaptığı mescit, yolcu için yaptığı ev, akıttığı ırmak ve sağlığında malından verdiği sadakadır." (3) buyurmuşlardır.

Başka bir hadisin ifadesiyle; "Ölüyü (mezara kadar) üç şey takip eder: Ailesi, malı ve ameli. Bunlardan ikisi geri döner, biri bâki kalır: ve malı geri döner, ameli kendisiyle bâki kalır." (4)

Bu ve benzeri(5) hadis-i şeriflerden de anlaşılacağı üzere insan, dünyada iken kendisinin yaptığı veya başkalarının yapmasına vesile olduğu amellerden istifade edecektir. Zaten bunda alimler de ittifak etmişlerdir.(6) Fakat kişinin ölümünden sonra başkalarının kendisi için yapacakları iyi işlerin sevabının veya bunlardan hangisinin ulaşıp-ulaşmayacağı konusunda ihtilaf edilmiştir.

Mu'tezile mezhebi, ölüye dirilerin yaptıkları hiç bir şeyin fayda vermeyeceğini iddia eder.(7) Onlar iddialarına delil olarak da "İnsana çalışmasından başka bir şey yoktur",(8) "Siz, ancak yaptıklarınızın cezasını çekeceksiniz".(9) ve "Herkesin kazandığı hayrın sevabı kendine, yaptığı fenalığının zararı da yine kendinedir."(10) gibi ayetleri gösterirler. Halbuki Ehl-i Sünnet alimlerinin hepsi, hangi amelin fayda verip, hangisinin fayda vermeyeceği meselesinde ihtilaf etmişler ise de, ölüye başkalarının yapacağı amellerin fayda vereceği hususunda ittifak etmişlerdir. Çünkü bu konuda, bazı amel ve iyiliklerin fayda vereceğine dair, apaçık ayet ve hadisler vardır. Mesela, dua ve istiğfarın faydalı olacağına "Onlardan, sonra gelenler şöyle derler: Ey Rabbimiz, bizi ve bizden önce imanla geçmiş olan kardeşlerimizi bağışla; kalplerimizde iman edenlere karşı bir kin bırakma"(11) ayet-i kerimesi delalet etmektedir. Bu ayet-i kerimede Cenab-ı Hakk, daha önce iman edip de göçmüş olan kardeşleri için istiğfar eden mü'minleri övmüştür. Eğer istiğfarın ölülere bir faydası olmasaydı, Allah Teâlâ onları övmezdi.(12

elbette canim seni anliyorum ama suda var dimi ;

''Bir kötülük gördüğünde elinle düzelt. Elinle düzeltemezsen dilinle düzelt. Dilinle düzeltemezsen kalben buğz et''

Ne zamandan beri bir müminin diğer mümin kardeşine dua etmesi kandırmaca oldu
sakın sen böyle diyerek kendini kandırmış olmayasın.Elbetteki Allahtan isteyeceğim
Allahtan istemek bizim kulluk hakkımız.Böyle küstahlık yaparak fikrini belirtmseyedin keşke
Neden bu saygısızlık çok ayıp gerçektende ayrıca siyasi konulara girmek yasak
Gidip bu şikayetini burda dillendiereceğine devletin yetkili mercilerine bir dilekçe yazıverde havada kalmasın bu söylediklerin
Hiç kimsenin hakkı yok burdaki insanların ümdini kırmaya.
İstersek 20 kişiye dağıtırız istersek 10 kişiye

Arkadaşlarım yeni dua listesinde banada yer verebilirmisiniz size fazla yük olmasın
Bende 40 tane alabilirim

başkası için yaptığımız duada amacım kendi adıma söyliyeyi AED içimi rahatlatmak değil.küçümser gibi yazmandan huzursuz oldum
herkesin düşüncesine saygım var
ama gördüğüm tavır hoş değil

İnşallah isteyen herkesin[/QUOTE]

canım ayeti kerimeyide yazdımya rabbim diyorya ayetinde duanız olmasa ne ehhemmiyetiniz var dua edin icabet edeyim bu ayetlerin çoğunun açılımı peygamberimizden günümüze gelen farz niteliğindeki hadisi şeriflerdir canım ben kurn kursunda okudum her cuma toplu dua yapardık biri için eğer dualar başkası için kabul edilmeseydi peygamber efendimiz amcası ebulehep için dua etmezdi kendi için değil amcası için dua ederdi müslüman olsun diye ve süre indirildi ona onun bu dünyada müslüman olmuyacağı hakkında ondan toplu yapılan dualar semaya daha çabuk ulaşır ve hankimizin salih dua yaptığını rabbim biliyo kimin duası önce kabul olursa kişinin muradıda gerçek olur

yine diyorum bu senin görüşün saygı duyuyorum

Havinim sağol canım ama çok kötüyüm içim bayılıyor resmen
titriyorum böyle halim yok

canım benim inş grip falan olmazsın aman bol bol vitanim yapıcı şeyler ye vucud direncin düşmesin bebelerine iyi bak annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…