• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

mrb kızlar nasılsınız ben pek iyi değilim moralim sıfırın altında bilmiyom nerelerde bebeişim gayet iyi şükürki ama bu ara çok fazla yıprandım moral olarak bugün çok ağladım sinirimden eşimin biraz sağlık problemleri var kısaca şöyle diyim 3 yıl bekledim bebeğimi hamile olduğumu öğrendiğimden bu yana doğru dürüst sevinemedim çok kötüyüm çok

Arkadaşim nedir seni bu kadar üzen..hormonlarin da rahatsız eder şimdi seni.. Bak dediğin gibi 3 yil beklemişsin tadini çikar boşver herşey olacağina variyor cnm.. Sen artk 2canlisin bebişin moralini de düşün ;)

Cok tesekkürler yanitin icin, cevabini yeni gördüm... Bu acemilik zormus, 100 mesaji doldursam da kisisel mesaj atabilsem.
Sanirim Egeye yonlenicem ben de. Universite yogundur diye biraz endiseleniyorum, ama bir deneyip goreyim bakalim.
Bu arada senin sürecin nasil gitti, hersey yolundadir umarim.
Bana çok yardimci oldun, gönlünce olsun, daha fazla bekletmeden üzülmeden kavusursun umarim bebegine.
Dualarim kendimle beraber sen ve burada hiç tanimadigi insanlara destegini esirgemeyen tüm forum üyeleri için...
Sevgiler, gorusmek dilegiyle...

Yasemin'cim,

Yakup Erata'yi kesinlikle onermiyorum. bir tanıdıgım tesaduf hamile kalmış bende bir şey sanıp 2000 tl para doktum paragoz adama. Sonuçta infertileci degil. İleri hızlı sperm sayısı sıfır olan spermelerle ustune ustluk 4 saat spermeleri beklettikten sonra sozde 2 aşılama yaptı. Olumsuz olacagını o an biliyordum. neyse onu geç

Ege'mi 9 nEylul'mu dersen kesinlikle Ege derim. testlerimin neredeyse cogunu 9 eylul'de yaptırıyorum yakın oldugundan bana ama tedavi surecinde Ege derim. daha dogru ve detaylı muayene ve kararlar alıyorlar. En başta benim de yaşım 38 oldugundan bana histereskopiyle kurtaj yapılarak rahimim inceltildi bebek daha rahat tutunsun diye. 9 eylul'un umurunda bile degildi bu. yaşla uyumlu rahim kalınlıgı sorun yok dwediler. yaşla uyumlu ama bebegin tutunabilmesi için uygun degil. Ayrıca beni defalarca ceşitli nedenlerle oyaladıkları için bosuna vakit kaybettim. aşılma işini geç. zaman kaybetme senin yaşında az degil. EGe2ye git acilen onlar sana yol gosterirler. 9 eylul bana 3 yıllık evli olmadıgı için rapor cıkartamayacagımı soylediler. Yasa maddesini gostermeme ragmen olmaz kesinlikle diye ısrar ettiler. tup bebegin başındaki Erbil beye soruldu o da aynı cevabı verdi. Bu konuda bile bilgisizler. Ege'deki hemşireler cıkartabiliriz dediler ve cıkarttık. Ben raporla bir tup bebek denemesi yaptım. devlet odemeyi yaptı. her konuda 9 eylul sınıfta kalıyor. neyse beimki kimyasal gebelik oldu.

unutmadan bir kadıncagızında 4 kaliteli embriyorunun ikisini transfer edip 3 embriyodan daha azını dondurmuyoruz deyip cöpe atmış 9 Eylul. benim kaliteli 1 embriyom Ege'de donduruldu halbuki. Bu ne acımasızlık. zaten bizim gibi az embriyolu kişilere bu nasıl bir acımasızlıktır bilmem ama 9 ELÜL olunca sozkonusu yer şaşırmıyorum...

Ege'nin telefonu 390 36 23. Bir ara ve goruş. Ayrıca başında pROF eROL tAVMERGEN VAR VE HER KONUDA her hasta için kararları konseyle birlikte o alıyor. Bol şanslar ne olur vakit kaybetme.

Bu arada acilen bir AMH testi yaptır. yumurtalık rezervlerinin durumunu ogreniyorsun. bunu devlet odemiyor. ancak ozel labaratuarlar ve tup bebek merkeszleri yapıyor. labaratuarlar daha ucuz . ben hepsiyle konuştum. sonucta hepsi kanları Ankara'ya gonderiyormuş. En ucuz Trt'nin yakınında Tan Yalçın labaratuarı.

kızlar hcg değerım düşmeye başladı
gebelığım 1 haftacık surdu:5::5::19::19::19::19:
neyse vardır bı hayır
mevlam neylerse güzel eyler
turk canım senın de hayırlı olsun
senı görunce sevındım
Allah tamamına erdırsın canım

neyse vardır bı hayır
senı görunce sevındım

cnm geçmiş olsun, önce pozitifi görüp sonrası kaybetmek daha zordur, elbet olacak bir gün. bende negatifi aldım ama hayat devam ediyor.

Cy cim çok uzuldum :( ne diyebilirim ki. Rabbm sabrını da versn inş..

teşekkürler cnm, bu arada adet oldum an itibariyle, test günüm bugündü, yani acele etmeyip dün yaptırmasaymışım yine testten önce adet olmuş olacaktım. keşke öyle olsaydı çünkü test sonucunu beklemek zormuş.

kızlar günaydın ..... cy ve seminay ikinize de geçmiş olsun arkadaşlarım... Rabbim bizleri bir daha bu acılarla sınamasın inşallah....

kızlar sabah sabah ben de iyi haberler yok...benim dondurulmuşlarda sevmedi beni, olmadı maalesef. bir diğer kötü durumda adet olmadım hala. bugün 32.günüm. günlerdir adet ağrıları çekiyorum özellikle cuma çok fenaydı neden böyle oldu anlamış değilim. transfer günü rahim 15mm idi, yani ince falanda değildi. alınan iğne ilaç v.s. hormonlarımızın dengesini bozuyor. geride 4 dondurulmuşum daha var ama pek güvenim kalmadı diyebilirim. onlar durmaya devam etsinler. ileriki zamanda farklı bir şey düşünürsem denerim. bu topikteki son kötü sonuç olsun inşallah.

SLM. seni merak ediyordum. çOK üzüldüm. Üzme kendini daha 4 tane dondurulmuşun var.Olcak inşallah demekki daha zamanı var bu şekilde düşünmeye çalış.Kendini üzme lütfen

günaydın kızlar. sabah sabah yine can sıkıcı haberler var gördüğüm kadarıyla geçmiş olsun rabbim cümlemize sabırlar versin inşallah. hepimiz gergin günler yaşıyoruz üzülsen dert üzülmesen olmuyor ne diyeyim bilmiyorum.

neyse vardır bı hayır
senı görunce sevındım

canım geçmiş olsun inşallah sıkıntılı bir durum olmaz.
üzüldüm niye böyle oluyor önce pozitif sonra negatif tüh ya

merhaba doktora gitiim geldim yattı uyudum bu saate kadar iltihap olmuş antibiyotik fitil verdi.benim normalde anlamam bile diyorum ya oda rezillik ama sorma bazen hazırlıksız yakalanıyor insan sinyal vermiyor gelirken.1 hafta cinsel perhiz çok fazla 3 4 gün diye billiyorum ben de senin gibi ultrasonda 7 yumurta opu da 17 çok fark var saçma değilmi yokssa normalmi.benim 8 dedi 8 çıktı.
çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine valla canım nuri bey öyle demişti hatta son günlerde benimle eşimin o kadar moralini bozmuştu ki yumurtalar istediğim gibi büyümüyor demişti ama opu da 17 yumurtayı duyunca şok olmuştuk
mrb kızlar nasılsınız ben pek iyi değilim moralim sıfırın altında bilmiyom nerelerde bebeişim gayet iyi şükürki ama bu ara çok fazla yıprandım moral olarak bugün çok ağladım sinirimden eşimin biraz sağlık problemleri var kısaca şöyle diyim 3 yıl bekledim bebeğimi hamile olduğumu öğrendiğimden bu yana doğru dürüst sevinemedim çok kötüyüm çok
canım hayırdır inş. önemli bir problem yoktur ama sen artık iki canlısın kendine çok dikkat etmen lazım
10 yumurtam toplanmış,8 işleme alınmış ve 3 gün bugün arayıp transfer gününü söylicekler inş
maşallah canım 5. gün mü transfer olacak
neyse vardır bı hayır
senı görunce sevındım

canım çok geçmiş olsun vardır bir hayır bunda da

kızlar sabah sabah ben de iyi haberler yok...benim dondurulmuşlarda sevmedi beni, olmadı maalesef. bir diğer kötü durumda adet olmadım hala. bugün 32.günüm. günlerdir adet ağrıları çekiyorum özellikle cuma çok fenaydı neden böyle oldu anlamış değilim. transfer günü rahim 15mm idi, yani ince falanda değildi. alınan iğne ilaç v.s. hormonlarımızın dengesini bozuyor. geride 4 dondurulmuşum daha var ama pek güvenim kalmadı diyebilirim. onlar durmaya devam etsinler. ileriki zamanda farklı bir şey düşünürsem denerim. bu topikteki son kötü sonuç olsun inşallah.

:( ben derim ki hiç ara vermeden dondurulmuşlarını kullanmaya devam et cy. illa ki biri tutacak.

Cok tesekkürler yanitin icin, cevabini yeni gördüm... Bu acemilik zormus, 100 mesaji doldursam da kisisel mesaj atabilsem.
Sanirim Egeye yonlenicem ben de. Universite yogundur diye biraz endiseleniyorum, ama bir deneyip goreyim bakalim.
Bu arada senin sürecin nasil gitti, hersey yolundadir umarim.
Bana çok yardimci oldun, gönlünce olsun, daha fazla bekletmeden üzülmeden kavusursun umarim bebegine.
Dualarim kendimle beraber sen ve burada hiç tanimadigi insanlara destegini esirgemeyen tüm forum üyeleri için...
Sevgiler, gorusmek dilegiyle...

yasemincim aed arkadaşımız artık topicimizi ziyaret etmiyor bildiğim kadarıyla. ama belki uğrayıp okuyorsa görür mesajını.

neyse vardır bı hayır
senı görunce sevındım

seminaycım çok üzüldüm canım. inşallah bir sonrakine sağlıkla doğacak bebeğin. Allah hayırlısını nasip etsin.

yanlış anlama ama komik yani 7 ile 17 iki katından da fazla.7 dersin de 8 9 olur anlarım komikmiş.senin yaşın 23 dü değilmi fsh ı nı hatırlıyormusun

kişiye göre değişir ama ortalama 9 ve üzeri diye düşün ilk gidşinden sonra 5. gün sonra güün aşırı yapar benim doktorum :))

benim de tek tüpüm tıkalıydı bi çok doktor tek tüp yeterli hamile kalmak için dedi sadece sıvı birikimi yani hidrosapinks olmasın yeterki ama hemen tüp değil tabi önce ilaçla yumurtlama takibi 4 ay sonra 1 aşılama ki ben polikistik overli olduğum için tek aşılamadan fazlası olmasın dedi doktorum bir tüp bebekten sonra benden bi sıvı geldiği için acaba hidrosalpinks mi var diye şüpheden laparoskopi+histeroskopi oldum tıkalı tüp de açık çıktı ya da onlar henüz kamerayı yerleştirmeden verilen gazla açıldı bilmiyorum ssıvı da görülmedi kapalı olsaydı açmak anlamlı değil tekrar tıkanır diye direkt tüpümü alacaklardı vebişey yapılmadan ameliyattan çıktım 2. tüpü denedim olmadı şimdi dondurulmuşlarla deneyeceğim ama 3 sene evlilik şartına uymadığım için ben de 1,5 senelikken başladım herşeyini kendin karşılıyorsun devlet ödemiyo devletteki doktorlar bana 3 seneyi beklememi önerdiler ameliyattan sonra... laparoskopi sonraı çok beklemen gerekmiyo bi kaç ay içinde hemen tüp deneyebiliyorsun benim durumum seninkine bi örnek umarım aydınlatıcı olmuştur :))
ben ce acele etme önce ufak tedavileri bir dene benimki gibi derim sana hangi doktor söylediyse tüp için çok erken konuşmuş özelse para için olabilr başka doktorlarla da bi görüş derim çünkü hemen her doktor önce bunu öneriyor tabi troid durumu değiştirir mi onu bilemiyorum geçmiş olsun :))

Merhaba tubadefekti o kadar aydınlatıcı oldu ki teşekkür ederim.Bende karar veremiyorum ameliyata tüplerin açılmaz dedi doktor evet özel hastaneydi tabiki para kazanmak için tüp dediğini düşnüyorum.Bende rapor çıkaramadım allahım güç verdiği sürece özele devam edicez.Bende hsg yi özel hastanede çekildim ama hiç bir şekilde inancım yok onlara çünkü ben çok acılı kıvrana kıvrana çekildim çok canım yandı.Tabiki tüpden önce diğer yöntemleri deniyim ama bu sürecin beni yormasından korkuyorum bide çok takıntılı bir tipim var ruh halimin iyi olmaıycağını düşnüyorum.
Senin ikinci tüp denemen mi tuba eşin ile alakalı sıkıntı varmı yoksa neden tüp sonuç alamadın sorabilrmiyim??
Allahım kucağımızı boş bırakmasın inşallah beni aydınlattığın için teşekkürler.

essecim benim en yakın arkadaşıma da aynı şey olmuştu. o hemen çocuk sahibi olmak istediği için, ameliyatla zaman kaybetmek istemedi, tüp bebek yaptı. şimdi bir kız bir erkek ikizleri var, 2 yaşındalar...Allah sana da doğru yolu göstersin, sana da hayırlı evlat nasip etsin inşallah.

Teşekkür ederim verdiğin cevap için mirage bende bir an önce elimden geleni yapıcam vakit kaybtmek istemiyorum.
Aminnn güzel dileklerin için allahım burda olan herkesi tezz vakitte sevindirsin inşallah:))

Son düzenleme:
yanlış anlama ama komik yani 7 ile 17 iki katından da fazla.7 dersin de 8 9 olur anlarım komikmiş.senin yaşın 23 dü değilmi fsh ı nı hatırlıyormusun

evt canım aynen öyle sinem hemşire odaya gelip 17 deyince şok olduk biz evt yaşım 23 fsh geçen adetimde baktırdım 6,30 du fsh

merhaba kızlar hastanede 2 ün kak-ldıktan sonra bugün taburcu oldum çok şükür.Hafif kanamam oldu dr.gittim dinlendirelim seni dediler 2 ün dinlendim allah tan bebişlere bişey olmadan kanamam durdu.Dikkat etmek lazım.Bir kadın eldi dolap kapağını kaldırdığı için ve hamile olduğuu bilmediğinden kalbi durmuş bebeğin aldılar.Bn yatıp dinlncem 10 gün raporluyum.Çok şükür iyiim şimdi.Sizler nasılsınız?Test günü sonucu alan oldumu ?

Yasemin'cim,

Yakup Erata'yi kesinlikle onermiyorum. bir tanıdıgım tesaduf hamile kalmış bende bir şey sanıp 2000 tl para doktum paragoz adama. Sonuçta infertileci degil. İleri hızlı sperm sayısı sıfır olan spermelerle ustune ustluk 4 saat spermeleri beklettikten sonra sozde 2 aşılama yaptı. Olumsuz olacagını o an biliyordum. neyse onu geç

Ege'mi 9 nEylul'mu dersen kesinlikle Ege derim. testlerimin neredeyse cogunu 9 eylul'de yaptırıyorum yakın oldugundan bana ama tedavi surecinde Ege derim. daha dogru ve detaylı muayene ve kararlar alıyorlar. En başta benim de yaşım 38 oldugundan bana histereskopiyle kurtaj yapılarak rahimim inceltildi bebek daha rahat tutunsun diye. 9 eylul'un umurunda bile degildi bu. yaşla uyumlu rahim kalınlıgı sorun yok dwediler. yaşla uyumlu ama bebegin tutunabilmesi için uygun degil. Ayrıca beni defalarca ceşitli nedenlerle oyaladıkları için bosuna vakit kaybettim. aşılma işini geç. zaman kaybetme senin yaşında az degil. EGe2ye git acilen onlar sana yol gosterirler. 9 eylul bana 3 yıllık evli olmadıgı için rapor cıkartamayacagımı soylediler. Yasa maddesini gostermeme ragmen olmaz kesinlikle diye ısrar ettiler. tup bebegin başındaki Erbil beye soruldu o da aynı cevabı verdi. Bu konuda bile bilgisizler. Ege'deki hemşireler cıkartabiliriz dediler ve cıkarttık. Ben raporla bir tup bebek denemesi yaptım. devlet odemeyi yaptı. her konuda 9 eylul sınıfta kalıyor. neyse beimki kimyasal gebelik oldu.

unutmadan bir kadıncagızında 4 kaliteli embriyorunun ikisini transfer edip 3 embriyodan daha azını dondurmuyoruz deyip cöpe atmış 9 Eylul. benim kaliteli 1 embriyom Ege'de donduruldu halbuki. Bu ne acımasızlık. zaten bizim gibi az embriyolu kişilere bu nasıl bir acımasızlıktır bilmem ama 9 ELÜL olunca sozkonusu yer şaşırmıyorum...

Ege'nin telefonu 390 36 23. Bir ara ve goruş. Ayrıca başında pROF eROL tAVMERGEN VAR VE HER KONUDA her hasta için kararları konseyle birlikte o alıyor. Bol şanslar ne olur vakit kaybetme.

Bu arada acilen bir AMH testi yaptır. yumurtalık rezervlerinin durumunu ogreniyorsun. bunu devlet odemiyor. ancak ozel labaratuarlar ve tup bebek merkeszleri yapıyor. labaratuarlar daha ucuz . ben hepsiyle konuştum. sonucta hepsi kanları Ankara'ya gonderiyormuş. En ucuz Trt'nin yakınında Tan Yalçın labaratuarı.

Bu mesajı yazdıktan sonra 2. tup denememi yaptım. 2. denememde Ege'de oldu ama bu sefer fikrimi bu merkez hakkında değiştirdigimi soylemeliyim. Çunku bana pko olmadıgım halde pko dendi ve e2 kitleri o gun olmadıgından test yapılamadı ve o yuzden dogru bir tedavi verilmedi ve sonuçta pko denen benden ancak ve ancak 2 yumurta elde edildi. Bus efer şansımı 9 Eylul'd edeneyecegim. Kısmet bu işler ama hatalar ne yazık ki olbailiyor. ne kadar bilinçli olursanız olun yine de bunlar başınıza gelebiliyor. Kısmet..

Back
X